Cecily öncelikle verdiğin faydalı bilgiler için teşekkür ederim .sayfaları sonuna kadar okudum ve kendime bir program ayarladım.Videoları günlere böldüm sence uygun mudur? Genelde basen problemim var...Pilatese pek yabancı olmadığım için günde 2 video ayarladım.
pazartesi:24 aralık ve 132. video
salı :21 Nisan ve 141. video
Çrş : 230 nolu video ve 24 aralık
Perşembe: 5 şubat,15 nisan ve 212. video
Cuma : 5- 6 mayıs
Cumartesi : 197 ve 204. video
Bu program bana uygun mudur sence...
Merhaba.Senin durumunda öncelikle basen bölgesine yoğunlaşmamız gerekli.Bu nedenle 5-6 Mayıs, 21 Nisan, 24 Aralık ve 230 no'lu videolar bizim için diğerlerine göre daha önemli.Bu nedenle günde iki video yapamadığın zaman bir önceki cümlede belirttiğim videolardan birini tercih edip diğer videoyu es geçmeni öneririm.
Listene gelince gerekli şartlar sağlandığı zaman günde iki video yapman için hiçbir engel yok.Video dağılımı konusunda ise aynı gün aynı kategoriye ait iki videoyu yapmamanı tavsiye ederim.Mesela Çarşamba Günü için 230 ve 24 Aralık demişsin.Bu iki video da tamamen kalça hareketlerinden oluşmaktadır.Eğer aynı gün toplamda 80 dakika kalçaya bu kadar yüklenirsen kalça kasları iflas eder istediğin verimi alamayabilirsin.Bu nedenle mesela Cmrts günkü iki video da "Pilates Plus"(Tüm vücudu çalıştıran hareketlerden oluşur) bunlardan birini çrşmb günkü ile değiştirirsen dengelemiş olursun.
Aynı şekilde Cuma günündeki iki video da "Selülit Günü" yani basen ve kalça hareketlerinden oluşuyor buradaki bir videoyu perşembe günkü 15 Nisan ve 212 no'lu(İkisi de "Karın Günü" yani sadece karın hareketlerinden oluşuyor) videolardan biri ile yer değiştirirsen burada da dengeyi sağlamış olursun.
24 Aralık videosunu hem pazartesi hem çarşamba için iki kez kullanmışsın.Bence Perşembe günkü 3 videodan 5 Şubat(Karın -Kalça) videosunu Pazartesi günkü 24 Aralık videosunun yerine geçirirsen hem tekrardan kaçınır hem de prşmb günkü fazlalık videondan kurtulmuş olursun(Çünkü diğer türlü prşmb günü 3 video oluyor)
Kısaca tavsiyelerim bunlar...Yukarıda açıklamasını yaptığım egzersiz planının liste halini aşağıda görebilirsin.İyi Günler...
pazartesi:5 şubat ve 132. video
salı :21 Nisan ve 141. video
Çrş : 24 aralık ve 204. video
Perşembe: 6 mayıs ve 15 nisan
Cuma : 5 mayıs ve 212. video
Cumartesi : 197 ve 230 nolu video
Kolay Gelsin:)