Avon almak neden çirkin geliyor? Benim Satan bir velim var ve Ben ondan alip parasini veriyorum.az da olsa maddi olarak destek olur diye dusunuyorumBen de tam tersini anlatayim, babamin beyaz esya-mobilya mağazası vardi, bu sorunun arkadasindan ogretmenlerim not alip evlenecek-evini yennileyecek olanlar babamin yanina gidip ben pelinin öğretmeni diye kendini tanitir indirim beklerdi
Simdiki ogretmenlerin boyle seylere tenezzul edeceklerini hic sanmiyorum, ama yine de velisinden avon almak bile cirkin geliyor bana, veli-ogretmen arasinda hep bir sınır olmali ve asla asilmamali diye dusunuyorum.
Evet maalesef öğretmenlik mesleğini herkes hakkını vererek yapmıyor. O mesleğe hiç yakışmayanlar da var.Çok doğru söylüyorsunuz katılıyorum ama ben öğrencilik hayatımda çok şahit oldum öğretmenin tavrına, yüz buruşturmasına, eziklemesine.
Babamın öğretmenlerin gözünde saygın bir mesleği vardı ben de gurur duyarak söylerdim ama şimdi düşününce öğretmenlerin o tavırlarını, babamın başka mesleği olsa gurur duyar mıydım acaba diyorum. Çünkü yaş küçük ve öğretmenin tepkisi çocukta travma bırakıyor.
Mesela her öğretmen bu mesajı yazan hocamız gibi yaklaşmıyor maalesef.
+10000Evet hatta şöyle de bir anım var; öğretmen sordu sırayla ve bir arkadaşım da serbest meslek dedi. Öğretmen olacak şahıs da “yani işsiz, ne lafı dolaştırıyorsun lan baban işsiz, serbest meslek diye kılıf mı buluyorsunuz” dedi.
Hala her gün o öğretmene beddua ederim. Allah onu kahretsin.
Benim de babam vefat etti. Ve her zaman bu soruyu “babam vefat etti” diye cevaplardım, bu sefer de “annen ne iş yapıyor, size kim bakıyor” diye soruyorlardı.
Hayır sanane arkadaşım? Ekmeğimi suyumu sen mi vereceksin?
Memlekette insanlar önce insalık eğitimi alacak!
O babayı kim geri getirecek? Neymiş okul pantolonuymuş! Okul pantolonunuz g.tünüze girsin! Allah belalarını versin!
Kıyafete değil de akla bakmayı öğrenemedik gitti!
Ama olur mu canımmm disiplin önemli!
Disiplininize s.çayım!
Beni bu kadar sinirlendirdiniz lanet olsun size ya valla yaşanmıyor, cidden yaşanmıyor artık! Azıcık bir gelişme, azıcık bir insanlık yok bu memlekette!
Kesinlikle çok doğru.Anne baba mesleği sorma kalmadı artık.Benim çalıştığım hiçbir okulda çocuğa yaklaşımını tasvip etmediğim öğretmenler bile sormuyor bunu artık.Hâlâ bu soruyu yönelten o kadar eski kafalı öğretmenler var mı bilmiyorum, yeni nesil öğretmenler bu konuda daha duyarlı yaklaşıyorlar.
Çok doğru.Anne baba neyse çocuk da o oluyor.İşte o acımasız zorba çocukları iyi yetiştirmek lazım. Dikkat ediyorum, yaşıtlarını giyimi maddi durumu sahip olup olamadıkları üzerinden aşağılayan çocukların anne babaları da hep aynı ukala burnu havada tipler. Çocuk ne görüyorsa onu yapıyor maalesef.
Ben bu konuya daha farklı bakıyorum. Çocuklar kırılıyor sorulmasın demek yerine, verdiği cevaptan utanmayacak şekilde yetiştirmek daha doğru değil mi? Çocukken babasının annesinin mesleğini söylemeye utanan çocuk, yetişkinliğinde de aynı ezikliği taşıyor zaten. Aşağılık kompleksi olarak devam ediyor. Halbuki her mesleğin kıymetli olduğu, hiçbirini utanılacak işler olmadığı, ve kimseyi de anne babasının mesleği veya maddi durumu için eziklememeyi çocuklarımıza öğretsek daha güzel olmaz mı? Her sorulduğunda babasının popüler veya kariyer mesleklerden olmayan emekçi mesleğini göğsünü gere gere söyleyen arkadaşım hala benim gözümde kahraman gibidir.
Avon almak neden çirkin geliyor? Benim Satan bir velim var ve Ben ondan alip parasini veriyorum.az da olsa maddi olarak destek olur diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?