Enayi yerine mi konuluyorum ( bakıcı meselesi)

Merhaba hanımlar aralar sık konu açıyorum ama dertler bitmiyor.
2 yaşında bir oğlum var 2. Bebeğime hamileyim doğumuna az bir süre kaldı. Oğlumun bakıcısı yaklaşık 1 yoldur bizimle. Coronadan dolayı evdeyim bakıcımız gelmeye devam etmeye ediyor corona ilk çıktığı zaman zamanı bir süre izin vermiştim parasını kesmemiştim.
Şimdi bakıcım sadece oğluma bakıyor ev işi filan hiç yok ben normalde çalışıyor olacağım için oğlumla iyi ilgilensin diye ev işi istememiştim şimdi evdeyim yine yapmıyor asla elini bir şeye sürmez ben de başta öyle anlaştık diye bir şey demiyorum bu arada buradaki piyasaya göre yüksek veriyorum.
Şimdi ayrıca biz sok sık corona yasaklar olduğu dönemler hariç hem kontrollerim hem de aile ziyareti için başka şehire diyoruz mesela cuma gidip salı dönüyoruz dolayısıyla o da ayda 1 veya 2 kez cuma p. Tesi salı izinli okuyor gelmiyor oğlum öğlen 2-3 saat uyur o asla bir iş yapmaz o arada tv izler genelde yani çalışma şartları gayet iyi.
Oğlumla ilgilenir oğlum onu sever ama öyle çok bilinçli eğitici oyunlar oyalayan çocuk gelişimden çok anlayana biri değil. İdare ediyoruz en azından oğluma kötü davranmayacağım biliyorum evimizde kamera da var zaten.
Şimdi sorun şu ben evdeyim diye çok sık izin istemeye başladı haftada bir gün filan mutlaka izin istiyor ayrıca ben evdeyim oğlum beni stiypru bzayeb 2 saat boyunca ben oynuyorum o da ben de bari bir iş yapayım demez koltukta oturur çayını kahvesini er biz oynarken. Ayrıca Temmuz'da yıllık izin kullanacakmış 2 hafta eşi o zaman ayarlamış bunu bana söylemiyor bile telefonda konuşurken duyuyorum sorduğumda söyleyecektim ama sen zaten evdesin sorun olmaz diye düşündüm diyor. Tamam ben evdeyim ve gerçekten şu an bakıcıya ihtiyacım yok çünkü çok da bir şey yapmıyor oğlum uysal bir benek bakımı kolay eşim de esnek çalışıyor ama şimdi onu işten çıkarmak olmaz çünkü küçük yerde yaşıyoruz iş bulması zor çoğu bakıcı corona nedeniyle işsiz kaldı paraya da ihtiyacı var diye çıkarmadım yani onun iyiliği için devam ettim. Şimdi benden yine izin istedi memelekete gidip gelecekmiş işi varmış orda memelekete yakın sayılır neyse dedim verdim izin 2 gün. Şimdi msj atmış gittikleri şehirde corona çokmuş maske de çok takmamış akrabalarla da bayaa görüşmüş etmiş gelince 14 gün n karantina da mı kalsam sizi riski atmasan diyor. Yani gel de sinirlenme tamamen keyfi nedenle gidiyor dikkat etmiyor sosyal izolasyon sıfır sonra sizi riske atmayayım 2 hafta karantina sonra zaten 2 hafta yıllık İznini kullanacak yani bu durumda ne yapayım ben.
Bu şartlarda taniki gelmesini istemeyeceğim karantina da kal diyeceğim bebeğim küçük ben gebe Yüksel risk grubuyuz ama gerçekten zoruma gidiyor artık boş yere para ödüyorum henüz cvp yazmadım . Gelme diyeceğim ama bu 2 haftanın parasını kesmeyi düşünüyorum çünkü sonra 2 hafta yolllım izne çıktığında parasını kesmeyeceğim bu tamamen kafa izni oldu ayrıca Doğuma Başak'a şehirde yapacağım annemde kalacağım o zaman da 3 hafta kadar yine gelmeyecek yani zaten çok izin kullanacak ve o dönemlerde parasını kesmeyi düşünmüyordum ama bu artık fazlamızda gibi beni enayi yerine koyuyor gibi hissediyorum
Evet aynen öyle

İnsanlık diye bişey var. Bizim milletin en ufak işe elini sürmek zoruna gider.
Annemin bi komşusu vardı. Karı koca memurdu. Annem bakıcılık vs. yapmadığı ve iş filan da aramadığı halde rica ettiler bakar mısın. Seni tanıyoruz güveniyoruz demişler.
Annem de kabul etti. Çocuk gündüz uzun uyuyormuş annem de bazen mutfağını topluyordu dağınıksa veya bul. makinesini boşaltıyordu. Ki çocuğun yediğii içtiğini zaten yıkar kaldırır içi rahat etmez. Bazen bi süpürge açıyorum salona diyordu. Ne var yani insanın eline mi yapışır. Üstelik rica minnet çok ısrar ettikleri için bakıyordu hiçbir iş yapma abla diyordu.
O böyle yaparken ihtiyacı olanın haline bakın.
Bazılarının durumuna ben şaşırmıyorum gerçekten. Mesela ertesi yıl annem birini tavsiye etti onlara. Durumları kötü. Kadın gitmiş konuşmuş parayı beğenmemiş🙄 Aman anne boşver dedim bazılarına durumu müstehak gerçekten.

Bir kaç kez söylemeye çalıştım hemen önünü kesti fıtığım var evde bişe iş yapamıyorum eşim yardım ediyor falan filan ki kendisi 35 lerinde ben de ama. Oğluma iyi baksın yeter dedim artık
Fıtığı olan insan nasıl çocuk bakıyor o çocuğu naıl kucağına alıyorda iki şeyin ucundan tutamıyor

Hem yüksek fiyattan maas veriyorsunuz hem evde cocukla sizde ilgileniosunuz hem ev işine elini hiç vurmuyo bence bu kadarı yanlıs ya ücretini azaltıcaksınız yada ev işlerine yardımda bulunmalı.etrafmda duyuyorm hem az ücret alıp hem ev işi yapan cok ha yanlıs tabi ama fiyat yükseksede yardım etmeli ev işine
İşte bunlar hep korona nedeniyle ben evde olunca böyle oldu yoksa ben işte olacaktım o da mecburen çocukla ilgilenecekti ev işi de o yüzden istememiştim şimdi Doğumdan sonra ben genelde bebekken ilgileneceğimden yine mecburen büyük oğlumla o ilgilenecek o yüzden 2-3 ay görmezden geleyim yaptıklarını dedim ama gittikçe abarttı

Aslında bizim bakıcı tanımımız yanlış bakıcı yani dadı bu alanda eğitimli biri olmalı. Biz çocuğu oyalasın şöyle bir evi toparlasın istiyoruz bunun için yardımcı kadın alıyoruz.
Bazıları uyanık iş yapamam diyor ona göre başta anlaşmalı

Yorumlarda iş yapmaması değil izin alması sorun demişsiniz ama konunuzda bunu çok sorun ettiğiniz görülüyor. İşe başlarken bu şekilde anlaşmadıysanız yapmaması normal . İzin konusunda haklısınız keyfi gelmemelerini maaşından kesin tabii ki.

En azindan yemek yapmalı size temizlik tamam olmayabilir ama yemek yapmalı. Karantinayi kesin 2 hafta tatil sonrası gene oluşan karantinayi da kesin doğrusu bu.
Ben malum durumdan dolayı evden çalışyorum 2 çocuğum var sabah 8.30 akşam 17 arası asla dışarı çıkmıyorum çocukları da çıkarmıyorum nasılsa evdeyim aksam yaparim demiyorum is olsada olmasa çalışma saatleri arasında evdeyim çünkü is ahlaki bunu gerektirir. Sizin bakici da bu yok bence

Doğumdan sonra calismayacaksaniz bence o dönemi de idare edersiniz. Evde siz varken gerek yok diye düşünüyorum. Benim de çok zor bir çocuğum var asla evde onla tek yapamam diyordum. Ama şimdi bu dönemde gördüm ki aşırı eğleniyoruz ve kimseye ihtiyacta duymuyoruz. Gözünüz korkmasın. Bu kadar da rahat insana çocuk emanet etmeyin, sadece iyi bakması değil iyi ahlak edindirmesi de önemli bence. Bu durumu hoş görmedim.

Yıllık izin mi,bakıcıya mı?devlet memuru mu bu ?Tövbe tövbe.Ben olsam çıkarırım.Siz gebesiniz ,insan vicdanen yardım eder bırakın para almasını.Ben olsam çıkarırım.Boşuna da para vermem.Oraya buraya gidecek ,gezecek,gelecek gebe evine.Oh,maşallah!

Konudan bağımsız olarak, çocuk bakıcıları yıllık izni haketmiyo mu hanımefendi? İnsanı şartlarda çalışmayı bı tek devlet memurları mi hakediyo? Is kanunundaki haklarını istemek de lüks oldu artık bu ülkede

Merhaba hanımlar aralar sık konu açıyorum ama dertler bitmiyor.
2 yaşında bir oğlum var 2. Bebeğime hamileyim doğumuna az bir süre kaldı. Oğlumun bakıcısı yaklaşık 1 yoldur bizimle. Coronadan dolayı evdeyim bakıcımız gelmeye devam etmeye ediyor corona ilk çıktığı zaman zamanı bir süre izin vermiştim parasını kesmemiştim.
Şimdi bakıcım sadece oğluma bakıyor ev işi filan hiç yok ben normalde çalışıyor olacağım için oğlumla iyi ilgilensin diye ev işi istememiştim şimdi evdeyim yine yapmıyor asla elini bir şeye sürmez ben de başta öyle anlaştık diye bir şey demiyorum bu arada buradaki piyasaya göre yüksek veriyorum.
Şimdi ayrıca biz sok sık corona yasaklar olduğu dönemler hariç hem kontrollerim hem de aile ziyareti için başka şehire diyoruz mesela cuma gidip salı dönüyoruz dolayısıyla o da ayda 1 veya 2 kez cuma p. Tesi salı izinli okuyor gelmiyor oğlum öğlen 2-3 saat uyur o asla bir iş yapmaz o arada tv izler genelde yani çalışma şartları gayet iyi.
Oğlumla ilgilenir oğlum onu sever ama öyle çok bilinçli eğitici oyunlar oyalayan çocuk gelişimden çok anlayana biri değil. İdare ediyoruz en azından oğluma kötü davranmayacağım biliyorum evimizde kamera da var zaten.
Şimdi sorun şu ben evdeyim diye çok sık izin istemeye başladı haftada bir gün filan mutlaka izin istiyor ayrıca ben evdeyim oğlum beni stiypru bzayeb 2 saat boyunca ben oynuyorum o da ben de bari bir iş yapayım demez koltukta oturur çayını kahvesini er biz oynarken. Ayrıca Temmuz'da yıllık izin kullanacakmış 2 hafta eşi o zaman ayarlamış bunu bana söylemiyor bile telefonda konuşurken duyuyorum sorduğumda söyleyecektim ama sen zaten evdesin sorun olmaz diye düşündüm diyor. Tamam ben evdeyim ve gerçekten şu an bakıcıya ihtiyacım yok çünkü çok da bir şey yapmıyor oğlum uysal bir benek bakımı kolay eşim de esnek çalışıyor ama şimdi onu işten çıkarmak olmaz çünkü küçük yerde yaşıyoruz iş bulması zor çoğu bakıcı corona nedeniyle işsiz kaldı paraya da ihtiyacı var diye çıkarmadım yani onun iyiliği için devam ettim. Şimdi benden yine izin istedi memelekete gidip gelecekmiş işi varmış orda memelekete yakın sayılır neyse dedim verdim izin 2 gün. Şimdi msj atmış gittikleri şehirde corona çokmuş maske de çok takmamış akrabalarla da bayaa görüşmüş etmiş gelince 14 gün n karantina da mı kalsam sizi riski atmasan diyor. Yani gel de sinirlenme tamamen keyfi nedenle gidiyor dikkat etmiyor sosyal izolasyon sıfır sonra sizi riske atmayayım 2 hafta karantina sonra zaten 2 hafta yıllık İznini kullanacak yani bu durumda ne yapayım ben.
Bu şartlarda taniki gelmesini istemeyeceğim karantina da kal diyeceğim bebeğim küçük ben gebe Yüksel risk grubuyuz ama gerçekten zoruma gidiyor artık boş yere para ödüyorum henüz cvp yazmadım . Gelme diyeceğim ama bu 2 haftanın parasını kesmeyi düşünüyorum çünkü sonra 2 hafta yolllım izne çıktığında parasını kesmeyeceğim bu tamamen kafa izni oldu ayrıca Doğuma Başak'a şehirde yapacağım annemde kalacağım o zaman da 3 hafta kadar yine gelmeyecek yani zaten çok izin kullanacak ve o dönemlerde parasını kesmeyi düşünmüyordum ama bu artık fazlamızda gibi beni enayi yerine koyuyor gibi hissediyorum
Bence de kesin parasını

Bana da iyi niyetinizi kullanıyor gibi geldi. Ben sizin yerinizde olsam bir kere o 2 haftalık ücreti vermem ayrıca beklentimi ve izin konusunu açık açık konuşurum. 2. çocukta geliyor yeni bir anlaşma yapar her şeyi net bir şekilde konuşurum. Uyar mı uymaz mı? Uymazsa yapacak bir şey yok artık. Gerçekten işe ihtiyacı varsa tabi ki iş tanımı dışında bir şey yapmak istemeyebilir ama bu kadar karşı tarafın iyi niyetini kullanmaya cesareti olmaması lazım. Çocuğa da kattığı bir şey yokmuş zaten. Ay bende çok mu acımasızım bilmiyorum ama iyi niyete çok önem veririm ya. Sizi kullanmaya kalkması sinir etti beni. Şöyle yapsanız, siz işe başlayana kadar haftanın 3 günü mesela yeni biri gelse. Az bir süre ve ücretle tanımış olursunuz. Böyle böyle birini beğendiğinizde daha sonra kalıcı olarak yeniden anlaşırsınız yeni kişiyle.

Siz parayı yerden toplamıyorsunuz tabiki keseceksiniz. Çocuk bakıcısı birinin böyle keyfi hareket etmesi bu dönemde mantıklı değil. Zaten söylediği şey de bahane açıkcası pek gelmek istemiyor belli ki siz evdesiniz diye. Kesin parasını mutlaka. Ama diğer türlü siz doğum için annenize gittiğinizde parasını vermeniz gerek. Onun izinlerini kesin. Yıllık izini hariç.

Kucuk yerde yasiyor olsaniz da liseden ya da meslek yüksek okullarindan cocuk gelisimi mezunu cok kiz var is arayan. Onlar da anaokullarinda bakici gibi calisiyorlar az maasa cok is yapıyorlar, yardimci ogretmen diye gectiginden ayak isi de yaptırıyorlar, is bulamayani da cok. Bence oyle birini bulabilirsiniz, ucreti aynı bile verseniz en azindan size yardimci olur, ev isi için de desteğe ihtiyacınız var.
Yeni biriyle anlaşırken cocuk bakimi öncelik olmak uzere, cocuk uyurken ya da cocuk benle oynarken de sen diğer islerde destek.olursun dersiniz.
Ya da cocuklarla ben ilgilenirim derseniz, eve yardımcı da alabilirsiniz. Zaten doğum izniniz bitene kadar oğlunuz 2.5 falan olur, kres yaşı gelmis olur. Esiniz de bebek bakiminda yardimci olacakmış nasilsa, ikisini de idare edersiniz bir sekilde.
Böyle birini bir akrabam bulmuştu.genç dinamik oyunlar oynatır diye düşündü.çocuga cizgi film açıp bütün gün sevgilisiyle telefonda konuşuyormuş.çocukcağız konuşmaya başlayınca ve bütün reklam diyaloglarını ezbere söyleyince anladılar durumu.günlerce erken gidip kapıdan yarım saat dinlemişler çocuğa inanmayıp.yani dikkat etmek lazım her türlü.bakıcı biraz tecrübeli en azından kendi çocuğunu büyütmüş biri olmalı

Evi de ona verin isterseniz:)
Maşallah, ne şanslı çalışanlar var bir eli yağda bir eli balda para kazanıyor.

Bakın çocuk bakımı olarak anlaşmış olabilirsiniz ama bu temel bakım, çocuk gelişimi hakkında bir eğitimi var mı?
Ben bakıcıyım deyip çekilmesi için bunu yapması gerekir.
Siz evdeyken çocuğunuzla ilgilenirken orada boş boş durmak ne kadar saçma, e yollayın yarım gün vereceğim paranı deyin bakalım o zaman ne diyecek?
Bundan sonra alacağınız kadını, bana yardımcı olacaksın diye işe alın.
Biz iki kadın iki çocuğa bakıp, evi kotaracağız, ben çocuklara bakarken sen iş yaparsın, ben iş yaparken sen çocuklara bakarsın dolayısıyla o öyle bu böyle değil, her duruma her şekle girebilir bir iş tanımı yapın.

Böyle birini bir akrabam bulmuştu.genç dinamik oyunlar oynatır diye düşündü.çocuga cizgi film açıp bütün gün sevgilisiyle telefonda konuşuyormuş.çocukcağız konuşmaya başlayınca ve bütün reklam diyaloglarını ezbere söyleyince anladılar durumu.günlerce erken gidip kapıdan yarım saat dinlemişler çocuğa inanmayıp.yani dikkat etmek lazım her türlü.bakıcı biraz tecrübeli en azından kendi çocuğunu büyütmüş biri olmalı
Işte kendi çocuğu olsun olmasin is tecrübesine bakilmali ya da deneme süresi konmalı zaten az bucuk nasıl biri olduğu konusunda bir izlenime varılır
23-25 yaslarinda biri gayet normal.aslinda hem tecrübeli hem okuldan mezundur. Biraz daha akli basinda olur yeni lise mezunu bir ergene göre.

Aslında bizim bakıcı tanımımız yanlış bakıcı yani dadı bu alanda eğitimli biri olmalı. Biz çocuğu oyalasın şöyle bir evi toparlasın istiyoruz bunun için yardımcı kadın alıyoruz.
Bazıları uyanık iş yapamam diyor ona göre başta anlaşmalı
Eğitimli birini bulmak bulmak ne yazık ki çok zor öyle birimi bulsam en azından çocuğa bir şey katıyor diyip hiç bir beklentim olmaz ama hem eğitimsiz olması hem çocuğa bir şey katmaması hem de kendini prenses sanıp onu yapmam bunu yapmam demesi sinir bluzunu oluyor

X