babamı dondurmak istiyorum

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.395
373
Merhaba
babamı anlatacağım biraz size
babam para biriktirmek küçüklüğümüzde bizi ezdiren
yeminle manavın attığı çürük meyveyi getirip meyve bile alıyorum size çeşit çeşit diyen biri
ama gerçekte paramız yokmuydu vardı
babam evler bu kadar pahalı olmadığı dönemde 3+1 ev fiyatına (13 000 TL) araba aldı ailesine memlekete(yanlış okumadınız 2000 yılında evler o fiyattı )
amcamın kumar borçlarını ödedi diğerinin ev taksidine çocuklarının evlendirilmesine para harcadı
erkek kardeşim doğduğunda ben okulluydum bebekliğinde kafasını baygınlık geçirdi, ateşler içinde yatıyordu annem etraftan öğrendiği şekilde ilaç alıpda verdi para harcanacak diye doktora götürmedi babam annem ağladı durdu
annem işe girince (15 yaşımda rahat olmaya başladık) 18 yaşında derslerim iyi olmasına rağmen işe girdim

18 yaşımda maaşını vermeyceksen eşyalarını falan topla defol git dedi

ben 30 yaşına gireceğim birkaç aya elimde avucumda birşey yok babamın ciddi derecede kahvehane takıntısı var elinde para tutamıyor emekli aylığı ona yetmiyor
kendimi geçtim erkek kardeşim evlenirken hiçbir şekilde para vereceğini sanmıyorum kendine güvenen evlenmesin diyebilir (daha evlilik falan yok hem küçük hem askerde)
ben evlensem annem eğer gördüğü tedaviyi aksatırsa kör olabilir ki şekeri herkes kontrol etmeye çalış diyor ama babam yüzünden sürekli şekeri yüksek ve %50 ye düştü görmesi
annem çalışıyor çünkü babamdan bize fayda yok ve kadın devlet olmasına rağmen ayda 750 TL gözüne veriyor ve ev masrafını karşılıyor bende ev masrafına katkı sağlıyorum
babam biryere giderken değil hediyesini benzinini dahil bize aldrırır
erkek kardeşim asker, paran var mı diyorum bana vereceğini anneme ver de kadın eskileri giyiyor hep, yüzü gülsün ben idare ederim der (annem kendine birşey almaz yama yapar onu giyer biz alırsak sevinir giyer aldığımız şey pahalıysa da içime oturdu kızım çula bu kadar vermeyelim para der durur size lazımsa ben sonra alayım acelem yoktu der)
evimiz var annem bu evi almak için babama yalvardı kımıldamadı amcamları aradı eşlerini aradı yalvardı ağladı onlar konuşunca aldı babam, evimiz olmasa nasıl geçinirdik bilmiyorum
babam kendi ailesine sürekli verdi ve onların bize hiçbir faydası asla olmadı
anneme miras kaldı memlekette halamla bir olup, babam annem başka şehirde aynı yerde olmasına rağmen ve mirası teyzem ile halam bölüştüğü halde (akrabalık ilişkisi biraz karışık alma hakkı vardı halamın)
teyzemden almış parayı babamla konuşarak orada telefon ile hesap açtırıp hesabına attırmış parayı
annem bu yüzden sürekli ağladı benim param dedi durdu
ve annem bu olaydan sonra sürekli hastalandı ve sonunda felç oldu çok şükür iyileşti atlattık o günleri ve şimdi çalışıyor

babamdan bu parayı almak istiyorum ama avukat vs. tutacak param yok nasıl alabilirim
ev babam üstüne kumarda kaybetmemesi borcuna karşılık satmaması veya başkasına evi devretmemesi için ne yapabilirim?

babamla birsonraki ay itibariyle paramı vermek istemiyorum evde olay çıkacak kesin
annem fenalaşınca işe gitmese atarlar, %50 görmüyor ve geçmişte felç geçirdi emekli olma şansı var mıdır?

Son düzenleme:
dondurmak derken
yanlış anlaşılma olmasın adam ne yapsa da benim babam zarar vermek anlamlı değil bağırıp çağırmaması için lafın gelişi yazdım

başlığı değiştirebiliyor muyum? dondurmak ı yanlış anlayıp zarar vereceğim sanılmasın sakın
babam o benim ağzıma da s.çsa

Konu çok karmaşık, biraz düzenleyebilir misin? Hepsini okumama rağmen pek anlayamadım

Ben de dondurmak deyince o kadar iyi babam var ki "yanımızdan ayırmayalım,mumyalayalım" diye anladım.
Babalara geldim bu ara,taktım hepsine kafayı!

Anneniz için malulen emeklilik şartlarını araştırıp başvurun.
Babanız için onceliklö mahkemeye basvurup kısıtlama kararı alın kötü alışkanlık ve kumar savurganlık nedeniyle
Ayrıca babanız da hasta gibi geldi bana değilse neden boşanmayı dusunmuyorsunuz

Babalar günü hediyesi mı aldınız birde sizlerde çekmişsiniz ama annenize çok üzüldüm.. madem çalışıyordu sizde zaten çalışıyorsunuz niye boşanmadi? Hiç olmazsa kendi kazandığınızi gönül rahatlığıyla yer icerdiniz..

Anneniz çalışıyordu siz çalışıyorsunuz, ayrılıp kendinize bir düzen kurmayı düşün mediniz mi? Okudukça o adamı parçalayasım geldi.

Çok üzüldüm şu an ki durumuna, çocukluğuna..
Annenin malülen emekli olma şansı var mı bilmiyorum
heyet raporu vs gerekir sanırım net bi bilgim yok..
Bilenler yardımcı olacaktır...

Hep derdim kötü de olsa baba babadır,keşke babam yaşasaydi da şöyle olsaydı vs diye ama babanızı okuyunca fikrim değişti.
Madem hastalanınca hastaneye götürmeyeceksin neden çocuk yapıyorsun. İnsanın imkanı olmaz anlarım,ama elinde varken para gidecek diye nasıl çocuğunu doktora götürmez aklım almıyor. Askerdeki çocuğuna hiç mi sormaz oğlum bir ihtiyacın var mı diye? Nasıl rahat uyur inanın anlamadım.
Maddi durumumuz iyi çok şükür ona rağmen evde kızımın sevdigi birşey(meyve vb) tek kaldıysa ve alamayacaksam hemen çıkıp,eşimde bende dokunmayız aman çocuk yesin diye. Yada hasta olsa cebimdeki son kuruş olsa yine alir götürürüm onu doktora, bana emanet yani o,evladım ,canım,kanım olmasını geçtim,herşeyi bir yana koydum.
Bilemedim,annenize ve size üzüldüm ama babanıza baba demeye bin şahit ister.
Aile büyükleri araya girse evi annenizin üzerine yaptırsalar nasıl olur. Var mı babanızın çekindiği birileri?

boşanırsak nereye gideceğiz adam yüzsüz
gitmez bir yere aldığımız evin parası taksitleri benim ve annemin maaşlarıyla aldı
kendi kazandığı hiçbir birikim yok hepsini ailesine verdi ve şuan bankada yüklü miktarda para birikti annemin mirası ve benim maaşlarım sayesinde adam onları almadan bryere göndermem
he evi alıp gönderebilirsek o zaman gitsin
birde annem babanız olmazsa sen kızsın yarın evden gidince ben ona muhtaç olursam bana ettiklerinden fazlasını ederse dayağı kesti, başlarsa diye korkuyor

ev için anneniz tapuda şerh koyabilir.

onun dşında sen çalışıyosun annen de hala çalışıyorsa nedne boşanıp ayrı eve çıkmıyosunuz?

babam artık kimseden çekinmiyor
önceden abileri babası birşey istese el pençe hazırolda yapardı
şimdi 5-6 yıl önce aniden hastalandı ve para veremedi para vermeyi kesti
biranda yüz çevirdi diğerleride adam o yüzden artık kimseyi takmıyor

ev için anneniz tapuda şerh koyabilir.

onun dşında sen çalışıyosun annen de hala çalışıyorsa nedne boşanıp ayrı eve çıkmıyosunuz?

İstanbul dayız ve ahır gibi evler dahil dünya kira ben yarın birgün evlenirsem annem ne yapacak
evlenmeyi düşünmüyordum ama geçen gün kadın hüngür hüngür ağladı
kızım ben senin mutluluğunu istiyorum sen çocuk görmeye arkadaşlarına giderken buruk olduğunu görüyorum
üzülüyorum dedi ki haklı hatta ona söylemedim ama ağlıyorum bile ama ben evlenirsem annemin tedavisi yarım kalır diye korkuyorum
kardeşim daha yeni gitti 1 sene yok parası biterse anneme kör olursun deseler yinede son parasını kardeşime gönderir

Hah !! sen bu kafada isen zaten ne yaşasan müstehak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…