• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın Gözdünde Hiç Yok Yaptıklarım

Ben bazı aileleri anlamıyorum ya... :KK43: Aile olmak bu değil.
Bir de insanların yanında(özellikle büyüklerin) sen doğruyu söylersen evlat olarak sen kötü olabiliyorsun, bak babasına cevap veriyor milletin önünde falan. Hep anne-babalar haklı oluyor.
Umarım en kısa zamanda uzaklaşırsınız.

birdaha insan içinde yalan söylersen çekinmeden doğrusunu yüzüne vururum diyin... ayrıca insan evladını menfaat icin okutmaz okusunda mesleği olsun kendi kendine yetsin kimseye muhtaç olmasın diye okutur... bence günahtır ayıptır demeden babanızın ağzının payını verin şansınız varsa kızar da evlatlıktan rededer de görüşmez kurtulmuş olursunuz

Bir evlat olarak daha ne yapilir bilmiyorum ben artık. Çok bunaldım iki lafından biri hemen evlendin bi faydanı görmedik (2yıl çalıştım ve ilk yıl aldığımın hemen hemen çoğunu onlara gönderdim ikinci yılda düğün için biriktirdim). Diyor tamam babam çok emeği var Allah razı olsun ama sürekli bana seni okuttuk emeğimiz var üzerinde diyor. dersaneye göndermedi derece yaparak burslu okudum. Üniversite de yazları fabrikalarda çalıştım. Kendim çalıştım kendim okudum ya sinir oluyorum her gelen misafire o kadar okut bi faydasını görme diyor.
Boşanma davası açtım zaten çok zor anlar yaşıyorum adamın derdi para açıyor ağzını para kapatıyor para . Evliyken bir araba almıştık altınlarımı vermiştim üzerine oniki bini de babam çekmişti ( onun kredisinin faiz i az diye o çekti biz ona ödüyorduk sonra boşanma sürecine girince o borcun hepsini istedi benden,gittim kredi çektim verdim ona ) şimdi gelen misafirlere bana araba aldırttı ben ödüyorum parasını diyor çıldırıyorum artık saygısızlık olmasın diye susuyorum. Üstüne boşanacağım kişinin ailesi de biz aldık arabayı bekarkenki arabasının(evlenmek için sattım o arabayı) borcunu da biz ödedik bize iki araba aldırttı o kız diyormuş. Ya nasıl insanlar bunlar anlamıyorum kendi maaşım var herşeyi kendim yaptım düğünü de kendim yaptım arabayı da kendim aldım. Ben hiçbirşey yapmamışım herşeyimi bu insanlar yapmışlar.
Evladin masraflarini tabi ki anne baba karsilayacak, komsu mu karşılayacak... bunu dile getirmek bile tuhaf.

Babaları çok severim ,babama olan sevgimi bilen bilir. Yalnız böyle yiyici olanlarından hiç haz etmem . Babalık görevini yapmış ,orda burda senin gözüne sokmasının alemi ne ? İnan anlattığı insanlar babanı koyduğu yerden aşağı indirmiştir .hiç hoş bir tavır değil ..çocuk babasına borçlanır mi yahu ?bir daha böyle bir konu açarsa ,ohhh ne güzel yedim paralarını ,sefam olsun ,de ..

Boşanınca da ailenle yaşama .

Ne bicim anne babalar var ya.

Dogurduysan bakacaksin okutacaksin
Hemen karsiligini beklemek niye?

Onlar kendilerini kurtarsinlar bize muhtac olmadan yasasinlar diyeceklerine bize faydasi olmadi bilmem ne?

Dogurmasaydin o zaman.

Bosver canim yapma
Kardesine de kredi cekme sakin
Yardimin olur tabii illa ama buyuk borclara girme
O da calissin kendi kredisini kendi cekip evlensin bir zahmet

Ne bicim anne babalar var ya.

Dogurduysan bakacaksin okutacaksin
Hemen karsiligini beklemek niye?

Onlar kendilerini kurtarsinlar bize muhtac olmadan yasasinlar diyeceklerine bize faydasi olmadi bilmem ne?

Dogurmasaydin o zaman.

Bosver canim yapma
Kardesine de kredi cekme sakin
Yardimin olur tabii illa ama buyuk borclara girme
O da calissin kendi kredisini kendi cekip evlensin bir zahmet

Aynen ben anlamıyorum ya eski eşin ailesi de aynı böyleydi sadece benim annem böyle değil sürekli babama diyor sus azıcık bi diye de nerde... kardeşim konusunda çok haklısın bir ara düşündüm sonra annem kızım sen safsın dedi o da çocuğum ama öyle adaletsizlik olmaz dedi o da çalışsın düğününü yapsın kendi dedi izin vermedi

O ne biçim iş ya?
Madem milletin içinde söylüyor, sen de söylediği gibi : pardon baba, sen 12 bin kredi çektin, Allah razı olsun. Peki ben sana o 12 bini ödedim mi , ödemedim mi? Diye sor.
Kem küm etse de cevap iste.
Madem bundan anlıyor... Sana ne diyebilir ki?
Yine bir akraba ortamında o kadar okuttuk ettik derse, Allah razı olsun baba ama Tübitaktan (atıyorum) ayda 400 lira burs kazanmıştım, cep harçlığımı oradan çıkardım. Üniversitede fabrika da çalıştım 4 milyar kazandım her yaz, sene içinde kendini geçindirdim. Keşke herkesin çocuğu gibi telefon açıp para isteseydim de bu söylediklerinde haklı olsaydın diyebilirsin.
Kusura bakma da sen kendini ezmelerine izin verirsen herkes kendi egosu için seni böyle ezer. Aç agzini, o utansin.
İnan ki bunu bir kere yapsan daha diyemez

Bir evlat olarak daha ne yapilir bilmiyorum ben artık. Çok bunaldım iki lafından biri hemen evlendin bi faydanı görmedik (2yıl çalıştım ve ilk yıl aldığımın hemen hemen çoğunu onlara gönderdim ikinci yılda düğün için biriktirdim). Diyor tamam babam çok emeği var Allah razı olsun ama sürekli bana seni okuttuk emeğimiz var üzerinde diyor. dersaneye göndermedi derece yaparak burslu okudum. Üniversite de yazları fabrikalarda çalıştım. Kendim çalıştım kendim okudum ya sinir oluyorum her gelen misafire o kadar okut bi faydasını görme diyor.
Boşanma davası açtım zaten çok zor anlar yaşıyorum adamın derdi para açıyor ağzını para kapatıyor para . Evliyken bir araba almıştık altınlarımı vermiştim üzerine oniki bini de babam çekmişti ( onun kredisinin faiz i az diye o çekti biz ona ödüyorduk sonra boşanma sürecine girince o borcun hepsini istedi benden,gittim kredi çektim verdim ona ) şimdi gelen misafirlere bana araba aldırttı ben ödüyorum parasını diyor çıldırıyorum artık saygısızlık olmasın diye susuyorum. Üstüne boşanacağım kişinin ailesi de biz aldık arabayı bekarkenki arabasının(evlenmek için sattım o arabayı) borcunu da biz ödedik bize iki araba aldırttı o kız diyormuş. Ya nasıl insanlar bunlar anlamıyorum kendi maaşım var herşeyi kendim yaptım düğünü de kendim yaptım arabayı da kendim aldım. Ben hiçbirşey yapmamışım herşeyimi bu insanlar yapmışlar.
Benim babamın okumama zerre katkisi olmadi hatta kostek oldu okutmak istemedi okumak istiyorum diye cok buyuk sıkıntılar yasatti

Sonra gecenlerde bi para lazim oldu 15 yasimdaki kardesime demis ki ablan her ay su kadar para verecek istedigi oara benim maastan 250 lira eksik dddim peki benim ne kadar maas aldigimi biliyormus dediki biliyormus bir kac aydir calisiyormusum biriktirseymisim

Maaslesef ki gunumuz ulkesinde bu manzaralar cok var cocugu sigorta gibi buyutmusler babam az biraz emek vermis biri olsa yine bu kadar uzulmezdim ama ben o okulu bitiripte ise girinceye kadar ne hale geldim bi ben bilirim bir Allah

Uzun lafin kisasi sıkmayin caninizi uzmeyin kendinizi 10 katini bile yapmus olsaniz gozune gelmeyecekti

Benim babamın okumama zerre katkisi olmadi hatta kostek oldu okutmak istemedi okumak istiyorum diye cok buyuk sıkıntılar yasatti

Sonra gecenlerde bi para lazim oldu 15 yasimdaki kardesime demis ki ablan her ay su kadar para verecek istedigi oara benim maastan 250 lira eksik dddim peki benim ne kadar maas aldigimi biliyormus dediki biliyormus bir kac aydir calisiyormusum biriktirseymisim

Maaslesef ki gunumuz ulkesinde bu manzaralar cok var cocugu sigorta gibi buyutmusler babam az biraz emek vermis biri olsa yine bu kadar uzulmezdim ama ben o okulu bitiripte ise girinceye kadar ne hale geldim bi ben bilirim bir Allah

Uzun lafin kisasi sıkmayin caninizi uzmeyin kendinizi 10 katini bile yapmus olsaniz gozune gelmeyecekti

Gerçekten de öyle ileride çocuğum olursa onu sadece evladım diye seveceğim bir parçam diye seveceğim

İzin almak zorunda değilsin. Evliyken onlardan mı izin alıyordun. Sen kocaman kadınsın. Kendi kararlarini verebilmelisin.
Bu mümkün değil ya bulunduğum ilçede de adım çıkartırlar zaten kendi başına evde kalıyor ne yapıyor da kalıyor neden ailesinden çıktı diye

Allah kolaylık versin. Babanız anlatmadan siz toplumda nasıl okuduğunuzu, arabanın parasını ödediğinizden vs bahsedin. Karışıklı tartışmada olmaz hem...

Back