Babamı affedemiyorum. Abartıyor muyum?

Kafkas322

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
1.032
246
32
Merhaba arkadaslar. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.. Babam ben 5 6 yaşındayken yurtdışına çalısmaya gitti. Suan 27 yasındayım. Orda yaklaşık 15 yıl kaldı. İlk 3 4 yıl gayet iyiydi. Arıyordu soruyordu , izne geliyordu. Zaten çalışmaya gitmişti ki ilk 3 4 sene gayet iyi paralar kazandı ve iyi bakıyordu bize. Ama ondan sonrasında doğru dürüst aramadı sormadı. Maddi yönden hic yardımcı olmadı. 8 kardesiz. O zamanlar ilkokuldaydık. Ve kuru ekmek yiyecek para bulamıyorduk. Annemin tarafı da babamın tarafı da yardımcı olmadılar bize o zamanlar. Anneannem dısında. Arada veriyormuş anneme ki ne kadar yetecek bize. Neden çalışmıyordunuz diyeceksiniz. Köy yerinde yasıyorduk hepimiz ilkokul cocuğuydu, diğer kardeslerim de okul yasına Bİle gelmemisti. Zaten 12 yasımda 1 aylığına yazın baska ile çalışmaya da gittik. Daha sonrA da 4 5 sene yazın farklı illere çalışmaya gittik , ben abim ablam. O aralar da babamın istanbuldan baska bi kadınla evlilik yaptığını ve2 cocuğu olduğunu öğrendik. O kadını yurtdışına götürmek icin uğraşmıyormuş o zamanlar. Biz Sefalet içinde yaşarken babam gününü gün ediyormus...Canım annemin de psikolojisi bozulmuştu bu yüzden. Tabi bize de yansıttığı cok oluyordu. Ne kadar da maddi olarak okula göndermicem dese de başarılı olduğumu görünce gönderdi beni annem okula. Arada babam arayıp size para gönderdim gidin bankadan cekin deyip annemlerin bos döndüğünü gördüm... Allah’a bin sükür ki okudum , okuyabildim.. suan öğretmenim. Ve babam 15 yıl sonrA işleri bozulduğu icin geri döndü eve. Tabi o kadın da parası kalmadğı icin bırakmış babamı. Anneme ne kadar affetme biz bize yeteriz desek de dinlemedi. Siz evlenip gideceksiniz tek kalacam deyip durdu. Ve babam o kadar hatasına rağmen döndüğünde bize çektirmediği kalmadı. Erkek kardeşimi bile biz kendimiz evlendirdik. Cebinde beş kuruş parası yok. Ben maddi yönden yardımcı oluyorum. Ve bu kadar seye ragmen gönderdiğim paraya az der . Söylenir. İs kuracam deyip defalarca kredi çekmemi istedi , cektim de ama gel görki hala evde oturup bizim paramızı yiyor. Bazınız gönderme diyecek ama sırf annem üzülmesin diye gönderiyorum.. Ama babamı görünce tuhaf oluyorum. Bir de sürekli borç içinde ... Bıktım artık. Üstüne bi de huzurumuzu bozuyor. Haksız mıyım? Abartıyor muyum? Anlatmadığım cok sey var daha. BunlAr en basiti. Kusura bakmayın uzun oldu. Kendimi bazen kötü hissediyorum ona karşı sevgi besleyemediğim icin

Ben olsam anneme de göndermezdim, ne demek siz evleneceksiniz ben yalnız kalıcam, şimdiye kadar o mu vardı yanında. Ki şimdi de hayrı yokmuş.
Anneme üzülüyorum. Bana babanla aranı bozma dönüp dolaşıp geleceğin burası diyor sürekli. Psikolojimi bozdu o da

Anneniz kendisi bu yolu tercih etmiş. Gönderseniz de göndermeseniz de huzurunuz bozulacak en azından borca girmeyin.
Kötü de hissetmeyin. Sırf nüfusunuzda yazıyor da “baba” olmuyor. Sevmek zorunda değilsiniz.
Kendimi kötü hissediyorum. Geçmişte kaldı unut gitsin diyorum bazen kendime ama olmuyor..

Ilk basligi okuyunca babanin degerini bil yazmak icin gelmistim ama konuyu okuyunca kendi hayatina bak ne guzel ogretmen olmussun annemi dusundugumden dolayi yardim ediyorum diyosun ama annen seni dusunmuyo bu konuda tamam bu yasa getirmis tum zorluklara katlanmis ama zaten bunlar anne babanin asli gorevleri dogurmak degil doyurmak onemli olan he birde sevgi saygi

Haklısınız. Anneme hep gel benle yasa desem de istemiyor....

Anneme üzülüyorum. Bana babanla aranı bozma dönüp dolaşıp geleceğin burası diyor sürekli. Psikolojimi bozdu o da
Bence annenin psikolojisi bozuk öyle bir adamı affettiği için. Ki karşışında pişman biri yok. Parası bittiği ve sizi kullanmak için geri dönmüş. Bence kafana takma, kendine odaklan. Ailenle mi yaşıyorsun? Merak ettim. Değilse kendi hayatına bak.

Anneme ne kadar affetme biz bize yeteriz desek de dinlemedi. Siz evlenip gideceksiniz tek kalacam deyip durdu.
İs kuracam deyip defalarca kredi çekmemi istedi , cektim de ama gel görki hala evde oturup bizim paramızı yiyor. Bazınız gönderme diyecek ama sırf annem üzülmesin diye gönderiyorum..

O kadar sinirlendim ki annenize, anlatamam.
Siz sırf anneniz üzülmesin diye babanıza para yolluyorsunuz ama anneniz "Tek kalacaağğm" deyip çocuklarının hiçbirini, nasıl hissedeceğini, nasıl düşüneceğini umursamamış.

Size de sinirlendim aslında.
Yerinizde olsaydım, annem o adamı eve aldığı an biterdi benim için.
2 buçuk yaşında bir oğlum var, empati yapıyorum; eşim beni bırakıp gidecek, üzerime evlenecek -aldatacak yani- iki de çocuk yapacak, oğlumun hakkından çalacak ve kuru ekmekle günler geçirmek zorunda kalacağız, adam da tüm varını yoğunu o kadınla yiyecek ve çok özür dilerim bir ipi bir ski kalınca yanıma gelip yerleşecek. İttirle kovarım geldiği yere çocuğum hakkı için. Anladık annenizde zerre kadınlık gururu yok ama insan evlatlarının çektiği çileye bari bakar da, adamı def eder ya. Bir de üzerine size kredi çektirmeye çalışıyor pess ve yuh öyle anneye. Siz üzülün daha anneciğinize.

Babacı bir insanım ben, genelde babadır yapmayın etmeyin affedin derim ama siz yapın, affetmeyin. Anneniz kendi seçimlerini yaşayacak, siz artık desteklemeyi bırakın.
Başkalarının babalarına bakıp hep özendim omlara bugüne kadar.. İste annem de yanlış yapsa da ona dinletemiyoruz..

Annem de cok cekti. Birebir yaşadık hepsini. Ama onu kararından vazgeciremiyoruz. Bilmiyorum anneme kıyamıyorum sadece

Kendimi kötü hissediyorum. Geçmişte kaldı unut gitsin diyorum bazen kendime ama olmuyor..
Bazı şeyler geçmişte kalabilir unutulabilir ama bunda karşı tarafın da emeği gerekir. Anladığım kadarıyla bunca zaman yaşattıkları için içten bir özür bile dilememiş (ki bana gelse dilese de benim için bir şey değişmezdi) üstüne hala sorun çıkartıyor. Eğer parası bitmeyip o kadın tekmeyi koymasa dönmezdi bile. Şimdi yaşlılığında kendine garanti kapı olarak gördüğü yere dönüyor.
Her zaman diyorum bencillik mutluluktur. Atın üzerinizden ama o anne o baba bağlarını. Herkesin bir kalbi vicdanı var ona göre yaşasalarmış.

Annem de cok cekti. Birebir yaşadık hepsini. Ama onu kararından vazgeciremiyoruz. Bilmiyorum anneme kıyamıyorum sadece

Çektiği halde bile bile seçiyorsa o, O'nun derdi; sizin değil. Seçtiğini koynunda başında yanında neresinde taşırsa taşısın, beslerse beslesin; size üzülmeyen kadına niye üzülüyorsunuz? Kredi çekmenizi nasıl isteyebiliyor ya bu kadın? Hayatınızı yoktan var etmişken, şimdi kimin için çalışacaksınız? Babalığın bsini yapmayan adamın saltanatı için mi?

Şu tabloya bakıp da adımınızı geri tutamıyor, annenize "Sen ne istediğinin farkında mısın benden? Çok bakasın varsa, çekebiliyorsan sen çek krediyi, benden bu kadar" diyemiyorsanız, o da artık sizin seçiminiz ve seçiminizin sonucu oluyor. Bile bile bir hiç uğruna dert sahibi olasınız varsa, devam.

Haklısınız. Zaten eger ki yurtdışında kalabilseydi gelmezdi. Bizi sevdiği ya da değer verdiği icin kalmıyor yanımızda. Maddi yönden iyi bi kapı buldu nereye gidecek baska

Anneniz madem yalnz kalmak istemio bari baska birini bulsaydi bu babadan hayir gelmezki ilk firsatta yine gider.smdi mecbur diye annenize donmus

Zaten cok tartışıyorum omlarla bu yüzden. Ama kardeslerim de üstüme çöm gelir bu yüzden. Annemiz icin yap falan diye. Kendileri asla bi kuruş göndermez ama bana gelince söyle yap böyle yap derler

Siz evlenip gideceksiniz kismina kadar anneniz mazlumdu. Sonrasinda o da babaniz gibi zalim olmus sizlere. Yazik, bir anne evlatlarina bunu yapmamali. Artik kendi kanatlarinizla ucun. Allah yardimciniz olsun.

Siz evlenip gideceksiniz kismina kadar anneniz mazlumdu. Sonrasinda o da babaniz gibi zalim olmus sizlere. Yazik, bir anne evlatlarina bunu yapmamali. Artik kendi kanatlarinizla ucun. Allah yardimciniz olsun.
Haklısınız. Annem de kalk ona yemek hazırla aranız bozulmasın git elini öp dediği cok oldu... Evet annem de cok cektirdi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…