Babamı kaybettim, eşim üzerinden 1 hafta geçmeden beni ağlattı, boşanma aşamasına geldim. Siz olsanız ne yapardınız?

İlginç olan da 7 senelik ilişkide birbirilerine daha çok bağlanmalari gerekirken daha iyi anlamaları gerekirken en küçük krizde bu kadar kolay bosanabilmeleri..

İlginç olan da 7 senelik ilişkide birbirilerine daha çok bağlanmalari gerekirken daha iyi anlamaları gerekirken en küçük krizde bu kadar kolay bosanabilmeleri..

Konu sahibinin eşi evlenene kadar pek renk vermemiş, evlendikten sonra zaten bana muhtaç diye düşünmüş.

Yoksa evlenmeden önce hergün akraba ordusuna bakacaksın deseydi konu sahibi kabul etmezdi diye düşünüyorum.

Meselenin özü adalet anlayışı ve saygı.... karşı tarafın yaptığı iyilikleri görev/zayıflık olarak değerlendirince bu sonuç ortaya çıkmış maalesef.

11 ayda kadının annesi babası evine bile gelmemiş. Annesiyle yaşamak isteyen çocuk kadın dememek için yeterli bence bu. Bir vefattan sonra uzak şehir de söz konusuyken 1-2 ay misafirlik istenmesi de çocukluk değil bana göre, elbette fikirler değişebilir ancak ben konu sahibinde bir çocukluk göremedim

+100000
Bu kadar acı yaşamış bir eş varken zehir olsa yutarsın. 1.5 ay nedir?
Bu kaynanam her kış bize geliyor bana sormadan 5 ay kalıyor konusu değil.
Ki sen kadını kendi ailenin dibine getirmişsin. Haftada 3 gün onlarla görüşmüşsün. İnsanda bir adalet duygusu olur.

böyle bir eşin olacağına bekar kalmak en iyisi. baba ölmüş kızı annesine destek olmak için bir süre onu evinde misafir etmek istemiş. koca da sanki ortada normal bir durum varmış gibi 1-2 hafta ancak çekerim demiş. terbiyesizlik ve eşinin acısına saygısızlıktır bu. böyle bir zamanda destek olmayan kişiye de eş denmez. def et gitsin

Yazdıklarınıza göre konuşacağım.

Tamamen haklısınız, ortada çok büyük bir ayıp var. Zaten adam değilmiş, çocuk olmadan bitmedi iyi olmuş. Lütfen sizde engelleyin ve takip etmeyin o kişiyi. Önünüze bakın, mutlu olmaya çalışın ve olun. Her şerde bir hayır vardır derler ya bence böyle bir şey yaşamışsınız.

Eşinin annesini 1 ay bile misafir edemeyecek adamdan ne eş olur ne baba... Önünüze bakın

Evlenirken eşinin memleketinde yaşamayı kabul eden , çalışmayan bir kadın, hele yeni evlendikleri zamanlarda yakınlarda yaşayan ve hayırlı olsuna gelen eşinin akrabalarını agirlayacagini tahmin etmiştir bence. Hatta büyük bir kısmını kendi davet edip instaya mutlu mutlu ikram fotoları atmıştır diye tahmin ediyorum.... Baba zaten ağır hasta olduğu için de 9 -10 aylık süre içinde uzun yola çıkıp yanına gelmemiş olmaları normal. 20 yıllık evli değil ki bunlar...Kadın zaten kocasının onu sürekli yalnız biraktigini, bunaldigini yazmış önceki konularda yani bence anneyi birlikte yaşamaya davet etmesinin yasla çok ilgisi yok. Öyle olsa ablaları sen yeni evlisin önce bizde kalsın , ağır dönemi bizde torunlarıyla atlatsin derdi zaten....

Son düzenleme:
1-2 ay çok uzun bir süre. Ayrıca böyle yas durumunda kadın eve geldi yerleşti, 2 ay sonrayı takvimde işaretleyip geri sayım sonunda göndermek de olmaz. 2 ay 3 ay olur 5 ay olur. Kocasının ifade biçimi yanlış ama yemekli misafirle 1 haftalık misafirlikle bu konu bir değil.

Evlenen kişiler de evlilik içinde aileleriyle sanki aynı evde yaşar gibi ilgilenemeyeceklerini bilmeliler. Ben kayınvalidemle 2 ay aynı evde yaşamak istemem. Bu konudaki çoğu kişinin de istemeyeceğine eminim. Hele ki evleneli daha 1 yıl bile olmamışken…

Babanin vefatindan sonra annesini evinde 1.5 ay misafir etmeyi makul bulmayanlar anne- baba sevgilerini, vicdanlarini, hayirli bir evlat olup olmadiklarini sorgulasinlar bence. Bu kadar buldumcuk olunmaz. Kadinlarin yaradilis sebebi erkekleri mutlu ve rahat ettirmek degil. Kocam odakli davranicam diye insanliktan cikmamak gerek. Kaldi ki soz konusu anne baba ise durum koca icin de aynidir. Ayni durum bir kocanın basina gelse esine sormadan annesini getiriverir. Yas sureclerinde insanlara yardimci olup bu sureci kolaylikla atlatmalari saglanir. Ustelik bu ANNE ANNE..

Ya bir de insan yas da tutsa kimsenin evinde rahat edemez ki. Benim kv boşandı, ölümden beter şeyler yaşadı eşiyle anne gel bizde kal durma o evde dedim, 3 gün sonra döndü evine. Ama hayatı boyunca çalışmış kendi ayaklarının üzerinde durmuş sosyal bir kadın, yapamadı eğreti yerde.
Kalsa benim de isime gelirdi o dönem ama istemedi mesela.

Bu durumun eş ailesi ağırlamakla, dolayısıyla çalışmamakla hiçbir ilgisi yok bence. Konu sahibi diğer kardeşlerine göre annesiyle daha yakın bir ilişkide olabilir. Babasının acısını en ağır atlatan ve dolayısıyla annesine daha fazla ihtiyaç duyan evlat olabilir. Her konuda mantıklı yaklaşmaya gayret ediyorum ve bu konuda da mantıklı olan konu sahibinin hak ettiği anlayış. Baba vefatını annesini yanına çağırmak için bahane edeceğini hiç sanmıyorum kimsenin. Vicdan merhamet bla bladan önce saçma geliyor.
Bundan sonra mutlu olur umarım, zor zamanında destek verebilecek insanlar olur çevresinde

Yapma louder, babası ağır hastayken düğün dernek yapmış bir evlattan bahsediyoruz senin bahsettigin evlat profili aşkından ölse bile babası bu kadar hastayken ve annesi hasta bakımında yardıma muhtacken o evden ayrılıp uzak şehre gelin gitmezdi. Annesinin asıl o zaman desteğe , konu sahibinin de asıl o dönemde babasinin yanında olmaya ihtiyacı olurdu....Senin bahsettigin evlat profili ya evliliği erteler veya eşini anne babaya yakın bir yerde ev kurmaya mutlaka ikna ederdi en başta. Ani bir kaza sonucu yaşanmış bir kayıp değil ki bu, adam yıllardır hastaymış....Benim mantığım da böyle söylüyor...

Son düzenleme:
Başın sağolsun Allah sabır versin.eşin olacak adam (gerçi adam değilmiş) gerçekten merhametsiz ,düşüncesiz biriymiş. Temelli bir kalma söz konusu olmadığı halde böyle davranması gerçekten çok incitici. desteğe en çok ihtiyacin olduğun dönemde sana bunu yaşatması sana destek olacağı yerde vefatın 3.günü eşya toplatmasi çok acımasızca. Ben bazi insanlarin bazi durumlarla sinandigini düşünürüm hep. sana böyle bi durumda bunlari yaşatan insan eninde sonunda benzeri ile başbaşa kalacaktır. Yol yakınken hazir çocukta yokke Allah sana gerçek yüzünü göstermiş bu insanın .çalışıyor musun bilmiyorum ama acın hafifleyince işin yoksa bir iş bak kendine hayata karış bir şekilde. Zor bi dönem geçiriyorsun psikolojik destek alma imkanin varsa al bu süreçte

Konu bence istemek değil
10 yıl evliliktede olsa kv ile aynı evde yaşanmak istenmemesini anlarım
Ama ortada keyfi bir durum yok
Gideyim gezeyim 1-2 ay çocuğum evinde kalayım durumu değil
Acılı bir eş var, kadın erkek farketmez, acısına saygıdan onun annesinede 1-2 ay katlanılamıcaksa boşanmak en doğru karar
Evlilik iyi günde kötü gündeyse madem biz daha 1 senelik bile evli değiliz banane senin kötü gününden diyen eş eski eş olması daha hayırlıdır

Bence konuşan mantığın değil piraye, önyargın. İlk evliliğimde isteme törenim hastanede olmuştu. Babam çok uzun süredir hastanede yatıyordu ve bunları görmek yaşamak istediğini söylemişti.
Hiçbir şeyi bilemez, emin olamayız. Bir insanı “babanı umursamıyorsun hastayken düğün yaptın” diye suçlamak en büyük çocukluk ve vicdansızlıktır bana göre. Asla anlayamayacağım şey bu.

Konu sahibi çalışmıyormuş sanırım. Aslında böyle boşanmaya varacağına keşke 1 aylığına kendisi annesine misafir olsaydı.

Yazmayayim dedim ama dayanamadim. Babasi kanser hastasi olan bir kizi, babasi hastayken dugun yaptigi icin elestirip gulmeniz cok acimasizca. ne diyecegimi bilemedim gercekten. O dugunu hangi motivasyonla yaptigini biliyor musunuz? Belki babasi ölmeden murvetini gorsun diye yapildi. Ayrica yillardir suren bir hastaliktan bahsediyoruz. Hayati donduramayacagimiza göre bir yandan da yasamaya devam etmek zorundayiz. Hayat boyle bir sey.
Sirf hakli cikabilmek adina insanlari yaralayacak, empatiden yoksun yorumlar yapmak dogru degil.

Bence ilk ağırlayan kişi konu sahibi olmasaydi eşi yine ayni tepkiyi verirdi.yas dönemindeki birine bu eziyeti yapan kişinin farkli davranacağını düşünmüyorum hatta kavganin dozunu arttirirdi

1-2 ayla biteceğinin garantisi yok ki. Kaldı ki 1-2 ay da benim için uzun bir süre. Konu sahibi kendisi de annesine gidebilirdi.

Çok önyargılısınız
Baba ölüm döşeğinde belkide kızının mürvettini görmek istedi, bunun için ricada bulundu?
Var böyle durumlar biliyorum
Bazılarına saçma bazılarına doğru gelebilir
Ama babanı çok düşünüyordun düğün yapana kadar ailene destek olsaydın demek, helede konunun detayını bilmeden demek, hoş değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…