• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Yemek yapmayı biliyorum 20 yıllık evliyim

Hiçbir zaman yarım saatte yaptigim bir yemek olmadı
Pirinç pilavı ile taze fasülyeyi yarım saatte ocağa koyamıyorsanız bence kendinizi sorgulayın. Ben yıllardır çalışıyorum ama ben bile yapabiliyorum. Akşamdan fasülyeyiy ayıklayıp dolaba koymanızı tavsiye ederim

6 bin veriyorsanız tabi her şeyi yaptırın paranın hakkını versin. 6 hin bu boru mu? Gerekirse wc de temizlesin ein haftalık market alışverişine de gitsin. Ne de olsa 6 bin gibi koca bir maaş alıyor
Sizin de çocuğunuz var sizin yemeğinizi başkası genel temizliğinizi başkası günlük temizliğinizi başkası yapıyor o zaman. Yani evinizde 3 kişi çalışıyor. Ben o kadar kazanmıyorum. Ancak bakıcım ve haftada 1 gelen yardımcı kadına maaş ayırabiliyorum.

Pirinç pilavı ile taze fasülyeyi yarım saatte ocağa koyamıyorsanız bence kendinizi sorgulayın. Ben yıllardır çalışıyorum ama ben bile yapabiliyorum. Akşamdan fasülyeyiy ayıklayıp dolaba koymanızı tavsiye ederim
Bakıcınız için yemek malzemelerini doğrayıp ayıklayıp pişmeye hazır hale getiriyor musunuz ?

Bu yollardan gecmis biri olarak 2 bakıcı ile görüştüğümde 2sininde referansi iyiydi ve ayni yastalardi. Ben daha atik olandan yana tercihimi kullandim. Cokta memnun kaldık karşılıklı birbirimizden

Sizin de çocuğunuz var sizin yemeğinizi başkası genel temizliğinizi başkası günlük temizliğinizi başkası yapıyor o zaman. Yani evinizde 3 kişi çalışıyor. Ben o kadar kazanmıyorum. Ancak bakıcım ve haftada 1 gelen yardımcı kadına maaş ayırabiliyorum.
Kendi temizliğimi kendim yapıyorum. Ayda bir gelen kadına bebek baktırmadığım gibi gelen bakıcıya da ütümü yaptırıp pisliğimi temizletmem. Akşamdan yemekler de yapılır evde

B birdeliningunlugu sen bunlara bakma kardeş 😂 evi üstüne yap yazan bile çıkar yani öyle bir garip bakış açısı… her gün on kişilik aileye ütü yemek yapacak değil bu kadın. Ütü yorucu olabilir ama benim yemek yaptırdığım zamanlar oldu. Günde bir çeşit… zaten baştan söylemiştim.yirmi dakikada tencereyi doldurmak iş değil. Kalan 1.5 saatte de kahve içip dinlenebilir. Okey dediğin kadın henüz hiç başlamadıysa vazgeçebilirsin hemen arayıp. Ama ben olsam geldiği zaman on beş günlük deneme süresi yaparım, yarım ücreti veririm. Gün boyu neler yapıyor bakar, ben de yanlarında olup alıştırırım. Memnun kalırsam devam ederim. Zaten matah değil bir de iş yapana bakayım dersen sonra aynı süreci onunla yaşa. Çocuk ilk gördüğünde yadırgar tabii ikisi de yabancı sonuçta

Son düzenleme:
Her şeyi yaparım onu yaparım bunu yaparım diyen biri hiçbir şeyi tam anlamıyla yapmıyordur.

Evinize yardımcı aldığınızı farz edelim. Çocuğunuza bakmasını da ister miydiniz? Hayır. Onun eli temizlikte pratiktir birkaç saatte her yeri halleder.

Çocuk bakıcısından da çocuk bakmak dışında bir şey istemeniz bana absürt geldi.

Yemek yapmayı biliyorum 20 yıllık evliyim

Hiçbir zaman yarım saatte yaptigim bir yemek olmadı
Taze fasulye nasıl yarım saatte hazır oluyor bende onu anlamadım aynı şekilde senelerin ev hanımıyım elim pratiktir. Pilavda olacak bide yanında. Fasulyeyi tencereye koyup sen burda usul usul piş bakalım diycez herhalde :)

Benimde bakicim var cocugum 2 yasinda 1 yaşından beri var ne mi yapıyor cocugun temel ihtiyaçlarını karşılıyor e yaşı da artık tuz yağ bilmemne yemeye müsait olduğu icin cocuga yaptığı yemegi fazla yapiyor ben ve eşimde yiyoruz cocugun çamaşırını yıkayıp asmiyor. Utulemiyor da. Evi de temizlemiyor 🤣 ha bardak görürse kaldırıp makineye atiyor yani onu tabi yapacak mutfakta takılıyor cunku 4 öğün o yediriyor. Ha bide ben ve esime kahve yapiyor. Ya da nescafe. 🤣 daha 1 gün bile görmedim ki çamaşırı yıkasın ben alırım sepeti yıkarım kurutmaya atarım nadiren derim kurutmadan alıp balkona koyar mısın. Diğer işler için gelen ayrı kişi var o da haftada 3 geliyor 🤣 sizin düşünce biçiminiz farklı geldi bana cocukla ilgilenen kişi gerçekten bu işleri yapamaz cocuk uyuyunca zaten yemek hazirlicak cocuga e oyuncakları topla bir yemek ye bi lavaboya gt derken kadin dinlenecek biraz hakkı değil mi.. yapmayın etmeyin herkes kendi işini yapsın. Cocuk bakıcısı yemek temizlik ütü yapmamalı.. cocugun zamanından calmamali
Siz çalışıyor musunuz

Taze fasulye nasıl yarım saatte hazır oluyor bende onu anlamadım aynı şekilde senelerin ev hanımıyım elim pratiktir. Pilavda olacak bide yanında. Fasulyeyi tencereye koyup sen burda usul usul piş bakalım diycez herhalde :)
Haha evet tabii ki hazırlanıp buzdolabına konmuş fasulyeyi tencereye koyup kapağı kapatacak bitti. Başını beklemesi gerekmiyor

Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Bakıcıdan ev ısı beklemek nasıl bı gormemıslık ya.Cıdden artık sunu yapmayın.30 da olsa 55 de olsa yası bakıcı cocuga bakar kardesım.Isterse 10 saat uyusun cocugun gunduz.Is yapmak zorunda degil.1 yasında cocugun pesinde kosacak bıde utu yemek yapacak oldu.

Haha evet tabii ki hazırlanıp buzdolabına konmuş fasulyeyi tencereye koyup kapağı kapatacak bitti. Başını beklemesi gerekmiyor
Evet ya haklısınız hatta fasulyeler kendi kendine pişiyor biliyor musunuz bence pişme süresince başka bir iş daha yapabilir. Akşamdan toz beziyle camsili de bir kenara koyalım o pişme süresinde onu da yapmalı bence bakıcı.

Evet ya haklısınız hatta fasulyeler kendi kendine pişiyor biliyor musunuz bence pişme süresince başka bir iş daha yapabilir. Akşamdan toz beziyle camsili de bir kenara koyalım o pişme süresinde onu da yapmalı bence bakıcı.
Evet suda pişiyorlar, ben dahil olmuyorum olaya. Hatta düdüklü tencerede gayet kısa sürede… tek tek pişiriyorsunuz galiba 🤓

Kardeşimin yabancı uyruklu yatılı bakıcıları vardı, 2 çocuğa 2 bakıcı. Evin gündelik işlerine yardım ediyorlardı.
Ben geçen sene gündüzlü bakıcı ilanı verdim. Epey başvuran oldu. Kimisi ev işlerine yardım ederim dedi, kimisi etmem dedi. Ben genç bir kız tercih ettim. Ama daha sonra bebeğime kendim bakmaya karar verdim.
Ben bana ukelalık yaparlar endişesi ile 30 yaş üstü tercih etmem. Ve kesinlikle eve kamera yerleştiririm. Bebeğin dili yok ki, eziyet görse söylesin.
Bu da boyle bı anınızdı herhlde:)Konuya yorum?

😁😁😁 Tabi. Ordan bunu anladıysanız ne diyebilirim ki :) İyi forumlar size.
ifrit oluyorum şu siz anlamadınız olayına şu forumda. Yarım saatte fasulye girmez mi tencereye kurban olayım , sonra da altını kısıp gidiyoruz işte. Sizin stil nasıl? Yaş 15 mi?

ben olsam tecrübeli bakıcı ile devam ederdim, çocuk tabi ki gitmek istemeyecek başlarda ama sonra alışacaktır illa ki. ev işi istemeyin bence de, çocuk uyurken kendisi yapabiliyorsa yapar bişiler, bu biraz karşılıklı iyi niyetten geçiyor ya, çocuk için bir şey pişirirken az çok yapsa çorbayı o bile yetebilir size.

En hamarat sensın ablacım tmm.:işsiz:

Bizimki de elinden telefon düşürmüyor bebek uyurken. Üstelik ben de evdeyim ve emen bebek olduğu için günün çoğunda benimle zaten. Kalan vakitte de uyurken tel bakıyor, uyanınca ütü yapmaya gidiyor. Değiştirmeyi düşünüyorum.
Buradaki arkadaşlar güzel yazmış da memlekette asgari ücret alanların bir taraflarından ter akıyor çalışırken. Bizimki 2 asgari ücret maaşına dizi izliyor telefondan. Normal mi bu?

Back