• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcı mı?kayınvalide mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

matarzu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
133
2
316
Trabzon
arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.6 aydır ücretsiz izindeydim 15 gün sonra işe başlıyacagım.çocugum için bakıcı ayarladık ama eşim tutturdu annem baksın diye.kayınvalidem iyi biri ama ona hiç birşey beğendiremiyorum.ayrıca biraz nazlı.tahammül sınırımı zorluyor.bakıcı bakarsa gözüm arkada kalacak acaba dövüyor mu falan ...ne yapmalıyım.kime emanet edebilirim.

benm bebeğim yok henüz ama çevremdeki bebekliler şöyle yapıyor.
bakıcıyı tutuyorlar ama anne ya da kayınvalde de başlarda başında duruyor. alışma süreci hem de bakıcı dan emin olabilirsiniz o süreçte.

televizyonda o kadar kötü şeyler gördüm ki bakıcılar için bebegim yok ama olursa ve senin gibi işe başlayacak olsam onu canı gibi sevecek olana babaannesine emanet ederdim gözün arkada kalacagına kayınvalidenin nazını çekmen daha iyi diye düşünüyorum :nazar::nazar::nazar:

k valide tabiki canım en iyi sevgiyi o verir gözün arkada kalmaz nazınada katlanacaksın biraz :1: bakıcıyla sorun yaşayabilirsin ama inş iyi biridir ama bebeğin küçük daha galiba babnnedenvaz geçme:emir_bebek:

kesinlikle hiçbir bakıcı bir anneden daha iyi ve güvenilir olamaz..

Benimde iki tane bebeğim var birisi 3 yaşında diğeri de 1 yaşında ve bende çalışıyorum. Gerçekten işe giderken çocuklarını arkanda kime olursa olsun bırakıp gitmek çok koyuyor insana. Zamanla alışıyorsun tabi ama kime bıraktığın çok önemli. Kendi çocukluğunu düşün seni annen bi yabancıya mı bıraksa daha hoş olurdu yoksa kendi canından kanından birine mi . Bende çok düşündüm anane- babane yanında çok şımarık oluyorlar gibi sebepler de var, ama emin ol eğer düşündüğün bebeğinse ona senden daha iyi bakabilecek kimse yok ama en iyi bakabilecek tek kişi ananne veya babanedir. çünkü onların torunları ve torun gerçekten herşeyden değerli ve tatlı oluyor onlar için... Bir bakıcı ise sadece görevi icabı sevgi gösterisinde bulunuyor, ve görevini yapıyor. Mutlaka iyi bakıcılarda var ve mecbur olunduğunda da başka çare yok tabi ama seçeneklerini iyi değerlendir bence

ikisininde avantajları dezavantajları var.İki alternatifide deneyen biri olarak sana şunu önerebilirim.Çocuğun 1 yaşına gelene kdar babannesi baksın(eğer gönüllüyse),daha sonra bakıcıya dön.Çünkü babaanne senin evinde bakacaksa bir süre sonra sorunlar başlıyor.Katlanmak çok zor oluyor süreki naz,mıy mıylık usandırıyor.Sonuçta bu çocuk sadece senin değil oğlununda.Sırf gelinin işini yapıyormuş gibi bir his uyandırıyorsa iş çok zorlaşıyor.Bakıcıya gelince vjdanlı ve Allah korkusu olan birisi olmalı.Ben farklı şehirlerdeki iki bakıcımdan da çok memnun kalmıştım.Çocuk çok sevmişti.Benim de içim çok rahattı.Hem anne mutlu hem çocuk mutlu....:16:

Aradaki yorumları okumadım, ama önerim tek bir tereddüt bile duymadan k.validenden yana..
Kayınvalide varken bakıcıya asla yönelme..
İnan kendi annene bile baktırsan nazı,kaprisi olacak. Evladın için katlanacaksın.

Sen henüz yaşamadın, bilmiyorsun.. Bebeğin hastalanacak,ateşli halde bırakıp işe gideceksin, kusacak ortalığı batıracak.. İştahsız olacak, yemek yemem diyecek. Tüm bunlara sabır gerek, sabır için de sevgi..

Back