- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.490
-
- Konu Sahibi Felix_Felicis
Saçı onariyor elektriklenmeyi önlüyor besliyor ve yumusatiyor.
Nemli saca uygulaniyor ve yikanmiyor.. saca sekil vermekte cok kolay oluyor:)) avonun sac serumlarini kullanıyorum suan 2 farkli sac serumunu karistirip kullanıyorum:)
Kızlar merhaba iyi sabahlar
Benim derdim artık gercekten kız gibi kız olmaz. Bakımlı çiçek gibi bi kız olabilmek...
Ben pek bakım yapan biri değilim iste 1-2 haftada 1 kil baskesi o kadar. Ama bu artik bana yetmiyor. Saçları, elleri, ayakları yumusacık cildi kadife gibi biri olmak istiyorum.
Nerden başlamak gerek, siz ne yapıyorsunuz?
1) el ve ayak bakımı nasıl yapilmalı? Belirgin bir problemim yok ama yumuşak ve beyaz gözükmelerini istiyprum. Beyaz tenliyim zaten, ışıl ışıl olsun yani.
2) saçlarımda sertlik dışında bir problemim yok. Ama yumuşak da degiller. Ne kullanmam ne sürmem lazım?
3) vücut bakımı nasıl olmalı? Neler kullanılmalı? Krem, losyon, peeling...
4) cilt bakım, saç bakımve vücut bakım rutinleri kac günde bir olmalı?
5) bu konularda bakım yapmaktan başka dikkat etmem gereken neler var?
Internetten baktım ama o kadar cok bilgi kirliliği var ki hangisi dogrudur bilmiyorum. Ben de sizden fikir almak istedim.
Bu arada cildim yağlı-karma gibi bir sey.
Ben bunları halletmedikce mutlu olamıyorum kendime baktığımda. Çünkü beni rahatsız ediyor. Başkasıyla kendimi kıyaslamıyorum ama kendimi görmek istedigim profil de bu...
Amanın Maşallah arkadaşlar, ne kadar bakımsızmışım... Yılda 1 kez saç kestiriyorum. Kaş aldırmıyorum. Bazı bölgeler için lazer epilasyona gidiyorum, kısa sürede kalıcı bir epilasyon sağlamasa ona da gitmezdim. Kaş dahi aldırmak bana eziyet geliyor, üniversite 3. sınıfta aldırdım aldırmaz olaydım sonra mecbur hissetsem de mezun olduktan 2-3 sene sonra kaş aldırmayı bıraktım yine .Hayatta pedikür manikür yaptırmadım ama hakikaten merak ediyorum yaptırmak istiyorum.
Kardeşim bir bakım kremi getirmiş, banyodan sonra taramayı kolaylaştırdığı için onu sürüyorum. Tek yaptığım bakım buYalnız temiz titiz biriyimdir, sürekli el yıkarım, duş alırım. Bence en temel bakım temizlik, diyor ve görüşlerimi bildirmeyi burada bitiriyorum. İyi akşamlar
saçlarıma ne yaparsam yapayım pek istediğim gibi olmuyor ama yine de hafta da bir yumurtalı ya da sadece yağlı bakım yaparım.
saçlarıma bakım yapıp tepede toplayınca hemen yüze geçerim. ya mayalı maske ya hazır maskelerden yaparım haftada bir.
sabahları niveanın temizleme jeliyle yüzümü yıkarım. sonra karbonatla hafiften ovarım. sonra da mutlaka gül suyu sürerim. akşamları da yatmadan bunu yapmaya çalışıyorum. yüzümü makyajdan arındırır yatarım tabi ama gülsuyu falan akşamları üşensemde sabahları mutlaka yaparım. bu üçlü sıralama süperdir öneririm.e
ellerimi ayaklarımı karbonatla sık sık ovarım. şampuanıma da az da olsa karbonat atarım. severim ben karbonatı ya
kuaföre çook uzun zamandır gitmiyorumdur boyama kesim kaş bıyık hep kendim yaparım ama yaparım yani umursamamazlık yapmam. hele kaş ince kaş sevmem tabi ama bi kadının kaşı toplu olmalı bence. yüzü en güzel gösteren yerdir kaş.
temizlik evet ama yanında bakımda olması gerekir bence. çok pahalı olmayan doğal şeylerle de desteklenmeli bir kadının bakımı.
Senin yazdıklarının hiçbirine de ben bakım demem. Sabah banyodan çıktıktan sonra parlamayan kadın bakımsız kadındır. Kuru cilt erkeği itiyo çok Türk kadını ruj ve göz kalemi sürmeyi bakım sanıyo. Yazdıklarına baktım bakımla alakası olmayan şeyler bunları yap dışarı çık yine donuk durur cildin. Nedense bizim Türk kadınında şu sabah tüm vücuda losyon sürerek cildi yumuşatıp parlatma kültürü yok ama ruslarda var işte bu o yüzden ciltleri parlıyo saçı da parlatan ürünler var. Bunlar gündelik şeyler sadece
Bu senin yaptıklarına ben bakım demem. El yıkamakmış kaş aldırmakmış yok saç taramayı kolaylaştıran kremmiş bunlar ne ki. Temizliğe gelince bakım zaten kirli ten üzerine yapılmaz banyodan sonra olur temizlik elbetteki şart
Ellerinize haftada bir parafin maskesi uygulayın manikürü ihmal etmeyin ... Duşta kuru kese yapabilirsiniz çıkınca da bebe yağı (aleoverali olanlar güzel) ya da losyon ile nemlendirebilirsiniz... Saçlarınıza; 1 tane yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı bal karışımı ile bakım yapabilirsiniz. (45 dakika bekletin, haftada 2 defa yapabilirsniz) ayaklarınıza düzenli olarak yatmadan önce nemlendirici sürüp uyuyabilirsiniz sabah yumuşacık olur. Pedikürü de ihmal etmeyin