- 11 Ocak 2010
- 185
- 3
cecily bişe sorcam canım yaa..benim bi tanıdık sabah aksam pilates ve yediklerine dikkat ederek 9 kilo vermiş..fakat pilatesi bırakınca hopp aynen almıss...pilatesi bırakınca kilo alınıyor mu ben sana sormak istedim ..tabi eger verebildiysekkk opuyorumnanaktan
Aslında bahsettiğin durumun pilatesle bir ilişkisi yok.Demek istediğim her kilo veren insan "kilo koruma dönemi" denen kritik dönemden geçmek zorundadır.Arkadaşın 9 kilo gibi yüksek bir miktarda kilo kaybı yaşamış.Öncelikle bunun ne kadar sürede verildiği ve kişinin fiziksel özellikleri çok önemli.Bunun yanı sıra tüm uzmanlar şu hususta hemfikirdirler:"Diyet bir süreç değil yaşam şekli olmalıdır" Burada demek istenen aslında kilo vermek isteyen insanların belli bir dönem içinde (mesela 2 ay) kendilerini sıkarak az yemeleri, düzenli spor yapmaları ve kilo kaybetmeleri; sonra da eski yaşamlarına geri dönmeleri hatta daha fazla yemeleri sonucu daha fazla kilo almaları.Bu söylediğim durum tamamen klasik bir durumdur ama ne yazık ki doğrudur.Gerçekten sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyenler bunu bir yaşam şekli haline getirmelidirler tabi ki bu her sabah kibrit kutusu peynir klişesi demek değil.Buradaki nokta istenen kilo verildikten sonra da yediklerine dikkat etmek ve sporu(ya da hareketli yaşam biçimini) tamamen bırakmamaktır.Sonuç olarak arkadaşının yaşadığı durumun pilatesle net bir ilişkisi olduğu söylenemez.Kişi isterse kilo alır istemezse kilo almaz bunu herhangi bir sebebe bağlamak hatalı olur gördüğün gibi aslında her şey bu kadar basit.Sadece azimli ve özverili olmak hedefe ulaşmak için yeterli...Tabi kendine güveni de unutmamak gerek...