- 18 Ağustos 2009
- 4.938
- 3.428
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Değiştirebilecek birşey olmadığından bahsediyoruz. Evet benim kardeşim de gay olsa çok üzülürüm. Ne kadar anlamaya çalışsak da kendi yakınımız olsun istemiyoruz doğru. Ancak olursa da kafasını karıştırıp, yanlış olacak bir evliliğe çekilmesini sağlamam..Eğer kendisi yöneliminden eminse onun için isteyeceğim şeyler; güvenliği, iç huzuru ve sağlığı olur.Lütfen şu hay biseksueli normalleştirmek için çok doğal olduğunu söylemeyin evet hastalık değil doğru ama kötü bir yönelim kusura bakmayın kimse kardeşinin bi gey olmasını kolaylıkla kabullenemez konu sahibi bence sen duanı etmeyi ihmal etme özelden sana dualar verebilirim ablası normal karşılamıyor die şaşıranlar kardeşiniz ve ya evladınız sizinle bu konuşmayı yapsaydı hala böyle anlayışla kabullenirmiydinz
Normalleştirmiyoruz çünkü gayet normal olan birşeyi normalleştiremezsiniz abimde çocuğumda eşcinsel olabilirdi emin ol kimse bile isteye bu memlekette eşcinsel olmak istemez yani sizin dediğiniz yönelim şu bu hikaye ay ben bi eşcinsel olayım demiyorlar siz öyle sanıyorsunuz heraldeLütfen şu hay biseksueli normalleştirmek için çok doğal olduğunu söylemeyin evet hastalık değil doğru ama kötü bir yönelim kusura bakmayın kimse kardeşinin bi gey olmasını kolaylıkla kabullenemez konu sahibi bence sen duanı etmeyi ihmal etme özelden sana dualar verebilirim ablası normal karşılamıyor die şaşıranlar kardeşiniz ve ya evladınız sizinle bu konuşmayı yapsaydı hala böyle anlayışla kabullenirmiydinz
Surekli baskilarla yasayan insanlar degiliz gercdkyen birda onu anlatmaktan yoruldum yanlis anlamayin. Kolay kolay herkesin kendi hayati demek cok kolay insan basina gelince ici yaniyor sma haklisiniz umarim öyle degildir bilmiyorum umarim kafa karisikligi gider…Son paragrafınizda yer alan cümleler eğer birlikte yaşadığınız evde de sıklıkla kullanılıyor, ayiplaniyor ve günah kavramı çok ön plana çıkıyorsa tahminim yıllarca duygularini bastırmış. Şu anda duyguları ile basbasa kaldığı için daha iyi keşfetmis kendini.
Yalnız bir gerçek var ki bu durum sizi hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Kendi içinizde buna uzulebilirsiniz, bu çok ayrı bir durum ama yetişkin bir insana bu konu ile ilgili müdahale edemezsiniz.
Peki bu gerçeği hangi din hangi felsefe örtebilir. Kimse durup dururken ben eşcinselim ,biseksüelim, aseksüelim vs demez. Üstelik böylesi kapalı bir toplumda hiç diyemez. Aklınızın yetmediği yerde cin dadanmış şeytan danamış deyip ayrıştırırsınız başta. Sonra biz hoşgörülüyüz dersiniz. Her şeyin gizli gizli yaşandığı bir toplumda anca böyle naralar atarsınız. Taşı kaldırsak neler neler çıkar bu ülkeden. Maalesef her norm dışı bulduğunuz olayı halının altına süpürerek çözemezsiniz. Bu işi ancak bilim ve bilim neferleri çözebilir sizler altı boş dayanaksız cümleler ile insanların içine kuşku tohumu ekersiniz yalnızca.Burdakiler kendi görüşünü dikte ediyor çünkü. Yazdıklarınizdan sizin de kardeşinizin de Müslüman olduğu anlaşılıyor. İslam'da eşcinsellik kesin olarak yasaklanmış. Şimdi gidip müslüman birine eşcinsellik normal sen anormalsin demek ne kadar doğru. Herkesi kendi değerleri içinde değerlendirmek gerek. Burda hristiyan birine nasil bunaldiysan namaz kıl demezsek müslüman birine de eşcinselliği normal kabul et diyemeyiz. Allah bir şeyi yasaklamışsa bizim için bitmiştir biz onu kendi görüşümüze gore degistiremeyiz
Bizlerde bi Avrupa ulkesinde dogduk yetistik kardesimle unv mezunuyuz ama unutmadikta dinimizi herseyi ölcude yasadik öyle baskilarla fln degil normal ark cevre normal hayatlarimiz oldu.. bilmiyorum yardim etmeyi cok istiyorum ama nasil yaoicam ne yapicam bilmiyorum ustelik hamileyim cok uzuldum gercektenHer ailenin yapısı farklıdır. Belli ki konu sahibi ve ailesi bu konuda çok hassas. Kaldı ki kardeşi bu konuda kendi de rahatsız olduğu için ablasından yardım istemiş. Yani üzülmesi normal değil mi? Ben olsam ben de çok üzülürdüm kardeşim için,onun kendi içinde yaşadıkları için.Ayrıca neden dindar psikolog istediğini de anlıyorum. Bir yakınım da Avrupa ülkesinde yaşıyor ve psikolojik destek alıyor. Geçen psikoloğunu değiştirdi çünkü ona giyinip süslenip bir bara gidip biriyle tanışması ve vakit geçirmesi söylemiş. Kültür farkı olduğu için konu sahibinin bu isteği de normal geldi.
Gercekten cözebilirmi dersiniz?Kardeşinizin güzel bir psikolog desteğine ihtiyacı var. Gerçeği ikisi birlikte çözer.
Bizim baski fln yaptigmiz yok gayet istedigi gibi bi hayati yasiyor ama bunalimda olsugnu mutlu olmadigni icten ice yanlis olsugnu bildigni kendidinkbde allaha yöneldugni ve bu duygilardan emin olamadigni söylediKoca adama baskı yapa yapa gizli gay yapacaklar. Sonra saftoş bi kızla evlendirip başını yakacaklar.
Annem baskici degildi aksine yaninda oldu hep. Bende baskici degilim. Dedigin gibi yurtdusinda yasiyoruz orda buyuduk burda pskologlar olaulara cok farkli bakiyor yanlis yönlendirmelerinden cekiniyorumKardeşiniz neden kendini size bukadar açıklama derdinde? Hele onu çocukluğunda korumayan baskıcı bi anneye kendini suçlu hissetmesi piskolojisinin iyi olmadığını gösterir.
Bi uzmandan destek alıp öyle ilerlesin.
Dua önemli ama birden bire sihirli bi el dokunmayacak. Öyle olsa kimse doktora - psikologa gitmez.
Önce kendini duygularını anlamak için destek almalı.
Neden? Bir abla olarak sadece yardim etmek istiyorum uzun yillardir bu konu yuzunden bunalimda oldugnu söyluyorOğlan hata etmiş söylemekle.
Öncelikle umarım kardeşiniz bu vesveseden kurtulur ve doğru yola yönelirArkadaşlar biz iki kardeşiz bir erkek kardeşim var 25 yaşında. Kendisi mühendis geçen sene mezun oldu. Gayet yakışıklı kişilik olarakta olgun öyle kötü alışkanlıkları fln yok sadece içine çok kapanık biri. Yeri geldiğinde sosyal.
Şöyleki çoçukluğmuz baya sıkıntılarla geçti. Çok kötu bir babamiz vardi bize annemize yillar boyu pskolojik şiddet uyguladı Hic bir zaman destek vermedi. Annemi bizi yillar Boyu korkutarak sıkıntılar çektirdi her yönden..
Çok şükür bir kac yil önce annemle boşandılar ve Hic birimizde görüşmüyoruz. Bir baba figürumuz olmadi heleki erkek kardesim için örnek hiç bişeyı olmadi o eksikligu hep hissettik..
Kardesim şuan yurtdisinda kalip homeoffice olarak orda çalışıyor gayetde iyi ama yillardir hep icine kapanik biriydi. Bugunde bana telefonda ilk defa biseksüel oldugnu düşündüğnü ve bunu bi 5-6 yildir öyle olduğnu düşündüğnü söyledi. Bu zamana kadar öyle erkeklerle yakinlasma tarzi bi durumu olmadigni o şekilde ileri gitmedigni ama bu düşüncelerden yillardir bunalimda oldugnu hissettigni söyledi. Birde cok utandigni iste benim ve annemin onu yargilicagmizi fln. Bu yuzdende ben evlendim benden uzak durdu görusmek istemedi fln fln herseyi anlatti.. anneme asla söyleyemeyiz suan. Kendiside baba sevgisinin eksik oldugnu düşündüğnü belkidr onun icin bu tarz düsüncelere girdigni söyledi ve bu durum hep belkide böyle olmicagni.
Kardesim benim kadar dine düşkün degil ve seytanin onunla uğraştığı apacık belli. Bugun ilk defa arada ilahiler dinledigni ve onu rahatlattığnı hep dua ettiğni vs. Bende onu namazlara baslamasina daha fazla biseyler yapmasi icin tesvik etmeye calistim. Cok sakin kaldim yargilamadim. Zsten hep agliyordu telefonda ilk defa öyle agladi ve ilk defa icini acti…
Arkadaslar kardesime nasil destek olabilirim bende hamileyim hamilelerin duasi tutarmi aceba rabbim bilir onu bu durumdan nasil kurtaririm. Zamani geldiginde onunda bi yuvasi çoluk çoçuğu olsun istiyorum suan erken elbette ama kafasi cok cok karisik. Aramizda sır kalicak ve anneme açıklayamam çok üzülür.
Kardeşime dine yönel fln dedigimde cok baski yaparsam bunalabilicegnide söyledi, nasil ona yardim edebilirim ( Allah korusun eşcinsel fln olmasindan korkuyorum…..
Birde sadece kuruntular oldugnu yuzde yüz söyle diye kesin bisey diyemicegni söyledi oyuzden bi nebze rahatladim ama ona yardim etmek istiyorum. Pskologa gitse yardim edebilirillermi yoksa daha fazlami kafasini karistirirlar? Kendiside söyledi piskolog fln ama simdi saddce bi rahat olmasini kendisine yuklenmemesi gerektigni söyledim…
Cok tesekur ederim insallah birseyler yapabilirim bu konida cunku Cok zorÖncelikle umarım kardeşiniz bu vesveseden kurtulur ve doğru yola yönelir
Bence güzel yaklasmissiniz
Yani tepki vermemek gerek ve hep yanında olduğunuzu bilmenizi sağlayın
Baskı da yapmayın
Ama kendisi de dine düşkün demekki ,vicdan yapıyor ve ilahiler ile rahatlayıp dua ettiğini söylüyor, bu sevindirici
Müslüman olan kimse bu ayeti inkar edemez :
" İşte o memleketten geriye, aklını kullananların yararlanabileceği açık bir ibret vesikası bıraktık."
Elbette kardeşinizin yanında olun her türlü kararında,ama kimse de en sevdigi birinin bu ibretlik kisiler gibi olmasini istemez,bana ne beni ne ilgilendirir demez
Dualarınızı eksik etmeyin,konuşmalarınız sürekli din İslam vs olmasin ama alttan mesajlar olabilir,onu cok sevdiğinizi söyleyin, yakisikliligindan bahsedin ,vicdan yapip yönelimini düşündükçe daha fazla "acaba " diye düşünüp hemcinsine yonelebilir,biraz bu baskıyı azaltsin bence kendinde
Bence Müslüman bir psikoloğa gidebilir,yoksa diğer psikologlar bu duruma daha yönlendirebilir