- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.586
- 798
- Konu Sahibi scarlettjohansson
-
Bence elbette sizinki gibi gayet de güzel yürütülebilir. Elbette belki bilet de alabilir annesine adam, söylemez vs ama zaten sıkıntıların atlatılmaya çalışıldığı bir evlilik söz konusu, belli ki o alanda sorun var zaten. Adamın habersiz kalkıp memlekete gitmesi eşinde soru işaretleri uyandırabilir, bunu da sormak en doğal hakkıdır kadının. Karşısında mantıklı bir adam olsa, bunu oturur konuşurlar, belki sizinki gibi bir düzene de geçerlerdi.Ya ben de mi gariplik vallahi anlamıyorum, eşim ablası ile konuşur saatlerce annesi babası ile inanın hiç merakta etmem sormam da, isterse anlatır der geçerim ayrıca ne kadar az şey bilirsem o kadar iyi diye düşünürüm hep:) geçen sene yeğenine 500 tl göndermiş bu sene söyledi bana mesela niye diye sormadım , annesine bilet almış almamış ablasına para vermiş vermemiş hiç umrumda değil benim niye böyle ki acaba eşimle aramızda çok iyidir samimiyizdir ama ben insanlar birşeyi paylaşmak isterse paylaşır diye düşünürüm hep, mesela ben ailemde olan her olayı eşime anlatmam kime para verdim kime hediye aldım asla hesap vermemscarlettjohansson bence sakin kafa ile düşün evlilik her anınından herşeyimden haberdar olmak değildir , şiddet korkunç birşey ama biraz sakin kafa ile düşünmelisin
Evet şiddet olmasa söylenecek söz çok da şimdi ben de net birşey diyemedim , bir de bana karşılıklı birbirlerini çok yıpratmışlar gibi geldi böyle neden bilet aldın lafı üzerine hakaretlerin başlaması hiç normal değilBence elbette sizinki gibi gayet de güzel yürütülebilir. Elbette belki bilet de alabilir annesine adam, söylemez vs ama zaten sıkıntıların atlatılmaya çalışıldığı bir evlilik söz konusu, belli ki o alanda sorun var zaten. Adamın habersiz kalkıp memlekete gitmesi eşinde soru işaretleri uyandırabilir, bunu da sormak en doğal hakkıdır kadının. Karşısında mantıklı bir adam olsa, bunu oturur konuşurlar, belki sizinki gibi bir düzene de geçerlerdi.
Bir kadın meraklanıp kocasına sorduğunda ağır hakaretlere uğraması, ardından şiddet görmesi buradaki asıl sorun. İş şiddete vardıktan sonra, bu kadar büyümeden çözülebilirdi mesele diye, düşünerek kadınların geri adım atmayı düşünmesi doğru değil bana kalırsa. Kadın hatalı olsa bile karşılığı şiddet olamaz neticede. Hem yeri geliyor erkek de bazı olayları büyütüyor, o zaman kadın böyle kıyametler koparmıyor, aksine yine kadın alttan alıyor. Yani her senaryoda nedense kadına erkek egosunu pışpışlamak düşüyor malesef.
Erkekler isteseler alttan alamazlar mı? Konu sahibi sorduğunda adam alttan alsaydı mesela, neden bu senaryo hiç aklımıza gelmiyor? Olayı bu kadar büyüten erkek değil mi, bu noktaya getirmeseydi olmaz mıydı? Bir tarafta sorulan sorular, neden bana söylemedin? diyen bir kadın, diğer tarafta kıyametler koparan, ağza alınmayacak hakaretler savuran, bir de üstüne tokatlayan bir adam.
Yani bu noktadan sonra o evden ayrılmazsa konu sahibi, düşünüp de vazgeçerse, cesaretini kaybederse, bu senaryolar daha da tekrarlanır gibi geliyor bana.
Aynen, belli ki aştıklarını sandıkları sorunlar aslında hala yerli yerinde duruyormuş. Kolay değil boşanmaya sevk etmek belki, ama bir kadın şiddet görünce, bir de işin içinde çocuk olunca içim öyle acıyor ki, başka yol göremiyorum.Evet şiddet olmasa söylenecek söz çok da şimdi ben de net birşey diyemedim , bir de bana karşılıklı birbirlerini çok yıpratmışlar gibi geldi böyle neden bilet aldın lafı üzerine hakaretlerin başlaması hiç normal değil
Ya ben de mi gariplik vallahi anlamıyorum, eşim ablası ile konuşur saatlerce annesi babası ile inanın hiç merakta etmem sormam da, isterse anlatır der geçerim ayrıca ne kadar az şey bilirsem o kadar iyi diye düşünürüm hep:) geçen sene yeğenine 500 tl göndermiş bu sene söyledi bana mesela niye diye sormadım , annesine bilet almış almamış ablasına para vermiş vermemiş hiç umrumda değil benim niye böyle ki acaba eşimle aramızda çok iyidir samimiyizdir ama ben insanlar birşeyi paylaşmak isterse paylaşır diye düşünürüm hep, mesela ben ailemde olan her olayı eşime anlatmam kime para verdim kime hediye aldım asla hesap vermemscarlettjohansson bence sakin kafa ile düşün evlilik her anınından herşeyimden haberdar olmak değildir , şiddet korkunç birşey ama biraz sakin kafa ile düşünmelisin
Sanırım karşılıklı çok yıpratmışlar birbirlerini neden bu kadar tahammülsüz olmuşlar onu düşünmek gerek , kötü malesef insan birkere soğuyunca da güvenmek zor yeniden zaten şiddete varmış ya sonu kötü ...Siz kendinizle kiyaslamissiniz ancak aranizdaki o iletisimi konu sahibinin tabiriyle girtlaginiza kadar borc icindeyken gormek lazim.
Veya esiniz sizinleyken mutsuz, keyifsiz ve suskun iken, ailesiyle sen sakrak saatlerce ve sizden bariz bir sekilde bir seyler gizlerken gormek lazim.
Yani sizin garip veya daha anlayisli olmanizla alakasi yok konunun. Esleriniz farkli bir kere.
Valla yazdiklarinizi hayretle okudum ve bir hemcinsim olarak sizin zihniyetinizi kiniyorum. Dayak, hakaret, kufurler.... bunlar sizin icin normalse birsey diyemeyecegim. Cunku ne desem bos...Bak cnm karsilikli tartisma bu
Sinirlilikle tokat atmis evt olmamaliydi cok yanlis ama konu sahibide sesini yukseltmis kavga gurultu yani
Bi tokatla bosanilcaksa kimse evlenmesin
Dayagi desteklemiyorum ama kadinlarda cok sertler eslerine karsi
Bende yasadim ayni seyleri esim annesibe yedirir hep ama karismiyorum artk bende bole hir gur ciksam benim de esimle aram bozulur belki o da sinirine hakim olamayip tokat atar yani diyecegim o ki cok sert cikmamak lazim bizim gucumuz erkeklere yetmez onlari sakince dize getirmeliyiz sikayetlerimizi dirdirla yaptiramayiz
Yazılarınızı okudum ve şunu söylüyorum kadınlar da erkekleri dövebilecek kadar güç var ,cevap verecek beyin de mevcut umarım Allah sizi evladınızla böyle bir konuda sınamaz !Ay tamam ölur kesin bu kadin bosansin o zaman siz benim anlattiklarimi anlayamamissiniz
Ah canım ya çok üzüldüm senin için. Görümcene de çok kızdım hangi akılla kardeşini savunabiliyor . Benim görümcelerim lafları ile telefonda döverler eşimi bana sesini yükseltse hele birde tokat atacak atlar arabaya gelip eşimi gerçek mana da döver giderler. Ne demek annesine bilet alır kimse karışamaz karışır efendim bal gibi de karışır. Bu arada dayağı savunan üye sen kocan sana hakaret ederken susmaya devam et Allah muhafaza esin sinirlenip vurur falan .. Senin gibi herşeye susacağıma hakkimla konuşur kocamın atacağı tokati da kıvırır bi yerlerine... 1 tokat ile bosanilirmiymis nedir efendim bunun kriteri 1.5 tokat atarsa boşanabiliyor muyuz acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?