Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız !

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

xsxeker_xsxey

Kararlıyım :)
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2007
1.420
7
116
Diğer
Kızlar merhaba;
Sizlere birşey danışmak istiyorum.
son günlerde canım sıkılyor çünkü.
şöyle anlatayım;
yaklaşık 6 aydır çalışıyorum.kızıma bakıcı bakıyor.
eşim ve ben de ailelerimizden uzağız.kimse yok yakınımızda.mecburen bakıcıya vermek durumundaydık kızımızı..
bakıcımız eşimin iş arkadaşının hanımı..önceden de tanışmışlığımız vardı.güvenebiliceğimiz biri olarka gördüğümüzden kızımıza o bakıyor şu anda.
evimize gelmeyi istemedi ve biz bırakıp alıyoruz kızımı.
ama şöyle bir sıkıntımız var . kadın acaip gezmeyi seven biri,nerdeyse hiç evde durmmuyordu..önceden.düşündüm ki;kızıma bakmaya başlayınca gezmez,götürmez kızımı..
malesef öyle olmadı..ne gününden,ne gezmesinden vs.hiçbişiyinden eksik kalmıor yine..
yazın neyse havalar iiydi..götürdü kızımı da..bişi demedik..yine rahatsızdık ama..
şimdi havalar epeyce serinledi...ve hala aynı şekilde devam edior.ben bundan çok rahatsızım.
ayrıca gezmeye gittiğinde çocuğun tüm düzeni alt üst oluor..
ben çalışmazken ,düzeni bozulmasın die gitmezdim pek biyere.gitsemde ya herşeyini yapar(uyutur,doyurur)giderdim.bikaç saat durur geri gelirdim.
ama bakıcımız malesef hiiç umursamıor.
evelki gün gündüz aradım.napıosunuz die..yine gezmede..
akşam alırken de...
- öğleden sonra uyutmadım.
-niye?
-gezmedeydik.
-iyi olmamış ama ...dedim..
-bi köpek gibi yemediğimiz kaldı birbirimizi dedi(çok afedersiniz ama aynen böyle.yavrum uyumadığından haliyle huysuz!)
-......... bişi diemedim..
-karnı açmı dedim.
-biraz önce meyve püresi verdim.pek aç değil dedi.
neyse aldım,eve geldim.
bir biberon cicibebe yaptım.hepsini bitirdi.sofrada bizimle yine yedi..yavrum açmış meğer.
altına baktım..kaça saattir alınmamış..
nasıl sinirlendim.
neyse.dün yine aradım...yine gezmede...alışveriş merkezine gitmişler,ordan biyere oturmaya...saat 4,30 gibiydi.
-uyudu mu?
-hayır?
-niye?
gezmedeyiz ya uyumuor burda.
-çorbasından verdin mi?
-hayır?
-niye?
-yemiyor snin gönderdiklerini benden yiyior.son günlerde.
-aa dedim.h.sonu gayet güzel yiyior ama!
-bilmem?dedi..
-uyumalı dedim.yoksa düzeni bozuluyor.akşamları çok huysuzlanıor..
-tamam.dedi..
akşam alırken de..1 saat uyudu.dedi..ii dedim.ve yarın oğlumun maçı var stadda.oraya gidecez dedi..bişi diemedim..
sabah bırakırken de..maç saat 6daymış..napsamki dior..bende 7ye doğru alıorum kızımı.
acaba uyutup bi komşuya bıraksam.ordan mı alsan.dedi..yoksa götürsem mi?

canım çok sıkılıyor kızlar.aklım hep kızımda..ben gezdirmesini istemiorum.hem düzeni bozuluyor yavrumun,hem de hava soğuk,üşütür die korkuorum..hemen burnu akmaya başlıyor..çok huzursuzum..ne yapmalıyım sizce..

mesela;geçen c.tesi günü.eşim almaya gittiğinde yine bakıcımız yokmuş evde.kızına bırakmış kızımı.(kızı 14 yaşında)ve saat 4 gibiydi.yavrum 2,30da uyanmış o saate kadar bişi yedirmemiş..
bakıcımız hem gezmemden kusur kalmıyım,hem de para kazanıyım dior.ama nereye kadar gider ki böyle...
şunuda belirteyim;kızımın herşeyini götürürüm onlara.çorbasını,yoğurdunu,meyvesini,bezini..o nerdeyse kendinden hiçbişi vermez..ve eğer o ay ben mesaiye falan kaldıysam bikaç saat fazla baktıysa fazla fazla veririm parasını..yeterki yavruma ii baksın die..ama o böyle yapıor..çok kızıyorum..

ne denmeli,nasıl denmeli sizce..bu sıkıntılarımı bakıcıyla nasıl konuşabilirim..fikirlerinizi bekliyorum..

Valla canım belki bu bakıcıdan başka şansım yok ,güvendiğim biri yok diye düşünüyosun ama kusura bakma çocuğunu yolda bulmadın sen. Ben de aynı senin gibi kızımı bakıcının evine bırakıyorum,sütüne,yoğurduna,yemeğine gelene kadar herşeyini yolluyorum. ama senin bakıcının yaptığı anlattığın kadarıyla bebek bakıcılığı değil. Olur mu öyle şey? Sonuçta bu onun işi para kazanıyor bunun karşılığında. O yavrucağın suçu ne ,niye kapı kapı gezsin, uyku saati,yemek saati aksasın. Ne işi var soğuk havalarda dışarılarda. Bence konuşmalısın,eşinin iş arkadaşının eşi olduğu için kırılmasından korkuyosun ama senin en değerli varlığına zarar gelmesindense onun kırılmasını tercih ederim. Ya da yeni bir bakıcı araştır,mutlaka vardır güvenilir,birilerinin tavsiye edeceği, çocuk bakımından anlayan birileri.
Hiç vakit kaybetme hem de. Güzelce konuş, rahatsızlıklarını dile getir.Ya doğru düzgün otursun evinde çocuk baksın,ha tabi ki güneşli havalarda çocuğu çıkarır hem kendi hava alır,hem çocuk veya kısa kısa ev gezmeleri olur(çocuğun uyku saatleri dışında),acil işi çıkar yarım saatliğine birine bırakır olabilir ama o abartmış, o yavrucağa günah .... ya da dediğim gibi çocuk bakmaya niyetli bu işin hakkını verecek başka birini bul. Sen çocuğuna öyle bakılsın diye mi bakıcıya bırakıp işe gitmek zorunda kalıyorsun.
Ben de kendi çocuğumu senin çocuğunu yerien koyduğum için çok sinirlendim gerçekten canım, umarım beni yanlış anlamazsın, ama lütfen çocuğunun psikolojisini düşün. Çocuk bakımı yedirmek ,içirmekten ibaret değil. Kaldı ki bakıcınız yeme ,içme,uyku konularında ihmalkarken çocuğuna sevgi verebileceğini,öğretici olabileceğini hiç sanmıyorum.
Çevrenizde güvenilir veya birilerinin vasıtasıyla ulaşabileceğin daha verimli çocuk bakack kişiler mutlaka vardır.Araştır bence.
Allah yardımcın olsun, bebeğini de kocaman öpüyorum:79:

valla ben olsam sizin yerinizde çocuğumu alır kendim bakarım.bu nasıl iştir böyle heryere çocuk gidermi,kusura bakmayın ama siz yumuşak yüzlü davranıyorsunuz bence.ben olsam bi dak bi tutmam o kadının yanında çocuğumu ,çocuk büyüme ve gelişme çağında en çok uykuya yemeğe ihtiyacı olduğu zaman aç kalıyor bu nasıl bi vicdan anlamadım ben okurken içim sızladı.

Size şunu yapın bunu yapın diyemem ama ben olsam direk bakıcı değiştirdim.
Gezmesini, uyutmamasını vs kabul ederim ama kızımı 14 yaşındaki çocuğa emanet ettiği anda biterdi olay. Allah korusun neler neler olabilir di o anda.

kesinlikle seni yanlış anlamadım canım..aksine benim kadına söyleyemediklerimin hepsini sen dile getirmişsin..
önceden de tanışmışlığımız olduğundan ve yaşı benden epey büyük olduğundan sanırım çekiniorumm.ama içim içimi yiyiyor inan ki..
dediklerinin hepsi doğru..
konuşucam en kısa zamanda..yapacak başka birşey de yok zaten..
kızım henüz 16 aylık.ve düzeni bozulunca haliyle akşam huysuzluk yapıor..
ama gündüz uyuduğunda akşam hiçbir sıkıntısı olmuor.gayet neşeli oluor..
nasıl bir kadın hala çözemedim...aklım hep kızımda şu sıralar..
çok doğru demişsin benim yavrumdan önemli değil hiçbirşey..

canım,her anne gibi tabiki bende isterim çocuğumu kendim büyüteyim,bakayım..ama bazen şartlar elvermior işte..şuan bizde olduğu gibi.çalışmam gerekior bir dönem..
yumuşak yüzlülük değil de benimkisi,tanıdığımız biri ve benden büyük olunca çekiniorum,yanlış anlarr mı die.. ama benim yavrumdan da önemli değil diyorum.onun alınması yada alınmaması...

Öyle şey olmaz arkadaşım. Bu ne sorumsuzluk. gezmenden geri kalmıyorsan çocuk bakmayacaksın. Nedir bu laçkalık. Çok sinirlendim tutun beni

kesinlikle sert ve net bir şekilde konuşmalısınız, böyle devam etmez, edemez. Ben olsam çoktan kavga etmiştim kadınla.
İstemiyorum çocuğumla böyle hergün sokaklarda olmanı diyeceksiniz. Çocuk aç bırakılırmı, altı çişli bırakılırmı gezme uğruna. Kendi çocuğunada böyle yapmış acaba.

Ama bu kadın değişmez gibi geliyor bana, siz iyisimi bu kadını yaptığı yanlışlardan dolayı ağzının payını verin ve mümkünse sizin kurallarınıza göre çocuğunuzu büyütebilecek yeni bir bakıcı bulun.

Bakıcınızla ilk konuşmanızda şartlarınızı bir bir söylemeliydiniz aslında. Bu konularda hassas olduğunu bilmesi gerekirdi.

16 aylık bir bebek öğlen uyutulmazmı Allah aşkına.
Kesinlikle konuşun bakıcınızla, alınsın alınmasın kendi bilir. Yumuşak olmayın.

Son düzenleme:

evet,böyle devam edemez artık..bende normalde lafımı esirgemem ama bişi dediğimde alınacak yada çocuğumla ilgilenmeyecekmiş gibi düşündüm hep..ama sanırım hata ettim..
ben birşey demedikçe de o iyice azıttı..

ben c.tesileri 2,30 gibi çıkıorum.3gibide alıoruz kızımı.yaklaşık ayda 2 defa c.tesi günü oluıor.ve kızımı kızına bırakıp gidior... kızıda sadece bekçilik edior haliyle... geçen hafta olduğu gibi..

canım çok sıkkın.ve nasıl bir konuşma yapmam gerektiğini düşünüorum hala..
pat die de nasıl bırakılır ki..yeni bi bakıcı nerden ,nasıl buluruz.

16 aylık bir bebek öğlen uyutulmazmı Allah aşkına.
Kesinlikle konuşun bakıcınızla, alınsın alınmasın kendi bilir. Yumuşak olmayın.

normalde kızım sabah 7 gibi uyanır.ve saat 10a doğru birdaha uyur.öğleden sonra da en az 2 saat uyurdu..ama bu gezmeler artınca haliyle çocuğun düzeni bozuldu..
evelki akşam aldım kızımı.eve gittim.uyutmamış işte gündüz..gözleri kıpkırmızı,bir huysuzluk..daha sütünü içerken uyudu yavrum.. ve doğru düzgün karnını doyurduğundan da emin değilim artık.

Ya kusura bakma da benim aklıma ilk olarak şu geldi,

Bu kadın sürekli yollarda heralde gezmeye gidecem diye ALLAH korusun bi kaza falan

olsa kızınız da yanında,yani ne kadar riskli,insan bi tedirgin olur emanet diye ama

bilemicem yani pek umrunda değil galiba...

En iyisi uygun bi dille kızınızı alacağınızı söylemek...

canım benim okurken çok kötü oldum bu ne sorumsuzluk..Çocuğu yedirmemek, uyutmamak,altını çişli bırakmak sanki babasının hayrına bakıyor sen bu işi yapıyorsan hakkıyla yapacaksın..Sana diyorki kızıma bırakıyorum 14 yaşındaki çocuk nasıl bakar bir bebeğe...Dışarı çıkarken bi komşuya bırakırım diyor..Ya o komşu güvenilir biri değilse aman Allahım sen koru...

Acilen bir bakıcı bul canım evde bakabilecek çocuk kendi evinde mutlu oluyor..Benim kızım da 16 aylık öğretmenim ben de bu sene kpss için kursa gittim çok güvendiğim alt komşum baktı kızıma ama gel beni gör içim içimi yiyordu ya şöyle olursa ya böyle olursa aklımda bin bir türlü şey geçti..kızım benden ayrı kaldığı için çok huysuzdu..Kurs bitti kızımda ben de rahatladım..benim de yakınımda kimsem yok bırakabileceğim o yüzden kızım 3 yaşında gelinceye kadar çalışmayı düşünmüyorum..3 yaşına gelince kreşe gider..Allah yardımcın olsun canım kızın herşeyden önemli işten önce o geliyor eğer bırakma imkanın varsa bir süre işe ara verr...ikiniz için de en iyisi bu olsa gerek...

emanet bizim bildiğimiz el üstünde tutulur.dimi.
ama bakıcımız umursamıor dediğin gibi..
ya evde oturup kızıma bakacak doğru düzgün.
yada gezmelerine devam edicek ve kızımı alacağız ondan...
çok zor kızlar yaa yavrunu emanet etmek birine..

sizi yönlendirmek istemem ama ben olsam hemen değiştiririm bakıcımı.ve benim evime gelebilecek birini bulmaya çalışırım.en azından düzgün birini bulana kadar ailenizden biri kalmalı bebekle.
bebeklerin düzeni beslenmesine ve uykusuna bağlıdır.

Kızlar,peki ne demeliyim.
nasıl bir şekilde uyarmalıyım..
bana bir fikir verebilir misiniz?
Önce uyarma yolunu deniyim diye düşünüorum..

Çocuğunuz sonuçta açık açık söyleyin, konuşun. Çok sinirlenirdim heralde bende tepkimi koyardım ve vermezdim bi daha gereğince yapmıyorsa işini.

Okurken sıkıntı bastı ve çok sinirlendim.Konu çocuklar olunca herşey değişir dünya bir yana yavrularımız bir yana.Ve onların düzenini gelişimini bozacak herşeyin karşısında olurum.
hanımefendi hem para kazanacak hemde gezmesinden fedakarlık yapmayacak..Benim çocuğum saatlerce uykusuz,aç,çişli kalacak hanımefendinin rahatı keyfi bozulmasın diye...Üstelik parasınıda eksiksiz hatta zaman zaman fazlasıyla alacak.Sizce bunu hak ediyormu?*Uyarmayı deneyeyim diyorsunuz ama boşuna huylu huyundan vazgeçmez.Bence en kısa zamanda bakıcıyı değiştirin sıkıntılarınızıda aynen yüzüne söyleyin niye çekiniyorsunuz yaa çok kızdım valla
Hanımefendi günlerde pastasını böreğini yiyecek çayını içecek benim çocuğum uykusuz aç dolanacakta ben birde sessiz kalacağım.Yok böyle birşey.
Her zaman söylüyorum çocuk bakıcılığı yapıyorsanız önce çocukları seveceksiniz kendi çocuğunuz gibi göreceksiniz ve merhamet olacak içinizde.Eğer merhametiniz yoksa işte bu kadar bakılır ancak...
Çocuğu zerre kadar düşünmüyor baksanıza...
Birde köpek gibi birbirimizi yedik diyor ne hakla ne biçim konuşma tarzı bu??Ben olsam aynen tavrımı koyar açıkça herşeyi söylerim.Ailenize durumu anlatın yeni bir bakıcı bulana kadar gelip birmüddet kalsınlar yardımcı olsunlar.yeni bakıcıda mutlaka kendi evinde değil sizin evinizde çocuğunuza baksın..

Kızlar,peki ne demeliyim.
nasıl bir şekilde uyarmalıyım..
bana bir fikir verebilir misiniz?
Önce uyarma yolunu deniyim diye düşünüorum..

Bence bu saatten sonra uyarmanıza bile gerek yok,

Artık annem bakacak deyin ya da kayınvalidem bakacak deyin,

Biraz öyle idare etmeye çalışın eğer anneniz müsaitse,

O arada da yeni güvenilir birini arayıp bulun...

o kadar sinir oldum ki.... Ne demek 14 yaşındaki çocuğa bırakıp gitmek, ne demek komşuya emanet etmek....
Sizinde bu kadar çekingen tavrınızı, ne demeliyim gibi olan tutumunuzu anlamadım gerçekten. sanki o annesi sizde bakıcı... öyle şey olurmu canım yaaa... pat diye söyleyeceksin tabi... bunlardan dolayı artık sana bırakmak istemiyorum. yeni bir bakıcı bulana kadar sende kalsın. ki ben olsam bugün son günü olurdu bebeğimin o bakıcıdaki!!!! biran önce başka bir bakıcı bulun yazık yavrucuğa.... altı çişli,karnı aç,uykusuz..... bu zamana kadar iyi dayanmışsınız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…