Babamın mezarının ismini yazdırmamışlar

Sağ olun ama bu ters bir hareket değil, babanız vefat etmiş onun mezar taşını yaptırmak istemenize kimse saygısızlık olarak bakmaz, biz dedeme yaptıralım mı diye sormadık bile, mezar taşı yaptırıyoruz mezarlığa da çekidüzen verdireceğiz dedik o kadar, ki o mezar yerinde babam, kardeşim ve babaannem yatıyordu hepsi benim canım, dedem mezar yerini almış etrafını da ördürmüştü zaten, bende evlat, abla, kardeş olarak orada yatan sevdiklerim için küçük bir katkı yapmış oldum dedemde mutlu olmuştu.

Haklısınız konuştum yinede haber verdim ben yaptıracağım diye evet böyle olması daha doğru sonuçta o benim babam

Hepsini okumadım da mezar taşı, mermeri falan bir sene sonra yapılır toprak çöksün diye beklenir. Aksi halde kırılır.

Evet sadece isim ben yaptıracağım hallettim

Hepsini okumadım da mezar taşı, mermeri falan bir sene sonra yapılır toprak çöksün diye beklenir. Aksi halde kırılır.
Mezartaşı değil sadece yazı yoktu onu bi şekilde yapmamışlar sebebini bilmiyorum mezar da çok eskiden yapılmıştı zaten annem öldüğü zaman yapılmıştı yani beş yıl önce falan

Mezartaşı değil sadece yazı yoktu onu bi şekilde yapmamışlar sebebini bilmiyorum mezar da çok eskiden yapılmıştı zaten annem öldüğü zaman yapılmıştı yani beş yıl önce falan
Yapılmış mezarın içine ölü gömülmez ki? İlk kez duydum böyle bişey. İlginç. E siz yazdırıverin bişey olmaz.

Yapılmış mezarın içine ölü gömülmez ki? İlk kez duydum böyle bişey. İlginç. E siz yazdırıverin bişey olmaz.
A öyle mi yaptırılmaz mı böyle bir şey ben de şu an ilk defa duydum önceden yaptırmışlar mezarları burada çok var o şekilde mezarlar mesela dört kişilik bir aile mezarlığı yapıyorlar oraya gömüyorlar çok anlamıyorum mezar işlerinden gerçi

Çok uzun yazmışsın yarıya kadar okudum. Mezar taşı hemen yapılmıyor. Çünkü çökmeler oluyor 1 yıl civarı beklenir genelde

Kayseride ust üste gomerler, erkekler bir tarafa kadinlar ayri tarafina buna göre yaptirirlar yeni mezar tasi yapilmaz. muhtemelen öyle bir sey

yandan kapakli olan mezarlar var, ust uste olan aile mezarlarinda boyle yapiyolar

Öncelikle başınız sağolsun ve Allah sabırlar versin hem anne hem babanız için. Mezar taşında isim yazmalı, kimseye danışmadan siz de yazdırabilirsiniz

Evet i konuştum demin şimdi gidemedik vakit olmadı gibi şeyler söyledi ama utandığı yüzünden belliydi ben de daha fazla utandırmamak için gidemezsiniz dedi yagmurda çamurda ben yaptırayım istersen dedim
4 sene önce mezar yaptırdım,ilk aldıkları bilgi vefat edenin adı soyadı,doğum/ölüm tarihi oluyor bu işi yapanların,mezarlıklar müdürlüğünden belge alıp veriyorsunuz öyle yapıyorlar zaten (izin mezarın hangisi olduğu vs)isimsiz mezar özellikle talep edilmediyse yapmazlar diye düşünüyorum. Oldu ki yanlışlıkla yapıldı düzelttirilirdi . Ben o dönem kapora verdim,mezar bitirilince gidip görup kalan miktarı ödedim ki öncesinde fotoğraflarını çekip atmıştı mezarci hazır diye. Dedeniz özellikle böyle yaptırmış diye düşündüm ama sebebi nedir bilemem.

Bir süresi var onun. Mesela ilk annen vefat etti 5 yıl sonra baba vefat ederse üzerine defnedilebiyor. Katlı mezar olursa hemen de defnedilebilir katlı yapılmamışsa zamanında 5 yıl bekleme şartı var yanlış hatırlamıyorsam. Daha yeni bir kaybımız oldu. Anneannem babasının üzerine defnedildi. Mezar taşına daha adını yazdırmadık. Yanına küçük bir ekleme yapacağız.

Bizim burada 1 yıl sonra yaptırılır mezar taşı. Belki öyle birşeydir sizinki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…