Ogrenci dovmek veya asagilamak degil bir ogretmene, insan olana yakismaz. Böyle bir durumda Ben de tepkimi koyarim. Fakat bazi veliler, kagit istendi diye ogretmenlere agiza alinmayacak hakaretler ediyor. Bu konuda haksizlik yapildigini dusunuyorum. Tabiki sirf ogretmen diye birilerine saygi duyma zorunlulugunuz yok. Ama iyi ogretmenlerin varligindan da bahsedilsin ki, ogretmenlere karşı olusan bu onyargi yok olsun. Su an toplulumumuzda buyuk bir onyargi var ve bu giderek artiyor. Bizler de huzurlu olamiyoruz.
Toplumdaki önyargı size özel değil. Herkese var maalesef. İnsanlar daha tahammülsüz, daha mutsuz, ve imkanlar kısıtlandıkça kapana kısılmış hissi ile sağa sola saldırıyor.
Doktora, hemşireye, kasiyere, tezgahtara da en az öğretmene olduğu kadar önyargılı. Ki öğretmenlik bu saydıklarım arasında çalışma şartları en iyi olan sanırım.
Bu önyargı iyi öğretmenlerle karşılaştıkça değişecek bir şey.
Ki kendi tecrubem o yönde. 2004 te liseden mezun oldum, 14 yıl olmuş, 6 öğretmenim ile görüşüyorum. Biri ameliyat oldu, tedavisini takip ettim hatta.
İlkokul öğretmenlerimden biri acı çekerek gelse ve ilacı bende olsa vermem. Çünkü insan değiller. Hak etmiyorlar. Çünkü onlar yüzünden kim bilir kaç hayat mahvoldu.
Şimdi burada dalga geçer gibi sırf meslektaşına kötü denildi diye öğretmenlerle alıp veremedikleri var, öğretmenlere takmışlar denirse buna gülerim. Bunu diyenin de iyi bir insan olduğuna dair zerre inancım Yok, çünkü en başta adaletsiz.
Amaç öğretmen linç etmek değil.
Çok basit, günlük sıradan bir sorunun bile yaralayabileceği gerçeği.
Bakın yeni nesil öğretmenler biliyormuş, formlar varmış, falanmış filanmış. Bunlardan herkes haberdar değil, benim gibi mezun olalı bilmem kaç yıl olmuş, okulda çocuğu olmayan biri ne bilsin?
Bu uyarının altında da insanlar travmalarını paylaşabilir diye düşünüyorum. Bunda alınacak kırılacak, duyar kasılıyor denecek bir şey görmüyorum.