• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı problemi

Siz sanırım biraz yumuşak yüzlüsünüz.
İşe gitmeseniz ve patronunuz/yöneticiniz arayıp neden gelmedin dese(bakıcınız size haber vermemiş ya gelmeyeceğini o hesap)işim bitmedi,biterse kahveni içmeye gelirim diyebilirmisiniz? Diyemezsiniz zira iş ahlakı gelemeyeceksen mazeret bildirip izin almayı gerektirir,böyle bir cevap kabul edilemez. Bu sebeple ayıp olmaz. Ben olsam gelme derdim net.
Ben çalışırken böyle gevşek davranamıyorsam,çalışanımda davranamaz.
Başka birini bulun

Siz sanırım biraz yumuşak yüzlüsünüz.
İşe gitmeseniz ve patronunuz/yöneticiniz arayıp neden gelmedin dese(bakıcınız size haber vermemiş ya gelmeyeceğini o hesap)işim bitmedi,biterse kahveni içmeye gelirim diyebilirmisiniz? Diyemezsiniz zira iş ahlakı gelemeyeceksen mazeret bildirip izin almayı gerektirir,böyle bir cevap kabul edilemez. Bu sebeple ayıp olmaz. Ben olsam gelme derdim net.
Ben çalışırken böyle gevşek davranamıyorsam,çalışanımda davranamaz.
Başka birini bulun
Ya aslında en çok üzüldüğüm nokta bu oldu.Yabancılık çekmesin eve bize alışsın diye etrafında dört döndüm ne içeceğini ne yemeğini ne pastasını eksik ettim.olması gereken bu diye düşünüyorum yarın bir gün çocuğuma o bakacak evin bireyi gibi hissetsin istedim ama ondada yüz varmış tepeme çıkmaya çalıştı.gönderdim zaten başkasını buldum.şimdiki o kadar naif ki zorla kahve içiyor yani.

bakıcı sadece deneme amaçlı kalan biriyim:) en iyisi yine babane anane canım

900 liraya 10 saat çalıştırırsanız tabiki memnun kalmazsınız. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 07:30 ne demek el vicdan hadi 07:30 tamam, öğlen eve dönüyorsunuz madem 2de çıksın iki saat yetmez mi geri kalan işleri tamamlaması için? Önce kendi vicdanınızı sorgulayın, ben nerede hata yaptım deyin sonra bakıcıyı sorgularsınız. Şimdi memnun kaldığınız bakıcıda ileride daha iyi şartlarda iş bulunca bırakır sizi.

900 liraya 10 saat çalıştırırsanız tabiki memnun kalmazsınız. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 07:30 ne demek el vicdan hadi 07:30 tamam, öğlen eve dönüyorsunuz madem 2de çıksın iki saat yetmez mi geri kalan işleri tamamlaması için? Önce kendi vicdanınızı sorgulayın, ben nerede hata yaptım deyin sonra bakıcıyı sorgularsınız. Şimdi memnun kaldığınız bakıcıda ileride daha iyi şartlarda iş bulunca bırakır sizi.
Size ücretin makul olup olmadığını sormadım hanımefendi derdim ücret olsaydı yorumunuza teşekkür ederdim.

Size ücretin makul olup olmadığını sormadım hanımefendi derdim ücret olsaydı yorumunuza teşekkür ederdim.
Ücreti sormadiniz, bakicinin hatalarını anlattiniz ben de hatayı her iki taraf için sorguladim. Tek taraflı düşünüp içinizi rahatlatmak için yorum yaparsak bakıcıya haksızlık olur. Ben ücreti ve çalışma saatini görünce şok geçirdim ve açıkçası delirdim. Nasıl kabul ediyorlar bu ücrete bu çalışma saatlerini hayret gerçekten. Ha bir de sadece çocuk değil bir de temizlik. Allah aşkına siz nerede yaşıyorsunuz? Vicdanım sizladi okuyunca. Sorun tek başına ücret değil, bu ücrete bu saatler. Elbette fazlası sizi kurtarmiyor olabilir ama işini bitirip 2de çıkması pekala sizi kurtarır. Siz resmen insanların zor durumundan faydalanmış oluyorsunuz. Bakicinin 3te çıkmasını bile problem yapıp yazmişsiniz. Şuan için çalışmak mecburiyeti olan biriyle anlaşmış olabilirsiniz ama uzun vadede sıkıntı yaşarsınız bu tutumunuzla, hatırlarsınız.

Onumuzdeki hafta bi bayanla baslicam
Ilk bakici deneyimim. Kadininda ihtiyaci var. Kendi diyo zaten ihtiyacim var diye.
Şartlarimi pesin pesin konustum.
Benim burda kimsem yok abla yarin gelmiyorum desen ortada kalirim. Boyle problem yasayacaksak bastan gelme dedim. Yemekler sende dedim oglum da ögle yemegine gelicek okul dibimizde onun gelio gitmesini kontrol edip yemek olsun evde surekli dedim. Senden ince temizlik istemiyorum cam sil demiyorum abla ama cocuk balkona cikicaksa balkon temiz olsun. Cocuk döküntu icinde gezmesin evi sil demem ama evin bi yerine bir sey dokulduyse temizle lutfen dedim. Gayet acık konustum. Umarim sorun yasamam iyi bir bayana benziyo ama hayirlisi bakalim.
hepsini ne kadara anlastiniz acaba ?

Aman ücreti yazmasaydınız haftanın 6 günü günde 12 saat çalışıp asgari ücret alanlar sizi taşlamaya gelecekler 😂 sanki bu düzeni biz kurmuşuz gibi
Valla yapacak bir sey yok. Ben 3 900alıyorum bayana versem asgari ucret bana kalmıyor asgariucret :KK53:
Ülke şartları tam olarak bu üzgünüm ama

Taşlamaya olmuyor işler. Devlet teşvik versin ne bileyim kurumlara kreş acsın falan
Ay al bendende o kadar.Devlet veriyor 4bin maaş .sonra diyorki evde çalşrıdığın herhangi birine asgari ücret ve sigorta vereceksin.asgari ücret 2200 +sigorta 1000 civaro kaldı sana 800 onuda yol parana verirsin 😈😈

Merhaba hanımlar.
6 aylık bir oğlum var ve pazartesi işe başlayacağım.Bir hanımefendi ile hem ev işi hem çocuk bakımı konusunda anştık.7.30 da gelecek 17 de gidecek.pazartesi başladı ben evde olduğum içim 9 da gelebilirsn bu hafta diye konuştk.9 da gelip sadece ilk gün 15 te çıkabilirsn dememe rağmen diğer günlerde 15 te çıkmaya kalktı.gerekçesi benim evde olmam ve işinin bitmesi imiş.ben saat daha erken diyince işiö bitti ama istersen senle oturup sohbet ederim dedi şaka gibi.neyse çıktı gitti oda problem değil ancak ben oğluma karşı bir ilgi sevgi göremedim.ve sürekli ağzında benim işe ihtiyacım yok evde sıkıldığm için çalışıyorum falan.allah aşkına kim kimin evini ihtiyacı olmadan temizler ? Her neyse dün doktora gidecem diye aradı ve gelmedi.problem değil hastalıktır olabilir.Ama bugünde gelmedi ve ben araynca doktordaym işim erken biterse gelirim kahveni içerim dedi.ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum.siz değerli hanımlardan görüş öneri istiyorum.lütfen bana akıl verin :KK43:

Rahatlık diz boyu, siz varken böyleyse sonra ne olur bilemem. Bence 1-2 günlük hakkı neyse verin ve ilişiği kesin. İçinize sinmeyen biriyle devam edip aklınız kalacağına, başka birine bakın derim.

Back