Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Karşıda oturan oğulları tasinsin. Gelin çalışıyorsa da sorun degilki. İllaki ise güce gitmeden evin yemeğini hazır ediyordur. Akşam hep birlikte oturur yer içerler. Çalışmasını bile bahane etmişler. Bu bile daha mantıklı. Sanki villa ya bakıcı yatılı aile alır gibi muamele çekmişler. Kimse bakmaya yanasmamis iş size patlamış. Ben olsam kabul etmezdim. Ozaman ne çalışmanıza ne aile hayatınıza ne de sosyal hayatınıza çeki düzen veremezsiniz.. zor durumda misiniz bilemiyorum ama resmen durumunuzu kullanmışlar. Çok istiyorlar sa bakıcı tutsunlar
Ya bu durumda bile neden amca karısı baksın? İkısi de çalışıyorsa bizzat amca kendisi bakacak babasına. Benim de büyük nineme babaannem ve kardeşleri bakıyordu, sobayı oğulları degistiriyordu örneğin.Üstrlik hepsi 60 70 yaşlarındaydı .Neden bunda bile çalıştığı halde amcanın karısı sorumlu olsun? Onun babası mı?

Dede kendi karşısında oturan öz oğlu ve gelinini istemezken sizinle mi kalmak istemiş? Bu fikir dededen de aile bireylerinden de çıkmamıştır. Net eşiniz ortaya atmıştır bu fikri. Eşinizin iş hayatı iyi gitmiyorsa ya da kolay para kazanma ile ilgili takıntıları varsa bu düşüncem daha da netleşir.

Artıları: Para kolay kazanılmıyor hele ev sahibi olmak çok zor. Kendinizi yatılı bakıcı gibi düşünürseniz ben fikre tamamım derseniz öneri kötü değil. Bu devirde belirli saatlerde yemek temizlik banyo vs için yarım gün çalışan bakıcılar asgari ücret alıyor, yatılı bakıcılar 8-10 bin lira. Kira vermeden çok iyi şartlarda olan bir sitede kalacaksınız. Evin size kalması hususu noterle bağlanırsa (öldükten sonra bana bakım veren x e kalacaktır şeklinde) baya baya mantıklı.

Eksikleri: Eve misafir rahatça alamayacaksınız. Bunun dışında çocukları sık sık size gelecek iyi kötü hizmet edeceksiniz. Haftasonu yemeğe gidelim parka inelim piknik yapalım sinemaya gidelim dediğiniz her an bir sorun olacak. Bunun dışında şehir dışına ya da ailenizin yanına gitmeniz mümkün olmayacak. Dede yatalak olsa tuvalet banyo vb bakımlaarında eşinize ihtiyacınız olacak. Dede huysuz olabilir, yemek beğenmeyebilir bu durum gerginlik yaratacak. Artık bakamıyorum deme lüksünüz kalmayacak.

Ya bu durumda bile neden amca karısı baksın? İkısi de çalışıyorsa bizzat amca kendisi bakacak babasına. Benim de büyük nineme babaannem ve kardeşleri bakıyordu, sobayı oğulları degistiriyordu örneğin.Üstrlik hepsi 60 70 yaşlarındaydı .Neden bunda bile çalıştığı halde amcanın karısı sorumlu olsun? Onun babası mı?
Karısı baksın derken işin içine amca da giriyor zaten. Demek istediğim birinci derece ilgilenmeli. Mantıklı düşünelim. Yenge ise gidiyorsa amca da gidiyordur defilmi. Yani doğrudan birinci derece çocukların ilgilenmeli. Amca tek bakamazki illaki eşinin yardimina ihtiyacı olacak.

Dede kendi karşısında oturan öz oğlu ve gelinini istemezken sizinle mi kalmak istemiş? Bu fikir dededen de aile bireylerinden de çıkmamıştır. Net eşiniz ortaya atmıştır bu fikri. Eşinizin iş hayatı iyi gitmiyorsa ya da kolay para kazanma ile ilgili takıntıları varsa bu düşüncem daha da netleşir.

Artıları: Para kolay kazanılmıyor hele ev sahibi olmak çok zor. Kendinizi yatılı bakıcı gibi düşünürseniz ben fikre tamamım derseniz öneri kötü değil. Bu devirde belirli saatlerde yemek temizlik banyo vs için yarım gün çalışan bakıcılar asgari ücret alıyor, yatılı bakıcılar 8-10 bin lira. Kira vermeden çok iyi şartlarda olan bir sitede kalacaksınız. Evin size kalması hususu noterle bağlanırsa (öldükten sonra bana bakım veren x e kalacaktır şeklinde) baya baya mantıklı.

Eksikleri: Eve misafir rahatça alamayacaksınız. Bunun dışında çocukları sık sık size gelecek iyi kötü hizmet edeceksiniz. Haftasonu yemeğe gidelim parka inelim piknik yapalım sinemaya gidelim dediğiniz her an bir sorun olacak. Bunun dışında şehir dışına ya da ailenizin yanına gitmeniz mümkün olmayacak. Dede yatalak olsa tuvalet banyo vb bakımlaarında eşinize ihtiyacınız olacak. Dede huysuz olabilir, yemek beğenmeyebilir bu durum gerginlik yaratacak. Artık bakamıyorum deme lüksünüz kalmayacak.
walla kendi babasina bakmayan bir adam ilerde vicdan yapip, siz cok emek verdiniz al ev senin diyecek mi? hic sanmam

Merak ediyorum, evi benim üstüme yaparsanız bakarım deseniz ne olaylar çıkar A acaba? Size neleri yakıştırırlar. Çünkü sözde evi vermek kolay. Ama sonra asla o ev size kalmaz. Bu arada konuştunuz mu eşinizle
Benim tanıdığım bu şekilde anlaşıp evi alan insanlar var. Ama en baştan 3 ayda bıkıp bıkmayacağı belli olmayan insana kimse ev vermez. Sözleşme yapılır ömür boyu bakım sözleşmesi. O sözleşmeyle ev/arsa vs devredilebilir. Bu şekilde sözleşme yapan çok var.

Dedenin maddi durumu iyi ise kendi evinde kalsın. Yeme içme işini dönüşümlü yaparsınız. Kendi ısıtıp yer. Ya da yeri gelir sizde veya diğer çocuklarında yer. Ya da sıcak yemek gönderilir. Haftada iki gün evini toparlayacak, çamaşırını yıkayıp ütüleyecek biri gelse yeter de artar bile.

Karşı daire oğlu var bir kap yemek verir geçerler aradada evine temizlikçi gelir.adam yatalak olsa sizin başınıza kalacak .
Dede oğluna ev verirse verir eşiniz ev için atlamasın. dertsiz başınıza dert arıyorsunuz resmen

Bide yaşlı adam diye o evin geleni gideni hiç bitmez .bayramlarda el öpmeye gidip kapı kapı gezecevine milleti ağırlar durursun ,size alistimi evrede tek yapamaz . Sizin sorumluluğunuz kendi alt soyumuz çocukları dururken dedeye bakmak toruna dusmez

Boşuna başınıza bela almayin.Hayir duasi vs bu hayatta insanin başına ne gelirse iyilikten gelir.Dede 20 sene yaşarsa (Allah ömür versin) sizin gençliğiniz hayatiniz hatta çocuğunuzun hayati ne olacak?
o evi hayatta vermezler size dede ölünce o bakmayanlar biz eve çağırdık o gelmedi derler.
Kendinize yazık etmeyin.Iyilikten maraz doğar doye boşa dememişler.

Valla konunun tamamina vakif olamadim ben yillarca yasli baktim bir sure sonra alisiyor insan ustelik benkmkilrr bezli hastaydi malesef bana birseyde kalmadi maddi olarak.ama onum acildi kendi imkanlarimzla birseyler sahibi olduk onlarin duasi ile.dedeye bakin derim.ama evi akli salimken vasiyetle uzerinize yaptirin kira parasi ile birikim yapin dsdenin parasinida ilerleyen zamanlardacev giderlerine harcarsiniz ve daha cok birikiminiz olur.toruna dusmez bakmak yorumlarina kulak asmayin sahsen ben olsam bakardim.

Valla konunun tamamina vakif olamadim ben yillarca yasli baktim bir sure sonra alisiyor insan ustelik benkmkilrr bezli hastaydi malesef bana birseyde kalmadi maddi olarak.ama onum acildi kendi imkanlarimzla birseyler sahibi olduk onlarin duasi ile.dedeye bakin derim.ama evi akli salimken vasiyetle uzerinize yaptirin kira parasi ile birikim yapin dsdenin parasinida ilerleyen zamanlardacev giderlerine harcarsiniz ve daha cok birikiminiz olur.toruna dusmez bakmak yorumlarina kulak asmayin sahsen ben olsam bakardim.
İnsan kendi evinde bakar ama dedenin evine gitmek mantıklı değil, kimse onların evi gibi görme z orayı destursuz gelirler

Sizi maddiyatla vurmuşlar, açığınızdan yakalayıp topu 90a göndermişler siz de dede bizi istiyor diye seviniyorsunuz bir nevi. Kimse evinde istememis bildiğiniz, size kalmış dava farkında dahi değilsiniz. Gencecik yaşınızda amcalar dururken size mi kaldı yaşlı bakımı, dedemle babaanneme vefat edene kadar annemle babam baktı yaşlı bakımının zorluğuna yıllarca şahit oldum ben. Altından kalkmanız mümkün değil. İkisi vefat edince diğer çocuklar kapımıza dayandı miras nolucak size yedirmeyiz diye. Öyle ev sizin olur, kira vermezsiniz laflarına çok kanmayın inanın öyle olmuyor hiç. Çocuğunuzu bahane edip uygun bir dille kabul edemeyeceğinizi söyleyin. Muhtemelen iyi niyetiniz ve maddi anlamda çektiğiniz zorluk sizi hedef tahtasına koymuş

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Bakıcı tutulsun. Başta mantıklı gelsede sonra sizin düzen bozulacak.
Öldükten sonra size odaireyi vereceği kesin mi? Şimdi verecekse belki düşünebilirsiniz.
Oğullar dönüşumlu gidip kalsın yada bakıcı turun

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Siz dedenin gelini değilsiniz, neden gelin istemedi olasınız ? Benim asla kabul edebileceğim bir şey değil. Arada giderim temizliğini yemeğini yaparım, hastalanınca vs destek olurum doktor hastane işlerini hallederim, Allah rızası için. Ama bu kadar.

Bakıcı tutulsun. Başta mantıklı gelsede sonra sizin düzen bozulacak.
Öldükten sonra size odaireyi vereceği kesin mi? Şimdi verecekse belki düşünebilirsiniz.
Oğullar dönüşumlu gidip kalsın yada bakıcı turun
Asla vermezler kardeş. Birde bedavaya oturdukları zamanın kirasını isterler. 🤷

Öncelikle dedenin şuanda bakıma ihtiyacı yok. Evleri çocuklariyla yakınsa bi kap yemek vs götürebilir akşamları yemeğe davet edebilirler. Yaşlı bakmak, birlikte yaşamak gerçekten çok zor. Hele ki bu kişi erkekse. Bence iyi düşünün. Ve ayrıca bu iş size düşmez çocukları hayattayken. Tüm artılari ve eksileri düşünün. Bence eksiler daha ağır

Yanlış bir iş bu; hayatınızı bir ev için vakfetmeyin, kabul ederseniz bir daha işe dönemezsiniz, sigortanız, çalışma hayatınız olmayacak, gelen geçen yaptığınız bakımı sorgulayacak emeğinizin kıymeti olmayacak ve o ev dededen sonra size verilmeyecek, çocukları baksın, çok pişman olursunuz.

Merak ediyorum, evi benim üstüme yaparsanız bakarım deseniz ne olaylar çıkar A acaba? Size neleri yakıştırırlar. Çünkü sözde evi vermek kolay. Ama sonra asla o ev size kalmaz. Bu arada konuştunuz mu eşinizle
Evet akşam eşimle oturup konuştuk "böyle bir sorumlulugu almaya ne hazırım ne de bu bize düşer 4 oğlu varken.Ben ömrümün sonuna kadar evde oturmayacagım elbet cocugumuz 3 4 yaşlarına gelince ben çalışma hayatıma kaldıgım yerden devam ediceğimi biliyorsun sende. Kimsenin evini malını istemiyorum huzurum özgürlüğüm olmadıktan sonra mal mülk göze gözükmez emin ol ve tüm gün ben ilgilenmiş olucam sen sabah çıkıp akşam geliceksin eeee birde yanında 10 aylık bir bebek büyütüyorum bir yandan yaşlı bakıcılıgı yapıcam? böyle bir yükün altına ben girmem. Sende amcalarına bu şekilde izat et" dedim. Eşimde peki geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz dedi ahahahah o kurtuluş sanıyor bunu sanırım:kızgın: kavga etmemek için kestim konuşmayı yoksa olay büyüyücek çok meraklıysan git dedenle yaşa yanlız kalmasın diyeceğim o olucak

X