- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.638
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet aynen öyleMerhaba hanımlar aralar sık konu açıyorum ama dertler bitmiyor.
2 yaşında bir oğlum var 2. Bebeğime hamileyim doğumuna az bir süre kaldı. Oğlumun bakıcısı yaklaşık 1 yoldur bizimle. Coronadan dolayı evdeyim bakıcımız gelmeye devam etmeye ediyor corona ilk çıktığı zaman zamanı bir süre izin vermiştim parasını kesmemiştim.
Şimdi bakıcım sadece oğluma bakıyor ev işi filan hiç yok ben normalde çalışıyor olacağım için oğlumla iyi ilgilensin diye ev işi istememiştim şimdi evdeyim yine yapmıyor asla elini bir şeye sürmez ben de başta öyle anlaştık diye bir şey demiyorum bu arada buradaki piyasaya göre yüksek veriyorum.
Şimdi ayrıca biz sok sık corona yasaklar olduğu dönemler hariç hem kontrollerim hem de aile ziyareti için başka şehire diyoruz mesela cuma gidip salı dönüyoruz dolayısıyla o da ayda 1 veya 2 kez cuma p. Tesi salı izinli okuyor gelmiyor oğlum öğlen 2-3 saat uyur o asla bir iş yapmaz o arada tv izler genelde yani çalışma şartları gayet iyi.
Oğlumla ilgilenir oğlum onu sever ama öyle çok bilinçli eğitici oyunlar oyalayan çocuk gelişimden çok anlayana biri değil. İdare ediyoruz en azından oğluma kötü davranmayacağım biliyorum evimizde kamera da var zaten.
Şimdi sorun şu ben evdeyim diye çok sık izin istemeye başladı haftada bir gün filan mutlaka izin istiyor ayrıca ben evdeyim oğlum beni stiypru bzayeb 2 saat boyunca ben oynuyorum o da ben de bari bir iş yapayım demez koltukta oturur çayını kahvesini er biz oynarken. Ayrıca Temmuz'da yıllık izin kullanacakmış 2 hafta eşi o zaman ayarlamış bunu bana söylemiyor bile telefonda konuşurken duyuyorum sorduğumda söyleyecektim ama sen zaten evdesin sorun olmaz diye düşündüm diyor. Tamam ben evdeyim ve gerçekten şu an bakıcıya ihtiyacım yok çünkü çok da bir şey yapmıyor oğlum uysal bir benek bakımı kolay eşim de esnek çalışıyor ama şimdi onu işten çıkarmak olmaz çünkü küçük yerde yaşıyoruz iş bulması zor çoğu bakıcı corona nedeniyle işsiz kaldı paraya da ihtiyacı var diye çıkarmadım yani onun iyiliği için devam ettim. Şimdi benden yine izin istedi memelekete gidip gelecekmiş işi varmış orda memelekete yakın sayılır neyse dedim verdim izin 2 gün. Şimdi msj atmış gittikleri şehirde corona çokmuş maske de çok takmamış akrabalarla da bayaa görüşmüş etmiş gelince 14 gün n karantina da mı kalsam sizi riski atmasan diyor. Yani gel de sinirlenme tamamen keyfi nedenle gidiyor dikkat etmiyor sosyal izolasyon sıfır sonra sizi riske atmayayım 2 hafta karantina sonra zaten 2 hafta yıllık İznini kullanacak yani bu durumda ne yapayım ben.
Bu şartlarda taniki gelmesini istemeyeceğim karantina da kal diyeceğim bebeğim küçük ben gebe Yüksel risk grubuyuz ama gerçekten zoruma gidiyor artık boş yere para ödüyorum henüz cvp yazmadım . Gelme diyeceğim ama bu 2 haftanın parasını kesmeyi düşünüyorum çünkü sonra 2 hafta yolllım izne çıktığında parasını kesmeyeceğim bu tamamen kafa izni oldu ayrıca Doğuma Başak'a şehirde yapacağım annemde kalacağım o zaman da 3 hafta kadar yine gelmeyecek yani zaten çok izin kullanacak ve o dönemlerde parasını kesmeyi düşünmüyordum ama bu artık fazlamızda gibi beni enayi yerine koyuyor gibi hissediyorum
Fıtığı olan insan nasıl çocuk bakıyor o çocuğu naıl kucağına alıyorda iki şeyin ucundan tutamıyorBir kaç kez söylemeye çalıştım hemen önünü kesti fıtığım var evde bişe iş yapamıyorum eşim yardım ediyor falan filan ki kendisi 35 lerinde ben de ama. Oğluma iyi baksın yeter dedim artık
İşte bunlar hep korona nedeniyle ben evde olunca böyle oldu yoksa ben işte olacaktım o da mecburen çocukla ilgilenecekti ev işi de o yüzden istememiştim şimdi Doğumdan sonra ben genelde bebekken ilgileneceğimden yine mecburen büyük oğlumla o ilgilenecek o yüzden 2-3 ay görmezden geleyim yaptıklarını dedim ama gittikçe abarttıHem yüksek fiyattan maas veriyorsunuz hem evde cocukla sizde ilgileniosunuz hem ev işine elini hiç vurmuyo bence bu kadarı yanlıs ya ücretini azaltıcaksınız yada ev işlerine yardımda bulunmalı.etrafmda duyuyorm hem az ücret alıp hem ev işi yapan cok ha yanlıs tabi ama fiyat yükseksede yardım etmeli ev işine
Ben fıtığı olduğuna inanmıyorum zaten iş yapmamak için söylüyor ki kendi evinde akrabalarında ne işler yaptığını bazen kendi ağzından kaçırıyorFıtığı olan insan nasıl çocuk bakıyor o çocuğu naıl kucağına alıyorda iki şeyin ucundan tutamıyor
Yıllık izin mi,bakıcıya mı?devlet memuru mu bu ?Tövbe tövbe.Ben olsam çıkarırım.Siz gebesiniz ,insan vicdanen yardım eder bırakın para almasını.Ben olsam çıkarırım.Boşuna da para vermem.Oraya buraya gidecek ,gezecek,gelecek gebe evine.Oh,maşallah!
Bence de kesin parasınıMerhaba hanımlar aralar sık konu açıyorum ama dertler bitmiyor.
2 yaşında bir oğlum var 2. Bebeğime hamileyim doğumuna az bir süre kaldı. Oğlumun bakıcısı yaklaşık 1 yoldur bizimle. Coronadan dolayı evdeyim bakıcımız gelmeye devam etmeye ediyor corona ilk çıktığı zaman zamanı bir süre izin vermiştim parasını kesmemiştim.
Şimdi bakıcım sadece oğluma bakıyor ev işi filan hiç yok ben normalde çalışıyor olacağım için oğlumla iyi ilgilensin diye ev işi istememiştim şimdi evdeyim yine yapmıyor asla elini bir şeye sürmez ben de başta öyle anlaştık diye bir şey demiyorum bu arada buradaki piyasaya göre yüksek veriyorum.
Şimdi ayrıca biz sok sık corona yasaklar olduğu dönemler hariç hem kontrollerim hem de aile ziyareti için başka şehire diyoruz mesela cuma gidip salı dönüyoruz dolayısıyla o da ayda 1 veya 2 kez cuma p. Tesi salı izinli okuyor gelmiyor oğlum öğlen 2-3 saat uyur o asla bir iş yapmaz o arada tv izler genelde yani çalışma şartları gayet iyi.
Oğlumla ilgilenir oğlum onu sever ama öyle çok bilinçli eğitici oyunlar oyalayan çocuk gelişimden çok anlayana biri değil. İdare ediyoruz en azından oğluma kötü davranmayacağım biliyorum evimizde kamera da var zaten.
Şimdi sorun şu ben evdeyim diye çok sık izin istemeye başladı haftada bir gün filan mutlaka izin istiyor ayrıca ben evdeyim oğlum beni stiypru bzayeb 2 saat boyunca ben oynuyorum o da ben de bari bir iş yapayım demez koltukta oturur çayını kahvesini er biz oynarken. Ayrıca Temmuz'da yıllık izin kullanacakmış 2 hafta eşi o zaman ayarlamış bunu bana söylemiyor bile telefonda konuşurken duyuyorum sorduğumda söyleyecektim ama sen zaten evdesin sorun olmaz diye düşündüm diyor. Tamam ben evdeyim ve gerçekten şu an bakıcıya ihtiyacım yok çünkü çok da bir şey yapmıyor oğlum uysal bir benek bakımı kolay eşim de esnek çalışıyor ama şimdi onu işten çıkarmak olmaz çünkü küçük yerde yaşıyoruz iş bulması zor çoğu bakıcı corona nedeniyle işsiz kaldı paraya da ihtiyacı var diye çıkarmadım yani onun iyiliği için devam ettim. Şimdi benden yine izin istedi memelekete gidip gelecekmiş işi varmış orda memelekete yakın sayılır neyse dedim verdim izin 2 gün. Şimdi msj atmış gittikleri şehirde corona çokmuş maske de çok takmamış akrabalarla da bayaa görüşmüş etmiş gelince 14 gün n karantina da mı kalsam sizi riski atmasan diyor. Yani gel de sinirlenme tamamen keyfi nedenle gidiyor dikkat etmiyor sosyal izolasyon sıfır sonra sizi riske atmayayım 2 hafta karantina sonra zaten 2 hafta yıllık İznini kullanacak yani bu durumda ne yapayım ben.
Bu şartlarda taniki gelmesini istemeyeceğim karantina da kal diyeceğim bebeğim küçük ben gebe Yüksel risk grubuyuz ama gerçekten zoruma gidiyor artık boş yere para ödüyorum henüz cvp yazmadım . Gelme diyeceğim ama bu 2 haftanın parasını kesmeyi düşünüyorum çünkü sonra 2 hafta yolllım izne çıktığında parasını kesmeyeceğim bu tamamen kafa izni oldu ayrıca Doğuma Başak'a şehirde yapacağım annemde kalacağım o zaman da 3 hafta kadar yine gelmeyecek yani zaten çok izin kullanacak ve o dönemlerde parasını kesmeyi düşünmüyordum ama bu artık fazlamızda gibi beni enayi yerine koyuyor gibi hissediyorum
Böyle birini bir akrabam bulmuştu.genç dinamik oyunlar oynatır diye düşündü.çocuga cizgi film açıp bütün gün sevgilisiyle telefonda konuşuyormuş.çocukcağız konuşmaya başlayınca ve bütün reklam diyaloglarını ezbere söyleyince anladılar durumu.günlerce erken gidip kapıdan yarım saat dinlemişler çocuğa inanmayıp.yani dikkat etmek lazım her türlü.bakıcı biraz tecrübeli en azından kendi çocuğunu büyütmüş biri olmalıKucuk yerde yasiyor olsaniz da liseden ya da meslek yüksek okullarindan cocuk gelisimi mezunu cok kiz var is arayan. Onlar da anaokullarinda bakici gibi calisiyorlar az maasa cok is yapıyorlar, yardimci ogretmen diye gectiginden ayak isi de yaptırıyorlar, is bulamayani da cok. Bence oyle birini bulabilirsiniz, ucreti aynı bile verseniz en azindan size yardimci olur, ev isi için de desteğe ihtiyacınız var.
Yeni biriyle anlaşırken cocuk bakimi öncelik olmak uzere, cocuk uyurken ya da cocuk benle oynarken de sen diğer islerde destek.olursun dersiniz.
Ya da cocuklarla ben ilgilenirim derseniz, eve yardımcı da alabilirsiniz. Zaten doğum izniniz bitene kadar oğlunuz 2.5 falan olur, kres yaşı gelmis olur. Esiniz de bebek bakiminda yardimci olacakmış nasilsa, ikisini de idare edersiniz bir sekilde.
Işte kendi çocuğu olsun olmasin is tecrübesine bakilmali ya da deneme süresi konmalı zaten az bucuk nasıl biri olduğu konusunda bir izlenime varılırBöyle birini bir akrabam bulmuştu.genç dinamik oyunlar oynatır diye düşündü.çocuga cizgi film açıp bütün gün sevgilisiyle telefonda konuşuyormuş.çocukcağız konuşmaya başlayınca ve bütün reklam diyaloglarını ezbere söyleyince anladılar durumu.günlerce erken gidip kapıdan yarım saat dinlemişler çocuğa inanmayıp.yani dikkat etmek lazım her türlü.bakıcı biraz tecrübeli en azından kendi çocuğunu büyütmüş biri olmalı
Eğitimli birini bulmak bulmak ne yazık ki çok zor öyle birimi bulsam en azından çocuğa bir şey katıyor diyip hiç bir beklentim olmaz ama hem eğitimsiz olması hem çocuğa bir şey katmaması hem de kendini prenses sanıp onu yapmam bunu yapmam demesi sinir bluzunu oluyorAslında bizim bakıcı tanımımız yanlış bakıcı yani dadı bu alanda eğitimli biri olmalı. Biz çocuğu oyalasın şöyle bir evi toparlasın istiyoruz bunun için yardımcı kadın alıyoruz.
Bazıları uyanık iş yapamam diyor ona göre başta anlaşmalı