• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ablamız...

Selam hanımlar;

Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim öncelikle.

İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.

İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.

Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.

Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...

Son olayı anlatmak istiyorum esasen.

Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.

1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.

2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?

Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?

Ne biliyim yahu? Ben olsam kendimi kötü hissederdim mesela.

Abartmışmıyım sizce?
senni evinde baksa daha iyi olurdu.
evde kendi işlerini filan yapabilmek için kendi evlerini ister bakıcılar.
ee bir de böyle gezmeler tozmalar var.
ben buna kesinlikle müsade etmezdim açıkcası.
bildiğim bir yer olur izin veririm amenna.
ama gün içinde bilmediğim evlere insanların yanına gitmesine izin vermezdim.
elde çamaşır yıkamasını istemen saçma ollurdu:))
yani elde bile yıkanır demek istemişssin sanırım ama elde de yıkanmaz ki.
yemek kaka vs.kirler çıkmaz elde yıkamayla.
bu sebeple sana vermesinde bir tuhaflık yok.
sen biriktirip yıkarsın sonuçta.
yemeklerini yapabilirdi evet.bu konuda biraz tembellik yapıyor sanırım bakıcın.
bu kadın kaç yaşında?
kendi çocukları var mı?
ücret ne veriyorsun?
kıyafete dikkat etmemiş anlaşılan o ki.
bu sürekli tekrarlanmıyorsa üzerinde durmaya gerek yok.
ama yerler çamaşır sulu iken çocuğa temas ettirmemesini ve uzak tutmasını söylemelisin.
bir de senin eve gelmesini isteyemezmisin kadından?

Selam hanımlar;

Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim öncelikle.

İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.

İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.

Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.

Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...

Son olayı anlatmak istiyorum esasen.

Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.

1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.

2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?

Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?

Ne biliyim yahu? Ben olsam kendimi kötü hissederdim mesela.

Abartmışmıyım sizce?
Bizim de bakıcımız iyiydi sağolsun ama dediğiniz gibi bazı konularda çok rahatlar ve kendilerini hiç yormuyorlar, ben özelde çalışıyorum mesela bayramda Arefe'den gidiyordu, ben 9 gün tatil yapmıyorum ki biliyor halbuki, bunun gibi birkaç şey daha olunca, 2 yaşını doldurunca kreşe verdim , çok daha iyi oldu, ona verdiğimiz paranın az miktar fazlasına abisiyle kreşe gittiler.
Konuşmuyordu konuşmaya başladı, yemek yemiyordu hepsi düzeldi şükür

nerde oturorsunuz? kendi evnzde bakacak birini bulun bence. hatta ben size birini önerebilrm kız kardeşim cocuk gelişim mezunudur etrafında falan donanımlı birileride varsa size yönlendirelm.

Cocugun kres zamani coktaaaan gelmis geciyor bile. Camasir suyu konusunda haklisiniz, ama camasir konusunda haksizsiniz. Cocuk camasiri elde yikanmaz, uzerindeki pislik mikrop aynen kalir cunku

Siz beklentilerinizi sunacaksınız o da size şartlarını... Eğer anlaşamıyorsanız başka bir bakıcı arayışına girin. Ya da kreşe gönderin.

bence en başından kendi evinde baktırmalıydn onun ev düzenini bilemezsn sonuçta 2 yıl sıkıntısız başkmış ancak çocuğun artık daha hareketli böyle rahat biri ne derece doğru bakabilir gözünü bir an bile ayırmaması lazım

• Bende cocuk gelisimi okuyorum hem annelik hem bilgilerime dayanarak ufak yastaki cocuklarin yaninda kimyasal maddeler kesinlikle bulunmamali bazi lari yerleri laminantlari camasir suyu ilesiliyo belki oglunuz o esnada kaydi dustu heryer ozonduu ve o koku cok agirr bu cik ciddi sorun heleki o abla cik rahatmis ya iki yasindaki cocuk ne yer birdee yapamiyomu bi yemek hadi bunlar biyana cocuk o evde kaliteli vakit geciriyomu bence hemen alin krese verin

Memnun değilseniz niye onda ısrar ediyorsunuz güvenilir biri bulsanız da sizin evde baksa daha mantıklı hem yemeği yapardı hem çamaşırları yıkardı hem kendi evimde bakıyorum hem de bunları yapıcam ee başka hizmetçi oldum resmen diyordur bence kendince :)

Konu sahibi cevap vermedi henüz ama ortalamanın uzerinde maas alıyorsa ufak tefek bir kac isini de yapmasi gerekir bence. hem zateb kendi evinde bakiyormus. camasiri ve ütüyü yapabilir mesela.

Bir de baska yerlere misafirlige goturmek falan cok sacma degil mi konu sahibi? nasil izin veriyorsunuz buna? tacizcisi, tecavuzcusu ortalıkta kol gezerken.

Camasir suyu ayri bir mevzu zaten. fazla iltimas gosterilmis bence.

Çocuğunuz onun evinde olunca ortam denetlenmesi zor

Herkese önerimiz kendi evinde bakılsın

Çocuğunuz da uygunsa kreşe başlasın olmazsa da en geç seneye başlasın

Bakıcıya ima etmeyin el kadar çocuğun çamaşır suyunun yanında ne işi var deyin

Oğlum 6 yaşında henüz yanında çamaşır suyu kullanılmadı kural idi zira bakıcımıza asla çocuk bunları solumayacak diye başladık 4 aylıkken

Kurallarınız net olsun hiçbir şey için geç değildir gezmeye de gitmesin hatta evine de misafir kabul etmesin

10 küsur yıllık iş hayatımda iş yerime misafir gelmedi hiç mesela o da iş gözü ile bakmak zorunda

Bence de iş gözüyle bakmıyor. Kendi evinin işini yemeğini temizliğini yapıyor çocuk da o sırada yanında oluyor sadece. Şimdi yürümeye başlamış çocuk için ev tehlikeler ile dolu. Özellikle yabancı bir ev. Siz zararlı şeyleri çocuğun erisebilecegi yerlerden kaldirirsiniz ama bu kadın onu yapar mı? Prizlere koruyucu, çekmecelere çocuk kilidi takarsiniz falan evi çocuğa uygun hale getirirsinuz ama bu kadın bunu yapar mı?

Evine misafir çağırıyor mu çocukla başkalarını yalnız bırakıyor mu, çocukla avmlere pazarlara vs başka yerlere gidiyor mu hiç bir zaman denetleyemzsiniz. Bakıcı abla yerine çocuğunuzu krese verin bence.

Ortalama üstünde ne kadar maaş verdiğinizi merak ettim doğrusu. Birde kendi evinizde baktırmanız daha doğru olur. Karda kışta yazın sıcağın da çocuğu taşımak yerine çocuğun kendi evinde kendi düzeni olur.
Kadının çamaşır yıkamaması çok çok çok normal valla 3.5 yaşında kızım var daha hiç elimde çamaşır yıkadığım olmadı
Şu çamaşır suyu mezvuu can sıkıcı gerçekten ve misafirliğe gitmesi. Sonuçta hangi memur öğretmen doktor işi sırasında güne gezmeye gidiyor. Omunda işi bu maaş alıyor sonuçta. Biraz sizden yüz bulmuş gibi. Sanırım ona mıhtaç olduğunuzu düşünüyor

Hem para vereceğim,hem çocuğu alıp evine bırakacağım hemde kadın kapı kapı gezecek,neden müsade ediyorsunuz anlamadım. Sonuçta maaş karşılığı anlaştınız hayrına bakmıyor,neden çocuğu ev gezmesine götürüyor? Biz çalışırken işimizi bırakıp komşu,gün vs gezmiyorsak/gezemiyorsak oda gezemez bu bir.
İkincisi evde çocuğun sadece başında duruyor belliki,gayet çamaşır suyuyla temizlik yapıyor ne alaka? Yani siz sakınıyorsunuz hanımefendi keyfince takılıyor.
Çamaşır yıkamayabilir gayet doğal ama bir zahmet yemeğini yapıp yedirmeli.
Yerinizde olsam eyvallah etmem,veririm kreşe çocuğun yemeğide önüne gelir,eğitimde verilir,komşu,akraba gezdirileceğine arkadaş edinir.

benim oğlumda kreşe gidiyor 27 aylık verdim inan çok memnun kaldım ev ortamından kesinlikle daha faydalı
korkmayın çocukları kreşe vermekten
evde izledikleri tv den uzaklaşıp
yeni arkadaşlar ediniyolar

İleride bakıcım olsa çamaşır yıkamasını ya da çocuğumun yemeğini yapmasını beklemem sanırım. Benim yaptığımı yesin, benim yıkadığımı giysin isterim gibime geliyor.

Çamaşır suyu hoş olmamış.

Ama muhtemelen evinde bakmak istemesinin sebebi o gezme tozmasına sıkıntı olmaması. Başka olmadığına emin misiniz?

Bence de kreşe verin.

Kızım 22 aylık. mayısta işe başlayacağım. Tek bir an bile bakıcı düşünmedim. Martta kreşe başlayacak. O iki ay içinde kreşe alışacak ve ben işe başlayacağım.

Bakıcı evde ne verecek ki çocuğa. Eline tablet veriyordur. Oturtuyordur tv karşısında. Kreş kesinlikle çok daha iyidir.

Yemeğini yapıp yedirmek zorunda ama çamaır yıkaması olmaz hemde elinde!!öocuğamı bakmasını istiyorsunz yoksa ev işlerinemi..
Çamaşır suyu olması bence tehlikeli yani büyük tehlike belki çamaşır suyu elindeykn belki çocuk dizine döktü çamaşır suyuyala silinen bir yere basıncada olmuş olabilir elinde bişey olup yere dülülürüp onı ağzına geride alabilirdi çamaşır suyu bu !!
Bence ablanız sorumsuz biri kendi evinizde bakacak biri bulabilrsinz rahatına düşkün biri ve sorumsz dikkat edin

Back