• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Konu sahibi çocuk uyanıkkem yemek yapsın demiyor ki? Bilemedim ben de yaa, az saat çalıştıgı için ufak tefek şeyler olur gibi geldi.

Aynen 1 yaş öyle oluyor sürekli devriliyorlar. Şöyle 2,5 falan olunca rahatlıyorsun. O zaman da en iyisi kreş zaten. Bakıcıya en fazla oyuncak toplattırılır. Bu konuda çocuk bakımı ve ev bakımı karıştırılmış sanırım ütücüyü de ihtiyaç var 😇
Benim bebegim emekleyemiyor kilosundan dolayi 😑. Devrildigi yerde kalip ben onu duzeltene kadar bagiriyor. Surekli gozunun onunde olmasi gerekiyor çocuğun. Cok kati degilim aslinda. Cocuk uyurken sadece cocugun camasirlari yikanip asilabilir. Ama ev isi ve yemek o kadar kolay degil, cocuk varken surekli bolunuyor. Corbayi, pilavi ocakta unuttugum cok oldu

Bakıcı ile çalışmamış bir kişi daha

Bakıcı cam perde yıkasın demiyoruz

Günlük yemek yapılır diyoruz

Siz 8 aylık bebeğe bakarken günlük yemek yapmıyor musunuz

Bazı gün olur çocuk huysuzdur yapılmaz ama genel rutinde yemek yapar bakıcı yapmalı
Basit tek çeşit yapabilir belki ama 4 saat çalışma da ne ara yapacak?

Kızım 3 buçuk yaşında hala günde 2 saat uyuyor.Kreste de bu yaş aralığını uyutuyorlar zaten.

Kreşte uyku saati diyerek çocukları yatırdıklarında hepsi uyuyor mu ?

Çocuklar uyuyor diye öğretmenler ve yardımcı öğretmenler ; çocukları yalnız bırakıp kreşi temizlemeye veya yemek yapmaya mı gidiyorlar ?

Yarım gün mesai yapılan bir işyerinde , işverenin çalışanına çay/kahve/su gibi içeceklerden yararlanma imkanı sunduğunu görebilirsiniz. Hatta ilgili 4 saatlik mesaide ,çalışanın 25-30 dk arası bir mola hakkı da mevcuttur.

Konudaki çalışma 4 saat olarak nitelendirilse de , çalışan hakkı açısından yarım günden fazlası gasp edilmektedir.

Genellikle işyerlerinde yarım gün çalışma 09:00 -13:00 saatleri arasıdır. Bu durumda çalışan iş çıkışı trafiğine birebir maruz kalmayacağı öngörülür ve çalışması normal ücretle ücretlendirilir.

Konuda ise bakıcı 12:00 ile 16:00 saatleri arasında çalıştırılacaktır. Ne sabahtan ne de işten sonra farklı bir işe zaman ayırması söz konusu olamayacaktır.

Burada her koşulda bakıcı zarardadır.
Hiç böyle düşünmemiştim, bu açıklama çok mantıklı ve faydalı olmuş.

Diyelim ki 12de geliyor, yarım saate çocuğu uyutuyor (o mu uyutacak, kendi uyur mu?). saat 2ye kadar uyudu diyelim. Hergün ufak bir iş yapabilir. Mesela çocugun corbası yada ütüsü. Ortalıgı toparlama, oyuncakları düzenleme. 1bucuk saat sürmez işler, o da bir soluklanır dinlenir. 2 ile 4 arası da çocukla oynar, yedirir filan. 4te ayrılır.

Bence bu düzende bir iki iş mümkün gibi ama. Yarım gün çalışacak ve 4te ayrılacak dediğiniz için böyle yazdım. Bütün gün çalışsaydı çocugun 1,5-2 saatlik uykusu kesinlikle ona dinlenme olmalı derdim. Çocuk çok yorucu bişi yaa
4 saat gelecek diye konunun en başında yazmamış ama sonradan 4 saat bakacak 2 saatinde zaten çocuk uyuyor demiş sanırım. Klasik çevirmeye çalışıyor ilk yazdığını ama ilk mesajında tüm gün bakım gibi yazmış haliyle yorumlar bu şekilde geldi. Bir de tabi cocugu uyutmaya çalışmakta bir süre hepsi uğraş. Ne zaman ki tepki aldı o zaman sözlerini çevirmeye başladı konu sahibi.
İlk cümleleri iki çalışan olarak eve geliyoruz bir çeşit yemek görmek güzel olurdu. Hadi onu yapmıyor evi ortalığı toplasın o zaman şeklindeydi ve 4 saat bakacak yazmamisti o zaman.

Benim bebegim emekleyemiyor kilosundan dolayi 😑. Devrildigi yerde kalip ben onu duzeltene kadar bagiriyor. Surekli gozunun onunde olmasi gerekiyor çocuğun. Cok kati degilim aslinda. Cocuk uyurken sadece cocugun camasirlari yikanip asilabilir. Ama ev isi ve yemek o kadar kolay degil, cocuk varken surekli bolunuyor. Corbayi, pilavi ocakta unuttugum cok oldu
Tek çeşit birşeyler yapılabilir ama hem pilav hem çorba hem ana yemek imkansız. Bana göre bakıcı oyuncakları, ortalığı toplasın yeter. Biraz büyüdükçe belki bir yemek yapabilir.

Tek çeşit birşeyler yapılabilir ama hem pilav hem çorba hem ana yemek imkansız. Bana göre bakıcı oyuncakları, ortalığı toplasın yeter. Biraz büyüdükçe belki bir yemek yapabilir.
Zaten yaptigin isin(yemek ya da ev supurmesi gibi) surekli bölünmesi motivasyonu düşürüyor, birsey yapasi kalmiyor insanin. Sadece cocukla guzel vakit gecirmesi yeterli bence.

4 saat gelecek diye konunun en başında yazmamış ama sonradan 4 saat bakacak 2 saatinde zaten çocuk uyuyor demiş sanırım. Klasik çevirmeye çalışıyor ilk yazdığını ama ilk mesajında tüm gün bakım gibi yazmış haliyle yorumlar bu şekilde geldi. Bir de tabi cocugu uyutmaya çalışmakta bir süre hepsi uğraş. Ne zaman ki tepki aldı o zaman sözlerini çevirmeye başladı konu sahibi.
İlk cümleleri iki çalışan olarak eve geliyoruz bir çeşit yemek görmek güzel olurdu. Hadi onu yapmıyor evi ortalığı toplasın o zaman şeklindeydi ve 4 saat bakacak yazmamisti o zaman.
Hanfendi neden yalan konuşayım şaka mısınız detayları vermedim çünkü konu o değildi burda linç edileceğimi düşünmedim kendi içinde gayet tutarlı bi beklentideyim çpcuk uyurken ben de basit şeyleri yapıyorum çinkü sizler yapmıyorsanız kim yapıyor günlük işleri onu da anlamadım valla kıvırmaya çevirmeye çalışmadım ancak anlamamakta ısrar eden tayfa yüzünden her cevabımda daha çok açıklama yapmak zorunda kaldım

Bakıcı ile çalışmamış bir kişi daha

Bakıcı cam perde yıkasın demiyoruz

Günlük yemek yapılır diyoruz

Siz 8 aylık bebeğe bakarken günlük yemek yapmıyor musunuz

Bazı gün olur çocuk huysuzdur yapılmaz ama genel rutinde yemek yapar bakıcı yapmalı

Yemek yapmak bakıcının işi değildir. İşveren çalışana maaş + yol+yemek+ sigorta yapmak zorundadır.

Siz işveren olarak işçiye yemek vermelisiniz ve o yemek hazır , pişmiş olmalı. Yoksa işvereninizin size verdiği gibi yemek parası verebilirsiniz. Böylece çalışan ister yemeğini evinden getirir ,ister dışardan söyler.

Bakiciligi ciddi bir meslek gibi gormeyip, bu sekilde taleplerde bulundugunuz surece dogru duzgun kalifiye bakicilar bulamayacaksiniz. Bir anne babanin bakicidan beklentisi kac saat calisacak olursa olsun (sonucta 4 saat calistirip tam gun parasi vermeyeceksinizdir) "cocuguma goz kulak olsun, sagligina zarar gelecek durumlarda mudahale etsin, onun gelisimine katki saglasin, uyanik oldugu zamanlarda onunla kaliteli vakit gecirsin,yenesine icmesine dikkat etsin,yani bir anne gibi olsun" olmali. Temizlik yapmasini isteyebileceginiz kisi "gundelikcidir" mesela ona da yemek yaptiramazsiniz. Siz 3 farkli meslek grubunu 1 kiside birlestirmek istiyorsunuz. Neden? Cunku para veriyorsunuz. Is yerinizde bos kaldiginizda kahve yapmanizi, ortaligi silip supurmenizi istiyorlar mi sizden?

Valla bakıcı tutarsam parasını ortalamanın bir tık üstünde verir ortalığı toplamasını da isterim. (Yemek degil)
Örneğin oyuncaklar, iste makineye bulasıklar, bebenin camasırları. Ama ben ek ücret söylerim yani. Atıyorum bakıcılık 3000 ise 4000 olsun istedigim gibi olsun derim.

Bunu anlatmaya çalışıyoruz işte dünden beri.Çocuk bakmak dünyanın en büyük sorumluluğu,en kıymetimizi teslim ediyoruz.

Tvler deki sözde kadın programlarında : estetik doktorları ve diyetisyen ağırlamaya ve yemek yapmaya ara verip ; toplumu bilinçlendirecek bilgiler paylaşsalar keşke.

Hadi baktıran ne istediğini bilmiyor ya bakan.

Back