Babamı affedemiyorum. Abartıyor muyum?

Eğer tek yaşıyorsanız annenize babamı bırakıp gelirsen kapım açık yoksa para beklemeyin diyin. Bayramlarda vs arayın onun dışında kendinize bir hayat kurun. Babanıza kendinizi ezdirmeyin. Para isteyecek cesareti nasıl buluyor şaşırdım. İyi niyetinizi kullandırtmayın. Madem siz bakıyorsunuz evi siz geçindiriyorsunuz kendi kurallarınızı koyun. Yoksa daha çok borç ödersiniz.
Diyorum zAten. Tek yaşadığımda da gel diyordum suan da da gel diyorum ama istemiyor. Kredi çekmem ben artık diyorum dA anneme söylenmesin diye cekiyorum

Annenize de kıyamıyorsanız kardeşlerinizle ortak yapın her şeyi.Herkes eşit miktar para yollasın mesela.Muhtemelen bekarsın , ondan sana yükleniyorlar.Hiç aldırma.Kardeşlerin ne yardım yapıyorsa sen de onu yap.Kredi falan gibi değil de geçinmelerine yardım edebilirsin.O da annenin hatrı için.Baba bozuntusu için değil.
Kız kardeşlerim hic yardım etmezler. Abim de yurtdışında 4 5 ayda bir yardım eder. Evet bekarım diye yükleniyorlar. Göndermek sıkıntı değil. Paraya az gözüyle bakması zoruma gidiyor. Kazandığım paranın hepsini göndersem adamın gözü doymaz öyle biri

anlattiginjz bir cok sey bana okadar tanidik geliyor ki
size soyleyecegim tek şey anneniz tabiki emegi cok uzerinizde neler cektiginizi ne yasasiginizi cok iyi biliyorum ancak yillarca tek basina mucadele verdikten sonra tercihi o adamdan yana olmus bir tercih yapmak zorunda kalmis ve onu tercih etmis ozaman tercihlerinin sonuclarina tek basina katlanacak
sizin yapmaniz gereken birsey yok
su konuda annem yalniz kalmamak icin biriyle evlendi ama yoksullar yardim ediyorum deseysiniz yorumum cok farkli daha ilimli olurdu ancak siz zaten sizi dunyaya getiren ailenizin size direttigi hayati yasamissiniz diyetinizi coktaaan odemissiniz
her insan kendi tercihlerinin sonucunu yasar
Haklısınızz. Evlenip kendi yuvasını kursa bu kadar zoruma gitmezdi benim de

Merhaba arkadaslar. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.. Babam ben 5 6 yaşındayken yurtdışına çalısmaya gitti. Suan 27 yasındayım. Orda yaklaşık 15 yıl kaldı. İlk 3 4 yıl gayet iyiydi. Arıyordu soruyordu , izne geliyordu. Zaten çalışmaya gitmişti ki ilk 3 4 sene gayet iyi paralar kazandı ve iyi bakıyordu bize. Ama ondan sonrasında doğru dürüst aramadı sormadı. Maddi yönden hic yardımcı olmadı. 8 kardesiz. O zamanlar ilkokuldaydık. Ve kuru ekmek yiyecek para bulamıyorduk. Annemin tarafı da babamın tarafı da yardımcı olmadılar bize o zamanlar. Anneannem dısında. Arada veriyormuş anneme ki ne kadar yetecek bize. Neden çalışmıyordunuz diyeceksiniz. Köy yerinde yasıyorduk hepimiz ilkokul cocuğuydu, diğer kardeslerim de okul yasına Bİle gelmemisti. Zaten 12 yasımda 1 aylığına yazın baska ile çalışmaya da gittik. Daha sonrA da 4 5 sene yazın farklı illere çalışmaya gittik , ben abim ablam. O aralar da babamın istanbuldan baska bi kadınla evlilik yaptığını ve2 cocuğu olduğunu öğrendik. O kadını yurtdışına götürmek icin uğraşmıyormuş o zamanlar. Biz Sefalet içinde yaşarken babam gününü gün ediyormus...Canım annemin de psikolojisi bozulmuştu bu yüzden. Tabi bize de yansıttığı cok oluyordu. Ne kadar da maddi olarak okula göndermicem dese de başarılı olduğumu görünce gönderdi beni annem okula. Arada babam arayıp size para gönderdim gidin bankadan cekin deyip annemlerin bos döndüğünü gördüm... Allah’a bin sükür ki okudum , okuyabildim.. suan öğretmenim. Ve babam 15 yıl sonrA işleri bozulduğu icin geri döndü eve. Tabi o kadın da parası kalmadğı icin bırakmış babamı. Anneme ne kadar affetme biz bize yeteriz desek de dinlemedi. Siz evlenip gideceksiniz tek kalacam deyip durdu. Ve babam o kadar hatasına rağmen döndüğünde bize çektirmediği kalmadı. Erkek kardeşimi bile biz kendimiz evlendirdik. Cebinde beş kuruş parası yok. Ben maddi yönden yardımcı oluyorum. Ve bu kadar seye ragmen gönderdiğim paraya az der . Söylenir. İs kuracam deyip defalarca kredi çekmemi istedi , cektim de ama gel görki hala evde oturup bizim paramızı yiyor. Bazınız gönderme diyecek ama sırf annem üzülmesin diye gönderiyorum.. Ama babamı görünce tuhaf oluyorum. Bir de sürekli borç içinde ... Bıktım artık. Üstüne bi de huzurumuzu bozuyor. Haksız mıyım? Abartıyor muyum? Anlatmadığım cok sey var daha. BunlAr en basiti. Kusura bakmayın uzun oldu. Kendimi bazen kötü hissediyorum ona karşı sevgi besleyemediğim icin :KK43:
Valla o babayı affedip ona hanımlık yapan annemi de çıkarırdım ben hayatımdan. Yalnız kalmaz koca sürüsüne bereket hele ki köy yerinde zaten bi koca bulunurdu evlenmek istediğinde. Anneniz babanızı bile isteye kabul etmiş o zaman çeksin cefasını. Sizi ortada bırakıp başka kadınla gününü gün ederken o iki çocuğuna babalık yaparken düşüncekti bugunleri. birde utanmadan asalak gibi para beklemesine çok sinirlendim. Öbür çocukları baksın. Siz annenize gönderin para yine gönderecekseniz de.

Genç meslektaşım hem anneyim,hem evlat.
Ana-baba hakkı nedir?Bilirim.
İnançlı biriyim.
Bununla birlikte babanızın,sizin üzerinizde bir hakkı olmadığını ve sizi sömürdüğünü,
annenizin de buna alet olduğunu düşünüyorum.
Anneniz sizi tek başına büyütmüş,
siz de gayret edip meslek sahibi olmuşsunuz.
Babanızın geçimini sağlamak ve ona kredi çekmek gibi bir mecburiyetiniz yok.
Bu şekilde alıştırmayın.
Annenizin geçimi ve kişisel harcamaları için elbette destek olun ama anneniz,
babanız için aracı olduğunda kesin bir dille reddedin.
Vicdan yapacağınız,kendinizi suçlu hissedeceğiniz bir durum yok.
Her şey gönlünüzce olsun.

Abartmıyorsunuz. Ama en en büyük suçlu şu saatten sonra anneniz . Annenize ve babanıza net konuşun. Bu adamı başınıza yük etmeyin .sen şunu şunu yaptın yıllarca nerdeydin şimdi bişey bekleme isteme deyin ve lütfen kararinizin arkasında net durun .evet herkesi yaşadıkları zor ama bu adam hicbirsey haketmiyor .yazık sizin emeklerinize. Annenizede pes .

Merhaba arkadaslar. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.. Babam ben 5 6 yaşındayken yurtdışına çalısmaya gitti. Suan 27 yasındayım. Orda yaklaşık 15 yıl kaldı. İlk 3 4 yıl gayet iyiydi. Arıyordu soruyordu , izne geliyordu. Zaten çalışmaya gitmişti ki ilk 3 4 sene gayet iyi paralar kazandı ve iyi bakıyordu bize. Ama ondan sonrasında doğru dürüst aramadı sormadı. Maddi yönden hic yardımcı olmadı. 8 kardesiz. O zamanlar ilkokuldaydık. Ve kuru ekmek yiyecek para bulamıyorduk. Annemin tarafı da babamın tarafı da yardımcı olmadılar bize o zamanlar. Anneannem dısında. Arada veriyormuş anneme ki ne kadar yetecek bize. Neden çalışmıyordunuz diyeceksiniz. Köy yerinde yasıyorduk hepimiz ilkokul cocuğuydu, diğer kardeslerim de okul yasına Bİle gelmemisti. Zaten 12 yasımda 1 aylığına yazın baska ile çalışmaya da gittik. Daha sonrA da 4 5 sene yazın farklı illere çalışmaya gittik , ben abim ablam. O aralar da babamın istanbuldan baska bi kadınla evlilik yaptığını ve2 cocuğu olduğunu öğrendik. O kadını yurtdışına götürmek icin uğraşmıyormuş o zamanlar. Biz Sefalet içinde yaşarken babam gününü gün ediyormus...Canım annemin de psikolojisi bozulmuştu bu yüzden. Tabi bize de yansıttığı cok oluyordu. Ne kadar da maddi olarak okula göndermicem dese de başarılı olduğumu görünce gönderdi beni annem okula. Arada babam arayıp size para gönderdim gidin bankadan cekin deyip annemlerin bos döndüğünü gördüm... Allah’a bin sükür ki okudum , okuyabildim.. suan öğretmenim. Ve babam 15 yıl sonrA işleri bozulduğu icin geri döndü eve. Tabi o kadın da parası kalmadğı icin bırakmış babamı. Anneme ne kadar affetme biz bize yeteriz desek de dinlemedi. Siz evlenip gideceksiniz tek kalacam deyip durdu. Ve babam o kadar hatasına rağmen döndüğünde bize çektirmediği kalmadı. Erkek kardeşimi bile biz kendimiz evlendirdik. Cebinde beş kuruş parası yok. Ben maddi yönden yardımcı oluyorum. Ve bu kadar seye ragmen gönderdiğim paraya az der . Söylenir. İs kuracam deyip defalarca kredi çekmemi istedi , cektim de ama gel görki hala evde oturup bizim paramızı yiyor. Bazınız gönderme diyecek ama sırf annem üzülmesin diye gönderiyorum.. Ama babamı görünce tuhaf oluyorum. Bir de sürekli borç içinde ... Bıktım artık. Üstüne bi de huzurumuzu bozuyor. Haksız mıyım? Abartıyor muyum? Anlatmadığım cok sey var daha. BunlAr en basiti. Kusura bakmayın uzun oldu. Kendimi bazen kötü hissediyorum ona karşı sevgi besleyemediğim icin :KK43:
Valla anneniz üzülsün.bu kadar net soyluyorum.baska biriyle evlense mutsuz olsa ne şanssız kadın derdim ama aynı adamla aynı hata....sirf o yalnız kalmasın diye sizin cocuklugunuzu çalmış adama alın terinizi vermeyin.kirici olduysam.ozur dilerim

Valla o babayı affedip ona hanımlık yapan annemi de çıkarırdım ben hayatımdan. Yalnız kalmaz koca sürüsüne bereket hele ki köy yerinde zaten bi koca bulunurdu evlenmek istediğinde. Anneniz babanızı bile isteye kabul etmiş o zaman çeksin cefasını. Sizi ortada bırakıp başka kadınla gününü gün ederken o iki çocuğuna babalık yaparken düşüncekti bugunleri. birde utanmadan asalak gibi para beklemesine çok sinirlendim. Öbür çocukları baksın. Siz annenize gönderin para yine gönderecekseniz de.
Gönderdiğim parayı ne yaptığını bilmiyoruz. Borçlandığı icin de sürekli kredi çekmemi istiyordu. Anneme göndersem dünyayı yıkar.

Valla anneniz üzülsün.bu kadar net soyluyorum.baska biriyle evlense mutsuz olsa ne şanssız kadın derdim ama aynı adamla aynı hata....sirf o yalnız kalmasın diye sizin cocuklugunuzu çalmış adama alın terinizi vermeyin.kirici olduysam.ozur dilerim
Haklısınız. Anneme de kızıyorum. Ama iste annem icin yapılanları görmezden geliyorum

Abartmıyorsunuz. Ama en en büyük suçlu şu saatten sonra anneniz . Annenize ve babanıza net konuşun. Bu adamı başınıza yük etmeyin .sen şunu şunu yaptın yıllarca nerdeydin şimdi bişey bekleme isteme deyin ve lütfen kararinizin arkasında net durun .evet herkesi yaşadıkları zor ama bu adam hicbirsey haketmiyor .yazık sizin emeklerinize. Annenizede pes .
Cok konustum. Ama kardeslerim de cok üstüme geldi bu durumda. Kendi emeklerimle okudum. Ama para mevzusu olunca kavga cıkıyor

Genç meslektaşım hem anneyim,hem evlat.
Ana-baba hakkı nedir?Bilirim.
İnançlı biriyim.
Bununla birlikte babanızın,sizin üzerinizde bir hakkı olmadığını ve sizi sömürdüğünü,
annenizin de buna alet olduğunu düşünüyorum.
Anneniz sizi tek başına büyütmüş,
siz de gayret edip meslek sahibi olmuşsunuz.
Babanızın geçimini sağlamak ve ona kredi çekmek gibi bir mecburiyetiniz yok.
Bu şekilde alıştırmayın.
Annenizin geçimi ve kişisel harcamaları için elbette destek olun ama anneniz,
babanız için aracı olduğunda kesin bir dille reddedin.
Vicdan yapacağınız,kendinizi suçlu hissedeceğiniz bir durum yok.
Her şey gönlünüzce olsun.
Allah razı olsun. İnsallah cok sagolun

Annemi silemiyorum malesef :KK43:

Diyorum zAten. Tek yaşadığımda da gel diyordum suan da da gel diyorum ama istemiyor. Kredi çekmem ben artık diyorum dA anneme söylenmesin diye cekiyorum
O zaman ömrünüzün sonuna kadar borç ödersiniz bu da sizin seçiminiz. Ama bilerek ve isteyerek yapıyorsunuz durumunda farkındasınız. Söyleyecek söz yok siz bu argüman ile geldikten sonra. Anneniz size acımıyor sizde kendinize

Hata annenizde. Anne affetti yazana kadar babanıza kızdım, affetti yazdıktan sonra annenize. Anneniz affetmeden önce yaşadıklariniz babanızın suçu, anneniz affettikten sonra yaşadıklariniz annenizin suçu. Bu kadar..

Anlamadım ki bunca sene boşanmamışlar mı? Diğer kadını götürmek için resmi evli olması lazım.
Keşke annene deseydin ki çok istiyorsan seni başka biriyle evlendireyim. Ya da bilmiyorum belki de anneni tehdit etti. Size birşey yapmasından korktuğu için kabul etmek zorunda kaldı.

Abartmıyorsunuz yıllarca sizi görmeden etmeden yaşadığı için evladın ne demek olduğunu unutmuş galiba çevresinde kullanacak biri olarak görüyor.

Baban olacak varlık, senin anne ve de kardeşlerinin bu hayattaki imtihanı. Okuduklarımdan ben bile nefret ettim ondan. Bu kadar kişinin hakkını ödemek çok zor olacak. Allah yardımcısı olsun!

X