Bacaklarını İnceltmek İsteyenlerin Paylaşım Alanı

Sevgili Cecily.... tekrar foruma döndüğüne çok sevindim... ben de durumumu anlatıp sormak istedim sana......
3 aydır ezgersiz yapıyorum... Leslie ile yürüyüş yapıyorum...ve bi ara düzenli ama şimdi düzensiz Callanetics yaptım...ve bu sürede bacaklarımda 5 cm lik bir incelme oldu ..ama hala yeterli değil... ben bundan sonra yine cardio için verdiklerini yapayımmı? yoksa sıkılaşma mı yapayım( pilates çemberi ve thigh master aldım ama henüz başlayamadım ...dahası ne yapacağımı bilemediğim için bir şey yapamadım henüz)
Önerilerini bekliyorum...çok teşekkürler herşey için.....

Merhaba.Eğer istediğin incelmeyi elde edemediysen pilates ile sıkılaşmak için henüz erken diye düşünüyorum.Bence öncelikle bir süre cardio yaparak yağ yakımını sağlayabilir daha sonra pilates çemberi ve thigh master gibi bölgesel sıkılaşmayı sağlayan aletler yardımıyla gevşek dokuyu toplayıp şekillendirebilirsin.Acele etmeden bilinçli bir şekilde adım adım ilerlediğin zaman elde ettiğin sonuçların da başarılı ve kalıcı olduğunu görebilirsin.Tıpkı sağlam bir binayı inşa etmek gibi düşün her şey planlı ve özenli...
Kolay Gelsin...

Merhaba.Eğer istediğin incelmeyi elde edemediysen pilates ile sıkılaşmak için henüz erken diye düşünüyorum.Bence öncelikle bir süre cardio yaparak yağ yakımını sağlayabilir daha sonra pilates çemberi ve thigh master gibi bölgesel sıkılaşmayı sağlayan aletler yardımıyla gevşek dokuyu toplayıp şekillendirebilirsin.Acele etmeden bilinçli bir şekilde adım adım ilerlediğin zaman elde ettiğin sonuçların da başarılı ve kalıcı olduğunu görebilirsin.Tıpkı sağlam bir binayı inşa etmek gibi düşün her şey planlı ve özenli...
Kolay Gelsin...

Teşekkür ederim önerilerin için..... peki bu yağ yakımı için ne kadar süreyle kardio yapmalıyım? ya da artık yağ yakımı gerçekleşti...sıkılaşma programına geçmeliyim demem için ne ibi bir değişiklik görmeliyim vücudumda... biraz karışık bir soru oldu ama umarım anlatabilmişimdir?

Teşekkür ederim önerilerin için..... peki bu yağ yakımı için ne kadar süreyle kardio yapmalıyım? ya da artık yağ yakımı gerçekleşti...sıkılaşma programına geçmeliyim demem için ne ibi bir değişiklik görmeliyim vücudumda... biraz karışık bir soru oldu ama umarım anlatabilmişimdir?

Merhaba.İlk 1 ay sadece kardiyo yapabilirsin.Etkili sonuç almak için günde 30-40 dk kardiyo çalışmak kısa sürede farkı görmende sana yardımcı olacaktır.Haftanın 1 gününü dinlenerek geçirebilirsin.(stretching ile kasları gevşetir dinlendirirsen daha iyi olabilir).Bu ilk 1 ayın sonunda ise pilates yapmaya başlayabilirsin.Bu demek değil ki illa ki birinden birini seçmek zorundasın.Yani pilates yaptığın için kardiyoyu bırakmak zorunda değilsin.Süresini azaltabilir(20 dk mesela) ya da dönüşümlü yapabilirsin(1 gün kardiyo 1 gün pilates gibi).Merak etme vücudun sana ihtiyacın olan programı zaten söyleyecektir.
Kolay Gelsin :)

Merhaba herkese,
Ben de süreci özetleyip herkesi bu yola teşvik etmek istedim! Benim de başlayalı sanırım 5-6 ay filan oldu. Ve kendimi hiç böyle hayal edemezdim. Uzun süre spor salonlarında zaman geçirdim fakat pilatesin gözle görülür şekilde yarattığı etkiyi malesef yaratmadı hiç. Zaten etkisini yaparken hissetmek sizi daha da teşvik ediyor. Ayrıca ilk etkilerini görmek öyle çok da uzun sürmüyor. Bence genel olarak mucize krem, mucize diyet, mucize bilmem ne ilüzyonlarını bi kenara bırakalım ve herkes pilates yapsın! :-)
Bu arada belirtmek isterim ki en kritik konulardan biri bana kalırsa hakkıyla yapmak. Yani hakikaten boş yere salladığınızda pek bi etkisini göremeyebilirsiniz. Ben spor geçmişim olmasına rağmen bunu hemen oturtamadım. O yüzden yaparken ilgili bölgeye yoğunlaşmak ve orayı kasmak bu arada da nefesi unutmamak çok önemli. Zaten kan ter içinde kalıyosanız tamam demektir. Çünkü hiç kolay bişey değil özellikle bazı hareketler. Neyse uzatmiyim, herkese kolay gelsin, umarım emek verip karışılığını alamayan olmaz!

Merhaba Cecily, ben senin bahsettiğin videoların hiçbirini yükleyemiyorum.Dediğin adımları takip ediyorum ama sonunda bulunamadı diyor.Diğer arkadaşlar yükleyebiliyor mu?Bende mi sorun var anlayamadım.Yardımcı olursan sevinirim.Teşekkürler..

merhaba herkese,bende sırf buraya sorularımın yanıtlanmsı için üye oldum dünden beri bu yazıyı okuyorum ve çok geniş tecrübeler edindim.bende basen,üst bacak iç kısımı ve bel bölgemdeki yağlanmadan şikayetçiyim ve sıkılaşmak istiyorum.sevgili cecily senin önerdiklerini büyük bir titizlikle okuyup not aldım verdiğin haftalık programı kaydettim ve bütün videoları indirdim.stretch bant ve pilates çemberini alacağım.fakat aklıma bir şey takıldı son zamanlarda cardio'ya büyük önem vermişsin ve pilatesten önce bunu öneriyorsun ama ben pilates ile başlayıp cardioyu haftada bi kaç gün uygulasam sonuç alabilir miyim diye merak ettim.yakın zamanlarda spor yaptığım için vücudum spora eğimli fakat tek istediğim sıkılaşmak ve 5 kilo vermek pilates kilo vermeme de yarar sağlar mı? sorularımı yanıtlarsan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler :

Merhaba.Öncelikle Ebru Şallı'nın pilates videolarını bilgisayarımdan uzun süre önce sildiğim için göndermem maalesef mümkün değil; ancak daha önce de söylediğim gibi bu forumda isimlerini verdiğim videolar sadece örnek niteliğinde yani TV8'deki tüm pilates videolarında aşağı yukarı aynı hareketler var.Bu videoların nasıl indirileceğine dair bir soruya cevaben önceki sayfalarda bir yöntem önermiştim."Download Internet Manager" programı ile streaming videoları hızlı bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz.Ayrıntılı bilgileri daha önceki mesajlarıma göz atarak bulabilirsiniz.
Fakat öncelikle size önerim şu ki pilates çemberi, stretch band veya thigh master gibi herhangi bir alet satın almadan önce 56. ve 59. sayfalarda linklerini verdiğim cardio ve pilates videolarını indirip en az 1 ay sadece bu egzersizleri uygulamanız.56. sayfadaki 5 ; 59. sayfadaki 3 adet kardiyo videosunu yaparak emin olun vücudunuzdaki tüm yağları çok hızlı bir şekilde yakacaksınız.Ayrıca 56. sayfada verdiğim
3 adet pilates videosu da iç bacak, kalça ve basen hareketlerinden oluşmakta ve sıkılaşmak için çok etkili.Kardiyo hakkında ayrıntılı bilgileri 48,49 ve 50. sayfalardaki mesajlarımı okuyarak edinebilirsiniz.
Son olarak karın ve bel bölgesindeki yağiları eritmek daha doğrusu sıkılaştırmak için bildiğim çok etkili 2 tane pilates videosunu daha sonra burada belirteceğim.
Kolay Gelsin...

Merhaba Cecily, ben senin bahsettiğin videoların hiçbirini yükleyemiyorum.Dediğin adımları takip ediyorum ama sonunda bulunamadı diyor.Diğer arkadaşlar yükleyebiliyor mu?Bende mi sorun var anlayamadım.Yardımcı olursan sevinirim.Teşekkürler..

Merhaba cecily acaba bana da 132 ve 141 nolu videoların linkini gönderebilir misin? Şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba.Sorularınızın cevabı yukarıdaki alıntıda mevcuttur.Ek olarak bahsettiğim sayfalardaki video linkleri halen aktif durumdadır şimdi kontrol ettim.Sorunsuz bir şekilde indirme yapabilirsiniz.Ayrıca yine yukarıdaki mesajın sonunda bahsettiğim iki tane pilates karın(bel) videosunun linklerini de 60. sayfada bulabilirsininz.İyi günler...

Son düzenleme:
merhaba herkese,bende sırf buraya sorularımın yanıtlanmsı için üye oldum dünden beri bu yazıyı okuyorum ve çok geniş tecrübeler edindim.bende basen,üst bacak iç kısımı ve bel bölgemdeki yağlanmadan şikayetçiyim ve sıkılaşmak istiyorum.sevgili cecily senin önerdiklerini büyük bir titizlikle okuyup not aldım verdiğin haftalık programı kaydettim ve bütün videoları indirdim.stretch bant ve pilates çemberini alacağım.fakat aklıma bir şey takıldı son zamanlarda cardio'ya büyük önem vermişsin ve pilatesten önce bunu öneriyorsun ama ben pilates ile başlayıp cardioyu haftada bi kaç gün uygulasam sonuç alabilir miyim diye merak ettim.yakın zamanlarda spor yaptığım için vücudum spora eğimli fakat tek istediğim sıkılaşmak ve 5 kilo vermek pilates kilo vermeme de yarar sağlar mı? sorularımı yanıtlarsan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler :

Merhaba.Durmunuzu gayet iyi anladım.Ve söylemek isterim ki ne istediğinizi gayet iyi biliyorsunuz.Aslına bakılırsa mesajınızda gayet mantıklı bir yaklaşım mevcut.Söylediğiniz gibi başlangıçta cardio ve pilatesi dönüşümlü olarak yapabilir ve bu deneme sürecinin sonunda ihtiyacınız olanın hangisi olduğuna karar verebilirsiniz.Demek istediğim ikisini de eşit denecek miktarda yaptıktan sonra aldığınız sonuçlara göre birine diğerine oranla daha fazla ağırlık vermenizdir.Pilates kasları çalıştıran ve sıkılaşmayı sağlayan bir spor dalı olduğu için yağ yakımına pek bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum.Aksine 1 gr kas 2 katı su tutacağı için başlangıçta tartıda fazla bile çıkabilirsiniz.Böyle bir durum olduğunda moralinizi sakın bozmayın ve bu bilgiyi hatırlayın.Ayrıca önceki sayfalarda bahsetmiş olduğum(Fiziğimizin gözle görülür derecede değişmesini sağlayacak türdeki kilo vermenin aslında tartıdaki rakamlarla hiç bir ilgisinin olmadığı) vücuttaki yağ/kas oranı ve bilinçli kilo verme hakkındaki bilgileri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle...

Herkese Merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi bu mesaj bir nevi veda niteliğinde.Şöyle bir bakınca bu forum başlığı altında ilk mesajımı 3. sayfada 13 Şubat 2010 tarihinde yazmışım.Yaklaşık 15-16 aydır bu başlığın aktif bir katılımcısı oldum; deneyimlerimi sizlerle paylaştım ve bunu inanın şevkle istekle yaptım. Sizlerden güzel haberler aldıkça en az sizin kadar mutlu oldum. Tüm bunları samimiyetle belirtmemde bir sakınca yoktur umarım.
Gelgelelim artık benim vazifemin sona erdiği kanaatine vardım.Burada bahsettiğim yöntemlere dair tüm bilgileri sizlerle paylaştım hatta aynı konular tekrar tekrar soruldu gerek geçmişteki mesajlarımdan alıntılar yaparak gerek sil baştan cevap yazarak sorularınızı cevapladım.
Bu mesajı yazıyorum çünkü bu başlık altında mesaj yazmaya başladıktan sonra kendi üstümde bir sorumluluk hissettim ve kimsenin sorusunu cevapsız bırakmamak adına her gün bu foruma girip acaba yeni bir gelişme var mı diye bakmaya çalıştım ancak görüyorum ki bunun bir sonu yok(bu bir sitem değil kimse yanlış anlamasın lütfen:) yani söylemek istediğim bu forum şüphesiz ki böyle sürmeye devam edecek ve bundan 2 sene sonra bu sayfaları keşfedecek birisi bana bir soru yazdığında ben artık bu foruma uğramadığım için haberim dahi olamayacak.Böyle bir durum ortaya çıksın istemediğim için bu her şeyi netleştirmek adına bu veda mesajını yazıyorum.Kimse yanlış bir izlenime kapılsın istemem tüm bu anlattıklarımı yapmak bana hiç bir zaman külfet gibi gelmedi aksine yardımcı olabildiğimi hissettiğim için mutlu oldum.Sadece belirsizlikten hoşlanmadığım için bu mesajı yazma gereği duyuyorum.
Son olarak bu forumu yeni keşfedecekler için son bir önerim var. Biliyorum çok uzun ancak lütfen tüm mesajlarımı sabırla okuyun çünkü o zaman aklınıza takılan tüm soruların zaten bu sayfalarda olduğunu göreceksiniz.Ve şunu da belirtmek isterim ki bu sayfalar boyunca bir kaç yöntemden bahsettim sırasıyla pilates stretch band, pilates çemberi, thigh master, cardio egzersizleri (bunların yanı sıra vücudun diğer bölgeleri için pilates egzersizleri vb.) bu yöntemlerin bu sırada verilişi tamamen tarafımdan keşfedilme önceliğiyle alakalı.Dolayısıyla forumu ilk mesajlardan okumaya başlayanlara önerim eski tarihli mesajlardaki yöntemlerden daha önce güncel tarihli mesajlardaki yöntemleri uygulayabilecekleridir. Yani benim verdiğim sıraya bağlı kalmak zorunda değilsiniz dediğim gibi ortada bir sıra da yok aslında. Önce stretch bandı keşfettim daha sonra pilates çemberini buldum daha sonra tigh masterı en son cardio egzersizlerini vs. sürekli arayış içinde olduğunuz zaman mutlaka yeni bir şeyler çıkıyor karşınıza:)
Evet sanırım bu son önerilerimden sonra yazacaklarım burada sona eriyor. Son olarak burada sizlerle birlikte ortak bir paydada buluşmanın oldukça güzel olduğunu belirtmek isterim.Umarım herkes en kısa zamanda tüm isteklerine kavuşur.Herkese Kolay Gelsin :)
Hoşçakalın...

Merhaba.Veda Mesajımı alıntı yapıyorum çünkü (en son yaptığım gibi) yeni yöntem ve önerilerle dönene kadar aranızdan ayrılıyorum.
Herkese hedeflerinde başarılar;
Kolay Gelsin:)

cecily kardio egzersizleri hakkında biraz yardımcı olur musun ne tür hareketler yapabiliyoruz pek bi bilgim yokta yada internetten herhangi bir siteden bakmam yeterli olurmu yada önerebileceğin bir site varmı??

cecily kardio egzersizleri hakkında biraz yardımcı olur musun ne tür hareketler yapabiliyoruz pek bi bilgim yokta yada internetten herhangi bir siteden bakmam yeterli olurmu yada önerebileceğin bir site varmı??

yeni şeyler öğrenene kadar buraya yazmayacağını bildirmişti önceki sayfalarda ama?

slm arkadaşlar:)bnde sizler gibi aynı dertten muzdaribim.yıllardır bacaklarım kalın oldu mini etek giyemedim dar paça pantolon giyemedim..ayrıca yemek yemeye çok düşkün biriyim özellikle tatlılar abur cubur..berbat bi beslenme düzenim vardı hergün bir tane büyük boy pringles bitirirdim akşamları yatmadan yemek yerdim sonuç olarak bu böyle gitmezdi çünkü obezite sınırına gelmiştim.boyum 1.61 kilom da 75 di.sonraa diyete başladım(aslında diyet demeyelim sağlıklı beslenme)şimdi 65 kiloyum 2 aydır sağlıklı besleniyorum hiç aç kalmadım sadece sağlıklı şeyleri yedim doğru zamanda ve doğru miktarda.amacımda bu beslenme biçimini hayatımın bi parçası haline getirmek.hala vermeye devam ediyorum 5 kilo daha vermem gerek.fakat 10 kilo vermeme rağmen bacaklarım yine aynı:Süst bölgem gitti baya küçüldüm her gören şaşırıyo ne oldu sana diyo ama bacaklarda tık yok.annem bnden 15kilo fazla ama onun bacaklarıyla bnm bacaklarım aynı kalınlıkta:So kadar berbat bi durumum var:Stabi siz şimdi diyeceksinizki diyet yaparken spor yapmadınmı evet yapmadım çünkü ramazana denk geliyodu zaten hareketsiz bi insan olduğum için zor geldi bana.şimdi spor yapmaya karar verdim ama devamlı yapmak istiyorum bu yüzden sevebileceğim birşey olsun istiyorum.bn vaktinde çok spor salonuna gittim derslerim yoğunlaştığı için hep bırakmak zorunda kaldım en fazla 2 hafta gitmişimdr..o yüzden evde yapabileceğim bir spor yapmaya karar verdim en mantıklısı bu geldi bana.annem bi kaç sene önce plates yapıyodu ve baya toparlanmıştı çok şaşırmıştık ama bıraktı ve beslenmesine dikkat etmediği için vücudu tekrar saldı.o yüzden pilatesin yararlı olacağını düşünüyorum zaten kilo verdirmediğini biliyorum amacımda sıkılaşmak kilo doğru beslenerek verilebilir.2gündr burayı takip ediyorum herkes gibi cecily bana da şevk verdi:)gerçekten herkese sabırlı bi şekilde cvp verdi okurken pilates bandını ve tigh masteri sipariş ettim bile:)bnde cecily gibi sporu hayatımın bi parçası yapmak istiyorum bunun içinde sevmen lazım yaptığın şeyi.eğer eziyet gibi geliyosa bir süre sonra bırakıyosun bi şekilde.konuyu baştan aşağı okudum ve önce kardiyo ve tigh master beraber yapmaya karar verdim.bacaklarımda yağ yakımı olduktan sonra platese başlamayı düşünüyorum ama diğerlerinide bırakmam sadece azaltırım.
çok konuştum biliyorum ama 2gündr sizlerin yazdıklarınızı özellikle cecilyi okuduğum için bnde içimdekileri dökmek istedim:)artık bnde bacaklarımın inceleceğine inanıyorum.dediklerime başlicam ve sonucunu size yazacağım:)

slm arkadaşlar:)bnde sizler gibi aynı dertten muzdaribim.yıllardır bacaklarım kalın oldu mini etek giyemedim dar paça pantolon giyemedim..ayrıca yemek yemeye çok düşkün biriyim özellikle tatlılar abur cubur..berbat bi beslenme düzenim vardı hergün bir tane büyük boy pringles bitirirdim akşamları yatmadan yemek yerdim sonuç olarak bu böyle gitmezdi çünkü obezite sınırına gelmiştim.boyum 1.61 kilom da 75 di.sonraa diyete başladım(aslında diyet demeyelim sağlıklı beslenme)şimdi 65 kiloyum 2 aydır sağlıklı besleniyorum hiç aç kalmadım sadece sağlıklı şeyleri yedim doğru zamanda ve doğru miktarda.amacımda bu beslenme biçimini hayatımın bi parçası haline getirmek.hala vermeye devam ediyorum 5 kilo daha vermem gerek.fakat 10 kilo vermeme rağmen bacaklarım yine aynı:Süst bölgem gitti baya küçüldüm her gören şaşırıyo ne oldu sana diyo ama bacaklarda tık yok.annem bnden 15kilo fazla ama onun bacaklarıyla bnm bacaklarım aynı kalınlıkta:So kadar berbat bi durumum var:Stabi siz şimdi diyeceksinizki diyet yaparken spor yapmadınmı evet yapmadım çünkü ramazana denk geliyodu zaten hareketsiz bi insan olduğum için zor geldi bana.şimdi spor yapmaya karar verdim ama devamlı yapmak istiyorum bu yüzden sevebileceğim birşey olsun istiyorum.bn vaktinde çok spor salonuna gittim derslerim yoğunlaştığı için hep bırakmak zorunda kaldım en fazla 2 hafta gitmişimdr..o yüzden evde yapabileceğim bir spor yapmaya karar verdim en mantıklısı bu geldi bana.annem bi kaç sene önce plates yapıyodu ve baya toparlanmıştı çok şaşırmıştık ama bıraktı ve beslenmesine dikkat etmediği için vücudu tekrar saldı.o yüzden pilatesin yararlı olacağını düşünüyorum zaten kilo verdirmediğini biliyorum amacımda sıkılaşmak kilo doğru beslenerek verilebilir.2gündr burayı takip ediyorum herkes gibi cecily bana da şevk verdi:)gerçekten herkese sabırlı bi şekilde cvp verdi okurken pilates bandını ve tigh masteri sipariş ettim bile:)bnde cecily gibi sporu hayatımın bi parçası yapmak istiyorum bunun içinde sevmen lazım yaptığın şeyi.eğer eziyet gibi geliyosa bir süre sonra bırakıyosun bi şekilde.konuyu baştan aşağı okudum ve önce kardiyo ve tigh master beraber yapmaya karar verdim.bacaklarımda yağ yakımı olduktan sonra platese başlamayı düşünüyorum ama diğerlerinide bırakmam sadece azaltırım.
çok konuştum biliyorum ama 2gündr sizlerin yazdıklarınızı özellikle cecilyi okuduğum için bnde içimdekileri dökmek istedim:)artık bnde bacaklarımın inceleceğine inanıyorum.dediklerime başlicam ve sonucunu size yazacağım:)

tebrik ederim canım umarım böyle devam edersin.
naçizane fikrim pilatese başlaman yönünde zira kilo vermen devam ettikçe sıkılaştıran bir şey yapmazsan sarkmalar başlayacak sonradan toparlamak kolay değil. pilatesle kol, göğüs, kalça, göbek de toparlanma sağlarsın buda bundan sonra vereceğin 5 kiloyu 10 kilo vermişsin gibi gösterecektir. beslenmeyle kilo verebiliyorken cardiyo ile çok zorlanmaya gerek yok bence ama sen bacak için cardiyo yapacağın için vaktin varsa hergün en az 30dk pilates+30dk cardiyo+10dk tighmaster yap vakit bulamazsan 1 gün pilates+tighmaster 2. gün cardiyo+tighmaster şeklinde dönüşümlü devam et derim ben..

tebrik ederim canım umarım böyle devam edersin.
naçizane fikrim pilatese başlaman yönünde zira kilo vermen devam ettikçe sıkılaştıran bir şey yapmazsan sarkmalar başlayacak sonradan toparlamak kolay değil. pilatesle kol, göğüs, kalça, göbek de toparlanma sağlarsın buda bundan sonra vereceğin 5 kiloyu 10 kilo vermişsin gibi gösterecektir. beslenmeyle kilo verebiliyorken cardiyo ile çok zorlanmaya gerek yok bence ama sen bacak için cardiyo yapacağın için vaktin varsa hergün en az 30dk pilates+30dk cardiyo+10dk tighmaster yap vakit bulamazsan 1 gün pilates+tighmaster 2. gün cardiyo+tighmaster şeklinde dönüşümlü devam et derim ben..

teşekkür ederim inş böyle devam ederim:)
aslında bnmde sonradan fikrim değişti kardiyo yerine pilatese başladım.tigh masterım daha gelmediği için henüz ona başlayamadım.fakat pilates bandım geldi onunla çalışıyorum fakat 21 nisan videosunu bulamadım hiç bir yerde..cecily linkler koymuş ama hepsi hatalı çıkıyo internettede baya baktım yoktu.141.videoyu indrdim bide 1 mart 2010 videosunu indrdim.pop pilates videolarını koymuştu onları indrdim onlarda da güzel hareketler var.yalnız bnm aklıma bişe takıldı.ebru şallıyla pilates yaparken mesela bacak hareketi yaparken çok az yapıyo yani bacağım tam yanmaya başladığında hareketi bitiriyo:So yüzden bende bacak hareketlerini iyice izledim nerde nefes alıp verilio herşeyine baktım sora o hareketleri tek başıma setler halinde yaptım öyle daha iyi oldu en azından bacaklarım çok yandı..:)normalde çok büyük kilolar verilmedikçe (20-30 kilo gibi)göbekte bacakta sarkmalar olmuyomuş.fakat kolumuzdaki kolojen bağları hemen deforme oluyomuş.bnde 10 kilo verdim kolumda sarkma oldu.pilates bandıyla ebru şallının hareketlerini yapıyorum tabiki 3*15 setler halinde her bir kola uyguluyorum gerçekten yaptığım andan itibaren hissetmeye başladım hafif sert oldu.normalde kolum aşırı yumuşaktı ve içi boştu sertleşmeye başladı.tigh masterm geldiğinde senin dediğin programı yapcam:)ilgilendiğin için teşekkür ederim:)

X