Bakıcıya eziyet mi desem siz karar verin

O paraya çalısilir mi benim komsum 2500 aliyor tek cocuk bakiyor

Ama burada anne evde sanırım konu sahibi bundan bahsetmiyor herkes tek başına bakıyor zannediyor kahvaltı yaptık demiş çünkü. Sadece anneye yardım ediyor ufak tefek işlere de yardım ediyordur sanmıyorum tüm evin işini yapsın ayrıca iş bulunca ayrılıcam demek konu sahibinin kötü niyeti o iş bulacak ama kadın mağdur kalacak söylesin kadında ona göre başkasını arasın yani

Birak işi ezdirme kendini bu kadına.. allah onu bildiği gibi yapsın.. mümkünse sgk ya şikayet et..

Ben ikizlerimi ayda 1000 tl 12 saat calistirmaya gonlum el vermez.Uzulurum bakici icin.5aydir kendim bakiyorum nasil zor biliyorum..Yarim gun 1500 liraya raziyim ben ki boş gunlerim olucak evde olucam..Gitsin yesin icsin tek ki bebeklerime baksin.Ne insanlar var ya.Cidden 1000 lira veriyor diye neleri hak goruyor kendinde.

Ben gidince o uyuyor diyor beraber yapılsa bile 2 çocuk için ve saatler artı ev işi çok az..

Birincisi 1000 tl ne ya!!! Çok uzun da çalışıyorsunuz saat olarak. Hem de iki çocuk!!! İnanamıyorum gerçekten. Ben çok büyük bir şehirde değilim kendi bakıcım yok ama arkadaşlarımdan bildiğim burda bile en az 1500 ve sigorta o da bir tek çocuk için ve çalışma saatleri de akşam beşe kadar. Hele yemek temizlik işin içine girdimi 1800-2000 civarı istiyorlar. İkincisi sigortanız var mı? Üçüncüsü bence orada çalışmayın çalıştığınız hanım bir kırbaç alıp kırbaçlamamış sizi ve takıntılı fazlaca. tabi her anne bebeğini korumak ister siz de bilirsiniz ama bununki anlattığınıza göre takıntı düzeyinde olmuş

Ben bakıcımla yolları ayırdım malesef yani buranın geneline göre yarım gün oğlumun yemeğini de hazır etmeme rağmen baktığı 5 saatin 2 3 saati de uyumasına ve o arada da birşey istemiyor olmama rağmen öğleden sonra gelince bişeye zaman bulamadığını annesini göremediğini vs söyledi hep laf yaptı ki annesi bana çok yakın oturuyor haftasonu zaten yok. Amirim öğleden sonra gelmemi istiyor dedim kaç kere. Hep akşam eşimi markete yollardım ben eve gelirdim beklemesin diye misafirim gelecekti eşim bişey unutur diye bi 15 dk geç kalıcam dedim geldik surat bir karış ne kaçta uyandı ne yedi içti demeden gitti apar topar konuştum sonra eşi beklermiş evde o eve gelince evde olmalıymış ki.çocukları da şehir dışında. Eşi de hiç öyle biri değilmiş temizliğime gelen kadın bulmuştu ailecek görüşüyorlar hem evi 10 dk yürüme mesafesi 15 dk için bunu yaptı konuşurken bağırdı falan gelme artık dedim yani zor işler kreş.bakıyoruz şimdi yarım gün annrm geldi şimdilik şehir dışından

Üzüldüm canım yaa,seninki çok kaprisliymiş ama işte anlamıyorum bu insanları,sen ona gelir kapısı olmuşsun,haneni açmışsın, olacak iş değil.ben de şuan bakıcımla ayrıldım,kreşe başladı kızım ama ıyı ayrıldık,kızım eve sığmaz oldu.1 2 ay sonra ogluma bakacak inşallah

evet annesi evde de bütün bakımları bana ait. Sadece emziriyor kendisi. Mama uyutma alt değişme vs. Ha o baksa bile ben ev işi yapıyorum. Ev dubleks konustugumuzda sadece alt katı sen yaparsın demisti. Üst katida yapiyoruz beraber. Bazen ben tek yapıyorum yetiştiği kadar. Ev işi için şikayetim yok. Çalışma saatlerinde 2.ay dolunca konusacaktik. Beni çok kıran devamlı hasta muamelesi görmem. Maske de taktım ilaç verdi hasta olmadığım halde onu da ictim. Doktora muayene ettirdi doktor biseyi yok demesine rağmen yine sen hastasın burnun akiyo çocuklarda hasta oldu demesi. Burnum akiyo da afedersiniz öyle şarıl şarıl akmıyor. Normal insan çekmez mi hiç burnunu o derece

Canım bu konuyu sen açıkça bi konuşsana,belki gercekten farkında degıl,bılıyorsun zor gunler gecırıyoruz coronadan dolayı içimiz tedirgin çok.

Evet aşırı takıntılı dikkat de ediyorum. Benimde çocuğum var. Hasta olsam bile güzel bir dille söyleyebilir bir kaç gün gelme dinlen ya da iyiles diye. Kendiside farkında takıntılı olduğunun da kendine engel olamıyor.

kadına hak verir gibi olanlar olmuş,
kadının arkasından konuşmuyosun sana böyle uç kuruş verip vebalı gibi davranıyorsa değil arkasından konuşmak cumle aleme rezil etsen az,
ikincisi kadının parası seni ilgilendirir, 1000 liraya moon boot alan biri 1000 liraya gunde 12 saat birini çalıştıramaz, bu kurnazlıktan öte bir şey, saf kötuluk. asgari ucretin yarısından bile az. ekmeğe muhtaç olmaları lazım bu zihniyetin. tepetaklak olması lazım.
yerinde olsam sgk ya sigortasız beni çalıştırdı diye şikayet ederdim. gör o zaman uzlaşmayı.

Canım bu konuyu sen açıkça bi konuşsana,belki gercekten farkında degıl,bılıyorsun zor gunler gecırıyoruz coronadan dolayı içimiz tedirgin çok.
Önceki bakıcıya da aynı muameleyi yapmis. O hiç dikkat etmiyormus kendi deyimiyle. Ben dikkat ediyorum elimden geldiğince. Bu biraz fazla kaçtı. İki gündür evdeyim hiç birseyim yok suan grip falan degilim. İçimde enfeksiyon olsa günlerce sürmez dışa vurur yani grip olurdum çoktan bence. Bende sıyırdım valla kafayı. Çocuk kussa niye kustu gazını almadın mi. Aldım diyorum niye kustu o zaman diyo. Ne yapacağımı sasirdim. Yani duymazdan geliyorum göz ardı ediyorum alttan alıyorum. Fakat ben böyle yapınca sanki daha ileri gidiyo daha suçlayıcı davraniyo ve korkmaya da başladım. Bir gün bişey olsa senin yuzundem oldu diycek diye. Fazla kendimi anlatamıyorum. Yine maske takarım dediklerini yaparım da yinede bir memnuniyetsizlik var yani. Uyum sağlamaya çalışıyorum olmuyo. Devamlı böyle tesirginlikle korkuyla nasıl devam eder. Aptallasmaya başladım. Kalın giydirsek terlerler mi. İnce giydirsek usuturlermi. Battaniye örelim mi açık mı kalsın. Bende bir bakıcı olarak bunları uygulamakta güçlük cekiyorum. Ne yapacağımı kestiremiyorum

Kadına hak verenler onun gibi olanlardır bence. 6 binlik bebek arabası bakiyor. Yurt dışına gitmeyi düşünüyor yoksa alicakti. Uzun süre kullanamam diye ucuz bişey aldi

Kadına hak verenler onun gibi olanlardır bence. 6 binlik bebek arabası bakiyor. Yurt dışına gitmeyi düşünüyor yoksa alicakti. Uzun süre kullanamam diye ucuz bişey aldi

işe gelmiyorum, sgk ya şikayet edicem sigortasız asgari ucretin altında çalıştırdın diye dersin, mesajları da vardır şunu yap bunu yap diye, ispatlarsın da çalıştığını. görsun bakalım binlerce lira ceza yesin, aklı başına gelsin. iş mahkemeleri nerdeyse hep işçiden yana karar veriyor, biliyorlar hakkını aramayacağını uğraşmayacağını o yuzden böyle rahatlar.

Senın için de çok zor şu an anlıyorum seni de,orda mutlu değilsin inşallah huzurlu bir yer bulursun kendine,orda olmayacak gıbı duruma bakınca

Bence anne de evde oldugundan ucret az,yani 2 kişi bakıyoruz olayı
ne alaka pardon da, yarım zamanlı değil tam zamanlı çalıştırıyor, yapamaz bunu. sigorta yaptırmak zorunda. asgari ucret kadar vermek zorunda. bakıcıların gözleri açılmasın isteniyor heralde makul gerekçeler bularak. herkes hakkını arasın, burası hukuk devleti, herkes hakkını arasa kimse kimseyi ezemez.

Parada Oyle anlaşmışlar ben bilemem içeriğini hanımefendi

Yaptığı muamelenin yanlışlığından çok verdiği ücreti tartışmaya açmak lazım.. bundan 3 sene önce sabah 10 akşam 4 arası çalışan ve sadece çocuk bakan bakıcıma 750 tl ödeme yapıyordum. Çocuğumun yemeğini bile ben hazırlayıp bırakıyordum. Bir de bakıcımıza yemek hazır ediyordum mutlaka.. Tavırlarının elle tutulur yanı yok, herkes çocuğu için endişelenir ancak üslup denen bişey var! Yerinizde olsam bırakırdım işi, zira çekilir dert değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…