- Konu Sahibi Monsterrmilk
-
Cok taviz vermissinizBir evlat olarak daha ne yapilir bilmiyorum ben artık. Çok bunaldım iki lafından biri hemen evlendin bi faydanı görmedik (2yıl çalıştım ve ilk yıl aldığımın hemen hemen çoğunu onlara gönderdim ikinci yılda düğün için biriktirdim). Diyor tamam babam çok emeği var Allah razı olsun ama sürekli bana seni okuttuk emeğimiz var üzerinde diyor. dersaneye göndermedi derece yaparak burslu okudum. Üniversite de yazları fabrikalarda çalıştım. Kendim çalıştım kendim okudum ya sinir oluyorum her gelen misafire o kadar okut bi faydasını görme diyor.
Boşanma davası açtım zaten çok zor anlar yaşıyorum adamın derdi para açıyor ağzını para kapatıyor para . Evliyken bir araba almıştık altınlarımı vermiştim üzerine oniki bini de babam çekmişti ( onun kredisinin faiz i az diye o çekti biz ona ödüyorduk sonra boşanma sürecine girince o borcun hepsini istedi benden,gittim kredi çektim verdim ona ) şimdi gelen misafirlere bana araba aldırttı ben ödüyorum parasını diyor çıldırıyorum artık saygısızlık olmasın diye susuyorum. Üstüne boşanacağım kişinin ailesi de biz aldık arabayı bekarkenki arabasının(evlenmek için sattım o arabayı) borcunu da biz ödedik bize iki araba aldırttı o kız diyormuş. Ya nasıl insanlar bunlar anlamıyorum kendi maaşım var herşeyi kendim yaptım düğünü de kendim yaptım arabayı da kendim aldım. Ben hiçbirşey yapmamışım herşeyimi bu insanlar yapmışlar.
Başbaşa kalınca söyledim ama baba ben sana arabanın borcunu verdim insanların yanında öyle deme bir daha dedim. Hiç cevap vermediSizi hatalı buldum
Yanlış olanı duyduğunuz anda doğrusunu söylemelisiniz
Yoksa herşey böyle sahiplenilir işte
Hem de ne tavizler verdim iki tarafa da. Hiçbiri de değerini bilmedi bir tek annem Allah razı olsun kızım diyor elinde avcunda be varsa bize yapmaya çalıştın artık kendine bak zaten düğün için biriktirdin geçen yılda hiç emeğini bi harcayamadın gönlünce diyorCok taviz vermissiniz
Aynen öyle şimdi de kardeşim şaka ile karışık abla bi kredi çekip beni evlendirirsin artık diyor. Tamam desem kabul edecek yaniEn buyuk hata bu cok taviz verince bu konusmalar hep duyulur artik bi dur demenin vakti gelmis
Babanızın huyu belliymiş en baştan, değişmeyecekti sonuçta..
Bu karakterde birinden araba vs. için borç alırsanız, kaba tabirle ölene kadar "ben sana para verdim" cümlesini duymayı göze almışsınız demektir..
Babanıza borcunuzu kuruşu kuruşuna ödeyin zamanla, çenesini kapatın..
Bu arada kimseye "ben sizin için fedakarlık yaptım" demeyin..
Alacağınız yanıt, "yapmasaydın" olur.
Aynıymış ya babalarımız. Benim kuzenlerime evli çoklukla çocuklular geçinemiyorlar hala teyzemler para gönderir tasvip etmiyorum asla ama görmüyor yani. Bende öyle yapıyorum artık kendime ayıracağım tüm paramıSizden hiçbir farkım yoktu atandım atanalı 4 ay olmuşken 20 bin para istedi babam 4 ayda nasıl biriktireyim o parayı yok dedim diye evlatlıktan reddetmeye kadar geldi, sonra telafi edeyim diye iki yıl boyunca eline saydım tüm maaşımı evin mobilyalarını degistirdim kalorifer dösettim bahçeyi genişletip düzenleme yaptırdım sonunda ne oldu peki kadir kıymet bilen olmadı hiç bu yaptıklarım göze gelmedi sadece dilinde olan ben para istedim de bir çıkarıp vermedi ben yıllarca okuttum( tamamen bursla okumuş bir insanım) onun bana faydası olmadı diyor. Şimdi ne oldu evlendim bir yıldır borç ödüyorum madem kıymeti bilinmeyecekti hiç vermeseydim keşke de borçsuz evlenseydim diyorum şu saatten sonra da hiç sormuyorum arada ağzımı yokluyor borç bitti mi para kaliyo mu diye hiç yüz vermiyorum. Sana tavsiyem boşver ve bundan sonra yoluna bak bazen duymamak gerekiyor
Elinizden geleni yapmaya çalışmışsınız ayırın kendinize ihtiyaçlarınızı giderin gezin tozun yani, her türlü kötü evlat olunuyor nasıl olsa bari strese girip canınızı sıkmayın ben öyle yapıyorum artıkAynıymış ya babalarımız. Benim kuzenlerime evli çoklukla çocuklular geçinemiyorlar hala teyzemler para gönderir tasvip etmiyorum asla ama görmüyor yani. Bende öyle yapıyorum artık kendime ayıracağım tüm paramı
En iyisini yapıyorsunuzElinizden geleni yapmaya çalışmışsınız ayırın kendinize ihtiyaçlarınızı giderin gezin tozun yani, her türlü kötü evlat olunuyor nasıl olsa bari strese girip canınızı sıkmayın ben öyle yapıyorum artık
Sana tek tavsiyem boşanır boşanmaz ayrı eve çık.Bir evlat olarak daha ne yapilir bilmiyorum ben artık. Çok bunaldım iki lafından biri hemen evlendin bi faydanı görmedik (2yıl çalıştım ve ilk yıl aldığımın hemen hemen çoğunu onlara gönderdim ikinci yılda düğün için biriktirdim). Diyor tamam babam çok emeği var Allah razı olsun ama sürekli bana seni okuttuk emeğimiz var üzerinde diyor. dersaneye göndermedi derece yaparak burslu okudum. Üniversite de yazları fabrikalarda çalıştım. Kendim çalıştım kendim okudum ya sinir oluyorum her gelen misafire o kadar okut bi faydasını görme diyor.
Boşanma davası açtım zaten çok zor anlar yaşıyorum adamın derdi para açıyor ağzını para kapatıyor para . Evliyken bir araba almıştık altınlarımı vermiştim üzerine oniki bini de babam çekmişti ( onun kredisinin faiz i az diye o çekti biz ona ödüyorduk sonra boşanma sürecine girince o borcun hepsini istedi benden,gittim kredi çektim verdim ona ) şimdi gelen misafirlere bana araba aldırttı ben ödüyorum parasını diyor çıldırıyorum artık saygısızlık olmasın diye susuyorum. Üstüne boşanacağım kişinin ailesi de biz aldık arabayı bekarkenki arabasının(evlenmek için sattım o arabayı) borcunu da biz ödedik bize iki araba aldırttı o kız diyormuş. Ya nasıl insanlar bunlar anlamıyorum kendi maaşım var herşeyi kendim yaptım düğünü de kendim yaptım arabayı da kendim aldım. Ben hiçbirşey yapmamışım herşeyimi bu insanlar yapmışlar.
Ödedim zaten ve tövbe ettim bir daha alırsam diye. Dile getirmiyorum biliyorum o lafı duyacağımı çünkü.
Onların yanındayım zaten eski eş kişiside para delisi eşyaları ona bıraktım sadece kıyafetlerimi ve kendi arabamı aldım çıktımCanım boşanınca kendine ev tutup yaşayabilme imkanın var mı yoksa ailenin yanına mı döneceksin
İzin vermiyorlar memleketimizdeyiz ve küçük bir şehir herkes tuhaf bakar anca tayin isteme hakkım olunca gideceğimBir ailenin evladına para gözüyle bakması kadar irite edici birşey yok
Evlat aile için değil anne baba evlat içindir dünyaya getirdin bakacaksın baktrmayacaksın bu tür insanlar bana 7 kat el gelir hiç unutamam yapılan iyiliği ve kötülüğü
Hemen ev arayın o insanlar yediğin ekmeğin hesabını yapar
Teşekkür ederim. Bizde her eşyamızı kendimiz aldık düğünü de kendimiz yaptık sadece altını onlar yaptı bana da ne kadar istersin diye sormadılar getirdiler taktılar bahçe sattık dediler ama kp gazino borçları dünyalar olunca altını borca almışlar benden şaklamışlar sonra o borç senedini bana getirdiler ödeyeceksiniz diye es kişisi ödeyecek oldu onla uğraşırken erkek kardeşi iki yıl önce telefon almış bunu kefil yapmış en lüksünden almış üstelik onun borcu geldi bize onun üzerine görümce annesi köyde olduğu için köyü sevmediğinden merkezden ev tuttu kalorifere kömür parasını ödeyememiş onu bizden istediler üstüne kp ekstra gazino borçları çıktı geldi bize. Ödeyemeyiz dedim eş kişisi ödeyeceğiz dedi ailesine beni kötüledi yatağı yorganı ayırdı onlar yüzünden beni ittirdi tokatladı boğazımı sıktı,zaten biseksuellığıne sabrediyordum buda çıkınca beş aylık evliliğim zehir oldu çıktım gittimCan sıkıcı evet ama adamın huyu bu..Değişmeyecek hiçbirzaman..duymamaya gayret edeceksiniz..
Olurda yeniden evlenmeye karar verirsenizde, bırakın eş kişisinin ailesi üzerine düşeni yapabildiği kadar yapsın hiç karışmayın..siz talep ederseniz minnet duymanızı bekleyip, başınıza kakarlar fırsat buldukça..eğer ki evlendikten sonra herhangi bir eşyada eksiklik olursa kimseye minnet etmeden kendiniz yaparsınız..
Ben evlenirken hiçbirşey talep etmedim, onlarda yapmaya gerek görmedi..bunca yıldır kimse "ben şunu yaptım,verdim diyemedi -diyemezde- dedirtmemde..dörtdörtlük bir evim yoktu ilk evlendiğinde ama şimdi herşeyim var..yılllarca eski model arabaya bindim sırf birilerinden destek almamak adına değiştirmedim..sevgili eltiler Kp her istediğinde arabalarını vermek zorunda kalıyorlar çünkü Kp para verdi, Kv onların arabalarını taksi gibi kulllanıyor çünkü para verdi..Kimse arabamı istemiyor(isteyemiyor) çünkü onlara tahsis etme zorunluluğum yok..zaten mesafeli biriyim..herşey istediğim gibi..Allah, kendisinden başka kimseye muhtaç ettirmesin, minnette ettirmesin..
Her yaşanmışlık bir ders ya..hayatınızın bundan sonrası için şans ve mutluluk diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?