canım bu mesjda belirttiğin tarihli videoları nerden bulucam onu anlamadım
evet onu belirtseydim iyi olurmuş :26: google'a "tv8 popüler videolar pilates" yazarsanız 25 sayfalık video arşivine ulaşabilirsiniz. Bunun 10. sayfasında 5 mayıs 2010 videosu, 22.sayfasında 6 Mayıs 2010 videosu mevcut, yine google 'a "tv8 popüler videolar pilates 24 aralık 2010" yazarak aratırsanız direk o videoya da ulaşmak mümkün , ama 230u göremedim, videolar düzenli gitmediği için tek tek bakmak gerekiyor .
Kolay gelsinn..
koşu bandında yürüyüş yaparsan incelir:)
ya ben en baştan başladm o pilates video larnı yapmaya, çok iyi geldi 1 hafta oldu..
Sıkılaşınca incelmiş gibi duruyor mu ? :44:
kızlar hani iki bacağın arasına top alınıp bacağı ve topu sıkma hareketi var ya o topun çapı kaç cm acaba ?
bir de pilates çemberi ile bu küçük top aynı amaçlı mı kullanılıyor, ikisinden birini alsam yeter mi ?
merhaba tourmaline.. 20 cm lik küçük top işini görür..yemek yerken, tv izlerken fırsat buldukça topu dizlerinin arasına yerleştirip tempolu şekilde ve mümkün olduğu kadar çok sayıda sıkıp-bırakırsan ve alıştıkça setleri arttırarak çalışırsan iç bacakların güçlenir ve toparlanır..pilates çemberi de aynı işi görür ama çapı daha geniş olduğu için genellikle mat egzersizlerinde kullanılıyor..çemberin direnci daha yüksek olduğundan küçük top kadar uzun süreli kullanamayabilirsin ayrıca..ama ikisini de edinmeni tavsiye ederim. çember kollar için de çok faydalı çünkü..
İç bacak için top ve çemberin yanısıra tempolu yürüyüş de tavsiye ederim.. ama yürürken kesinlikle ayaklarınız dışa basmayacak..yani ayaklarınız V şeklinde olmayacak..ayak uçlarınız tam karşıyı gösterecek şekilde tempolu yürürseniz de iç bacaklarınızın sıkılaşmasına hatırı sayılır katkıda bulunmuş olursunuz..
teşekkür ederim çok sağol.
rica ederim.. sporla ilgili her konuda yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.. çünkü spor, özellikle de pilates anatomik bir mucize
herkesin faydalanmasını, uygulamasını çok isterim..
canım sağol çok teşekkürler, bacağımın basenlerimden dizlerime kadar olan kısımları çok kalın yıllardır öyle belki 15 senedir..sence incelebilir mi
başka önerilerin varsa seve seve dinlerimeskiden çok düzgün sütun gibi bacaklarım vardı ama malesef kilo alınca çarpık gibi duruyorlar şu an
bu arada sen spor hocası mısın ? bana olimpik yüzme havuzu da olan bir spor salonu tavsiye edebilir misin kadıköyde ?