- 4 Mayıs 2015
- 1.754
- 6.288
- 158
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
Ayar çekme değil beklenti.Kabul eder etmez.Orası bakıcıyı bağlar.Canı isterse yapar para veriyon diye kadına ayar çekemezsin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayar çekme değil beklenti.Kabul eder etmez.Orası bakıcıyı bağlar.Canı isterse yapar para veriyon diye kadına ayar çekemezsin
Eğer konu sahibi özel olarak eğitimli, çocuk bakıcısı ile anlaşsaydı anlardım ama konu sahibi önceden anlaşmış extra iş konusunda normal bi abla gelicek ona özel olarak eğitimini almış biri değil, ayrıca burada bir çok kişi dinlenmesi lazım vs yazmış 4 saatcik geliyor nesine dinlenicek ben temizlikçi çağırınca 4 saatliğine yemek bile yemeyi reddediyor az kalıyor diye. Bebek uyurken ev işi yapması gayet normal bişey ki. Konu sahibinin 4 saat için 6000 tl vermesi bile saçma bence.Bir öğretmene dersin bitikten sonra teneffüste yerleri paspasla diyor musunuz?
Çocuk balsın diye alınan bir insana ütü yaptırılmaz. Ütü ve temizlik için gündelikçi çağıracak. Hem çocuk baksın hem ütü yapsın demek bana çirkin geliyor. Bebeğin yemeği, bulaşığı evet yapılır. Oda dağıtılırsa toplanır. Ama milletin ütüsüyle neden uğraşsın.
Taleplerle alakalı çünkü. Az para vereyim ev işi de yapsın ütü de yapsın derseniz o kadının çocuğa hali kalmaz. Kadına sen sadece çocukla ilgilen tv açma oyun kur, kalan işlere sakın el sürme derseniz kadın da oynar. Ama siz çocuk uyuyunca yemek yap, ütü yap, temizlik yap derseniz enerjisi de isteği de kalmaz.Yalnız bu laf bana olmasın.Çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu bilen bir eğitimciyim.Ama bakıcıların çoğu bunu yapmıyor.Sadece bakıyorlar(!)
Ütüyü ben temizlikçimden bile beklemiyorum ki bakıcıdan beklemek..Benim demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.Bunlar normal zaren. Ama çocuk uyuyunca ütü yap demek adil değil. Şu hayatta en zor ev işlerinden birini parasını veriyorum nasılsa diye birine kilitlemek denir buna
Yok hanımefendiciğim ben o kişilerden değilimbebegin yemegini yedirip bulasiklari toplama konusunda herkes hemfikir zaten. biz burada ev ahalisinin camasirlarini yikamak, utulemek, isten gelecek kisilere yemek hazirlamak gibi seylerden bahsediyoruz.
Özel eğitim almadıysa sömürmeye hakkımız var yani. Öğlen yiyecekleri yemeği hazırlamak, kırılan döküleni süpürmek, dağılanı toplamak ve bulaşıklarını kaldırmak dışında iş bekliyorsanız çocukla düzgün ilgilenmez. Hele ütü diyorlar ya. Ben kendim ütüden nefret ettiğim için ütüsüyle anlaştım ondan herhalde ütü yapsın diyince sinir oldum konuya. Yazık kadına ya ütü diyolarEğer konu sahibi özel olarak eğitimli, çocuk bakıcısı ile anlaşsaydı anlardım ama konu sahibi önceden anlaşmış extra iş konusunda normal bi abla gelicek ona özel olarak eğitimini almış biri değil, ayrıca burada bir çok kişi dinlenmesi lazım vs yazmış 4 saatcik geliyor nesine dinlenicek ben temizlikçi çağırınca 4 saatliğine yemek bile yemeyi reddediyor az kalıyor diye. Bebek uyurken ev işi yapması gayet normal bişey ki. Konu sahibinin 4 saat için 6000 tl vermesi bile saçma bence.
Konu sahibi ütü bekliyor işte/ haftalık giyecekleri ütülensinmiş. Eşinin beş gömleği kadının beş bluzunu her hafta ütülesin hatt bebenin kıyafetlerini de ütülesin. Yazık değil mi o kadınaÜtüyü ben temizlikçimden bile beklemiyorum ki bakıcıdan beklemek..Benim demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.
Niye yazık hanımefendi bu kişi maaşını alan çalışan ve bu insanlar hiç ezik felan da olmuyo emin olun gayette güzel haklarını savunuyolar kendim de gördüm. Konu sahibinin ki zaten 4 saat gelicekmiş bunların hepsini yapamaz zamanı olmaz. Hem çocuğa bakıp çocuk uyurkende konu sahibinin yetiştiremediği bir işi yapabilir hepsi öyle yapıyor zaten bir tek eğer ingiltereden felan özel getirtiyosan onlar çocukla eğitici aktiviteler vs yapıyor tek işleri çocuk oluyor yani onların ücretleri zaten 15.000 tl felan bu bayan normal çocuk bakıyor, gündelik işler yapıyor klasik.Özel eğitim almadıysa sömürmeye hakkımız var yani. Öğlen yiyecekleri yemeği hazırlamak, kırılan döküleni süpürmek, dağılanı toplamak ve bulaşıklarını kaldırmak dışında iş bekliyorsanız çocukla düzgün ilgilenmez. Hele ütü diyorlar ya. Ben kendim ütüden nefret ettiğim için ütüsüyle anlaştım ondan herhalde ütü yapsın diyince sinir oldum konuya. Yazık kadına ya ütü diyolar
Alan memnun çalışan memnun eğer parasını ödüyosa kadın karşı tarafta memnunsa sizin zorunuza giden ne burda? Ütü için birini çağırması neden küstahlık olsun ki? Kimse para ödenmeden milletin işini yapmaz emin olun keriz değil bu insanlar hele ki bakıcılar vs. Demek ki kadın güzel bi para ödüyodu.Bizim işyerinden böyle küstah patron hanımı vardı ütücüye bütün evin çarşaflarını ütületirdi birde çaycıyı ev temizliğine alırdı para bende küstahlık bunlar extra para ödenmezdi
ütü bunlardan biri değil bence. Ütü temizlikçilerde bile ekstraya giriyor bakıcıya ütü yaptırmak doğru mu?Niye yazık hanımefendi bu kişi maaşını alan çalışan ve bu insanlar hiç ezik felan da olmuyo emin olun gayette güzel haklarını savunuyolar kendim de gördüm. Konu sahibinin ki zaten 4 saat gelicekmiş bunların hepsini yapamaz zamanı olmaz. Hem çocuğa bakıp çocuk uyurkende konu sahibinin yetiştiremediği bir işi yapabilir hepsi öyle yapıyor zaten bir tek eğer ingiltereden felan özel getirtiyosan onlar çocukla eğitici aktiviteler vs yapıyor tek işleri çocuk oluyor yani onların ücretleri zaten 15.000 tl felan bu bayan normal çocuk bakıyor, gündelik işler yapıyor klasik.
Ütü hergün yapılmaz zaten haftada 1 kere vs geldiğinde çocuk uyurken yapılabilir o gün çocuğa bakar çocuk uyuduğunda da ütüyü halleder sonra ki gün de icap ederse çocuk uyurken süpürge yapar yani hepsini aynı günde zaten yapamaz ki konu sahibinin ödediği 6000 tl extra bence, fazla 4 saat için.ütü bunlardan biri değil bence. Ütü temizlikçilerde bile ekstraya giriyor bakıcıya ütü yaptırmak doğru mu?
Bu yazdığınıza katılıyorum.Eğer temzilikçiye verilen gündelik para artı bakıcılık parası verilir kadın da yaparım derse anca o zaman kabul edilebilir bir şey.Ki ütüyü temizliğe gelen kadınlar bile kabul etmiyor.Konu sahibi ütü bekliyor işte/ haftalık giyecekleri ütülensinmiş. Eşinin beş gömleği kadının beş bluzunu her hafta ütülesin hatt bebenin kıyafetlerini de ütülesin. Yazık değil mi o kadına
Olay ama vakit kalıyor yapsın değil.Ya kadın neden elalemin çamaşırını ütülemek istesin?Uyurken çocuğa ekstra yemek yapsın,bulunduğu ortamı hijyenik hale getirsin,oyun kursun ki bu son yazdığım göreviyle alakalı daha iyi.Ütü hergün yapılmaz zaten haftada 1 kere vs geldiğinde çocuk uyurken yapılabilir o gün çocuğa bakar çocuk uyuduğunda da ütüyü halleder sonra ki gün de icap ederse çocuk uyurken süpürge yapar yani hepsini aynı günde zaten yapamaz ki konu sahibinin ödediği 6000 tl extra bence, fazla 4 saat için.
Mesela ben de bunu anlamıyorum, bakıcı neden yemek yapsın yahu?Olay ama vakit kalıyor yapsın değil.Ya kadın neden elalemin çamaşırını ütülemek istesin?Uyurken çocuğa ekstra yemek yapsın,bulunduğu ortamı hijyenik hale getirsin,oyun kursun ki bu son yazdığım göreviyle alakalı daha iyi.
Kreşte 10 15cocuk beraber uyuyor öğretmen tek çocuğun başında beklemiyor.Ev ortamı çok farklı bebeği yatağında uyutuyorsunuz zaten 1 yaşındaki cocuk da kalkıp kosmayacagina göre sürekli de kontrol edilebilir.Ayni evin içinde bakıcı bırakıp dışarı da çıkmıyor.Ben bakıcımin yapacağı yemeği bile yapıp dolaba koyup gidiyordum Sadece ısıtıp yiyordu.Eve geldiğimde evi b.k götürüyordu.Kizimin dağıttıklarini bile toplama ihtiyacı duymuyordu.Kizim için katlandim.Ama katlanmak lazım bu kadar özverili olmamak lazım diye düşünüyorum.