- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.614
Anneniz sizi kendisi gibi yapmak istiyor, babanızla aranız bozulmadığı sürece sizi kaz gibi görecek evlat gibi değil. Ben kaz değilim, nasıl kendini düşündü senelerce babalık yapmadı şimdi mi evlat olduğum aklına geldi diyeceksiniz.Anneme üzülüyorum. Bana babanla aranı bozma dönüp dolaşıp geleceğin burası diyor sürekli. Psikolojimi bozdu o da
Ben ne anneme ne babama zırnık göndermezdimMerhaba arkadaslar. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.. Babam ben 5 6 yaşındayken yurtdışına çalısmaya gitti. Suan 27 yasındayım. Orda yaklaşık 15 yıl kaldı. İlk 3 4 yıl gayet iyiydi. Arıyordu soruyordu , izne geliyordu. Zaten çalışmaya gitmişti ki ilk 3 4 sene gayet iyi paralar kazandı ve iyi bakıyordu bize. Ama ondan sonrasında doğru dürüst aramadı sormadı. Maddi yönden hic yardımcı olmadı. 8 kardesiz. O zamanlar ilkokuldaydık. Ve kuru ekmek yiyecek para bulamıyorduk. Annemin tarafı da babamın tarafı da yardımcı olmadılar bize o zamanlar. Anneannem dısında. Arada veriyormuş anneme ki ne kadar yetecek bize. Neden çalışmıyordunuz diyeceksiniz. Köy yerinde yasıyorduk hepimiz ilkokul cocuğuydu, diğer kardeslerim de okul yasına Bİle gelmemisti. Zaten 12 yasımda 1 aylığına yazın baska ile çalışmaya da gittik. Daha sonrA da 4 5 sene yazın farklı illere çalışmaya gittik , ben abim ablam. O aralar da babamın istanbuldan baska bi kadınla evlilik yaptığını ve2 cocuğu olduğunu öğrendik. O kadını yurtdışına götürmek icin uğraşmıyormuş o zamanlar. Biz Sefalet içinde yaşarken babam gününü gün ediyormus...Canım annemin de psikolojisi bozulmuştu bu yüzden. Tabi bize de yansıttığı cok oluyordu. Ne kadar da maddi olarak okula göndermicem dese de başarılı olduğumu görünce gönderdi beni annem okula. Arada babam arayıp size para gönderdim gidin bankadan cekin deyip annemlerin bos döndüğünü gördüm... Allah’a bin sükür ki okudum , okuyabildim.. suan öğretmenim. Ve babam 15 yıl sonrA işleri bozulduğu icin geri döndü eve. Tabi o kadın da parası kalmadğı icin bırakmış babamı. Anneme ne kadar affetme biz bize yeteriz desek de dinlemedi. Siz evlenip gideceksiniz tek kalacam deyip durdu. Ve babam o kadar hatasına rağmen döndüğünde bize çektirmediği kalmadı. Erkek kardeşimi bile biz kendimiz evlendirdik. Cebinde beş kuruş parası yok. Ben maddi yönden yardımcı oluyorum. Ve bu kadar seye ragmen gönderdiğim paraya az der . Söylenir. İs kuracam deyip defalarca kredi çekmemi istedi , cektim de ama gel görki hala evde oturup bizim paramızı yiyor. Bazınız gönderme diyecek ama sırf annem üzülmesin diye gönderiyorum.. Ama babamı görünce tuhaf oluyorum. Bir de sürekli borç içinde ... Bıktım artık. Üstüne bi de huzurumuzu bozuyor. Haksız mıyım? Abartıyor muyum? Anlatmadığım cok sey var daha. BunlAr en basiti. Kusura bakmayın uzun oldu. Kendimi bazen kötü hissediyorum ona karşı sevgi besleyemediğim icin
Bencede onca şeye kocanı affettin bunun için kızını mı affetmeyecek misin desinIyi işte seçimini yapmış annen tek kalmamak adına, bu demek oluyor ki yanındaki kişi ondan sorumlu. Sen kendi hayatına bak annen çok üstüne gelirse yok dönüp geleceğin yer burası falan muhabbetine giriyorsa.. Olsun benide affediverirsin de.
Yanlış yaparsınızDiyorum zAten. Tek yaşadığımda da gel diyordum suan da da gel diyorum ama istemiyor. Kredi çekmem ben artık diyorum dA anneme söylenmesin diye cekiyorum
Ben babama muhtaç kaldığında nasıl baktığını gördümAnneme üzülüyorum. Bana babanla aranı bozma dönüp dolaşıp geleceğin burası diyor sürekli. Psikolojimi bozdu o da
O ondan bundan para alıp geciniyor. Gönderilen para da yetmiyor borç içinde. Bilmiyorum. Bu arada teşekkür ederim
Ölsem yollamam o parayı. Neden yolluyorsunuz. Anneniz buna üzülürse üzülsün. Ama siz sırtınıza yük edinirseniz evlenseniz bile kurtulamazsınız. Ayrıca şu hayatta annem hariç kimse için kredi çekmem kefil olmamMerhaba arkadaslar. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.. Babam ben 5 6 yaşındayken yurtdışına çalısmaya gitti. Suan 27 yasındayım. Orda yaklaşık 15 yıl kaldı. İlk 3 4 yıl gayet iyiydi. Arıyordu soruyordu , izne geliyordu. Zaten çalışmaya gitmişti ki ilk 3 4 sene gayet iyi paralar kazandı ve iyi bakıyordu bize. Ama ondan sonrasında doğru dürüst aramadı sormadı. Maddi yönden hic yardımcı olmadı. 8 kardesiz. O zamanlar ilkokuldaydık. Ve kuru ekmek yiyecek para bulamıyorduk. Annemin tarafı da babamın tarafı da yardımcı olmadılar bize o zamanlar. Anneannem dısında. Arada veriyormuş anneme ki ne kadar yetecek bize. Neden çalışmıyordunuz diyeceksiniz. Köy yerinde yasıyorduk hepimiz ilkokul cocuğuydu, diğer kardeslerim de okul yasına Bİle gelmemisti. Zaten 12 yasımda 1 aylığına yazın baska ile çalışmaya da gittik. Daha sonrA da 4 5 sene yazın farklı illere çalışmaya gittik , ben abim ablam. O aralar da babamın istanbuldan baska bi kadınla evlilik yaptığını ve2 cocuğu olduğunu öğrendik. O kadını yurtdışına götürmek icin uğraşmıyormuş o zamanlar. Biz Sefalet içinde yaşarken babam gününü gün ediyormus...Canım annemin de psikolojisi bozulmuştu bu yüzden. Tabi bize de yansıttığı cok oluyordu. Ne kadar da maddi olarak okula göndermicem dese de başarılı olduğumu görünce gönderdi beni annem okula. Arada babam arayıp size para gönderdim gidin bankadan cekin deyip annemlerin bos döndüğünü gördüm... Allah’a bin sükür ki okudum , okuyabildim.. suan öğretmenim. Ve babam 15 yıl sonrA işleri bozulduğu icin geri döndü eve. Tabi o kadın da parası kalmadğı icin bırakmış babamı. Anneme ne kadar affetme biz bize yeteriz desek de dinlemedi. Siz evlenip gideceksiniz tek kalacam deyip durdu. Ve babam o kadar hatasına rağmen döndüğünde bize çektirmediği kalmadı. Erkek kardeşimi bile biz kendimiz evlendirdik. Cebinde beş kuruş parası yok. Ben maddi yönden yardımcı oluyorum. Ve bu kadar seye ragmen gönderdiğim paraya az der . Söylenir. İs kuracam deyip defalarca kredi çekmemi istedi , cektim de ama gel görki hala evde oturup bizim paramızı yiyor. Bazınız gönderme diyecek ama sırf annem üzülmesin diye gönderiyorum.. Ama babamı görünce tuhaf oluyorum. Bir de sürekli borç içinde ... Bıktım artık. Üstüne bi de huzurumuzu bozuyor. Haksız mıyım? Abartıyor muyum? Anlatmadığım cok sey var daha. BunlAr en basiti. Kusura bakmayın uzun oldu. Kendimi bazen kötü hissediyorum ona karşı sevgi besleyemediğim icin
Annenize iyilik mi kötülük mü bilemedim. Para vermeseniz ne olur? Annenize kötü davranır mı? Ya da para göndermeseniz de evi terketse?Anneme üzülüyorum. Bana babanla aranı bozma dönüp dolaşıp geleceğin burası diyor sürekli. Psikolojimi bozdu o da