• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağıra Bağıra Doğurmayıca Anne Olunmuyor mu?

bebegimiz olması ıcın aylarca uğraşıyoruz
hamıle olduğumuzu öğrendiğimi andan itibaren yememız içmemiz yürümemiz bile değişiyor
o saglıklı olsun dıye düzenli doktora gidiyoruz..Karnımızda ıkı saat kımıldamasa yuregımız yerınden cıkıyor
40 haftayı doldurmak bebısımıze kavuşmak için şafak sayıyoruz...

ben sezeryan oldum bebegım yukarıdaydı...normal çok ıstıyordum.

bebegımın saglıgı ıcın sezeryan oldum dogumdan sonra ben acı cekıyım ona kordan dolanmasın nefes almakta zorlanmasın dıye..

bebegım 2 ayını doldurcak ben bu sıcaklarda hala corap gıyıyorum usutunce dıkıslerım ağırıyor..

bebeğime gaz olmasın diye bır cok yiyeceği yemıyorum...

bagırdım dogurdum diye iyi anne olunmuyor.....
ne normal dogumla dogurup cocugunu yuvaya verenler var..

ben sezeryan oldum ama dunyanın anahtarını verseler oglumun sacının telını vermem

böyle kutsal bir kurum olan anneliği nasıl kıyasla cirkinleştiirler
dogum dogumdur nasılolursa olsun
annelik bebek dogduktan sonra başlıyor emek sevgi şevkat nası dogurdugn degil nasıl büyüttüğün önemli yani

çok saçma yaaa resmen onlar kafayı yemişler...
anneliğin doğumla bağırmakla ne alakası var...
bu arada normal doğum yapıpta sezeryanı kötülüyenlerede ayrıca sinir oluyorum.....
herkesin kendi hayatı sonuçta isteyen normal yapar...
isteyen kendiği isteği doğrultusunda sezeryan yapar....
ne diye vır vır çene çalarlar anlamıyorum.....

Son düzenleme:
bencede. annelik kavramı her iki doğum içinde özel bi duygudur.sen az acı çektin kıymet bilmezsin olayı değil bence her iki doğumunda zorlukları var önemli olan doğumdan sonraki annelik.birde şunu unutmayalımki sezaryan doğumda masadan kalkamamak riski daha fazla.

bunları dusunmeye bıle degmez cnm hayatta her an hersey olabılırr.. Sen ANNELIGINE bak ..
yerı gelırr kendı annenden bıle daha bır anne olursun.. bu ısler sezeryanla normal dogumdaa saatlerce acı cekmeklee olmaz.. hem sezeryan cok cok zor bır dogum bıcımı ..
hıc muhattap olmam boyle ınsanlarla..

Amaaaan ne kadar saçma bir düşünce! Böyle bir düşünce şekli olamaz yav ne kadar cahilce bir düşünce biçimi. Boşver canım ya kafaya takmaya değmez

ne alakası var bende dogurdum ama hiç bagırmadım dünyanın acısını çektigim halde.ben bagıranlarada kızmıştım bagıracak bişey yokki sancı tamam zor ama anırmayada gerek yok

amannnnnnnnnnnn ne takıyon tvde sık sık görüyoruz doğum yapıp bebeklerini sokağa atanları satanları onlar mı anne oluyorda biz olmuyoruz

acı çekmeden anne olunmuyor evet ama bu acı ne doğum sancısı ne sezaryenin dikiş sancısı ne başka bişey bebeğini kucağında eve getirdiğinde dudağını aşağı doğru eyip ağlıyor ya işte o an anne olduğunu anlıyor insan bence boşver:)

çok sinir oldum walla,
biraz önce kuafördeydim biri hamile biri yeni doğum yapmış 2 bayanla konuştuk biraz
İkisi de normal doğum yapmış...
Bana bağıra bağıra dogurmadan anne olunmazmış,çocuk kıymeti bilinmezmiş gibi saçma sapan laflar ettiler(sezeryan doğum yaptığımı bile bile)
çok canım sıkıldı...
evet zor elde edilen şeylerin kıymeti daha çok bilinir ama bu öyle birşey değil ki
çocuk bambaşka birşey
Biz bebeklerimizin kıymetini bilmiyor muyuz yani sezeryan dogum yaptık die
heyy Allahım yaaaa...:oklava:

vallahi bende çok kızdım ne alakası var ya. ha sezeryan ha normal ne alaka o benim kanım canım ne farkederki dünyaya geliş şekli.bende son günlerimdeyim sezeryan olcam

anne olmanin dogurmakla alakasi yok :1no2: asil dogumdan sonra annelik basliyor ...ister sezeryan olsun ister normal bazi annelerin icinde annelik duygusu olmadimi ,bagirsada bagirmasada bu duyguyu tadamiyor..herkes istedigi sekilde cocugunu dunyaya getirebilir ..:emir_bebek: yeter ki icinde annelik olsun :emir_bebek:

bazi arkadaslar da demis ki bagiranlara da sinir oluyorum abartiyorlar diye ,ilk cocugumu dogum anina kadar ayni seyleri soylerdim amaaan sanki sadece kendi doguruyor ne bagirdi derdim ..12 saat sanci cektim ve ayni o kizdigim kadinlar gibi dogum yaptim ..o yuzden kimin ne aci cektigini bilmeden amaan ne bagiriyor dememek lazim yasakkelime ..buda ayri bi konu ..

bazi arkadaslarda sezeryan olmayin diyenlere ,akil verenlere sinir oluyormus ,bazen konu aciyorlar sizce hangisi iyi diye sezeryan mi normal mi.. onlara fikrimizi soylemeyelim o zaman ,onlarda sormasinlar ....ama yine ayni seyi soyluyorum kimse kimseye karisamaz ister normal dogursun ister sezeryan ,herkesin bunyesi farkli kimi cok aci ceker kimi az ...annelik aci cekmekle olmaz ..:emir_bebek: :emir_bebek:

bu tip insanlar için can sıkmaya değmez.sezeryan veya normal sonuçta ikiside doğum.ve kolay bişey bişey değil.

çok sinir oldum walla,
biraz önce kuafördeydim biri hamile biri yeni doğum yapmış 2 bayanla konuştuk biraz
İkisi de normal doğum yapmış...
Bana bağıra bağıra dogurmadan anne olunmazmış,çocuk kıymeti bilinmezmiş gibi saçma sapan laflar ettiler(sezeryan doğum yaptığımı bile bile)
çok canım sıkıldı...
evet zor elde edilen şeylerin kıymeti daha çok bilinir ama bu öyle birşey değil ki
çocuk bambaşka birşey
Biz bebeklerimizin kıymetini bilmiyor muyuz yani sezeryan dogum yaptık die
heyy Allahım yaaaa...:oklava:

banada bu forumda demıslerdı bı ara göyaaaaaaa gunahmıs bı ozuru yokken sezeryan!!!!!!!!!
aman hiç sınırını bozma bız cadı gıbı bagırmadan,sacımız basımız dagılmadan,prenseslar gıbı karsıladık beebklerımızı,
sankı bız dogum sonrası acı cekmedık,
yada bebegımızı emzırken acı cekmedık,
cahıl cahıl konusuyolar ıste,
bazı normal dogum yapan annelerde bılınaltı olarak cocuklarına dusman olup deprosyana gırıyolarmıs,bu acıyı yasattıkları ıcın,
normal yada sezeryan degıstırmez annelık duygusunu...
HER KADIN ÇOCUK DOGURABILIR AMA HER KADIN ANNE OLAMAZ:)))

Alinmana hic gerek yok, herkes kendi benimsedigi fikri savunur tabiki.
Kendi istegiyle ve sagligi el verdigi halde sezeryan olanlari ben de hic anlamiyorum. Bu da benim fikrimdi tabiki.

anlasılmıcak bısey dııl tercıh meselesı,
şahsen bana normal dogum çok vahsıce geldı,
hem sankı normal dogumlar dıkıssızmı oluyor

cahillikten başka bişi değil bunlar bence 9 ay karnında taşıyan sezeryanlada olsa dünyaya gtiren her kadı sonuna kadar annedir üstelik doğurmaklada bitmiyor ömür boyu sürüyor anneliğin benim ilk çocuğum ve sezeryanla dünyaya getirdim şimdi ona bişey olcak diye aklım çıkıyor

2 çocuk doğurdum...
2 doğumum da acıya sabrettim,ellerimi ısırdım ama bağırmadım.doktorum bile isyan etti,bu ne kibarlık,kızım bağırsana diye...
ben ise bebeğimin doğması için yapmam gerekenleri okuduğum kitaplardan öğrenmiş onları tekrarlıyordum...doğum kişiye göre,acı eşiğinin yüksek yada alçak olmasıyla alakalı...ağrı elbette var,lakin ister sezeryan,ister normal doğum olsun acı eşiğinizle orantılı tepkiniz oluyor.doğru yada yanlış kimseyi eleştirme hakkımız yok...
allah isteyen herkese anne olmayı nasip etsin...

Sezeryanıda izledim normal doğumuda ikiside çok zor hem sonrası çok kötü oluyor sezeryanın ayyy hastanede kaldım ben halamın miyom ameliyatı içinde normal doğuma gelenler mışıl mışıl uyurken ve ertesi gün çıkarken o sezeryanlılara ne dualar ettim ne acılar ağlamalar üff en zor bence sezeryan....

ben doğum yaptıımda,amelıyattan cıkmadan aılem benım ıcın cok endıselenmıs(mızmızımdırda cok)
ay bu nası dayanıcak napıcaz falan dıye:)
dusunun hastahaneden cıktıgımın 7.gununde alısverıs merkezınde gezıyordum,
bu kesınlıkle doktorunuza ve amelıyat sonrası hastahanede ve evdekı bakımınıza baglı...
evet hastahaneden eve gelddım gun agrım oldu hemen ıgne oldum ve atlattım:)))
normal dogumda derlerkı sut hemen gelır benım sansıma amelıyattan cıktıktan 2 saat sonra normal sutumde geldı,
tabı herkesın bunyesı aynı dııldır,
hangı dogum yöntemi aklınıza yatıyorsa o sekılde dogurun derım bena.s.

tatlı canını sıkmaya bile değmez.bende ilk doğumumu normal yaptım ne alakası var.ikinci kısmet olursa sezeyan istiyorum.cahil insanlar onlar.karnında 9ay taşıyorsun bebişini.herşeyini ilk sen yaşıyosun onla.doğum şekli ne olursa olsun annelik bambaşka bi duygu.
kafanı takma canım boşveeeeeeeeeer

Back