Babamı kaybettim, eşim üzerinden 1 hafta geçmeden beni ağlattı, boşanma aşamasına geldim. Siz olsanız ne yapardınız?

Ayıp zaten, isterseniz 10 günlük evli olun ölüm hali başkadır, keyfe keder bir durum değildir, insan en çok da eşinden şefkat anlayış bekler.

Babam vefat ettiğinde 38 yaşındaydım günlerce hüngür hüngür ağladım, neredeyse boyumca kızım vardı, yaşını başını almış kadındım ama başım okşansın acım hafifletilsin istedim çünkü içim acıyordu.

İnsan insana böyle zamanlarda anlayış gösterecek.

Sizin yaklaşımınızdaki yorumlar “farklı yorum” değil. Acımasızlık, empati yoksunluğı ve alaycılık. Her neyse, saygı duymak dışında yapabileceğimiz bir şey yok, karşılıklı olarak.

Başın sağolsun Mune abla.
Bu forumda var bir furya bu gerçek ama bari böyle konularda sürmese keşke. Çok üzücü.
Allah kimseyi böyle acılarla sınamasın. Çoğumuz ana baba acısı çekeceğiz ama bu acıyla beraber böyle darbeler yemek en beteri olsa gerek.

Birkaç yerde yeni evli vurgusu yapılmış, önceki sayfalara dönüp bulup alıntılayamayacağım şimdi ama yeni evli olunca ne oluyor?
Ailesinden birini kaybetmiş bir insanın normal şartlardaki bir yeni evli gibi eşiyle romantik akşam yemekleri yiyebileceğine, sarılarak film izleyebileceğine, tavşanlar gibi yatakta döne döne sevişip evin içinde donla koşturabileceğine inanıyor olamazsınız ya.
Böyle bir kayıp yaşayınca ortada "yeni evlilik ihihi" gibi bir durum kalmıyor, kesin bilgi.
Eşini seven insan eşinin ihtiyaçlarına göre hareket eder böyle durumlarda. Annesine ihtiyacı varsa çağırır, kendisine ihtiyacı varsa sarılır teselli eder. Babasını 3 gün önce kaybetmiş eşine rest çeken insanla yola devam edilmez.

Sağ olasın ablacım, ölüm hayatın gerçeği ama acısı zor maalesef, Allah herkese sıralı ölüm nasip etsin.
En zoru da eşim dediğin insandan destek görmemektir bence, evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diyerek yola çıkıyoruz, eş yarı yolda bırakıyor.

Kimseye gel ailemle yaşa, ailem temelli bizde kalacak denmez, süresiz misafirlikler, emrivakilere ben de tepki gösteririm ama bu konuda ydgns’ye hak veriyorum, yaşı genç gurbette evli, kötü bir hastalığın pençesindeki babasının öleceğini biliyordur ama bildiğimizi kabullenmek dahi kolay değildir, ailesine ihtiyaç duymuş, ki anne ya da baba ölünce diğeri de ölecek korkusu yaşıyorsunuz bir süre, uzakta olmanın duygusallığıyla annesini istemiş, taş olsanız merhamete gelmeniz lazım ama işte bazı erkekler taştan da soğuk.

Kesinlikle. Düğünümden 1 saat sonra Allah korusun ailemden birini kaybetsem kalanlarla yakın olmak isterim. Gözüm de yeni gelin sunumuymuş sevişmeymiş romantik yemekmiş görmez. Eşimden de destek beklerim. 1 saatlik evli bile olsak.
Aynı durumda da yaparım yapılması gerekeni eşim için.

Vefattan sonra bile kabullenemiyor ki insan bir süre. Uzak şehre gitmesi ve hatta bu süreçte evlenmesi bile suçlama sebebi olarak kullanıldı konu sahibine ama ben kendisinde hiçbir hata göremedim. Hatta anlattığından fazla bir şey, bir hata yaptıysa dahi bu süreçte anlayış görmesi gerekirdi eşinden.

Empati kurdum zaten. Babam bu kadar hasta olsa bu koşullarla bu adamla asla 10 saat uzakta bir şehirde ev kurmazdim. Alay ettiğim de konu sahibi değil , senin konu sahibi olduğunu zannettigin evlat profiliydi.... Saygı konusunda da birşey diyemiyorum, çünkü burda saygi duyulmayan tek bakış açısı benimki çünkü.... " Diretme merhametsiz, empati yoksunu saygısız gadın" bunlar az önce size değil bana söylendi dikkatinizi çekerim

Son düzenleme:
Konu sahibi çalışmıyormuş, eş ailesinin yanına gitmişse bunların göze alması gerekirmiş.

Yeni evliymiş,11 aylık evli olunca vefat durumunda annenin gelmesi yanlış oluyormuş.
Değil 11 ay, 1 aylık olsun anne baba ölümü başkadır.

Bazı yorumları hayret ederek okudum cidden.

Nedense desteğe ihtiyacı olan tek kişi anneymiş, babasını kaybedenin acısı yokmuş gibi değerlendirilmiş. Yeni evliliğin başına çöken kara bulut sanki kadın. Anne derdi olmasa konu sahibinin 2. gün gözünün yaşını silip yemeğin yanına hangi şarabı açacağını düşüneceğini sanıyorlar herhalde, anlam veremedim yeni evlilik vurgusuna.
Dünyadaki en önemli şey evliliklerimiz ya, aman onlara zeval gelmesin de ne olursa olsun. Ana baba kim ki?

Erkek ana babasından bahsediyor olsaydık hain gelin, vicdansız el kızı olurdu, sebep de eve istememek boşanmak falan değil yemeğe kalkmamak falan olurdu.
Valla eşim ilk sıradadır her zaman ama annemi babamı yok sayamam. Eşim de zaten bu yaklaşımda olabildiği için ilk sıradadır benim için

Estağfurullah. Kırmak asla istemezdim. Kırdıysam özür dilerim. Sadece çok abes geldi bu yaklaşım bana. Yeni evli de olsa, hatta kadının annesi kötü bir kaynana falan bile olsa insan eşi, sevdiği insan için sabreder. Benim kaynanam fenadır mesela, belki okumuşsunuzdur konumu. Eşimin böyle bir durumu olsa dört dörtlük ağırlar, birbirlerine iyi gelebilmeleri için gereken ortamı yaratmaya çalışırdım.

Bir de siz bu kadının boşanmasını çok haklı buldunuz, ona sayfalarca destek oldunuz ya...şunu da hatırlatayım, bu profilde bir kadın, kocası dön dese koşa koşa evine döner....bence adam yarım ağızla gel derse kesin dönecek , zaten beklemiş eşten ve eş ailesinden uzun süre dememişler ... Ama döndüğü zaman biz öğrenir miyiz bilmiyorum...

Leş insanlar.
Ailen neden hiç gelmedi evine? Engel mi oldu?

Diğer yorumların hepsini okumadım birkaç yorum gözüme takıldı da öyle yazdım, herkesin fikri kendini bağlar.
Neredeyse 30 yıllık evliyim, dedelerimi, babamı, anneanne, babaanne, dayı gömdüm.
Eşiminde ailesinde vefatlar oldu, onun acılarında da benim acılarımda da birlikte ağladık, çünkü insanız ve birbirimize böyle zamanlarda ihtiyacımız var, hele de birbirimize eş diyorsak eş olmak bunu gerektirir.

Benim bir arkadaşım daha 1 haftalık evliydi annesi beyin kanaması geçirdiğinde, kızın elindeki kına kurumadan hastanenin yoğun bakımında 1 ay geceli gündüzlü sabahladı eşiyle, ki tek çocuk değildi ama çocuksuz tek evlat o’ydu. Annesi kurtarılamadı vefat etti.

Adam isyan edebilirdi, kapıyı çarpıp gidebilirdi ama benim de annem var anneme bir şey olsa deyip empati yaptı, böyle zamanlarda birbirimize destek olmamız lazım dedi.

Ne oldu peki? Arkadaşım dünya iyisi bir kadın, eşi ve eşinin ailesi de cidden çok iyi insanlardı, arkadaşımı hiçbir zor anında yalnız bırakmadılar hep destek oldular, hastaneyse hastane, evin işi gücüyse iş güce koştular ama arkadaşımda onları baş tacı yaptı.

Biraz anlayış biraz saygıyla yürür evlilikler, birbirimize kul köle olalım demiyorum ama hayat arkadaşı olalım hepimizin başına gelecek şeylerde birbirimize destek olalım diyorum, erkekler hep bana demesinler.

Babam bir süredir hasta zaman zaman zor günler geçiriyor yine de her halimize şükrediyoruz. Bu süreçte ben tüp bebekle hamile kaldim hamileyken hep içimde korku vardı bu süreçte babama bişey olursa diye çok korktum çünkü bebeğimi görmeyi çok istiyordu çok şükür gördü oğlum babama motivasyon,moral kaynağı oldu.konu sahibinin bu dönemde evlenmesi elestri sebebi olmuş bazen gerçekten bazı yorumlari hayret ederek okuyorum. Konu sahibi 7 yillik ilişkiden sonra evlenmiş belki babasinin evlendigini görmesini istedi belki o anlarda yaninda olmasini istedi .şu an kardeşim bekar babam hasta babama sorsak kardeşimin evliliğini görmek ister neden bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor neden empati kurulmuyor anlamak güç

Estağfurullah niye kırılayım? Güldüm sadece...Seni burdan biliyorum louder, yaşadıklarından sonra ne kadar hassas olduğunu da tahmin edebiliyorum. Hatta sen bu konu sahibiyle aynı durumda kalsan neler yapardın onu bile tahmin edebiliyorum muhtemelen siler atardin bu adamı, asla donmezdin, canına okurdun... Dönersen kendine saygın kalmazdı. Yanılıyor muyum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…