Enayi yerine mi konuluyorum ( bakıcı meselesi)

Merhaba hanımlar aralar sık konu açıyorum ama dertler bitmiyor.
2 yaşında bir oğlum var 2. Bebeğime hamileyim doğumuna az bir süre kaldı. Oğlumun bakıcısı yaklaşık 1 yoldur bizimle. Coronadan dolayı evdeyim bakıcımız gelmeye devam etmeye ediyor corona ilk çıktığı zaman zamanı bir süre izin vermiştim parasını kesmemiştim.
Şimdi bakıcım sadece oğluma bakıyor ev işi filan hiç yok ben normalde çalışıyor olacağım için oğlumla iyi ilgilensin diye ev işi istememiştim şimdi evdeyim yine yapmıyor asla elini bir şeye sürmez ben de başta öyle anlaştık diye bir şey demiyorum bu arada buradaki piyasaya göre yüksek veriyorum.
Şimdi ayrıca biz sok sık corona yasaklar olduğu dönemler hariç hem kontrollerim hem de aile ziyareti için başka şehire diyoruz mesela cuma gidip salı dönüyoruz dolayısıyla o da ayda 1 veya 2 kez cuma p. Tesi salı izinli okuyor gelmiyor oğlum öğlen 2-3 saat uyur o asla bir iş yapmaz o arada tv izler genelde yani çalışma şartları gayet iyi.
Oğlumla ilgilenir oğlum onu sever ama öyle çok bilinçli eğitici oyunlar oyalayan çocuk gelişimden çok anlayana biri değil. İdare ediyoruz en azından oğluma kötü davranmayacağım biliyorum evimizde kamera da var zaten.
Şimdi sorun şu ben evdeyim diye çok sık izin istemeye başladı haftada bir gün filan mutlaka izin istiyor ayrıca ben evdeyim oğlum beni stiypru bzayeb 2 saat boyunca ben oynuyorum o da ben de bari bir iş yapayım demez koltukta oturur çayını kahvesini er biz oynarken. Ayrıca Temmuz'da yıllık izin kullanacakmış 2 hafta eşi o zaman ayarlamış bunu bana söylemiyor bile telefonda konuşurken duyuyorum sorduğumda söyleyecektim ama sen zaten evdesin sorun olmaz diye düşündüm diyor. Tamam ben evdeyim ve gerçekten şu an bakıcıya ihtiyacım yok çünkü çok da bir şey yapmıyor oğlum uysal bir benek bakımı kolay eşim de esnek çalışıyor ama şimdi onu işten çıkarmak olmaz çünkü küçük yerde yaşıyoruz iş bulması zor çoğu bakıcı corona nedeniyle işsiz kaldı paraya da ihtiyacı var diye çıkarmadım yani onun iyiliği için devam ettim. Şimdi benden yine izin istedi memelekete gidip gelecekmiş işi varmış orda memelekete yakın sayılır neyse dedim verdim izin 2 gün. Şimdi msj atmış gittikleri şehirde corona çokmuş maske de çok takmamış akrabalarla da bayaa görüşmüş etmiş gelince 14 gün n karantina da mı kalsam sizi riski atmasan diyor. Yani gel de sinirlenme tamamen keyfi nedenle gidiyor dikkat etmiyor sosyal izolasyon sıfır sonra sizi riske atmayayım 2 hafta karantina sonra zaten 2 hafta yıllık İznini kullanacak yani bu durumda ne yapayım ben.
Bu şartlarda taniki gelmesini istemeyeceğim karantina da kal diyeceğim bebeğim küçük ben gebe Yüksel risk grubuyuz ama gerçekten zoruma gidiyor artık boş yere para ödüyorum henüz cvp yazmadım . Gelme diyeceğim ama bu 2 haftanın parasını kesmeyi düşünüyorum çünkü sonra 2 hafta yolllım izne çıktığında parasını kesmeyeceğim bu tamamen kafa izni oldu ayrıca Doğuma Başak'a şehirde yapacağım annemde kalacağım o zaman da 3 hafta kadar yine gelmeyecek yani zaten çok izin kullanacak ve o dönemlerde parasını kesmeyi düşünmüyordum ama bu artık fazlamızda gibi beni enayi yerine koyuyor gibi hissediyorum
Parasını keseceğinizi söyleyin. Bundan sonra hemen gelir. Sinir olıyorum böyle fırsatçı insanlara

2 yaşında bir oğlum var 2. Bebeğime hamileyim doğumuna az bir süre kaldı. Oğlumun bakıcısı yaklaşık 1 yoldur bizimle. Coronadan dolayı evdeyim bakıcımız gelmeye devam etmeye ediyor corona ilk çıktığı zaman zamanı bir süre izin vermiştim parasını kesmemiştim.
Şimdi bakıcım sadece oğluma bakıyor ev işi filan hiç yok ben normalde çalışıyor olacağım için oğlumla iyi ilgilensin diye ev işi istememiştim şimdi evdeyim yine yapmıyor asla elini bir şeye sürmez ben de başta öyle anlaştık diye bir şey demiyorum bu arada buradaki piyasaya göre yüksek veriyorum.
Şimdi ayrıca biz sok sık corona yasaklar olduğu dönemler hariç hem kontrollerim hem de aile ziyareti için başka şehire diyoruz mesela cuma gidip salı dönüyoruz dolayısıyla o da ayda 1 veya 2 kez cuma p. Tesi salı izinli okuyor gelmiyor oğlum öğlen 2-3 saat uyur o asla bir iş yapmaz o arada tv izler genelde yani çalışma şartları gayet iyi.
Oğlumla ilgilenir oğlum onu sever ama öyle çok bilinçli eğitici oyunlar oyalayan çocuk gelişimden çok anlayana biri değil. İdare ediyoruz en azından oğluma kötü davranmayacağım biliyorum evimizde kamera da var zaten.
Şimdi sorun şu ben evdeyim diye çok sık izin istemeye başladı haftada bir gün filan mutlaka izin istiyor ayrıca ben evdeyim oğlum beni stiypru bzayeb 2 saat boyunca ben oynuyorum o da ben de bari bir iş yapayım demez koltukta oturur çayını kahvesini er biz oynarken. Ayrıca Temmuz'da yıllık izin kullanacakmış 2 hafta eşi o zaman ayarlamış bunu bana söylemiyor bile telefonda konuşurken duyuyorum sorduğumda söyleyecektim ama sen zaten evdesin sorun olmaz diye düşündüm diyor. Tamam ben evdeyim ve gerçekten şu an bakıcıya ihtiyacım yok çünkü çok da bir şey yapmıyor oğlum uysal bir benek bakımı kolay eşim de esnek çalışıyor ama şimdi onu işten çıkarmak olmaz çünkü küçük yerde yaşıyoruz iş bulması zor çoğu bakıcı corona nedeniyle işsiz kaldı paraya da ihtiyacı var diye çıkarmadım yani onun iyiliği için devam ettim. Şimdi benden yine izin istedi memelekete gidip gelecekmiş işi varmış orda memelekete yakın sayılır neyse dedim verdim izin 2 gün. Şimdi msj atmış gittikleri şehirde corona çokmuş maske de çok takmamış akrabalarla da bayaa görüşmüş etmiş gelince 14 gün n karantina da mı kalsam sizi riski atmasan diyor. Yani gel de sinirlenme tamamen keyfi nedenle gidiyor dikkat etmiyor sosyal izolasyon sıfır sonra sizi riske atmayayım 2 hafta karantina sonra zaten 2 hafta yıllık İznini kullanacak yani bu durumda ne yapayım ben.
Bu şartlarda taniki gelmesini istemeyeceğim karantina da kal diyeceğim bebeğim küçük ben gebe Yüksel risk grubuyuz ama gerçekten zoruma gidiyor artık boş yere para ödüyorum henüz cvp yazmadım . Gelme diyeceğim ama bu 2 haftanın parasını kesmeyi düşünüyorum çünkü sonra 2 hafta yolllım izne çıktığında parasını kesmeyeceğim bu tamamen kafa izni oldu ayrıca Doğuma Başak'a şehirde yapacağım annemde kalacağım o zaman da 3 hafta kadar yine gelmeyecek yani zaten çok izin kullanacak ve o dönemlerde parasını kesmeyi düşünmüyordum ama bu artık fazlamızda gibi beni enayi yerine koyuyor gibi hissediyorum
Ben artık baştan anlaşmak gerektiğini düşünüyorum.
Gelmediğin günü keserim (benden kaynaklı vakitler hariç), ekstra baktırmak istersem de ücretini veririm. Bence böyle konuşmalısınız

Vay be düşündüm de ne şartlarda çalışmışım. İki çocuga bakıcılık yaptım iki çocuk aynı anda uyuduğunda çocuklar yesinler diye kek, börek vs yapardım hemde bunları sağlıklı hale getirip çocuk severek yesin diye az az yapıyordum ki begenmezse haram olmasın. Bir gün önceden bunlar varsa yemek yapıyordum o da olmadı toz falan alıyordum tabi evide sahiplenmiştim inkar edemem. Sagolsunlar çocukları seviyordum ama şöyle diyeyim hiç izin almadım bayramda seyranda hep param kesildi😂😂😂 Nasıl bir hayat yaşamışım🤦🏼‍♀️
Bayramda bile paranız mı kesildi. Ben ekstra kendi kullandığı izinlerde bile bugüne kadar kuruş kesmedim. Diyelim ki hafta içi izin kullandın2 gün ekstradan sonra aynı hafta resmî tatil var onda bile telafi edeyim bari diye gelmedi. Sabah kalkar başım ağrıyor sen evdesin zaten geç gelsem olur mu dediği de çok oldu. Ben de tüm bakıcılar böyle sanıyordum

Doğumdan sonra yardımcıya ihtiyacım olacak onu çıkarıp en azından ben evdeylen ev işlerinde de yardım edecek birini bulabilirim belki bebeğe ben işe başlayınca eşimle ayarlayıp yarın gün yarım gün dönüşümlü bakmayı düşünüyoruz devam edersek o da büyük oğluma bakacaktı sonra büyük oğlumu kreşe verip bebeği ona bırakmayı düşünüyordum
Bence bu kadar uzun vadeli olarak güvenilir birisi degl.

Yani çocuğunuza bakarken etraf dağılmıyor mu? Ne bileyim çocuğunuz birşey yer dökülür falan
Ev işi de yapabilir tamam siz evdesiniz ama gebesiniz en azından evi toparlama ev süpürme gibi işler de yapılabilir. Bizim burada bakıcılar hem ev isi hem cocuk bakımı yapiyor. Ve suistimal ediyor her hafta izin isteyerek. Bence o 2 haftanın parasını kesin.
Hafta sonu evi temizletiyoruz veya kendimiz temizliyoruz ama o Pazartesi gelince mutfağa dökmüş saçıyor oğluma yemek yaparken bazen kendi dağınıklığını topluyor bazen toplamıyor oyuncakları ben söylersem topluyor ki o kadar üstün körü yapıyor ki mesela oğlum oynamak için çatal almışsa toplarken çatalı kaşığı bile oyuncak kutusuna atıyor yeter ki ortada kalmasın şeklinde

Bence isten çıkarmak gibi degilde siz durumunuzu belirtin. 2 hafta ordan 2 hafta oyle izinli zaten evdesiniz şu anlık bakıcıya ihtiyacınız yok gibi. Olduğunda ona haber vereceginizi söyleyin. Eger karsi tarafinda maddi imkani müsaitse kabul edecektir.

Bayramda bile paranız mı kesildi. Ben ekstra kendi kullandığı izinlerde bile bugüne kadar kuruş kesmedim. Diyelim ki hafta içi izin kullandın2 gün ekstradan sonra aynı hafta resmî tatil var onda bile telafi edeyim bari diye gelmedi. Sabah kalkar başım ağrıyor sen evdesin zaten geç gelsem olur mu dediği de çok oldu. Ben de tüm bakıcılar böyle sanıyordum
Yok valla çocukları ben doktora götürüyordum hatta biri okula gidiyordu toplantılarına ben gidiyordum. Bir yıl oldu bıraktım hala arıyorlar. Çünkü hem ikisini de çok seviyordum hemde abla kardeş gibi olmuştuk. Evde tv yoktu kitap okur parka gider yürüyüş yapar en kötü bahçede oyun oynardık bir tek haftada bir gün ödül olarak bilgisayarımı götürür film izletirdim. Ama şunu inkar edemem sadece son üç ay sesimi çıkardım maddi konuda çünkü zammı falan hep onlara bırakmıştım 1700 yapmışlardı 2000 dedim o dönem asgari ücretti çünkü iki çocuk vardı ve 11 saat bakıyordum.

Hafta sonu evi temizletiyoruz veya kendimiz temizliyoruz ama o Pazartesi gelince mutfağa dökmüş saçıyor oğluma yemek yaparken bazen kendi dağınıklığını topluyor bazen toplamıyor oyuncakları ben söylersem topluyor ki o kadar üstün körü yapıyor ki mesela oğlum oynamak için çatal almışsa toplarken çatalı kaşığı bile oyuncak kutusuna atıyor yeter ki ortada kalmasın şeklinde
Ama olmaz öyle birşey ne olursa olsun bir insan bişeyleri hazırlarken ederken döktüğünü sacagini toplamalı. Bence uyarmanız lazim.

Valla bende baktım bebek hemde kaç sene önce yaşım yani 19falandi abla hamileydi çalışmıyordu bebegi vardı 1yasinda ütüsünü bile yapardim asla yap demezdi ama hamile olması benim icin yeterliydi haftada bir gün izin yapardım ablam gibi oldu zamanla zaten ama bunu hic bir zaman suistimal etmedim oda beni asla kullanmazdı sonra tasindi bir saat uzaklığı olan bir yere orayada bir süre gittim ama ailem biraz istemedi hani yolculuk vs ayrılmak zorunda kalmistim aglayarak, oda öyle 😔 sonra yıllar geçti beni tavsiye etmiş birilerine onun tavsiyesi ile aramıştı bir öğretmen beni mutlu olmuştum güzel bir sey bu ya ne bileyim rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın zor durumda oluşunuzu kullanmasin hic kimse insallah🌺 bebeginize sağlıkla kavusun inşallah hayırlı olsun 🐣

Hiç bakıcı tutmadım bilmiyorum ama bundan sonra gün hesabı yaparak ücretini vereceğinizi söyleseniz nasıl olur, geldiğin gunlerin ücretini veririm ama izinli olduğun günleri de maaşından düşerim diye teklif sunun, o zaman bu kadar rahat gidip gelemez bir yerlere. Bariz keriz bulmuş sizi sömürmeye çalışıyor, ayrıca iş yapma dediniz diye bir mama sandalyesini de silmeyecekse gitsin başka yerde devirsin totoyu. Ben kesin çıkarmıştım ya da iyi bir ayar vermiştim

Hiç bakıcı tutmadım bilmiyorum ama bundan sonra gün hesabı yaparak ücretini vereceğinizi söyleseniz nasıl olur, geldiğin gunlerin ücretini veririm ama izinli olduğun günleri de maaşından düşerim diye teklif sunun, o zaman bu kadar rahat gidip gelemez bir yerlere. Bariz keriz bulmuş sizi sömürmeye çalışıyor, ayrıca iş yapma dediniz diye bir mama sandalyesini de silmeyecekse gitsin başka yerde devirsin totoyu. Ben kesin çıkarmıştım ya da iyi bir ayar vermiştim
Bundan sonra öyle yapacağım sanırım kendinden kaynaklı gelmediği günlerin parasını keseceğim ya da hafta sonu gelmesini isteyeceğim normalde sadece hafta içi çalışıyor resmi tatilerde de gelmiyor. iş konusunda da en azından kendi dağınıklığını toplamasını ve oğlumun ütülerini filan yapmasını söyleyeceğim bakalım nasıl olacak.

Aslında böyle davranmanın nedeni sizsiniz çok yüz bulmuş sizden. Gördüğünüz anda yanlışını, size ters gelen birşeyi o an söyleyeceksiniz. Valla bende öyle birini bulsam da çalışsam ohh kebap:) tabiki gelme ama bende bu 2 haftayı kesmek durumundayım. Çünkü sizin keyfi durumunuz yüzünden ben mağdur oluyorum diyeceksiniz. Her izin istediğinde vermeyin. Haftada bir izin istiyorsa hayır benim için zor oluyor bir işin varsa da hemen halledip gelin deyin. Bazı kurallarınız, sınırlarınız olsun. Onuda aşmasına izin vermeyin.

Keyfıne gore takılıyorsa ve sızde o ıssız kalmasın dıye cıkarmıyorsanız cıkarın gıtsın bı ınsana fazla yuz veröeye gelmıyor astarınıda ıstıyorlar. Herkım olursa olsun

Bundan sonra öyle yapacağım sanırım kendinden kaynaklı gelmediği günlerin parasını keseceğim ya da hafta sonu gelmesini isteyeceğim normalde sadece hafta içi çalışıyor resmi tatilerde de gelmiyor. iş konusunda da en azından kendi dağınıklığını toplamasını ve oğlumun ütülerini filan yapmasını söyleyeceğim bakalım nasıl olacak.
Keseceğinizi söylediğinizde vereceği tepki ne olacak merak ettim ben de

Bakıcıdan cam, kapı, halı silmesini beklemek doğru değil elbet.
Ama çocuk uyurken ortalığı şöyle bir toplasın, bulaşıkları makinaya dizsin veya makina bittiyse boşaltsın, çocuğun döktüğü yemeği temizlesin, çocuğun eşyalarını yıkayıp ütülesin, dolabına yerleştirsin diye beklerdim ben. Yani günün 2,5-3 saatinide yayılarak geçiriyorsa gelmesi çok gereksiz.
O 2 haftayıda keserdim

Bakıcıdan cam, kapı, halı silmesini beklemek doğru değil elbet.
Ama çocuk uyurken ortalığı şöyle bir toplasın, bulaşıkları makinaya dizsin veya makina bittiyse boşaltsın, çocuğun döktüğü yemeği temizlesin, çocuğun eşyalarını yıkayıp ütülesin, dolabına yerleştirsin diye beklerdim ben. Yani günün 2,5-3 saatinide yayılarak geçiriyorsa gelmesi çok gereksiz.
Temizlik derken cam kapı halı beklemiyorum zaten günlük toparlama en azından yerler kirlenmişse süpürme tarzı ama hiç yapmıyor kirlerin izlerine basıp geçiyor da bir alayım demiyor oğlum yete bir şey dökse mesela o kadar üstün körü temizliyor ki temizlemese daha iyi peçeteyle şöyle bir alıyor ama yerde kocaman leke kalıyor umurunda olmuyor ki mesela ev daha yeni temizlenmiş oluyor. Ve bunu yapan kişi yaşlı da değil benimle aynı yaşta biri olunca o insanın zoruna gidiyor

Sen onunla yolunu ayır. Yeni kişiyle de şartlar belirle. Vazgeçilmez olduğunu hissedince yapıyorlar bunları. Denden kaynaklı gelmediğinde kesilmez de bu korona karantinası kesilmeli

Evet anlaşmamız o şekildeydi ve ev işi beklemiyorum dikkkat ederseniz sorun ev işi değiş ben evdeyim diye çok sık izin istemesi. Ayrıca ev işi yapmasını geçtim evi dağıtmadan gitse razıyım olsuna yemek yedirirken mama sandalyesini bile silmiyor öylece bırakıyor onlara çok takılmadım ama izin işi bardağı taşırdı artık
Yani is yapmasin anladim da mama sandalyesini bari silsin bir zahmet.

Bence 2 hafta karantina da kal deyip ücretinden kesin. Siz hic ücret kesintisi yapmamissiniz. Bir de eger cocukla siz ilgileniyorsaniz onu da yönlendirmeniz lazim. Camasır yika sunu yap bunu yap diye değil de. Cocugun yemegini hazırlar misin,oyincaklarini toplar misin,yemeğini yedirir misin gibi. Ya da açık açık diyeceksiniz su an ihtiyacim yok 2 ay sonra gelir misin diye.

Hem yüksek fiyattan maas veriyorsunuz hem evde cocukla sizde ilgileniosunuz hem ev işine elini hiç vurmuyo bence bu kadarı yanlıs ya ücretini azaltıcaksınız yada ev işlerine yardımda bulunmalı.etrafmda duyuyorm hem az ücret alıp hem ev işi yapan cok ha yanlıs tabi ama fiyat yükseksede yardım etmeli ev işine

X