Ben de dondurmak deyince o kadar iyi babam var ki "yanımızdan ayırmayalım,mumyalayalım" diye anladım.dondurmak derken
yanlış anlaşılma olmasın adam ne yapsa da benim babam zarar vermek anlamlı değil bağırıp çağırmaması için lafın gelişi yazdım
başlığı değiştirebiliyor muyum? dondurmak ı yanlış anlayıp zarar vereceğim sanılmasın sakın
babam o benim ağzıma da s.çsa
Anneniz için malulen emeklilik şartlarını araştırıp başvurun.Merhaba
babam herşeyi kendi en iyi bildiğini zanneden hiçbir iş beceremeyen biridir
onu anlatacağım sorum sonunda direkt soruyu cevaplayabilirsiniz
küçüklüğümüz yokluk içinde geçti doyalım diye sürekli kuru ekmek yerdik, ekmeksiz yedikmi zaten kafamıza vururdu annemde babamda
babam tek derdi para
erkek kardeşim doğduğunda ben okulluydum
erkek kardeşim hastalandı baygınlık geçirdi
annem ağlardı erkek kardeşim hastalıktan içerde yatardı ben çocuk oynardım bebeklerimle (ilkokuladyım)
babam hastaneye götürmedi (para gitmesin diye)
gözüm kıpkızmızı oldu annem kaç defa dedi para yok herşeye para harcarsak nasıl birikim olacak derdi
gözüm şişmeye başladı ama adam beni yeni götürmüyordu
birgün kalktım bir gözüm açılmıyor resmen çok kötü şişti ben ağlıyorum annem ağlıyor nasıl ulaştıysa babam geldi o zaman hastaneye gittik vs.
ama babam bizden bu kadar kısarken abileri babası isterse hep verdi hiçbir zaman yok dmeedi
annem işe girince biz elimizde para gördük kardeşler olarak
benim ilkokulda ki hocam durumumuzu biliyordu, ortaokulda iş eğitimi dersinde babam para vermezdi ne biçim okul kitapları öğretsinler derdi bir iki defa ısrar ettğim için el kaldırdı sizin yüzünüzden para birikmiyor oto boka harcıyorsunuz alıp yapsan ne işe yarayacak hiç atacaksınız çöpe
ben kopya verir iş eğitimimi öyle hallederdim
kaç defa baba kitap okumak istiyorum dediğim ilk1-2 deyişimde kızmadanokul kitapları okudun bitirdin hikaye okuyacaksın dedi sonraki söylediğimde şiddetle bağırdı, çok akıllı olmuş herşeyi okumuşta hikaye kitabı okuyacakmış dedi
annem liseye başladığımda işe girdi resmen her ay kavga çıkardı annem hep arada kalarak öncelikle okulumuz için bizim için birşeyler yapardı alırdı babam her defasında gerekisiz harcıyorsunuz sizin yüzünüzden ev köy sahibi olamıyoruz derdi
annemde 2000 yılında bir ev parası (yeni yapılan binaydı üstelik söylediği yer) verip babana araba almasaydın
abilerinin kumar borçlarını ev taksitlerini tatil paralarını vermeseydin dedi
şiddetli tartışmalar oldu annem çok ağladı
herzaman önümüze durdu, çocuklarım hep eksik kaldı senin ve vizcdan baban abilerin yüzünden kimse ben,m çocuklarıma değer verdi dedi durdu ama duvara söyledi yani adam nato mermer nato kafa
ben çalışmaya başladım liseden sonra (tüm sınıf öğretmenlerim kızınızı okutun diye annemi çağırdı derslerim iyiydi) maaşıma el koyardı 50 tl bırakırdı annem kavga ederdi okulamı gidiyorda lazım olacak boşa para harcayacak alışmasın dedi
birgün babalar günü için hediye aldım cumartesi maaşımızıda almıştık kendime annemede çorap aldım ama hepsş ayrı poşetti babam o gün öğle yemeğine geldi görünce bir bağırmaya başladı para geçince elinize nereye boşa harcayacağınızı bilmiyorsunuz falan bağırıyor sadece ucuzdu dedim süprriz bozulmasın diye maaşını vermeyceksen eşyalarını falan topla defol git dedi
birşey demedim
üniversite okduum geldim çalışmaya başladım hala maaşıma el koyuyor hastaneye falan gitsem harcasamda kızıyor birgün tamam sürekli işyerimden izin alayım işten atarlarsa dedim ondan sonra sustu senin hastane masrafın beni ilgilendrmez kesme dedi ama her defasında şimdi alıştı ama artık birazda olsa kesiyorum
haftasonu 1 ekmek yüzünden kavga ettik evde ekmek varken ekmek aldım sanmış birde ben körmüyüm falan bayağı bağırdı bir kere huzur kaçırma ya bir kahvaltımızı da rahat edelim dedim bir bağırdı beğenmiyorsan defol git dedi
babam yıllar önce kendi işyerinden izin alamadığı için köhne biryerde aldığımız arsayı babam geçen ay kahvehaneden birine güveniyormuş annemide kandırıp alıyordu ben engel oldum arsanın olduğu yeri nette arattığımda babamın söylediği fiyat yarı fiyattı babam gitmiş söylemiş tartışmış birkaç gün sonra 2 katını verdiler yani biz olmasak satacaktı saf
ben 30 yaşına gireceğim birkaç aya elimde avucumda birşey yok babamın ciddi derecede kahvehane takıntısı var elinde para tutamıyor emekli aylığı ona yetmiyor
kendimi geçtim erkek kardeşim evlenirken hiçbir şekilde para vereceğini sanmıyorum kendine güvenen evlenmesin diyebilir (daha evlilik falan yok hem küçük hem askerde)
ben evlensem annem eğer gördüğü tedaviyi aksatırsa kör olabilir ki şekeri herkes kontrol etmeye çalış diyor ama babam yüzünden sürekli şekeri yüksek ve %50 ye düştü görmesi
annem çalışıyor çünkü babamdan bize fayda yok ve kadın devlet olmasına rağmen ayda 750 TL gözüne veriyor ve ev masrafını karşılıyor bende ev masrafına katkı sağlıyorum
babam biryere giderken değil hediyesini benzinini dahil bize aldrırır
erkek kardeşim asker, paran var mı diyorum bana vereceğini anneme ver de kadın eskileri giyiyor hep, yüzü gülsün ben idare ederim der (annem kendine birşey almaz yama yapar onu giyer biz alırsak sevinir giyer aldığımız şey pahalıysa da içime oturdu kızım çula bu kadar vermeyelim para der durur size lazımsa ben sonra alayım acelem yoktu der)
evimiz var annem bu evi almak için babama yalvardı kımıldamadı amcamları aradı eşlerini aradı yalvardı ağladı onlar konuşunca aldı babam, evimiz olmasa nasıl geçinirdik bilmiyorum
babam kendi ailesine sürekli verdi ve onların bize hiçbir faydası asla olmadı
anneme miras kaldı memlekette halamla bir olup, babam annem başka şehirde aynı yerde olmasına rağmen ve mirası teyzem ile halam bölüştüğü halde (akrabalık ilişkisi biraz karışık alma hakkı vardı halamın)
teyzemden almış parayı babamla konuşarak orada telefon ile hesap açtırıp hesabına attırmış parayı
annem bu yüzden sürekli ağladı benim param dedi durdu
ve annem bu olaydan sonra sürekli hastalandı ve sonunda felç oldu çok şükür iyileşti atlattık o günleri ve şimdi çalışıyor
babamdan bu parayı almak istiyorum ama avukat vs. tutacak param yok nasıl alabilirim
ev babam üstüne kumarda kaybetmemesi borcuna karşılık satmaması veya başkasına evi devretmemesi için ne yapabilirim?
babamla birsonraki ay itibariyle paramı vermek istemiyorum evde olay çıkacak kesin
annem fenalaşınca işe gitmese atarlar, %50 görmüyor ve geçmişte felç geçirdi emekli olma şansı var mıdır?
Babalar günü hediyesi mı aldınız birdesizlerde çekmişsiniz ama annenize çok üzüldüm.. madem çalışıyordu sizde zaten çalışıyorsunuz niye boşanmadi? Hiç olmazsa kendi kazandığınızi gönül rahatlığıyla yer icerdiniz..
Hep derdim kötü de olsa baba babadır,keşke babam yaşasaydi da şöyle olsaydı vs diye ama babanızı okuyunca fikrim değişti.
Madem hastalanınca hastaneye götürmeyeceksin neden çocuk yapıyorsun. İnsanın imkanı olmaz anlarım,ama elinde varken para gidecek diye nasıl çocuğunu doktora götürmez aklım almıyor. Askerdeki çocuğuna hiç mi sormaz oğlum bir ihtiyacın var mı diye? Nasıl rahat uyur inanın anlamadım.
Maddi durumumuz iyi çok şükür ona rağmen evde kızımın sevdigi birşey(meyve vb) tek kaldıysa ve alamayacaksam hemen çıkıp,eşimde bende dokunmayız aman çocuk yesin diye. Yada hasta olsa cebimdeki son kuruş olsa yine alir götürürüm onu doktora, bana emanet yani o,evladım ,canım,kanım olmasını geçtim,herşeyi bir yana koydum.
Bilemedim,annenize ve size üzüldüm ama babanıza baba demeye bin şahit ister.
Aile büyükleri araya girse evi annenizin üzerine yaptırsalar nasıl olur. Var mı babanızın çekindiği birileri?
ev için anneniz tapuda şerh koyabilir.
onun dşında sen çalışıyosun annen de hala çalışıyorsa nedne boşanıp ayrı eve çıkmıyosunuz?
Hah !! sen bu kafada isen zaten ne yaşasan müstehak.dondurmak derken
yanlış anlaşılma olmasın adam ne yapsa da benim babam zarar vermek anlamlı değil bağırıp çağırmaması için lafın gelişi yazdım
başlığı değiştirebiliyor muyum? dondurmak ı yanlış anlayıp zarar vereceğim sanılmasın sakın
babam o benim ağzıma da s.çsa
Yapacağını yapmış zaten adam, daha neyi yapmasını bekliyormuş anlamış değilim!Hah !! sen bu kafada isen zaten ne yaşasan müstehak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?