• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babamı dondurmak istiyorum

Yok canım bu kadar da değildir herhalde

İnsanlar bu kadar ezilmeye niye hiç baş kaldırmaz da yıllarca devam ettirir bu eziyeti

kardeşim askere gidecek diye para vermedim geçen ay hem alışveriş yol parası vs. diye babam fenalık geçirdi
annem kızım az da olsa verelim ben gözüme lazım olursa diye üç beş kenara koymuştum dedi sinirlendim dedim adam senin şekerin çıkınca kör olacağını bilmesine rağmen boş konuşmaya devam ediyor diyrum kızım sen ne ara vicdansız oldun bu kadar günahtır adam düşkün olacak diyor
annem hep vicdan kızım vicdan kızım der
anneme o çalışmıyor sen felç falan geçirmiş halinle çalışıyorsun diyorum Allah görsün sen beni düşünüp üzülme der

ev için anneniz tapuda şerh koyabilir.

onun dşında sen çalışıyosun annen de hala çalışıyorsa nedne boşanıp ayrı eve çıkmıyosunuz?

tapuya şerhi
en kısa nasıl haledebilirim
ben birdaha ki ay para vermeyince kıyameti koparacak biliyorum ailesinin üstüne falan evi yapıp malımızı versin istemiyorum

Öfff bir bırakın ya:işsiz:
Sanki görmüyoruz içini biraz dökenlere de"Baba o baba!!!Büyük harfle BA BA"yazanları.."Keşke babam sağ olsa da beni günde 3 öğün dövse, aç bıraksa,şükret babacığın başında"diyenleri.
Ne desin kız,ne söylese kabahat,klişe oldu bazı yorumlar da ama bıktırdı vallahi:işsiz:

sırf öyle yazanlar için yazdım zaten o açıklmayı çünkü konunun yarısı bazı konularda onlarla dolu
ama şimdide böyle yazılıyor

tapuya şerhi
en kısa nasıl haledebilirim
ben birdaha ki ay para vermeyince kıyameti koparacak biliyorum ailesinin üstüne falan evi yapıp malımızı versin istemiyorum

konutun bağlı olduğu tapu müdürlüğü ile görüşün. bilgim yok maalesef.

Neden bu zamana kadar bırakıp gitmediniz ki ? Anneniz de, siz de hizmetçilik yapmışsınız bu zamana kadar. Babanızın haksız yediği o kadar parayla kendinize bir hayat kurabilirdiniz.

30 yaşındasınız. Hakkınızı savunun, ezdirmeyin kendinizi. Babanız diye böyle bir adamı çekmek , alttan almak zorunda değilsiniz.

Bir de baba, anne,evlat,kardeş diye sevgi ve saygı duymak güzelde, içi boş kalınca ne sevgi ne saygı haketmiyorlar bence. Çok şükür çekmedim ama çekenlerede laf etmiyorum.

dondurmak derken
yanlış anlaşılma olmasın adam ne yapsa da benim babam zarar vermek anlamlı değil bağırıp çağırmaması için lafın gelişi yazdım

başlığı değiştirebiliyor muyum? dondurmak ı yanlış anlayıp zarar vereceğim sanılmasın sakın
babam o benim ağzıma da s.çsa
Bu yorumu yapmak zorunda hissetmenize çok uzuldum. Ne kadar sindirildiginizi anlatiyor aslında bu açıklama çabanız. 30 yaşındasınız. Babaniz şimdiye kadar sizi elestirdi, size değersiz hissettirdi ve sizi yasinizdan büyük davranmaya zorladı belki çok küçük yaslarinizda. O yüzden elestirilme, suclanma kaygısı yasiyorsunuz.

Evden ayrılma cesaretiniz yoksa bile kendi dogrularinizi kimseden çekinmeden ifade etmekten başlayarak kisiliginizi ozgurlestirin. Ne olursa olsun o senin baban diyeceklerin kuracagi baskiyi düşünerek ne olursa olsun o benim babam demek zorunda degilsiniz, bunu unutmayın lutfen. Bu adam sizin 30 yilinizi çalmış ona karşı öfkeli olmak, onu affetmek istememek sizin hakkınız. Bunu bildiginizi biliyorum. Siz de bunu kimseden çekinmeden ifade edebileceginizi bilin lütfen. Burada evet derdim var diyene on kişiden dokuzu bin beter ol der fakat o dokuz kişinin onayı gerekmiyor sizin doğru olana karar vermeniz için.

İnsanlarin suclamalarina hedef olmamak için dogrularinizdan vazgeçmek dogrulariniz için onlarla mücadele etmekten daha çok yaralayici olur inanın bana. Özeleştiri her zaman yapın fakat elestirilmemek adına kendinizden ve dusuncelerinizden vazgecmeyin. Siz çok degerlisiniz. En başta insan olduğunuz için değeri hakediyorsunuz. Babanız size değer vermemiş, buradaki kadınlar size değer vermemiş, inanın bu onların kendi problemi, hiçbiri sizin degerinizi eskiltmez.

Yorumum biraz klişe olabilir fakat ne yazık ki doğru. Tam hukuki yönlendirme yapacaktım (ki sonra yine yaptım) ilk yorumda açıklama yapmış yanlış anlamayın diye. Babası canıymış kanıymış e o zaman ne hali varsa görsün ne diyim
Konu sahibi bilmeyenlerin yaşamayanların babana öyle deme yapma baskısı ile, belki de toplum baskısı nedeniyle böyle yazmıştır sanıyorum. Bazen zincirlerden kurtulamıyor insan. Sizde haklısınız tabii. Konu sahibi güzellikle çözmek istiyor ama çözülmez.

ev uzerine aile konutu serhi koydurabilirsiniz sanirim. muhtarliktan ve tapudan alacaginiz belge yeterli.

Öfff bir bırakın ya:işsiz:
Sanki görmüyoruz içini biraz dökenlere de"Baba o baba!!!Büyük harfle BA BA"yazanları.."Keşke babam sağ olsa da beni günde 3 öğün dövse, aç bıraksa,şükret babacığın başında"diyenleri.
Ne desin kız,ne söylese kabahat,klişe oldu bazı yorumlar da ama bıktırdı vallahi:işsiz:
"Keşke dövseydi,sövseydi ama başımda olsaydı,şükret" diyenler zaten hep belli profiller değil mi?
Açıkçası hiç dikkate alınacak türden cümleler değil.
Benim yaşadığım bölgede hayatı bizzat ebeveynleri yüzünden kaydırılmış onlarca kadın var. Ki onlar sadece benim etrafımda olanlar. Bir de sağdan soldan gördüğümüz/duyduklarımız var.
Maalesef çoğunun da ağzında aynı ayet var.
Tabi çocuğuna her türlü pisliği,eziyeti reva gör sonra da "anaya babaya of bile denmez" de.
Hı hı oldu canım. Eminim ki öbür tarafta bazı ebeveynler evlatlarını düşürdükleri hallerden ötürü fena zıplayacaklar.
Bu olay var ya benim eski eşimin "Ben izin vermezsem babanın cenazesine bile gidemezsin" laflarına benziyor.
Sen her türlü ahlaksızlığı,hırsızlığı,sahtekarlığı yap sonra işine gelmeyen konularda da ayet,hadis yumurtla. De get soytarı.

o adama ha
dondurmak derken
yanlış anlaşılma olmasın adam ne yapsa da benim babam zarar vermek anlamlı değil bağırıp çağırmaması için lafın gelişi yazdım

başlığı değiştirebiliyor muyum? dondurmak ı yanlış anlayıp zarar vereceğim sanılmasın sakın
babam o benim ağzıma da s.çsa[/QUOTE o adama hala baba diyorsanız burdan da yardım beklemeyin

"Keşke dövseydi,sövseydi ama başımda olsaydı,şükret" diyenler zaten hep belli profiller değil mi?
Benim yaşadığım bölgede hayatı bizzat ebeveynleri yüzünden kaydırılmış onlarca kadın var. Ki onlar sadece benim etrafımda olanlar. Bir de sağdan soldan gördüğümüz/duyduklarımız var.
Tabi çocuğuna her türlü pisliği,eziyeti reva gör sonra da "anaya babaya of bile denmez" de.
Hı hı oldu canım. Eminim ki öbür tarafta bazı ebeveynler evlatlarını düşürdükleri hallerden ötürü fena zıplayacaklar.
Bu olay var ya benim eski eşimin "Ben izin vermezsem babanın cenazesine bile gidemezsin" laflarına benziyor.
Sen her türlü ahlaksızlığı,hırsızlığı,sahtekarlığı yap sonra işine gelmeyen konularda da ayet,hadis yumurtla. De get soytarı.
Bazı yorumlar bana artık kopyala yapıştır yapılıyor gibi geliyor.
Ana babaya öf bile denmez amenna.
Fakat o madalyonun bir yüzü.
Fakat diğer bir hadisi şerifte der ki,"evin babası gelince çocukların korkudan kaçıştığı ev en şerli evdir"
Ailesine yediğinden yedirmesi,giydiğinden giydirmesi ve evlatlar arasında ayrım yapmaması tavsiye edilir peygamberimiz tarafından.
Ve kadının kendi kazancı üzerinde hakkı olduğunu belirtir,daha birçok şey.
Çocukluğumdaki komşumuzun,eşinin 3 5 balığı pişirtip arsızca yediği ve hamile olduğuna aldırış etmeyip tadacak kadar bırakmadığını anlattığı hala aklımda.
İşine gelmeyenleri hiç görmeyip işine gelenleri göze sokan kocalar haltetsin,eşinden izinsiz aileye gidemez diye de bir şey yok,boşa kasılıyorlar.
Kendimiz yaşamasakta empati çok mu zor,kaldı ki bir çoğumuz çevremizde nelere şahit oluyoruz,empatiye bile gerek yok görebilene...

Yav he he deseydin
Her türlü moku yerler sonra işine gelen ayeti kendilerine göre yontarlar
Hiç bir konuda Allahı hatırlamaz her türlü pisliği yaparlar
Sonra Allah Allah derler

Kadını kendi babasının cenazesine göndermeyecek kocanın içine...........
Kesin size davranışlarıda mükemmel tam İslama uygun bir eşti
Parasını her konuda ne yapıyorsa sizden rızalık alırdı ev işleri için size teşekkür eder para verirdi falan

Bıktım artık ayetleri kendi işine geldiği gibi çevirenlerden

Bildigim kadariyla Hulya avsarda annesine kumar oynadigi icin kisitlama getirtmisti. Sende bi avukatla konusup babana kisitlama getirtebilirsin, boylelikle kimseye birsey satamaz.

Back