- Konu Sahibi xsxeker_xsxey
-
Valla canım belki bu bakıcıdan başka şansım yok ,güvendiğim biri yok diye düşünüyosun ama kusura bakma çocuğunu yolda bulmadın sen. Ben de aynı senin gibi kızımı bakıcının evine bırakıyorum,sütüne,yoğurduna,yemeğine gelene kadar herşeyini yolluyorum. ama senin bakıcının yaptığı anlattığın kadarıyla bebek bakıcılığı değil. Olur mu öyle şey? Sonuçta bu onun işi para kazanıyor bunun karşılığında. O yavrucağın suçu ne ,niye kapı kapı gezsin, uyku saati,yemek saati aksasın. Ne işi var soğuk havalarda dışarılarda. Bence konuşmalısın,eşinin iş arkadaşının eşi olduğu için kırılmasından korkuyosun ama senin en değerli varlığına zarar gelmesindense onun kırılmasını tercih ederim. Ya da yeni bir bakıcı araştır,mutlaka vardır güvenilir,birilerinin tavsiye edeceği, çocuk bakımından anlayan birileri.
Hiç vakit kaybetme hem de. Güzelce konuş, rahatsızlıklarını dile getir.Ya doğru düzgün otursun evinde çocuk baksın,ha tabi ki güneşli havalarda çocuğu çıkarır hem kendi hava alır,hem çocuk veya kısa kısa ev gezmeleri olur(çocuğun uyku saatleri dışında),acil işi çıkar yarım saatliğine birine bırakır olabilir ama o abartmış, o yavrucağa günah .... ya da dediğim gibi çocuk bakmaya niyetli bu işin hakkını verecek başka birini bul. Sen çocuğuna öyle bakılsın diye mi bakıcıya bırakıp işe gitmek zorunda kalıyorsun.
Ben de kendi çocuğumu senin çocuğunu yerien koyduğum için çok sinirlendim gerçekten canım, umarım beni yanlış anlamazsın, ama lütfen çocuğunun psikolojisini düşün. Çocuk bakımı yedirmek ,içirmekten ibaret değil. Kaldı ki bakıcınız yeme ,içme,uyku konularında ihmalkarken çocuğuna sevgi verebileceğini,öğretici olabileceğini hiç sanmıyorum.
Çevrenizde güvenilir veya birilerinin vasıtasıyla ulaşabileceğin daha verimli çocuk bakack kişiler mutlaka vardır.Araştır bence.
Allah yardımcın olsun, bebeğini de kocaman öpüyorum:79:
valla ben olsam sizin yerinizde çocuğumu alır kendim bakarım.bu nasıl iştir böyle heryere çocuk gidermi,kusura bakmayın ama siz yumuşak yüzlü davranıyorsunuz bence.ben olsam bi dak bi tutmam o kadının yanında çocuğumu ,çocuk büyüme ve gelişme çağında en çok uykuya yemeğe ihtiyacı olduğu zaman aç kalıyor bu nasıl bi vicdan anlamadım ben okurken içim sızladı.
Öyle şey olmaz arkadaşım. Bu ne sorumsuzluk. gezmenden geri kalmıyorsan çocuk bakmayacaksın. Nedir bu laçkalık. Çok sinirlendim tutun beni
kesinlikle sert ve net bir şekilde konuşmalısınız, böyle devam etmez, edemez. Ben olsam çoktan kavga etmiştim kadınla.
İstemiyorum çocuğumla böyle hergün sokaklarda olmanı diyeceksiniz. Çocuk aç bırakılırmı, altı çişli bırakılırmı gezme uğruna. Kendi çocuğunada böyle yapmış acaba.
Ama bu kadın değişmez gibi geliyor bana, siz iyisimi bu kadını yaptığı yanlışlardan dolayı ağzının payını verin ve mümkünse sizin kurallarınıza göre çocuğunuzu büyütebilecek yeni bir bakıcı bulun.
Bakıcınızla ilk konuşmanızda şartlarınızı bir bir söylemeliydiniz aslında. Bu konularda hassas olduğunu bilmesi gerekirdi.
16 aylık bir bebek öğlen uyutulmazmı Allah aşkına.
Kesinlikle konuşun bakıcınızla, alınsın alınmasın kendi bilir. Yumuşak olmayın.
Ya kusura bakma da benim aklıma ilk olarak şu geldi,
Bu kadın sürekli yollarda heralde gezmeye gidecem diye ALLAH korusun bi kaza falan
olsa kızınız da yanında,yani ne kadar riskli,insan bi tedirgin olur emanet diye ama
bilemicem yani pek umrunda değil galiba...
En iyisi uygun bi dille kızınızı alacağınızı söylemek...
Kızlar,peki ne demeliyim.
nasıl bir şekilde uyarmalıyım..
bana bir fikir verebilir misiniz?
Önce uyarma yolunu deniyim diye düşünüorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?