• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Mesela ben de bunu anlamıyorum, bakıcı neden yemek yapsın yahu?
Ütü çok daha mantıklı, hadi ütüledin çocuk kıyafeti de, niye yemek yapar?
Bir alıştığı düzen, alerjeni, sevmediği yok mu?
Aynı tarifle yapsam dahi benim değil annemin çorbasını içiyor mesela, ne bakıcı ne ev yardımcısının mutfakta yeri yoktur bana göre.
Hiçbir çalışan kendi yemeğini yapmaz çünkü, yapacak olsa bile ekstra yemek ücreti verilir.
Asıl haksızlık olan bu değil mi?
Aslında haksızlık burda birbirimize yaptığımız.Herkesin beklentisi farklı.Kimi kabul eder kimi kabul etmez.Bu haksızlık diye adlandırılmamalı.
Yemek konusunda da alerjik durumlar belirtilir.Yemeği yemez yanında aperitif bir şeyler olsun der.Ben mesela yemeğini taze yapmaya çalışıyorum.Çalışrısam bakıcıdan beklerim bunu ama ütü istemem.Oğlum düzgün yemek yesin yeter derim.Diyorum ya arz talep meselesi.

Mesela ben de bunu anlamıyorum, bakıcı neden yemek yapsın yahu?
Ütü çok daha mantıklı, hadi ütüledin çocuk kıyafeti de, niye yemek yapar?
Bir alıştığı düzen, alerjeni, sevmediği yok mu?
Aynı tarifle yapsam dahi benim değil annemin çorbasını içiyor mesela, ne bakıcı ne ev yardımcısının mutfakta yeri yoktur bana göre.
Hiçbir çalışan kendi yemeğini yapmaz çünkü, yapacak olsa bile ekstra yemek ücreti verilir.
Asıl haksızlık olan bu değil mi?

Yoo ütü mantıklı değil. Kıyafetler ütülenmese de yaşarız. Günün 10 saatini benim evimde geçiren biri karnını doyurabilmeli bir şekilde. Ben sadece evde 4-5 saat uyanık geçiriyorum ve bunun çoğunluğu çocuğumla hasret gidermek oluyor. Bakıcıya yemek yapmaya vaktim yok haliyle. Yemek parası vericem desem günlük en ucuz yemek 50 lira can dayanmaz. Bu insana da bir ücret ödüyorsam benim yükümü hafifletmeli.

Yoo ütü mantıklı değil. Kıyafetler ütülenmese de yaşarız. Günün 10 saatini benim evimde geçiren biri karnını doyurabilmeli bir şekilde. Ben sadece evde 4-5 saat uyanık geçiriyorum ve bunun çoğunluğu çocuğumla hasret gidermek oluyor. Bakıcıya yemek yapmaya vaktim yok haliyle. Yemek parası vericem desem günlük en ucuz yemek 50 lira can dayanmaz. Bu insana da bir ücret ödüyorsam benim yükümü hafifletmeli.
Doğrusu zaten eğer iyi bi ücret ödüyosan günlere ayırarak tüm ev işlerinde yardımcı olması. Yani birtek bizim ülkemizde bu böyle, kadın parayı alıyo bir kaç hafta sonra kocam hasta gelemicem demelere başlıyor yada başta anlaştığın işi yapmaktan vazgeçiyo. Trip atıyor yapsa bile yarım yamalak yapıyor insanı kanser ediyolar. İyi çıkan kişi sayısı çok az.

Doğrusu zaten eğer iyi bi ücret ödüyosan günlere ayırarak tüm ev işlerinde yardımcı olması. Yani birtek bizim ülkemizde bu böyle, kadın parayı alıyo bir kaç hafta sonra kocam hasta gelemicem demelere başlıyor yada başta anlaştığın işi yapmaktan vazgeçiyo. Trip atıyor yapsa bile yarım yamalak yapıyor insanı kanser ediyolar. İyi çıkan kişi sayısı çok az.

Ve bakıcıdan yemek istiyoruz diye işçi emekçi sömrüyoruz gibi muamele yapılmış resmen 😂😂😂

Ütü hergün yapılmaz zaten haftada 1 kere vs geldiğinde çocuk uyurken yapılabilir o gün çocuğa bakar çocuk uyuduğunda da ütüyü halleder sonra ki gün de icap ederse çocuk uyurken süpürge yapar yani hepsini aynı günde zaten yapamaz ki konu sahibinin ödediği 6000 tl extra bence, fazla 4 saat için.
konu sahibi 6 bin vermiyor ki baska bir uye veriyormus 6 bini. konu sahibi takam soylemedi tatmin edici dedi sadece. soylediyse de ben kacirmisim.

Ve bakıcıdan yemek istiyoruz diye işçi emekçi sömrüyoruz gibi muamele yapılmış resmen 😂😂😂
eee evet bir bakima oyle. ben muhendisim mesela yer silmem, cay servisi yapmam, patronun cocugunu okuldan almam. bakici da cocuga bakar, karnini doyurur, bulasiklarini yikar, gerekiyorsa cocugun camasirlarini dahi yikar ama cocugun babasinin gomlegini utulemez, cocugun annesinin isten gelince yiyecegi yemegin derdine dusmez. normal olani bu yani. eger yapiyorsa o cocuk bakicisi degil evin yardimcisidir, ondan da bakici gibi tam verimli olarak cocuga bakmasi beklenmez.

eee evet bir bakima oyle. ben muhendisim mesela yer silmem, cay servisi yapmam, patronun cocugunu okuldan almam. bakici da cocuga bakar, karnini doyurur, bulasiklarini yikar, gerekiyorsa cocugun camasirlarini dahi yikar ama cocugun babasinin gomlegini utulemez, cocugun annesinin isten gelince yiyecegi yemegin derdine dusmez. normal olani bu yani. eger yapiyorsa o cocuk bakicisi degil evin yardimcisidir, ondan da bakici gibi tam verimli olarak cocuga bakmasi beklenmez.
Zaten cocuk bakıcısı değil anlaştığı kişi yani üniversitesini okumuş vs değil normal yardımcı çocuğa bakmak işi çocuk uyuyunca da evin işlerini yapmasını istiyor

Ve siz de bu durumdan mutluluk duyuyorsunuz. Bakıcınız da tehlikelerden habersiz çocukla beraber iş yapıyor.
Yeter ya sırf muhalefet olmak içim demirli balkonda yeti parke olan balkonda tehlike ne. Üzerine üstlük çamaşırlığa asılıypr. Aynı şekilde bende beraber adabiliyorum

Zaten cocuk bakıcısı değil anlaştığı kişi yani üniversitesini okumuş vs değil normal yardımcı çocuğa bakmak işi çocuk uyuyunca da evin işlerini yapmasını istiyor
isi cocuga bakmak olan insan normal yardimci degil cocuk bakicisi oluyor iste. egitimli veya egitimsiz eve gelme amaci cocuga bakmaksa ondan ev isi beklenmez, ev isi bekleniyorsa da evin yardimcisidir cocuga neden bakici gibi bakmadin denilmez yani benim hala savundugum sey bu.

Ahahah koptum buna bakıcıyı da mağdur ilan ettik dağılabiliriz , küçük bir ilçede evde oturmak yerine ek bir gelir olsun diye gelecek kadın ne trafik sorunu var ne de yarım gün olması onun dezavantajı aksine kendime gün kalacak diye yarım güne onlar sıcak baktı, mola demişsiniz çocuk uyurken kendisi dinlenir isterse uyur isterse yarım saat bir çorba yapar da tv izler kendi tercihi kimse mağdur değil korkmayın

Eve sadece temizlik icin aldigimiz yardimci hanimlara hem oglen yemegi hem çay molasi veriyoruz. Oglen yemeginide biz hazirliyoruz, hadi pisir ye diye birsey soz konusu degil. Sabah kacta gelip aksam kacta cikacaklarini kendileri belirliyor. Bir insan evde calisiyor diye yahut yarim gun calisiyor diye sosyal haklari olmasin mi? Bugun gidip bir magazada part time calissaniz bile yemek(yemek parasi)+cay molasi alirsiniz. Bunlari lütuf gibi gordugunuz icin köle ariyormussunuz gibi gozukuyorsunuz.

isi cocuga bakmak olan insan normal yardimci degil cocuk bakicisi oluyor iste. egitimli veya egitimsiz eve gelme amaci cocuga bakmaksa ondan ev isi beklenmez, ev isi bekleniyorsa da evin yardimcisidir cocuga neden bakici gibi bakmadin denilmez yani benim hala savundugum sey bu.
Ben zaten size demedim ama konuda okuduğum bazı yorumlar çok saçma eğer karşı tarafa tatmin edici bi ücret veriyosan ve karşılığında çocuk uyuduğu zamanlar ev işi yapmasını istiyosan eğer karşıdaki kişide bunu kabul ediyosa linçlemek çok saçma ütü de isteyebilir ev sahibi eğer okeyse o kadın için ben bi sorun göremiyorum burda biri yazmış küstaha bak parası var diye felan ne alaka küstahlıkla bunun sömürmeyle de alakası yok zorla yaptırıp az para vermiyor kimse hakettiklerini alıyolar zaten

Çocukla ilgili her şeye ek kendine ve bize karın doyuracak pratik yiyecekler hazırlar. Bize hazırlamasa da kendine mutlaka hazırlar.

Mesela bugün bunu yapmış. Ben de mühendisim. Sabah 6 akşam 6.30 dışarıdayım. Buna şükür karnımızı doyururuz. Karnıyarık beklemiyorum. ❤️

Eklentiler

• A76A16F0-5FB7-4824-A258-0C4CB55C41A0.jpeg
    A76A16F0-5FB7-4824-A258-0C4CB55C41A0.jpeg
    93,9 KB · Görüntüleme: 92
Çocukla ilgili her şeye ek kendine ve bize karın doyuracak pratik yiyecekler hazırlar. Bize hazırlamasa da kendine mutlaka hazırlar.
Asla yemek yapmaz bakıcı. Ya bu sitedeki kadınla çok zengin. Bakıcı,temizlikçi, ütücü, yemekçi hepsi için ayrı para ödüyorlar. Yada diğer işleri kocalarıyla yapıyorlar. Bunlar çalışan kadınlar ne ara çocukları ile ilgileniyorlar anlamıyorum. Bana bakıcı ve haftada 1 gelen temizlik maliyeti aylık 10.000. Demekki bundan çok daha fazlasını veriyor savunanlar. Ki çocuğunun mesleğini biliyorum.

Asla yemek yapmaz bakıcı. Ya bu sitedeki kadınla çok zengin. Bakıcı,temizlikçi, ütücü, yemekçi hepsi için ayrı para ödüyorlar. Yada diğer işleri kocalarıyla yapıyorlar. Bunlar çalışan kadınlar ne ara çocukları ile ilgileniyorlar anlamıyorum. Bana bakıcı ve haftada 1 gelen temizlik maliyeti aylık 10.000. Demekki bundan çok daha fazlasını veriyor savunanlar. Ki çocuğunun mesleğini biliyorum.
Konuya 1 çocuğun 5 6 bin maliyeti olmaz diye iddia edenler gelmemiş. Şaşkınım😄😂

Eve sadece temizlik icin aldigimiz yardimci hanimlara hem oglen yemegi hem çay molasi veriyoruz. Oglen yemeginide biz hazirliyoruz, hadi pisir ye diye birsey soz konusu degil. Sabah kacta gelip aksam kacta cikacaklarini kendileri belirliyor. Bir insan evde calisiyor diye yahut yarim gun calisiyor diye sosyal haklari olmasin mi? Bugun gidip bir magazada part time calissaniz bile yemek(yemek parasi)+cay molasi alirsiniz. Bunlari lütuf gibi gordugunuz icin köle ariyormussunuz gibi gozukuyorsunuz.
Ayrıca hukuken eve çağrılan temizlikçiye bile sigorta yapma zorunluluğu var,yanlış biliyorsam hukukçu bir arkadaş düzeltsin,ev kazaları da olabiliyor sonuçta.

Bana sadece bakıcı 10bin. Ve bir makarna beklediğim için emek sömürücüsü hissediyorum şu an 😂😂😂

Back