- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
-
- Konu Sahibi Felix_Felicis
Çok teşekkür ederim dediklerinizi ss aldım, mutlaka arastırıcam. :) tırnak etlerini geriye itince kaba durmuyor mu hic? Tirnak yanlarinda olanlardan bahsediyorum yenilip koparilanlardan :)?
Aynen canım bende şaşırmıştım yağlı olur diye ama sonuç süperNe kadar iyiyseniz isinizde demekki :) Şehrinizi özel mesaj atabilir misiniz :)
Gliserinli tarifi yapmıştım ama benim sacimi daha cok sertlestirmisti(
Çok teşekkür ederim dediklerinizi ss aldım, mutlaka arastırıcam. :) tırnak etlerini geriye itince kaba durmuyor mu hic? Tirnak yanlarinda olanlardan bahsediyorum yenilip koparilanlardan :)
Nasıl yani rimelden once vazelin surup üzerine mi rimel sürmeliyim?
Ne ise yarıyor peki? Cilt tipiniz nedir ayrica?
O markayi biliyorum. Nesinden memnunsun cildin yagli mi?
Sanırım nemli saça uygulanıyor kuru saçı iyice kurutuyormuş diye duydumOoo harika eminim beğeneceksiniz. Gliserin su ve menekşe yağı ana malzeme. Ama jojoba yağı da eklenebilir. Açıkcası ben göz kararı ekliyorum malzemeleri. Tarifi bu siteden almıştım o topikte miktarlar yazıyor sanırım oraya bakabilirsiniz. Gliserin çok iyi nem tutuyor. Çatır çuturdu eskiden saçlarım. Birde mutlaka fısfıslı bir şişeyle uygulayın, çok kolay oluyor:)
Aynen. Hem gliserinli karışım da su olmalı hem de saç nemli olmalı. Yoksa daha da kurutuyor, yaptım bu hatayı ordan biliyorum. En güzeli duş sonrası sıkmak.Sanırım nemli saça uygulanıyor kuru saçı iyice kurutuyormuş diye duydum
Saglik içden gelir... deri sağlığı ve güzelliği sudan gecer.
Günde en az 3 litre gazsiz su.
Şekerden uzak dur.
Ekmek, makarna, pilav ve böreğin bulundugu ortamdan kac.
Toksa celulit... yağlı deri... renksiz cilt en yakin arkadaşın olur...
Az ama kaliteli ürünler kullan.
El ayak ben 14 günde bir yapiyorum.
Kahve telvesi, bal ve zeytinyağı karışımı peeling vücudumu, elimi ve ayagimi pamuk gibi yapiyor.
Yüzüme fazla maske filan yapmam. Temizleyip haftada bir kere yüz kesesi yetiyor.
Sac sorunlu bende. Kivircik olduğu icin hindistan cevizi yağı kullanıyorum.
En önemlisi yeme icme... fit bir vucut...
Pörsük deriye krem sürsek neeee sürmesek ne...
TeşekkürlerOoo harika eminim beğeneceksiniz. Gliserin su ve menekşe yağı ana malzeme. Ama jojoba yağı da eklenebilir. Açıkcası ben göz kararı ekliyorum malzemeleri. Tarifi bu siteden almıştım o topikte miktarlar yazıyor sanırım oraya bakabilirsiniz. Gliserin çok iyi nem tutuyor. Çatır çuturdu eskiden saçlarım. Birde mutlaka fısfıslı bir şişeyle uygulayın, çok kolay oluyor:)
3) Vücut bakımı için peeling kullabilirsin gratis de satılan limonlu cheesecake li vücut peelingi varTek tek cevaplayayım pek bakımlı olduğumu düşünmüyorum ama yaptıklarımı yazayım :)
1) Ellerim için sadece kahve içtiğim zaman kahve telvesiyle peeling yaparım ellerimi gerçekten çok yumuşatıyor tavsiye ederim ,bir de nemlendirici krem sürerim ,manikür yaptırabilirsin oje her zaman bakımlı gösterir özellikle french bence elleri çok bakımlı gösteriyor. ojeden hoşlanmıyorsan en azından parlatıcı da sürebilirsin
2) Bakımlı değilim pek desem de saçlarım deyince akan sular durursaçlarıma çeşitli yağlardan haftada iki yada üç kere sürer bekletirim aktardan aldığım karışımlar olur hindistan cevizi yağım da var tavsiye ederim soğuk press olmasına dikkat et.the life co markası tercihimdir onu öneririm. saç serumları alabilirsin ben duştan sonra hafif nemli saçlarıma morfose fön sütü kullanıyorum biraz daha kurutup saç serumumu sürerim, şuan iki tane saç serumum var biri urban care argan yağlı olan diğeri hask keratin . gratislerde satılıyor hask diğeri watsons da da var serumu kesinlikle tavsiye ediyorum saçların kabarmasını da önlüyor benim saçlarım işlem gördüğü için ne yazık ki azda olsa kabarıyor. bu sitede yıpranmış saçlar bölümünde bir tarif var yıllar önce yapmıştım bayramdan önce gene hazırladım bir suyun içine gliserin ve istediğin yağlardan koyuyorsun spreyli bir şişeye güzel koksun diye de menekşe yağı ben bayılırım menekşe yağının kokusuna tercihine göre lavanta da koyabilirsin ama ağır olur diye düşünüyorum özellikle yaz ayları için çilek yağı da hoş kokar onu yapabilirsin saçı yumuşatıyor. bu arada watsons da satılan ballı saç maskesi var bilmiyorum duydun mu bilindiktir kullanan çok var o saçı acayip yumuşatıyor hiçbir ürün öyle yumuşatmadı saçımı ama eğer haftada iki den fazla kullanırsan tam tersi oluyor :) avokado biralı çeşitleri de var kullanmadım onu da tavsiye ederim memnun kalanı çok bayadır kullanmıyorum bende alacağım. bu arada eğer fiyatı uygun gelirse nashi argan yağını öneririm serum yerine kullanabilirsin. serum sadece boy ve uçlara kullanılıyor ama argan yağı diplere de duştan sonra kullanabilirsin yağı emiyor kokusu da harika
2. sorunun cevabı epey uzun oldunapiyim seviyorum saçlarımla uğraşmayı
3) Vücut bakımı için peeling kullabilirsin gratis de satılan limonlu cheesecake li vücut peelingi var aynı zamanda hafif yağlı hemde vücudu nemlendiriyor onu şiddetle tavsiye ediyorum kokladıktan sonra yemek isteyeceksinduştan sonra hiç kreme ihtiyaç duymuyorsun bu ürün sayesinde. vücudunu duşta keseleyip özellikle de soğuk suya dayanabilirsen soğuk su ile yıkamanı tavsiye ediyorum
4) Yüzüm için gratis de satılan himalayanın temizleme köpüğünü kullanıyorum diğer markalara göre içeriği daha doğal ne kadar doğaldır bilinmez tabi de en azından daha güvenilir olduğunu düşünüyorum . yüzüme fazla maske yapmıyorum önceden çok kullanırdım ama şuan her şeyi yüzüme sürmeye cesaret edemiyorum geçenlerde limon ve yoğurt karışımı sürdüm ,maske olarak bunu yapmayı düşünüyorum kimyasal yüzüme pek değdirmemeye çalışıyorum . makyaj yapınca mecbur değiyor daayrıca eczaneden aldığım bir nemlendiricim var gün içinde onunla yüzümü nemlendiririm ve dışarı çıkarken sakın güneş kremini sürmeden çıkma özellikle de yüzüne sür ben vücuduma fazla sürmüyorum . göz çevresi için hindistan cevizi ve aspir yağı kullanabilirsin .
5) Kilona dikkat et bol su iç spor yap sağlıklı beslen .yanlış beslenmenin etkileri cildimizde görülebilir . günde 3 litre su içebilirsen iç cildin sana daha aydınlık gelmeye başlayacaktır
Ay ne guzel buldum mu hemen soru sorayim :)bayan kuaförü :)
Kesinlikle keskin limon kokusu yok limonlu cheesecake gibi kokuyor limon vanilya karışımı tatlı nefis bir koku :) vanilyalısını kullanmadım şiddetle tavsiye ediyorum bunu:)3) Vücut bakımı için peeling kullabilirsin gratis de satılan limonlu cheesecake li vücut peelingi var
BİDE VANİLYALISI VAR SİZCE HANGİSİ LİMON KOKUSU ÇOK RAHATSIZ EDİYIMU KARARSIZ KALDIM BENDE VANİLYA KULLANDINIZ MI
Neredeyse hepsi ilk defa duydugum seylerdiçarşıya çıktığımda teker teker hepsine bakicam teşekkür ederiiimm :)
Spor yapıyorum, oldukca bol su içiyorum, kilo problemim de yok :) sekeri de sadece cay ve kahvede tüketiyorum :) ama bana yien de yeterli gelmiyordu. Teşekkür ederim herkes kahve telvesi demis deniycem mutlaka :)
TAMAM OZAMAN ALIYIM BNDE HEMEN TEŞEKKÜR EDERİM .Kesinlikle keskin limon kokusu yok limonlu cheesecake gibi kokuyor limon vanilya karışımı tatlı nefis bir koku :) vanilyalısını kullanmadım şiddetle tavsiye ediyorum bunu:)
Bence ne kadar bütçe ayırabildiğimiz önemli tüm bunlar için.
Mesela ben dr.murad ürünlerin kullanmaya başladım. Oldukça memnunum şimdilik
O markayı ben de çok merak ediyorum. Acıma o paraya ver der misiniz :)
Gliserini direkt saçınıza mı sürmüştünüz? Su ile karıştırmak gerekiyor mutlaka. Cilt tipim son 2 aydır kuru, öncesinde karmaydı. Yazları hep kurur cildim. Bu maske cilt lekeleri için. Kullanalı uzun zaman olmadığı için lekelere faydasını görmedim ama cildi aydınlattığını düşünüyorum
Aynen canım bende şaşırmıştım yağlı olur diye ama sonuç süper
bunların hepsini kendim yapıyordum ben 2-3 aydır özel durumlarım yüzünden yapamıyorum ama.
ben bakımların dışarıda yaptırılmasını kendim için doğru bulmuyorum hem gereksiz pahalı, hem kullanılan ürünler bilinmiyor, hem de çok vakit alıyor.
spor ardından duş, duşta banyo fırçası ile fırçalanma, o sırada yüz ve saç maskesi yapma ve bi yandan bekletme, üzerine duştan çıkınca tüm vücudu kremleme saç uçlarına yağ vs sürme ile gerçekten olabilcek güzelliğimin zirvesine ulaşıyorum ben.
her kadın için bu ritüel yeterli bence. dediğim ürünlerin görece iyi kaliteli olanlarını almaya çalışın; vücut kremi, saç kremi, saç yağları, yüz peeling maskesi, el kremi, yüz temizleyicisi, tonik ve kremi. bunlar bi kadın için yeterli bence.
1) el ve ayak bakımı nasıl yapilmalı? Belirgin bir problemim yok ama yumuşak ve beyaz gözükmelerini istiyprum. Beyaz tenliyim zaten, ışıl ışıl olsun yani.
parafinli bakım maskeleri, sonrasında yoğun nemlendirici, özellikle yatmadan bolca nemlendirici sürüp (yapabiliyorsanız üzerine çorap/eldivenle yatın)
2) saçlarımda sertlik dışında bir problemim yok. Ama yumuşak da degiller. Ne kullanmam ne sürmem lazım?
haftada bir selective amino keratinle bakım yapıyorum çok memnunum.
3) vücut bakımı nasıl olmalı? Neler kullanılmalı? Krem, losyon, peeling...
the body shop dan alıyorum vucut bakım ürünlerimi, her gün duş sonrası nemlendirici ve body splash, haftada bir özellikle bacaklara peeling (coconut ve strawberry favorilerim)
4) cilt bakım, saç bakımve vücut bakım rutinleri kac günde bir olmalı?
günlük bakım temizlik, tonik, nemlendirici her gün yapıyorum,
haftada bir de yoğun bakım (maske, peeling vs)
5) bu konularda bakım yapmaktan başka dikkat etmem gereken neler var?
temizlik, ütülü giysiler, hafif makyaj (özellikle genç kızlar çok ağır cilt makyajı yapıyor, gerçekten korkunç görünüyor, kat kat fondotenler, mimik yerlerinde çizgiler, yüzle boyun arasında bilmemkaç ton renk farklı, kapkalın eyelinerlar...)
Ben şu saydıklarının hepsini yapıyorum.
Aslında uzun zaman almıyor.
Ayda bir kuaföre gidiyorum manikür pedikur yaptırıyorum.onun dışında el ayak kremlerim var .her gece yatağa girmeden önce ve sabah sürüyorum .
Ayda bir saçımı boyuyorum .
Saça maske kullanıyorum banyoda .ürünlerim değişiyor sürekli .saç ucu için serum kullanıyorum
Cildim için temizleme jeli tonik nemlenrici serum kullanıyorum sabah akşam.haftada bir yada iki kez peeling artı nem maskesi yapıyorum
Vücut için peelinglerim var Watsonsdan alıyorum.
Bol su içiyorum
Dudaklarım için lip balm kullanıyorum
Epilasyon lazere gittim tüyüm yok .hallettim onları .çıkanları sirle kendim evde alıyorum..tüye tahammulum yok ..
Kaş için kuaföre gidiyorum ayda iki kez..
Böyle işte anlatırken uzun sürüyor .ama alışkanlık olunca yapmadan duramıyorsun..
1) Ellerime haftada bir törpü yapıyorum. Oje pek sürmem. Ayda bir manikür yaptırırım. Ayaklarım özellikle yazın açık ayakkabı giydiğimde çok kuruyor, sertleşiyor. Yumuşatmak için akşamdan topuklarıma vazelin sürüp üstüne pamuklu çorap giyip uyurum. El kremi olarak Bephantane kullanıyorum.
2) Benim saçlarım da sert. Çocukluğumdan beri böyleydi. Bence saç yapısı kolay kolay değişmez. Saç kremleri ile idare ediyorum biraz daha yumuşak oluyorlar ama kalıcı yumuşaklık hiç bir bakım ürünüyle sağlayamadım.
3) 25 yaşından sonra vücut şampuanı kullanmayı bıraktım. Saf sabun ya da Dalin şampuan ile yıkanıyorum. 2 haftada bir hamama gidip kese attırıyorum.
4) Cilt temizliği için La Roche Posay Toleriane kullanıyorum her akşam. Yüz temizleme fırçası ile yıkıyorum. Sonra nemlendirici sürüyorum. Yine aynı markanın cilt tonu eşitleyici serisini kullanıyorum ama aman aman bir fark olmadı henüz. Pek bir şey kullanmamaya çalışıyorum aslında. Kaz ayakları için krem arıyorum ben de ama kremlerin pek etkisi olmuyormuş. Para sıkıntısı yaşamadığımda ayda bir cilt bakımına gidiyorum yağ bezeleri için.
5) Bence en iyi bakım düzenli uyku, çok daha az stres, sağlıklı beslenme. Bir de sigara ve alkol yasak :))