• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Babanıza erkek arkadaşınızı nasıl anlattınızz

benim babam da eve geç gelmelerimden benimle paylaşmak istediğin bir şey var mı diye sormuştu ben de her şeyi sökülmüştüm :))) kaç yaşında olduğunu ne iş yaptığını vs. şimdi de evlenmeye karar evrdik geçen hafta babama dedimki baba biz ilişkimizi ciddiyete dökmek istiyoruz vs. adam bi gitti geldi :) sonra amcanla tanışssın sonra da biz tanışırız dedi.bu hafta bir organizasyon yapıyoruz tanışacakalr işte :) amcamda diyoki ben erkekten anlamamki abi niye bana yönlendiriyosun :D

4 yıldan sonra ah canım babam benim aşkım bana evleme teklifi ettiği gün öğrendi parmağımda yüzüğü ve bir buket gülü görünce hayırdır dedi bende hayırdır dedim :))) ondan sonra utancımdan direk odama girmiştim gersini anneme bıraktım o zaten biliyordu zavallı babam o şoku baya atamadı üstünden evin tek kızı olunca ama 3 yıldır halen o yüzük sadece var parmağımda ailesinin geleceği günü bekliyorum

benim babam da eve geç gelmelerimden benimle paylaşmak istediğin bir şey var mı diye sormuştu ben de her şeyi sökülmüştüm :))) kaç yaşında olduğunu ne iş yaptığını vs. şimdi de evlenmeye karar evrdik geçen hafta babama dedimki baba biz ilişkimizi ciddiyete dökmek istiyoruz vs. adam bi gitti geldi :) sonra amcanla tanışssın sonra da biz tanışırız dedi.bu hafta bir organizasyon yapıyoruz tanışacakalr işte :) amcamda diyoki ben erkekten anlamamki abi niye bana yönlendiriyosun :D

babanın hayatta vereceği en yanlış karar olmuş söyliyim ben neden mi çünkü benimkide aynı şeyi yaptı!!
ve ben çok kızarakta olsa kabul ettim 2 amcamla önce tanışmasına baba yarısı ya sorun olmaz dedim...

mart ayında amcamlarla tanıştı bana göre güzel ama erkek arkadaşıma göre pek güzel geçmemişti... neden babanla tanışmıyorumki deyip durdu. Amcalarımda sağolsun kızları olmadığı için atıp tuttular hep. hiç ben ne düşünürüm diye düşünülmedi kendi istedikleri damat profilini çizip durdular gergindi...

babam benim tanışmam ailesiyle beraber olsun demişti. yaşadığımız yerin yerlisiyiz uygun olmaz vs gibilerinden....
ne oldu biliyormusun amcalarımın patavatsızlıklarından okadar üzüldümki ve erkek arkadaşımda o kadar boşluğa düştüki evlilik konusunda ilişkimiz neredeyse çıkmaza giriyordu...
evlilik bizim için erken sanırım önce birikim yapalım benim düşünmem lazıma kadar gelmişti durum...

haziranın 10unda emri vaki ile evi aradım ve geliyoruz dedim :9: babam ne hayır diyebildi ne de gelin diyebildi:9:
gittik 2-3 saat ve iyiki babamla tanıştırmışım diyorum şimdi... amca asla baba gibi olmuyor...

erkek arkadaşını 2. birinden dinleyip tanımaktansa kendi tanımalı bence kız babası. ilk tanışmadan sonra rahat değildik ama babamla tanıştıktan sonra çok rahatız... artık geleceğimizi yine planlıyoruz...

ve şu var erkek arkadaşını 2 kere strese sokmuş olacaksın... şuan yakınıyor neden direk babanla tanışmadım diye. karar sizin tabi ama asla kimseyi aranıza sokmayın ve onlarında karara ortak olmasını sağlamayın derim ben.

Ne güzel, modereeen babalar, kurtarıcı anneler... :5:
Ne modern bir babam var, ne de kurtarıcı bir annem.. :ssz:

valla ben küçüktüm o zamanlar 19 yaşınmdaydım bundan taa 7 yıl önce üniv 1deydim. sevgilimle ilişkimiz üniv başladı memleketlerimiz de aynıydı. okulda rahat görüşüyoduk ama yaz tatilinde memlekete dönünce ben öyle hergün senle buluşamam babama ne dicem dedim. deli babamın işyerine gitmiş. amca demiş ben kızınızı seviyorum onunla görüşmek istiyorum sizden izin istiyorum demiş :))) tabi şimdi gülerek anlatıyorum ama o gün akşam babam eve gelene kadar korkudan ölmüştüm. geldi sordu doğru mu dedi evet dedim. gözümün önünde görüşceksiniz dedi peki dedik. kışın zaten rahattık okulda. yıllar geçtikçe herşey daha rahat daha güzel oldu.2 hafta sonra da muradımıza eriyoruz sonunda:)

valla ben küçüktüm o zamanlar 19 yaşınmdaydım bundan taa 7 yıl önce üniv 1deydim. sevgilimle ilişkimiz üniv başladı memleketlerimiz de aynıydı. okulda rahat görüşüyoduk ama yaz tatilinde memlekete dönünce ben öyle hergün senle buluşamam babama ne dicem dedim. deli babamın işyerine gitmiş. amca demiş ben kızınızı seviyorum onunla görüşmek istiyorum sizden izin istiyorum demiş :))) tabi şimdi gülerek anlatıyorum ama o gün akşam babam eve gelene kadar korkudan ölmüştüm. geldi sordu doğru mu dedi evet dedim. gözümün önünde görüşceksiniz dedi peki dedik. kışın zaten rahattık okulda. yıllar geçtikçe herşey daha rahat daha güzel oldu.2 hafta sonra da muradımıza eriyoruz sonunda:)

Çok hoş yaaaa.:1:

ahh ahh ne güzell ya :( annem erkek arkadaşımı blio babama arada konuyu çıtlatıo hani erkek arkadaşı vardır diyee ama babamın tek ve biricik kızı olduum içn hemen konuyu değiştirio başım ağrıo şöyle böyle dio adam 2 dk.da hasta oluo :1: erkek arkadasımla bir ara bni görmüştü 1 hafta boyunca bnmle hiç konuşmadı ahh canım babam :16: birkaç ay sonra erkek arkadasım askere gtcek gtmeden söz yapalım dio ama nasıl dicemm blmiorm Allah ben ve bnm gibilerin yardımcısı olsunn :1:

Babam beni 3 yıl boyunca hiç öğrenmedi öğrenmeye de çalışmadı canm babam telefonumu eline alır da mesajlara yanlışlıkla girse bile çıkarrr:9:

Ben deil ama ablam evlenme kararı aldığında annem babama söylemişti istemeye gelcekler diyee. Yazık babam kim geliyo ya kim dedi gelsinler diye istemiyorum gelmesinler demişti ablam odada heycan krizleri geçirmişti ne gülmüştüm ama :52: Başıma gelince görcem bakalmm:31:

önce bi güzel içirdim gevşettim sinirlerini öyle söyledim:)
çok normal karşıladı getir tanışalım dedi sonra tanıştılar sevdiler falan da şimdi de istemeye gelcekler demeye çekiniyorum onu nası yapsak bilemedim:)

yemek yerken babamın içine doğmuş olacak ki ah ben kızımı nasıl vericem elin adamına dedi...
annem de turşusunu kurarız diye espri yaptı :)
sonra ben de başladım :
bana güveniyor musun baba?
-evet tabii ki de yavrum
şimdiye kadar herhangi bi kararımdan dolayı yanlış birşeyle karşılaştınız mı?
-hayır her zaman yanında ve destekçin oldum...
babacığım..vermek üzere olduğum önemli bir karar var ve tecrübelerinize ihtiyacım var...
-tanıyor muyum peki ben ?
:)) evet çok olmasa da ...(nerden anladı ki acaba )
-Eğer hayırlıysa olsun hayırsızsa uzak olsun...vereceğin karar ne olursa olsun yanındayım yavrum...(gözler dolar tabi ,iştah kesilir)
babacım zaten şimdi çok yeniyiz ve birbirimizi zaman içinde daha iyi tanıyacağız...sadece biri olduğunu bilin istedim zamanı geldiğinde de gelip elinizi öpmek istiyor...
-eğer sen ona bir şans verdiysen bunu haketmiştir...damat değil evlat diye basarım bağrıma ,yeter ki seni üzmesin...Sen de benim kızım olduğunu unutma seni üzmesine izin verme ...
merak etme babişkom( sarılmalar sırnaşmalar ) :)

çok zordu konunun açılması şakasını bile kaldıramıyordu ama çok şükür şimdi herşey yolunda... bi de tezkeresini alıp gelsin de paşam :) daha güzel olacak inşallah :) :nazar:

yemek yerken babamın içine doğmuş olacak ki ah ben kızımı nasıl vericem elin adamına dedi...
annem de turşusunu kurarız diye espri yaptı :)
sonra ben de başladım :
bana güveniyor musun baba?
-evet tabii ki de yavrum
şimdiye kadar herhangi bi kararımdan dolayı yanlış birşeyle karşılaştınız mı?
-hayır her zaman yanında ve destekçin oldum...
babacığım..vermek üzere olduğum önemli bir karar var ve tecrübelerinize ihtiyacım var...
-tanıyor muyum peki ben ?
:)) evet çok olmasa da ...(nerden anladı ki acaba )
-Eğer hayırlıysa olsun hayırsızsa uzak olsun...vereceğin karar ne olursa olsun yanındayım yavrum...(gözler dolar tabi ,iştah kesilir)
babacım zaten şimdi çok yeniyiz ve birbirimizi zaman içinde daha iyi tanıyacağız...sadece biri olduğunu bilin istedim zamanı geldiğinde de gelip elinizi öpmek istiyor...
-eğer sen ona bir şans verdiysen bunu haketmiştir...damat değil evlat diye basarım bağrıma ,yeter ki seni üzmesin...Sen de benim kızım olduğunu unutma seni üzmesine izin verme ...
merak etme babişkom( sarılmalar sırnaşmalar ) :)

çok zordu konunun açılması şakasını bile kaldıramıyordu ama çok şükür şimdi herşey yolunda... bi de tezkeresini alıp gelsin de paşam :) daha güzel olacak inşallah :) :nazar:

babanın cevaplarına bittim resmen.
benim bile gözlerim doldu okurken...
rabbim gönlünüze göre hayırlı olanı nasip etsin inşallah..:nazar:

babanın cevaplarına bittim resmen.
benim bile gözlerim doldu okurken...
rabbim gönlünüze göre hayırlı olanı nasip etsin inşallah..:nazar:

amin çok sağolun...eğer hayatımdaki bunu haketmese zerre kıpırdamazdım inanın... ama babamla birbirlerine öyle benziyorlar ki ben de babama verdiğim sözü tutmuş oldum :) beni öyle büyüttü sevgiden sevmekten korkma çünkü dünya sevgi üzerine kurulu ... insanlar birbirini sevmeyi bilse cennete dönerdi hayat der hep...ben de hayatımı cennete çevireni bilsin istedim hepsi bu :) Darısı olmayanlara inşallah:nazar:

babanın hayatta vereceği en yanlış karar olmuş söyliyim ben neden mi çünkü benimkide aynı şeyi yaptı!!
ve ben çok kızarakta olsa kabul ettim 2 amcamla önce tanışmasına baba yarısı ya sorun olmaz dedim...

mart ayında amcamlarla tanıştı bana göre güzel ama erkek arkadaşıma göre pek güzel geçmemişti... neden babanla tanışmıyorumki deyip durdu. Amcalarımda sağolsun kızları olmadığı için atıp tuttular hep. hiç ben ne düşünürüm diye düşünülmedi kendi istedikleri damat profilini çizip durdular gergindi...

babam benim tanışmam ailesiyle beraber olsun demişti. yaşadığımız yerin yerlisiyiz uygun olmaz vs gibilerinden....
ne oldu biliyormusun amcalarımın patavatsızlıklarından okadar üzüldümki ve erkek arkadaşımda o kadar boşluğa düştüki evlilik konusunda ilişkimiz neredeyse çıkmaza giriyordu...
evlilik bizim için erken sanırım önce birikim yapalım benim düşünmem lazıma kadar gelmişti durum...

haziranın 10unda emri vaki ile evi aradım ve geliyoruz dedim :9: babam ne hayır diyebildi ne de gelin diyebildi:9:
gittik 2-3 saat ve iyiki babamla tanıştırmışım diyorum şimdi... amca asla baba gibi olmuyor...

erkek arkadaşını 2. birinden dinleyip tanımaktansa kendi tanımalı bence kız babası. ilk tanışmadan sonra rahat değildik ama babamla tanıştıktan sonra çok rahatız... artık geleceğimizi yine planlıyoruz...

ve şu var erkek arkadaşını 2 kere strese sokmuş olacaksın... şuan yakınıyor neden direk babanla tanışmadım diye. karar sizin tabi ama asla kimseyi aranıza sokmayın ve onlarında karara ortak olmasını sağlamayın derim ben.

cnm biz de gittik amcamla tanıştırdım önce sohbet muhabbet gayet iyiydi.babama olumlu fikirlerini söylemiş amcam sağ olsun. sonrasında aileler tanıştı.sevgilim ailesi ile birlikte geldiler bize.babam çok kötü davrandı :( çok üzüldüm sonra ilk tanışmada içki masası kurdurdu babam bize..sevgilime laf soktu vs. iki gün sonra sevgilimi çağırdı onunla konuştular bayramdan sonra inaşşallhhh söz nişan bi arada yapacağız.. :) benim sevgilim de aynı seninki gibi önce babayla
tanışmak isterdim deyip çok üzülmüştü..

maşşallah diyorum ne kadar anlayışlı bir baba. :nazar: ben de hep böyle bir babam olsun isterdim.

Dünyaya gelirken aile seçemiyoruz ve herkesin bi imtihanı var bazılarımız sevdiğimizle bazılarımız ailemizle bazılarımız evlatla vs gibi bi çok şeyle imtihan ediliyoruz... Anlayış falan bir yana da çocuk yaşta zorla evlendirilen çocuklara üzülüyorum...
Eğer öyle bir aileye sahip değilseniz bu da bi şükür nedeni ... Allah gönlünüze göre versin inş.

Dünyaya gelirken aile seçemiyoruz ve herkesin bi imtihanı var bazılarımız sevdiğimizle bazılarımız ailemizle bazılarımız evlatla vs gibi bi çok şeyle imtihan ediliyoruz... Anlayış falan bir yana da çocuk yaşta zorla evlendirilen çocuklara üzülüyorum...
Eğer öyle bir aileye sahip değilseniz bu da bi şükür nedeni ... Allah gönlünüze göre versin inş.

yok şükürler olsun ki öyle bir durum yok. aksine ben evlenmek istiyorum o bana küçüksün diyor. ve aileler tanıştığı halde kaba saba davranıyor haliyle üzülüyorum. dediğin çok doğru herkes bir şeyle imtihan ediliyor. bu da benim sınavım olsa gerek.Amin allah herkesin gönlüne göre versin inş.

bu konuda ben de yana yakıla düşünüyorum ya. anneme bile ık mık söylediydim . valla benim annem kurtarıcılık işlevi görmüyo :26: ne zaman bir şey olsa anneme babama sen söylesene desem hep git kendin konuş beni bulaştırma der. bunda da aynısı olacak iş başa düşecek. işte o zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum :18: öyle sevgili olaylarına hç sıcak değil. bi evin bi kızıyım. hatta akrabalar artık yaşı gelmiş darısı başına yok mu bişi dedikçe babam duymamazlığa vurup erken daha diyo:19: 26 yaşına girecem erkeni buysa :19: :19:

Ben napicam acabaa :\ Babamla tanisiyorlar ama sevdigim adam oldugunu bilmiyor. Annemde hic yardimci olacak gibi görünmüyor:( Cok güvendigim bi yengem var, vakti gelince onu mu soksam acaba araya diye düsünüyorum ? :44:

Ben üniversite son sınıftayım. haliyle okulun bitmesini bekliyorum. bi erkek arkadaşım var. ciddi düşünüyoruz. annem ve kızkardeşim biliyorlar. annem çok iyi karşıladı. ondan yana bi sıkıntı yok. hatta çeyiz düzmeye bile başladık :) Ama gel gör ki bu aşk beni neyledi :D kıskanç bir abiye ve babaya sahibim. Çok utanıyorum. Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum :( kesinlikle annemi sokcam araya ama elbette ki yeri gelince banada soru yöneltecekler. ne yapacağımı bilmiyorum. yardımcı olun lütfeennnn :'(

Back