• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam Evlenmemize İzin Vermiyor

Erkek arkadaşınız , mezhep olaylarına babanızdan daha takıntılı. Babanız en azından kör cahil kafa ile reddediyor. Erkek arkadaşınız " azınlığınız " bile demiş. Ben böyle bir evlilikte ortak çocuk kendi seçimi olsun isterim.Din farkı yok neticede öyle bile olsa dinini de kendi seçsin isterdim. Siz şimdiden boyunduruğa girmişsimiz baskı kuramaz diyorsunuz. Adam doğmamış çocuğun mezhebini seçmiş. Pişman olacaksınız mezhep yüzünden değil adam yüzünden.
Mesajları okudum, bu tarz hassasiyetler size ‘küçük nüans’ gibi geliyor fakat erkek arkadaşınız için durum öyle değil. İleride büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Babanızın öngördüğü şeyler vardır, babanızı dinleyin.
Hayata farklı pencerelerden bakan ailelerin çocukları genelde problem yaşıyorlar. karşı tarafın ailesi de tepki verecek.
Tanımadığınız bir aile sizi istemese onlara karşı kinlenebilirsiniz, erkek arkadaşınıza her şeyi anlatmayın. Canınız babanıza karşı kinlenme olasılığı çok yüksek. Elin oğlu sonuçta şu an. Baba evladının üzülmesini istemez. Güzelce konuşup anlayın onu, sizi anlamasını sağlayın. İnatlaşmadan güzelce anlatın.
Evet bu da beni düşündürüyor. Sonra diyorum mezhep ne kadar önemli olabilir hayatımızda. Yani ne farklılığı yaşayacağız da problem olacak diyorum. Bugüne kadar hiçbir farklılığımız olmadı bize sıkıntı yaratacak. Bu konuda takıntısı var, gurur yapıyor. Zaten çok azız diyor. Akrabalarının da büyük çoğunluğu kendi mezhebinden insanla evli, önem veriyorlar bayağı. Ama ailesinde farklı mezhepten evlenen insanlar da var ablası gibi. Bazı şeyleri hep önceden konuştuk, özellikle ben hep sorarım ilerde şöyle olursa böyle olursa diye, onun da tek talebi buydu. Zor oldu ama kabul ettim sonra. Birimizinkine göre devam edecek çocuklar sonuçta ama hala böyle demiş olması düşündürüyor. İkisini de öğretiriz nasıl isterlerse diyorum ben de hala ama bakalım. Sizlerin de dediği gibi daha da sorun olabilir bunlar ilerde. Çok görüyorum evlendikten somra değişenleri. Diyorum o yüzden aileler tanışsa daha iyi tanıyacağız göreceğiz bu konularda yaklaşımları nasıl, saygılı olur muyuz birbirimize diye.

Hala böyle ayrımların olması ne kadar üzücü. Eğer erkek arkadaşınıza güveniyorsanız ne yapıp edip bir araya getirip iyi bir adam olduğunu kanıtlattırın babanıza

erkek arkadaşınız çocuklar benim mezhebime göre yetişecek demiş sanırım bir yerlerde. onu okuyana kadar babanızı haksız bulmuştum ancak erkek arkadaşınızın sizi sürekli darlaması, hala bir adım atmıyorsun vs diye baskı yapması ve daha doğmamış çocuğa don biçmesi çok düşündürücü. babanız haklı o zaman. mezhep sorununun problem olabileceğini ön görebiliyor. bence önce erkek arkadaşınızla ciddi bir şekilde konuşun. ondan emin olduktan sonra babanızla tanıştırın.

erkek arkadaşınız çocuklar benim mezhebime göre yetişecek demiş sanırım bir yerlerde. onu okuyana kadar babanızı haksız bulmuştum ancak erkek arkadaşınızın sizi sürekli darlaması, hala bir adım atmıyorsun vs diye baskı yapması ve daha doğmamış çocuğa don biçmesi çok düşündürücü. babanız haklı o zaman. mezhep sorununun problem olabileceğini ön görebiliyor. bence önce erkek arkadaşınızla ciddi bir şekilde konuşun. ondan emin olduktan sonra babanızla tanıştırın.
Ben de aileler tanışırsa birbirimizi ve ailelerimizi daha iyi tanımış görmüş oluruz diye düşündüm. Sonuçta bunlar sorun yaratacaksa ailesinin bakış açısını, yaşayış biçimlerini, kafa yapılarını anca bu aşamadan sonra daha iyi anlayabiliriz diye düşündüm. O benim annemle ve kardeşlerimle tanıştı ben de onun annesi ve ablasıyla. Birbirimizi çok sevdik çok saygılı hürmetli insanlardı ama bir kere tanıştık oturduk sohbet ettik diye de tanımış sayılmam. Biraz ciddi bir adım atılırsa daha iyi anlaşılıyor ya böyle şeyler, nişan aşamasında falan. O yüzden babam bi kabuk etain bir tanışsın görsün istiyorum.

Merhaba KK'nın değerli hanımları. Yıllardır forumu takip ederim, bu sefer kendi derdimi yazmak için geldim.

1,5 yıla yakın bir ilişkim var. İkimiz de çok şükür çalışıyoruz kendi paramızı kazanıyoruz. Artık evlenmek istiyoruz. Fakat babam aramızdaki çok küçük bir dini farklılıktan dolayı maalesef asla olmaz diyor. Üstelik babam bu konularda hassas biri de değil yani dindar biri değildir. Bu tarz konular yasak olduğu için detayına girmek istemiyorum, yanlış anlamayın, sadece derdimin anlaşılması için belirtiyorum umarım bir sorun olmaz. Babam çok kesin ve ciddi bir şekilde hayatta vermem kızımı diyor. Annem tanıştı çok sevdi ve destekliyor zaten böyle ayrımcılık da yapmaz ama maalesef babam yapıyor. Üstelik daha önce hiç böyle bir şey söylememişti, hiç ayrım yapmamıştı. Aksine memleketlerimiz komşu olduğu için hoşuna gider, yabancı gibi hissetmez diye düşünüyordum. İlk tepkisinde şok olmuştuk hiç beklemiyorduk. Yaklaşık 4-5 aydır da durum böyle hala aynı hala inadından dönmedi. Tanışmak bile istemiyor, adını dahi bilmiyor. Bu arada ben değil hep annem konuştu hala da o konuşuyor konuyu açıyor, ben orada olmuyorum çünkü ben konuşunca boğazım düğümleniyor maalesef kitleniyorum ve daha önce hiç bu tarz bir konuşma yapmamıştık babamla. Uzun süredir küskünüm konuşmuyorum ama artık çok daraldı içim, uyuyamıyorum geceleri. Hiçbir işe konsantre olamıyorum. İçim daralıyor hep, gözlerim doluyor boğazım düğümlezaten.. Koca insanlarız tabi kendi kararlarımızı kendimiz verebiliriz ama insan anne babasının gönlü olsun, onlar da mutlu olsun, ilerde küslük olmasın istiyor.

Erkek arkadaşımla da sırf bu konular yüzünden sürekli tartışıyoruz. Sürekli benim bir şey yapamamamdan, babamı ikna edemememden ve tabi babamın hayır demesinden dolayı. Babam hiçbir detay vermiyor, şundan şundan dolayı istemiyorum demiyor. Tek dediği hayatta vermem kızımı o kadar. Ben de ne yapayım nereden yürüyüp ikna ederim bilmiyorum annem de bilmiyor. O da benim gibi babamın bu haline şok olmuştu hiç beklemiyordu zaten.

İçimi dökmek biraz paylaşıp rahatlamak istedim, çünkü doldum taşıyorum artık. Hayatım boyunca hiçbir konuda bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Hep bir yolunu bulmuştum, hep dimdik durmuştum ama bu sefer hiçbir şey bilmeyen küçük bir çocuk gibi hissediyorum kendimi. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Sizce ne yapmalıyım fikriniz var mı? Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
BENİM BABAMDA NİŞANLIM ÇERKES OLDUĞU İÇİN İSTEMEDİ İLK BAŞTA ANNEM KONUŞTU ANNEME OLMAZ VERMEM DEDİ ARDINDAN ANNEM KONUŞURKEN ERKEK KARDEŞİM VE KIZ KARDEŞİM KONUYA DAHİL OLDU GERİ KAFALIK YAPMA BABA NE ZMANDAYIZ ARTIK ANLAŞIYORLAR NEDEN OLMASIN IRKIN NE ÖNEMİ VAR DEDİLER BABAMDA BİRKAÇ DEFA DAHA YOK DEDİ BİZ BABAMDAN HABERSİZ TANIŞTIRMAK İÇİN AİLEYİ EVE DAVET ETTİK TANIŞTIKTAN SONRA ÇOK SEVDİ ÇOK ŞÜKÜR BEN 4 AYDIR NİŞANLIYIM RABBİM SİZEDE İNŞALLAH NASİP EDER

BENİM BABAMDA NİŞANLIM ÇERKES OLDUĞU İÇİN İSTEMEDİ İLK BAŞTA ANNEM KONUŞTU ANNEME OLMAZ VERMEM DEDİ ARDINDAN ANNEM KONUŞURKEN ERKEK KARDEŞİM VE KIZ KARDEŞİM KONUYA DAHİL OLDU GERİ KAFALIK YAPMA BABA NE ZMANDAYIZ ARTIK ANLAŞIYORLAR NEDEN OLMASIN IRKIN NE ÖNEMİ VAR DEDİLER BABAMDA BİRKAÇ DEFA DAHA YOK DEDİ BİZ BABAMDAN HABERSİZ TANIŞTIRMAK İÇİN AİLEYİ EVE DAVET ETTİK TANIŞTIKTAN SONRA ÇOK SEVDİ ÇOK ŞÜKÜR BEN 4 AYDIR NİŞANLIYIM RABBİM SİZEDE İNŞALLAH NASİP EDER
Öyle bir şey yapsam daha da kötüye gider her şey eminim. Sakın karşıma çıkarmaya kalkmasın tanıştırmak için demiş anneme. Sizin yoluna girmiş ikna olmuş ne güzel ❤️ Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla 🙏🏻 sağ olun güzel dileğiniz için.

Öyle bir şey yapsam daha da kötüye gider her şey eminim. Sakın karşıma çıkarmaya kalkmasın tanıştırmak için demiş anneme. Sizin yoluna girmiş ikna olmuş ne güzel ❤️ Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla 🙏🏻 sağ olun güzel dileğiniz için.
Teşekkür ederim sizinde normalde dmnüşür inşallah

Bu konuda takıntısı var, gurur yapıyor. Zaten çok azız diyor. Akrabalarının da büyük çoğunluğu kendi mezhebinden insanla evli, önem veriyorlar bayağı.
Erkek arkadaşınız da sağlıklı düşünmüyır.
Azınlıkta olmaları kimsenin suçu değil.
Hatta suç bile değil.
İnanç çok kişisel bir konu.
Şimdiden doğmamış çocuklarınızın kendi mezhebinden olması mevzusunu gündeme getirmesi çok itici.
Bu da bir baskı bana göre.
Biz Caferiler çok baskı gördük bu konuda hassasım fırsatını bulunca baskıyı ben yapayım diyor üstü kapalı.
Babanız ve erkek arkadaşınız, temelde aynı sığ ve başkasının inancına saygı duymayan bir bakış açısında buluşuyorlar, birbirlerinden çok da farkları yok.
Ben bu ilişkinin sıkıntılara gebe olduğunu düşünüyorum.

Back
X