- 11 Ocak 2010
- 185
- 3
Merhaba.Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş benim eski mesajlarımda bahsettiğim 141 no'lu video 21 Nisan tarihli video değil bu iki video birbirinden ayrıdır fakat ikisi de tarafımdan önerilmiştir.Maalesef 132 ve 141 no'lu videolar TV8 sitesinden silinmiş; ama bu videoları elde edemeyenler için eksik hareketleri buradan tarif etmek istedim.Bu arada zaten Ebru Şallı hergün aynı hareketleri çeşitli bir düzende uyguluyor yani demek istediğim mesela pzt kurbağa hareketini yapıyorsa kalça için; salı günü başka hareket yapıyor, çarşamba tekrar kurbağayı yapıyor ama bu sefer yana açıp kapamayı gibi.Tabi bu sadece bir örnek.Şimdi bu videolardaki extra hareketleri şöyle söyleyebilirim:
1)21 Nisan tarihli videodaki bacak hareketlerinde ilk hareketi yaparken tabanı düz tutmak yerine parmak ucunu ileri doğru uzatıyoruz tıpkı point flex hareketinde olduğu gibi.
2)Yine 21 Nisan videosunda olan topukları birleştirip ileri ittiğimiz hareketin aynısını bu sefer de tam dik yukarı kaldırıyoruz tabiki topukları birbirine değdirerek.
Bu iki hareket dışındaki lastikli hareketler aynı.Bu nedenle videoları edinemeyenler hiç canını sıkmasın bu extra hareketleri de çalışma programına eklesin yeter.Herkese kolay gelsin...
Merhaba.141 no'lu video ne yazık ki internette mevcut değil o nedenle link vermem mümkün değil.Video'nun kendisini özelden göndermek istedim ama sanırım özelden video gönderilmiyor; ama tabi ki bu çözümsüz kaldığımız anlamına gelmiyor.141 no'lu videoda yer alan bacak hareketlerinin daha fazlası dahil 21 Nisan 2010 tarihli videoda mevcut.Daha önce de bir mesajımda belirtmiştim 141'de farklı olan iki bacak hareketi var hemen tarif ediyorum.(Geçmiş mesajlarımdan birinde yine tarif etmiştim istersen şöyle bir göz atabilirsin) 1)21 nisan 2010 tarihli videoda yer alan topukları birleştirip ileri ittiğimiz hareketi bu sefer topukları birleşik tutup dimdik yukarı kaldıracaksın. 2)Lastiği tek ayaktan geçirip ileri ittiğimiz hareketi bu sefer ileri iterken parmak uçlarını da ileri iticeksin geri çektiğinde ayak tabanları dümdüz olacak(tıpkı point-flex gibi).
Pilates öncesi ısınıp ısınmadığımı sormuşsun.Her zaman ısınma hareketlerini aksatmadan yaparım.Zaten her videoda 5 temel hareket olarak geçen baştaki hareketler ısınma hareketleridir ve gerçekten sakatlanmayı önlemesi ve vücudu(eklemleri,kemikleri,kasları) spora hazır hale getirmesi açısından gerekli.Kolay gelsin...
cecily önermiş olduğun 141 inci videoyu bulamadım canım ya kaç kez baktım gzümden mi kaçtı diye ama yok bi yardımcı olurmusun
Merhaba.Daha önce de bu konular konuşulduğu için yukarıda daha önce yazdığım mesajların alıntılarını yaptım.Bu arada stretch band kullanılan bacak egzersizlerinin olduğu 132 ve 141 no'lu videolar internet sitesinde silindiği için onları ben internet paylaşım sitelerinden birine yükleyip linki özel mesaj olarak atacağım.Bu arada bu videoları isteyen arkadaşlar bana özelden ulaşabilir.İyi günler...