• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ablamız...

Kızım 22 aylık. mayısta işe başlayacağım. Tek bir an bile bakıcı düşünmedim. Martta kreşe başlayacak. O iki ay içinde kreşe alışacak ve ben işe başlayacağım.

Bakıcı evde ne verecek ki çocuğa. Eline tablet veriyordur. Oturtuyordur tv karşısında. Kreş kesinlikle çok daha iyidir.
aynen katılıyorum
bende izin aldım kreşe başlatırken
ilk iki günden sonra öğretmeni gelmenize gerek yok dedi
hemen alıştı oğlum
izni yarıda kesip işe döndüm hatta
şuan 3 yaşında ve öğretmenini çok seviyor
hiç konuşmayan oğlum herşeyi konuşur oldu :)
bide ömetmenim beni çok seviyor demesi varkii çok tatlı
kesinlikle kreşi bi düşünün derim kimseye minnet etmek zorunda kalmazsınız

çocuğun ulaşamayacağı yerlerde olmalıydı temizlik malzemeleri

ablayı değiştirin
abla ondan başkasına emanet edemzsiniz gibi yayılmış kaldı ki 2 yıldır baktığına göre çocuk 2 yaşını bitirmese de içinde
kreşe gönderin
birde çocuğun gözüne falan detaylı muayene yaptırın

şutlayın o kadını

Cocugunun camasirini yikatma isteginide ilk defa sizden duydum tabikii eline tutusturacak yani bu cok normal...cevremde cocuguna baktiran cok anne var ama kimse cocugun camasirini yikatmaz...ayrica yikamasin bilmedigin camasir deterjani kullanir yada kendi camasirlariyla atar makineye ne gerek var kiii..

Yemek konusuna gelince bence baska birinin evinde hazirladigi ne yagi kullaniyor bilmiyorsunuz kendiniz hazırlayın iciniz rahat olsun....

Ama cocugu alip baska misafirlige gitmesi asla kabul edilir degil....

Selam hanımlar;

Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim öncelikle.

İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.

İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.

Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.

Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...

Son olayı anlatmak istiyorum esasen.

Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.

1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.

2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?

Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?

Ne biliyim yahu? Ben olsam kendimi kötü hissederdim mesela.

Abartmışmıyım sizce?
bır kere çamasırını yıkamak zorunda değil, beslenme konusunda 2 yasındakı bır cocuk herseyı yıyebılır o nedenle malzeme sızden olmak kosuluyla yıyeceklerını hazırlaması gerek...
cocugunuzu alıp mısafırlıge vs gıtmesıne zaten ızın vermeyın, sadece doktor kontrolune parka cok acılse markete goturebılır benım kanımca...
ayrıca belkı lavabodan vs bulastı o leke, yenı yıkanmıstır o da dokunmustur kı hangımız evde kullanmıyoruz kı temızlık amaclı...
ayrıca madem o kadar degerlı kıyafetlerı ya bastan uyarın yada ucuz seyler alın cocuk bu sureklı kırletır zaten mont ve ayakkabı harıcındekı seylere cok para vermenın alemı yok tabı bu da benım fıkrım...

Ben anlamadim sizin kendi ablaniz mi cocuga bakan yani sanki maas karsiligi bu isi yapan biri degilde hatir icin bakan bir akraba gibi karsi taraf

Çamaşır yıkamasını ben kendi bakıcımdan asla istemem açıkcası 1 kere 1 takım kıyafetlerini yıkamış kurutmuş ütülemiş soğolsun elime verdi ama sonradan içime sinmedi tekrardan yıkadım.
Çünkü ben bebeğime hacışakirin bebekler için olan çamaşır deterjanını kullanıyorum. Onun çamaşırlarını asla bizimkilerle yıkamıyorum.
Bizim bakıcımızda bir kere tırnaklarını kesmiş onada çok kızdım açkkcası sonuçta onun kendi tırnak makası var ve bu özel bir şeydir.Sürekli elleri ağzında neden tırnağını kendi makasınla kesiyorsun diye söyledim ama çok kibar bir şekilde :)

Ona vereceğiniz parayı krese verin. Hem zihinsel gelişimini destekleyecek şeyler öğrenir hem de sosyallesir. Bana çok sorumsuz geldi. Emanet cocukla gezmelere gitmek zaten hiç olmayacak mevzu. Misafiri de gelir neler duyuyoruz haberlerde. Bu kadar guvenmeyin. Çamaşır suyu fecaat zaten. Bence tv karşısındadır akşama kadar da, cocugunuz ziyan olmasın uyarmadi demeyin.

Ben baksam onu işim gibi gorurum. Çocuklarımın bir sürü oyun etkinlik materyalleri var. Onları uygularim. Tam bir mini ozel kreş yaparım ortamı. Yazık vallahi bir de piyasa ustune para veriyor üstelik ayağına kadar da götürüyorsunuz çocuğu sıcak yatağından çıkarıp. Kendi eviniz olsa neyse diyecegim. Madem çıkıyor hergun kreş en mantikisi.

Son düzenleme:
Selam hanımlar;

Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim öncelikle.

İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.

İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.

Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.

Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...

Son olayı anlatmak istiyorum esasen.

Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.

1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.

2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?

Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?

Ne biliyim yahu? Ben olsam kendimi kötü hissederdim mesela.

Abartmışmıyım sizce?

Cocugun camasirlarini yikamak veya ona yemek pisirme zorunlulugu yok cocugunuza guvenle bakmak zorunlulugu var baskasina oturmaya gitme ve kimyasal bir maddeye ulasilabilirlik konusunda haklisiniz sizin konunuz icin demiyorum ama maalesef bizim ulkemizde hem cocuga bak hem temizlige el at hem corba kaynat diye olgu var bakici bu hizmetci degil cocuga bakar onun isinden sorumlu olur evine alip cocuk uyurken bir cama el atsin diye dusunen var para veriyorum sonuna kadar faydalaniyim bakisi yanlis geliyor bana (sizin konunuzdan ziyade genel bakisa istinaden yazdim)

Çocuğunuzun kıyafetlerini yıkamak zorunda değil.Heleki elde asla uğraşmak zorunda değil. Bakıcı bu sonuçta çocuğa göz kulak olmak görevi,komple hizmetliniz her isteğinizi yapmaz çok normal.
Yalnız çocuğu başkasının evine götürmesi ya da kendi evinde bakması bile büyük sorun bence.Çocuğumun tanımadığım insanlarla aynı ortamda olmasını kesinlikle istemem.

Kadın rahat belliki sen baktırmasan yine bakacak çocuk bulabilir korkusu yok.
Keşke evde baktıracak birini bulsaydın.

Çocuk 2 yaş olmuş zaten kreşe ver daha iyi kesinlikle.

Ayrıca ortalama üstü maaş verdiğinizi söylemişsiniz ne kadar ücret veriyorsunuz?

Size göre mi fazla yoksa cidden bakıcı ücretleri içinde yüksek mi merak ettim.

Şayet çok yüksekse o paraya evde tertemiz düzgünce bakacak insan bulunur kreş istemiyorsanız.

Çok samimi söylüyorum
Benim kendi oğlumun çamaşırını elimde yıkamışlığım yok
O niye yıkasın :)
Sen biraz fazla anlam yüklüyor gibisin kadına.
Al benden de o kadar. Hayır yani nedir bu bakıcıdan extra performans beklemek.3 kurus veriliyor die her yönlü insanları kullanan kisilerden nefret ederim.konu sahibesi madem ev işlerini yapmak istemiyorsun,o zaman bu işler için bir yardımcı alacaksın evine.begenmiyorsan kadını çalışmak istemiyorum demen yeterli,bakıcı cookk piyasada

Çok samimi söylüyorum
Benim kendi oğlumun çamaşırını elimde yıkamışlığım yok
O niye yıkasın :)
Sen biraz fazla anlam yüklüyor gibisin kadına.

çamaşır suyu konusunda haklısınız ama bakıcıya çamaşır yıkatmak ne demek? bence çok saçma. bi de elinde yıkasın ne oalcak filan demişsiniz kadın temizlikçi mi bakıcı mı karar verin.

Başkasının evine çocuğumu asla göndermem. Bakıcı evindeyken evinin işi ,misafiri gezmesi derken çocuğumu ihmal eder.
Yaşı uygun yavaş yavaş kreşe alıştırın,çocuk hem sosyalleşir hem birşeyler öğrenir.Çamaşır suyu konusunda haklısınız ama başkasının evinde baktırıyorsanız bunlar sıkça olacaktır ve siz bunları denetleyemezsiniz. Çamaşır yıkamak zorunda değil.

Cocugun kres zamani coktaaaan gelmis geciyor bile. Camasir suyu konusunda haklisiniz, ama camasir konusunda haksizsiniz. Cocuk camasiri elde yikanmaz, uzerindeki pislik mikrop aynen kalir cunku

bır kere çamasırını yıkamak zorunda değil, beslenme konusunda 2 yasındakı bır cocuk herseyı yıyebılır o nedenle malzeme sızden olmak kosuluyla yıyeceklerını hazırlaması gerek...
cocugunuzu alıp mısafırlıge vs gıtmesıne zaten ızın vermeyın, sadece doktor kontrolune parka cok acılse markete goturebılır benım kanımca...
ayrıca belkı lavabodan vs bulastı o leke, yenı yıkanmıstır o da dokunmustur kı hangımız evde kullanmıyoruz kı temızlık amaclı...
ayrıca madem o kadar degerlı kıyafetlerı ya bastan uyarın yada ucuz seyler alın cocuk bu sureklı kırletır zaten mont ve ayakkabı harıcındekı seylere cok para vermenın alemı yok tabı bu da benım fıkrım...

Çamaşır yıkamasını ben kendi bakıcımdan asla istemem açıkcası 1 kere 1 takım kıyafetlerini yıkamış kurutmuş ütülemiş soğolsun elime verdi ama sonradan içime sinmedi tekrardan yıkadım.
Çünkü ben bebeğime hacışakirin bebekler için olan çamaşır deterjanını kullanıyorum. Onun çamaşırlarını asla bizimkilerle yıkamıyorum.
Bizim bakıcımızda bir kere tırnaklarını kesmiş onada çok kızdım açkkcası sonuçta onun kendi tırnak makası var ve bu özel bir şeydir.Sürekli elleri ağzında neden tırnağını kendi makasınla kesiyorsun diye söyledim ama çok kibar bir şekilde :)

Cocugun camasirlarini yikamak veya ona yemek pisirme zorunlulugu yok cocugunuza guvenle bakmak zorunlulugu var baskasina oturmaya gitme ve kimyasal bir maddeye ulasilabilirlik konusunda haklisiniz sizin konunuz icin demiyorum ama maalesef bizim ulkemizde hem cocuga bak hem temizlige el at hem corba kaynat diye olgu var bakici bu hizmetci degil cocuga bakar onun isinden sorumlu olur evine alip cocuk uyurken bir cama el atsin diye dusunen var para veriyorum sonuna kadar faydalaniyim bakisi yanlis geliyor bana (sizin konunuzdan ziyade genel bakisa istinaden yazdim)

İşin tanımı işverenle çalışan kişinin arasında belirlenmez mi sizce? Ben buradaki piyasa fiyatının iki katını veriyorum. Sizce böyle bir talepte bulunma hakkım yok mu gerçekten?

Biz ailelerimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Burada bu konuda güvenip yardım alabileceğim kimse yok. Bu abla eşimin iş yerinden bir arkadaşının hanımı. Üstelik kurumun lojmanlarında oturuyorlar ve herkes birbirinin tanıyor. Bende tanıyorum orada yaşayan insanları. Hata yapma şansı düşük bana göre.

Birde kreşe verirsem hasta olma ihtimali artacak. Ani bir durumla karşılaşırsam ha deyince izin alma şansım yok maalesef.

Ben bakicilarin kendi evinde bakmak istemelerine karsiyim.kendi evinin temizligi yemegi derken cocuklara yeterince zaman ayirmiyorlar.bence kendi evinizde baktirabileceginiz yeni bir bakici bulmalisiniz

Ya arkadaşlar iyi de bu kadının isi cocuk bakmak. çocuğun yiyecegi yemegi pisirmesi gerekmez mi? konu sahibi tencere tencere yemek yapsin demiyor zaten.

Al benden de o kadar. Hayır yani nedir bu bakıcıdan extra performans beklemek.3 kurus veriliyor die her yönlü insanları kullanan kisilerden nefret ederim.konu sahibesi madem ev işlerini yapmak istemiyorsun,o zaman bu işler için bir yardımcı alacaksın evine.begenmiyorsan kadını çalışmak istemiyorum demen yeterli,bakıcı cookk piyasada
Üç kuruş değil canım. Buradaki piyasa fiyatının iki katını alıyor. İki parça çamaşırı makinaya atsa neyi eksilecek ki? Bir yudum yavru yani.

İşin tanımı işverenle çalışan kişinin arasında belirlenmez mi sizce? Ben buradaki piyasa fiyatının iki katını veriyorum. Sizce böyle bir talepte bulunma hakkım yok mu gerçekten?

Biz ailelerimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Burada bu konuda güvenip yardım alabileceğim kimse yok. Bu abla eşimin iş yerinden bir arkadaşının hanımı. Üstelik kurumun lojmanlarında oturuyorlar ve herkes birbirinin tanıyor. Bende tanıyorum orada yaşayan insanları. Hata yapma şansı düşük bana göre.

Birde kreşe verirsem hasta olma ihtimali artacak. Ani bir durumla karşılaşırsam ha deyince izin alma şansım yok maalesef.
Kac para verdigini acayip merak ettim ben
Hakli olabilirsin herkesin dogrusu kendine ama o cocuk bir ev hanimiyla otura otura ne ogrenecek sence?

Kac para verdigini acayip merak ettim ben
Hakli olabilirsin herkesin dogrusu kendine ama o cocuk bir ev hanimiyla otura otura ne ogrenecek sence?

Anadolu'dayız canım. Burada çocuğunu kadının evine götürenler bakıcıya 500 lira veriyorlar. Biz 1000 veriyoruz.

Kızım 22 aylık. mayısta işe başlayacağım. Tek bir an bile bakıcı düşünmedim. Martta kreşe başlayacak. O iki ay içinde kreşe alışacak ve ben işe başlayacağım.

Bakıcı evde ne verecek ki çocuğa. Eline tablet veriyordur. Oturtuyordur tv karşısında. Kreş kesinlikle çok daha iyidir.
ah be kardeşim keşke dediğin kadar verimli olsa kreşler.
mesela oğlum adına konuşayım ayın 3 haftası hastaydı. çocuk bir tülü düzelmiyor. zira mikrop ondan ona ondan ona derken hiç bitmiyor. sadece artıyor değişiyor o kadar. işin buna müsait değilse sürekli izin alamıyorsan bakıcı gibisi yok. oğlum çok şükür 7 aydır bakıcıda ve hasta olmadı.
gelgelelim yaşanılan kazanalar da cabası. onu da geçtim çocukları yeterince doyurmuyorlar. bunu bana kreş öğretmeni itiraf etti. ve dedi ki bence çocuk 4-5 yaşına gelene kadar yollamayın kreşe. ha mecburiyet olur ayrı ama güvenilir bakıcı bulursan en iyisi bakıcı ;) ikisini de denedim.

Back