Ee ben ne dedimpismanlik duyacak biri varsa oda empatisi olmayan esidir bir kötüye catinca anlar degerini konu sahibinin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ee ben ne dedimpismanlik duyacak biri varsa oda empatisi olmayan esidir bir kötüye catinca anlar degerini konu sahibinin
böyle düşünmenize sizin adınıza anneniz babanız ve çocuklarınız adına üzüldüm. zira tamamen vicdandan arıtılmış bir düşünce yapısı bu. kızın babası ölmüş annesi yalnız kalmış evlat olarak bugün annesinin yanında olmayacaksa, hayat arkadaşı olarak seçtiği adam ona köstek olmayı bırak sınırsız destek olmayacaksa yere batsın o evlilikBen de bunu söyleyecektim. Konu sahibinin acısı var diye kimse uzeirne gitmemis, herkes ona hak vermis ama yuzde yuz hakli falan degil. Sonraki mesajlarinda 1-2 hafta diye degsitirmis ama konunun ilk yazısında birkac ay demis, hatta dönüşümlü olarak kardesleriyle annelerini evlerine qlacaklarini soylemis. Yani o bir iki ay gectikten birkac ay sonra anne yine gelip birkac ay daha kalacak demek oluyor bu. Eşinin kabul etmemesi cok dogal. İsrarci olup rest cekmis konu sahibi ,esinin de kendi cizgilerini cignetmeyip rest cekmesi cok normal. Eşi haksiz degil. Nasil herkes konu sahibine haklisin haklisin diyebiliyor bu kadar anlayamiyorum. Aynisini yapan eş kişisi olsa yorumlar tam tersi olurdu eminim. Annemin maasi evi arabasi her seyi var demis. Maddi durumu iyiyse kizlarindan birinin yakınında ev tutmasi cok daha mantikli. Ben esin yerinde olsam annenin evini kapatip da aylarca evimde kalmasini vs ben de kabul etmem
Eşim böyle bir durumda annemi birkaç aylığına kabul etmezse direk kıçına tekmeyi basarım. Ben böyle bir durumda istemezsem o da bana tekmeyi basmalı.Ben de bunu söyleyecektim. Konu sahibinin acısı var diye kimse uzeirne gitmemis, herkes ona hak vermis ama yuzde yuz hakli falan degil. Sonraki mesajlarinda 1-2 hafta diye degsitirmis ama konunun ilk yazısında birkac ay demis, hatta dönüşümlü olarak kardesleriyle annelerini evlerine qlacaklarini soylemis. Yani o bir iki ay gectikten birkac ay sonra anne yine gelip birkac ay daha kalacak demek oluyor bu. Eşinin kabul etmemesi cok dogal. İsrarci olup rest cekmis konu sahibi ,esinin de kendi cizgilerini cignetmeyip rest cekmesi cok normal. Eşi haksiz degil. Nasil herkes konu sahibine haklisin haklisin diyebiliyor bu kadar anlayamiyorum. Aynisini yapan eş kişisi olsa yorumlar tam tersi olurdu eminim. Annemin maasi evi arabasi her seyi var demis. Maddi durumu iyiyse kizlarindan birinin yakınında ev tutmasi cok daha mantikli. Ben esin yerinde olsam annenin evini kapatip da aylarca evimde kalmasini vs ben de kabul etmem
Amin tesekkur ederimOkuduklarıma inanamadım. Çok vicdansız bir adamla.evliymişsiniz. inanın şer görünen herşeyde bir hayır vardır. Çocuğunuz olabilirdi, o zaman bosansaydınız bu vicdansızlar çocuğunuzu bile kaçırırlardı sizden.
İnanın bu yaşadıklarınız çok hafif kalırdı öyle bir durumda.
Allah iyilerle karşılaştırsın diye bir dua var. Çocuklarıma hep bu duayı ederim.
Siz çok çok kötü bir insana denk gelmişsiniz. Sakın kafanızda soru işareti kalmasın yanlış mı yaptımlm.diye. karşınızda çok vicdansız insanlar var.
Bundan sonra iyilerle karşılaşırsınız insallah
Söylediğiniz durum bambaska. Kaynanasini evine kabul etmemekle kaynanasi ölsün istemek bambaska seyler. Ayrica depremden magdur olmus evi yıkılmış/hasar almış gidecek yeri olmayan kaynanayi evinde istememekle, kurulu duzeni evi barkı oldugu halde kocasi öldü aman yalniz kalmasin denilen kayinvalideyi evinde istememek de cok ayri mesele. Sapla samanı karistirmayin. Burda kayinpeder öldü kayinvalide bizde kalıyor, evine gidemiyormus eşim annesini bizde kalmasini istiyor seklinde bin tane konu gorduk. Hepsinde de gelin hakli bulundu. Ev ustune ev olmaz dendi. Misafirlik icin cok uzun bi sure dendi. Kayinpeder ölünce ne oluyor ki, koskoca kadin yalniz kalamiyor mu dendi. Soz konusu kişi kayinvalide olunca burda herkes toplanip bunlari soyledi. Bin tane orneginj gorduk. Ama eşlerden kadın olanin annesi soz konusu olunca herkesin vicdani tutuyor ne hikmetse. Kim olursa olsun bence farketmemeli.Eşim böyle bir durumda annemi birkaç aylığına kabul etmezse direk kıçına tekmeyi basarım. Ben böyle bir durumda istemezsem o da bana tekmeyi basmalı.
Kayınvalidem depremde öldü. Arama kurtarma çalışmalarında kurtulsun diye kurbanlar adadım, gece gündüz dualar ettim.
Burada o dönemde konular açıldı, kv' si depremden kaçıp gelmiş diye şikayet eden gelinlerin konusuna da inanamamıştım.
Keyfi günlerde kimse kimsenin evine gitmesin tamam ama acılı günlerde bunu yapanın insanlığını sorgularım.
Eşi haklı filan değil, vicdansızın, karakterszin teki.
Söylediğiniz durum bambaska. Kaynanasini evine kabul etmemekle kaynanasi ölsün istemek bambaska seyler. Ayrica depremden magdur olmus evi yıkılmış/hasar almış gidecek yeri olmayan kaynanayi evinde istememekle, kurulu duzeni evi barkı oldugu halde kocasi öldü aman yalniz kalmasin denilen kayinvalideyi evinde istememek de cok ayri mesele. Sapla samanı karistirmayin. Burda kayinpeder öldü kayinvalide bizde kalıyor, evine gidemiyormus eşim annesini bizde kalmasini istiyor seklinde bin tane konu gorduk. Hepsinde de gelin hakli bulundu. Ev ustune ev olmaz dendi. Misafirlik icin cok uzun bi sure dendi. Kayinpeder ölünce ne oluyor ki, koskoca kadin yalniz kalamiyor mu dendi. Soz konusu kişi kayinvalide olunca burda herkes toplanip bunlari soyledi. Bin tane orneginj gorduk. Ama eşlerden kadın olanin annesi soz konusu olunca herkesin vicdani tutuyor ne hikmetse. Kim olursa olsun bence farketmemeli.
Senin de için hiiicc huzurlu degil belli ki. Annem de annem diye evliliğini yikima goturmenin (esinin de yanlisi var tabi ama sen de hatalisin) huzursuzluguyla burda herkese laf yetistiriyorsun burda. Bin yillik konularimi didikleyip okuyacak kadar, herkes beni destekliyor brni elestiren de bakin zaten kötü bir insan düşüncesini icinde yasayabilmek icin didinip duruyorsun. Neyse allah yardimcin olsun. Vicdan yükü agir tabiTamam kardesim sen öyle yaparsın umarım birgun annen senin desteğine ihtiyac duymak zorunda kalmaz zira büyük hayal kırıklığı olacaktır onun icin umarim ayni şekilde evlatlarında sana bunları söylemez ya da o duruma düşmezsin boşver sen vicdan merhamet falan cok senin ilgi alanın değil sen kendin bir ömür saglam durmaya bugunde ilerde de hicbir zamanda çocuklarına ihtiyaç duymamaya bak git bu büyük konusmalarinin üstüne de bir bardak soğuk su iç fikrini söyleyen herkes gibi sende söyledin daha fazla sinirimi bozmayarak bu konuya veda edersen sevinirim hayatta başarılar
Elbette üzülüyorum yillardir hayatımda olan bircok seyimi paylastigim hayat arkadasi gördüğüm insanin bana böyle bir yasatmasi yalniz birakmis olmasi cok dokunuyor yuvam dağıldı evliligim bitti zor zamanlardan geciyorum canım yanıyor haketmedigim seyleri yaşadığım icin onaylanma intiyaci da duyuyorum bu da doğru ama neden vicdan azabı cekeyim ki annemi onun uslubuyla yalniz bırakıp en olmam gereken zamanda aman kocam daha önemli kiymetli diyip gitseydim mutlu mu olacaktım Allah a nasil verecektim hesabını babamin kemikleri sizlamazmiydi sizce her sey yoluna mi girerdi ben evlatlik gorevimi yerine getirmişim evliligim suresince eslik gorevimi de yerine getirdim hatalarim elbette olabilir insanim bunu daha önce de belirttim ancak kanser hastalığınin ne oldugundan haberiniz olmadigini dusunerek belirtmeliyim ki bu tür ölümlerde sadece bir kayıp olmuyor olay o süreç cok zor gözünüzun önünde eriyorlar günden güne hatta saatten saate ağri bantlariyla inleyerek gecirilen basinda caresizlikle neresinden kan gelecek bir lokma birsey boğazından gecse diye umut ettigin iki saat once bir gun once dilediginu yediği doyduğu kendi ihtiyaçlarını görebildiği ani bir kayıp değil her gün ölüm korkusuyla yasamak kaybetme korkusuyla yasamak demek bu biz babamin yemek istedigi seyi rahatsiz ettgi icin yiyemeyip kokladigini gördük 63 yaşındaki bir insani 100 yasindaki haline getiren bir hastalık bu yani cok yorucu ve üzücü bir ölüm öncesi de vardı annemse bu surecte hep yanındaydi babamin tahmin edersinki psikolojisi cok kötüydü babam annem bize emanet rahat uyu demeden son nefesini veremedi yani anlayacağın burada olay bencillik dayatma asla değil belki söylediğin genellemedir normal olandır ama ben onun ailesi için elimden geleni fazlasiyla yaptiysam ondan da en azından o günümde yapmasini beklerim herşeyden önce kırılmamayi duzgun bir üslupla konusulmasini idare edilmeyi beklerim yine kabul etmeseydi bir haftayi iki haftayi bile etmeseydi ama kirmadan yapsaydi bunu uslubuna dikkat edip kelimelerini secseydi yasadinizmi bilmiyorum ama o yas süresinde etrafınızda geride kalan aile fertlerinize tutunmak tek iyi gelen şey oluyor cok ön yargılı konuştuğunuz için ve uslubunuz cok sert olduğu icin tepki gosteriyorum yoksa eşimin türünün tek örneği olmadığıni biliyorum merak etmeyin empati yapmanızı öneririm bir anne olarak ve kendi anneniz adına.Senin de için hiiicc huzurlu degil belli ki. Annem de annem diye evliliğini yikima goturmenin (esinin de yanlisi var tabi ama sen de hatalisin) huzursuzluguyla burda herkese laf yetistiriyorsun burda. Bin yillik konularimi didikleyip okuyacak kadar, herkes beni destekliyor brni elestiren de bakin zaten kötü bir insan düşüncesini icinde yasayabilmek icin didinip duruyorsun. Neyse allah yardimcin olsun. Vicdan yükü agir tabi
Boşandım evet ama kendi hayatını kurmuştur kısmına henüz erisemedimSonunu okumaya korkuyorum. İnşallah bu öküzden bosanip kendine hayat kurmuştur konu sahibi.
Haklısınız ancak bu kadar üzmeyin kendinizi. Hayat devam ediyor, siz de devam edin. Eski eşiniz bencilmiş, anlayış merhamet yokmuş içinde. 1,5-2 aylık misafirlik için evliliğini yıkmış. Bence onun için üzülmeye değmez. Erken farketmiş olmanız iyi bir şey.
Allah sabır versin konu sahibi.
Annemi kanserden kaybettim bende o süreci çok iyi biliyorum.
5 yıl her anını yaşadım bilmeyenin anlaması mümkün değil.
Ben sizi anlıyorum ve hak veriyorum.
En doğru olanı yapmışsınız.
Ya çocuk falan olsaydı çok şanslısınız aslında.
Hayatınızı da kuracaksınız zaman içinde.
İnanın döndünüz diye çok korktum sonunu okudum direkt boşanmanıza çok sevindim.
Hiç kendinizi üzmeyin.
“iyiler kaybetmez, iyiler kaybedilir” Bunu sakın unutma. Sen sineye çeker, susar, yine bir şekilde evliliğini sürdürürdür. Neden yapamadın? Vicdanın el vermedi. Doğru olan da bu. Bizim dinimiz anne-babama of dahi diyemezsin, cennet anaların ayakları altındadır diyen bir din. Bu hayatta herkes kendi kalbinin ekmeğini yer. Onların ne düşündüğünü umursamayarak, bir gün pişman olmalarını beklemeyerek başla. En iyi intikam yok saymaktır. Nefret bile bir duygusur. Yok saymak karşındakini umursamamaktır.Bunlari duymak cok iyi geliyor gercekten tesekkur ederim beni ikna etmeyi başarmışlardı haksiz olduğum konusunda o kadar bedel ödetmeye çalışiyorlarki neredeyse bosanmakta hata mi ettim demeye başlamıştım kendi kendime Allah hiç kimseyi sınamasın öyle zor zamanlarinda bana bu süreçte destek olsalardi bir ömür unutmazdim ki aynı durumda kendi annesi olsa ondan önce ben sahip çıkardım benim annem babam onlari sevip saymamdan mutlu olan gurur duyan insanlardı umarım bir gün tenezzul etmedikleri helalligi istemek zorunda hissederler kendilerini
Sen ne saçmalıyorsun ya tabiki de annem de annem diyecek. Annesinin başından neler geçmiş. Senelerce babasının hastalığı ile uğraşmışlar. Kanser kolay bir hastalık değil Allah düşmanımın bile başına vermesin. Konu sahibi annem eve yerlessin dememiş, biraz misafir etmek istemiş. 2 hafta annemi evine almak istemeyen adamın var ya alnını karışlarım alnını. Kapıya koyar donuna kadar alır sokak hayvanlarına bağışlarım. Ayrıca burda yapılan yorumları saydırmışsın. Herkesin düşüncesi kendine, vicdanı da kendine. Ay sinir oldum ya insanlar nelerle uğraşmış görmüyor musunuz?! Yorumunuza inanamıyorum. Saf kötülük.Senin de için hiiicc huzurlu degil belli ki. Annem de annem diye evliliğini yikima goturmenin (esinin de yanlisi var tabi ama sen de hatalisin) huzursuzluguyla burda herkese laf yetistiriyorsun burda. Bin yillik konularimi didikleyip okuyacak kadar, herkes beni destekliyor brni elestiren de bakin zaten kötü bir insan düşüncesini icinde yasayabilmek icin didinip duruyorsun. Neyse allah yardimcin olsun. Vicdan yükü agir tabi
Ben zaten burada sizden cok sizi bu derece hakli bulan iki yuzlu tutum sergileyen kisilere soyledim soylediklerimi. Soz konusu erkek ailesi olunca tamamen fikir degistiriyorlar. Benim kayin ailesine hic tahammulum yok mesela. Ama cok da adilim. Asla ayrimcilik da yapmam, kendi ailemi kayirip karsidan gordugumde rahatsiz olacagim davranisi esime gostermem. Ama goruyoruz ki bu sitedeki bircok kisi hic de oyle degil Cunku ben kayinpeder öldü diye oglunun evine gelen kayinvalidelere ve oğullarına neler soylendigine burda bin defa sahit oldumElbette üzülüyorum yillardir hayatımda olan bircok seyimi paylastigim hayat arkadasi gördüğüm insanin bana böyle bir yasatmasi yalniz birakmis olmasi cok dokunuyor yuvam dağıldı evliligim bitti zor zamanlardan geciyorum canım yanıyor haketmedigim seyleri yaşadığım icin onaylanma intiyaci da duyuyorum bu da doğru ama neden vicdan azabı cekeyim ki annemi onun uslubuyla yalniz bırakıp en olmam gereken zamanda aman kocam daha önemli kiymetli diyip gitseydim mutlu mu olacaktım Allah a nasil verecektim hesabını babamin kemikleri sizlamazmiydi sizce her sey yoluna mi girerdi ben evlatlik gorevimi yerine getirmişim evliligim suresince eslik gorevimi de yerine getirdim hatalarim elbette olabilir insanim bunu daha önce de belirttim ancak kanser hastalığınin ne oldugundan haberiniz olmadigini dusunerek belirtmeliyim ki bu tür ölümlerde sadece bir kayıp olmuyor olay o süreç cok zor gözünüzun önünde eriyorlar günden güne hatta saatten saate ağri bantlariyla inleyerek gecirilen basinda caresizlikle neresinden kan gelecek bir lokma birsey boğazından gecse diye umut ettigin iki saat once bir gun once dilediginu yediği doyduğu kendi ihtiyaçlarını görebildiği ani bir kayıp değil her gün ölüm korkusuyla yasamak kaybetme korkusuyla yasamak demek bu biz babamin yemek istedigi seyi rahatsiz ettgi icin yiyemeyip kokladigini gördük 63 yaşındaki bir insani 100 yasindaki haline getiren bir hastalık bu yani cok yorucu ve üzücü bir ölüm öncesi de vardı annemse bu surecte hep yanındaydi babamin tahmin edersinki psikolojisi cok kötüydü babam annem bize emanet rahat uyu demeden son nefesini veremedi yani anlayacağın burada olay bencillik dayatma asla değil belki söylediğin genellemedir normal olandır ama ben onun ailesi için elimden geleni fazlasiyla yaptiysam ondan da en azından o günümde yapmasini beklerim herşeyden önce kırılmamayi duzgun bir üslupla konusulmasini idare edilmeyi beklerim yine kabul etmeseydi bir haftayi iki haftayi bile etmeseydi ama kirmadan yapsaydi bunu uslubuna dikkat edip kelimelerini secseydi yasadinizmi bilmiyorum ama o yas süresinde etrafınızda geride kalan aile fertlerinize tutunmak tek iyi gelen şey oluyor cok ön yargılı konuştuğunuz için ve uslubunuz cok sert olduğu icin tepki gosteriyorum yoksa eşimin türünün tek örneği olmadığıni biliyorum merak etmeyin empati yapmanızı öneririm bir anne olarak ve kendi anneniz adına.
. Ama goruyoruz ki bu sitedeki bircok kisi hic de oyle degil Cunku ben kayinpeder öldü diye oglunun evine gelen kayinvalidelere ve oğullarına neler soylendigine burda bin defa sahit oldum