Tahmin edebiliyorum. Bir yanda sevdiğimiz kişi bir yanda ailemiz. Benim de ağırıma gidiyor. Mesela bazen çevremde soran oluyor ee ne zaman evleniyorsun diye, gülüp geçiştiriyorum. Babam izin vermiyor şu sebepten ötürü demiyorum, çok saçma geliyor ve utanıyorum öyle demeye.Benim için çok zor geçiyor birde benim Annem de karşı her ne kadar gizlese de , sürekli olarak tartışma durumundayız 28 yaşındayım ve bu çok ağrıma gidiyor ne yapacağımı inanın bilmiyorum
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Peki babanız konuşuyor mu sizinle ? Benim asla babamla konuşma gibi bir durumum yok , hatta surat asmam bile çok ayıp ve garipsedikleri bir durumTahmin edebiliyorum. Bir yanda sevdiğimiz kişi bir yanda ailemiz. Benim de ağırıma gidiyor. Mesela bazen çevremde soran oluyor ee ne zaman evleniyorsun diye, gülüp geçiştiriyorum. Babam izin vermiyor şu sebepten ötürü demiyorum, çok saçma geliyor ve utanıyorum öyle demeye.
Ben konuşmadığım için o da konuşmuyor benimle ama tripli falan davranmıyor. İşten gelince odamda oturuyorum zaten virüs de olduğu için yanlarında durmuyorum, işyerimde pozitif vakalar çıkıyor sürekli çünkü. O da çok üzülüyor annemle dertleşiyormuş bu durumu ama dönmüyor inadından da yine.Peki babanız konuşuyor mu sizinle ? Benim asla babamla konuşma gibi bir durumum yok , hatta surat asmam bile çok ayıp ve garipsedikleri bir durum
Aslında babanızın suçu yok maalesef suç eş dost akraba konu komşu da. Arkasından bak işte şunun kızıda şununla evlendi sözlerine maruz kalmak. Toplum olarak çoğu kez üstümüze vazife olmayan şeyleri olur olmadık yerlerde konuşuyoruz.Ben konuşmadığım için o da konuşmuyor benimle ama tripli falan davranmıyor. İşten gelince odamda oturuyorum zaten virüs de olduğu için yanlarında durmuyorum, işyerimde pozitif vakalar çıkıyor sürekli çünkü. O da çok üzülüyor annemle dertleşiyormuş bu durumu ama dönmüyor inadından da yine.
Evde biraz yemeden içmeden kesilin (Babanız görmüyorken yiyin ama açları oynayın), gülmesin yüzünüz, hüzünlü hüzünlü bakın, ortalama 2 sayfalık içli bir mektup üzerine çalışın, konuşma olarak da yapabilirsiniz, güzel bi yazarak çalışın, etkili cümleleri, ortalık yere bırakın günlük gibi sanki. Sonracığıma arada minik minik bayılır gibi olun "Bi şeyim yok" deyin gurur da yapın. Baba "Kız elden gidiyor" diye "Tamam bi tanışalım" der muhtemelen.
Mezhep farkıysa çözlmeyecek bir şey değil. Ama yanınıza destekçi arıyorsanız önce bunun sorun olmadığını belirten bir kurum yetkilisinden cami imamından tavsiye alacaksınız. Ondan sonra babanızın mantıksız bir savranış sergilediğini kendisine ispatlayıp erkek arkadaşınızla tanıştırabilirsiz. Diğer çılgınca seçeneğim hamileyim demeniz
Maalesef ben de öyle düşünüyorum. Çok eskiden yaşadığı yerde bizim bu iki mezhepten insanlar çok tartışır birbirlerini sevmezlermiş sanırım. O zamanlardan kinlenmiş ama ilk kez dedi bunu da daha öncefen bilmezdik. Diyorum herhalde büyük konuştu geçmişte, şimdi de eş dost akraba duyarsa ne derim diye düşünüyor. Saçma sapan akrabaları yüzünden, saçma sapan takıntısı yüzünden kızının mutluluğunu önemsemiyor. Ona göre beni düşünüyormuş ondan yapıyormuş böyle.Aslında babanızın suçu yok maalesef suç eş dost akraba konu komşu da. Arkasından bak işte şunun kızıda şununla evlendi sözlerine maruz kalmak. Toplum olarak çoğu kez üstümüze vazife olmayan şeyleri olur olmadık yerlerde konuşuyoruz.
Babam direk onları sevmiyor. Hrıstiyan bile olsa daha iyiydi demiş sanırım yani bilirkişi gelip anlatsa da ikna olmaz derdi sevmemek direk. Ama neden sevmiyor istemiyor bilmiyoruz. Eskiden beri sevmezmiş ama daha önce hiç söylememişti bizim de hiç böyle bir şey aklımıza gelmedi.Mezhep farkıysa çözlmeyecek bir şey değil. Ama yanınıza destekçi arıyorsanız önce bunun sorun olmadığını belirten bir kurum yetkilisinden cami imamından tavsiye alacaksınız. Ondan sonra babanızın mantıksız bir savranış sergilediğini kendisine ispatlayıp erkek arkadaşınızla tanıştırabilirsiz. Diğer çılgınca seçeneğim hamileyim demeniz
Şu mezhep farkını herkes gördü bir ben göremedim
Şuralı deyince haaa şunlardan denilen bir adamla evliyim 15 yıldır
20 yıldır da hayatımda hala şu farkı göremedim ya buna yanarım
25 yıl öbür mezhebe mensup ailemle yaşadım o çevrede büyüdüm hatta asla diyen baban gibi niceleri gördüm lakin 40 yaşındayım şu farkı göremedim
Bir gram, bak onların yaşantısı ve benim büyüdüğüm ortam farklı denilecek tek şey göremedim
Şuralı deyince haaa şunlardan denilen bir adamla evliyim 15 yıldır
20 yıldır da hayatımda hala şu farkı göremedim ya buna yanarım
25 yıl öbür mezhebe mensup ailemle yaşadım o çevrede büyüdüm hatta asla diyen baban gibi niceleri gördüm lakin 40 yaşındayım şu farkı göremedim
Bir gram, bak onların yaşantısı ve benim büyüdüğüm ortam farklı denilecek tek şey göremedim
Neler neler oldu biz ayrıldık iş o noktaya geldi artık kalp rahatsızlığım var orda burda bayılır oldum kılo verdim bana mısın demediler benimkiler dinine düşkündür bide namaz oruç falan hepsi var ne yapacağımı bilemiyorumG Gokturkce Amin inşallah sizin de Allah yardımcınız olsun. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Biz de aylardır ne olduğunu, ne yapacağımızı şaşırdık bize sorun gibi gelmezken aileler çok önemsiyor. Tabi farklılıklar olacak belki sorun da olacak bu farklılıklar zaman zaman ama bu kişilerin saygısına bağlı. Keşke bunları aşabilsek.
27
Annem konuyu açtığında adı şu dememiş, babam direk memleketini sormuş, oradan dinine gelmiş kesin şunlardandır gibisinden.
öncelikle yaşınız kendi hayatınızla ilgili kararları alabilecek kadar olgun. böyle bir mevzuda araya annenizi sokmamanız gerekiyordu..
ayrıca yaptığınız en büyük hata da bana göre babanızla olan mevzunun ayrıntılarını erkek arkadaşınıza anlatmak olmuş. bu saatten sonra evlenseniz dahi erkek arkadaşınız babanıza hep içten içe takıntılı olacak.
yapacağınız en doğru şey babanızın karşısına kendiniz geçip evlenme talebinizi ve kendisinin rıza göstermediği taktirde dahi kararınızdan vazgeçmeyeceğinizi beyan etmeniz olacaktır. hala diretecekse de siz sürece başlayın.. kız isteme vs artık sadece bir seramoni. olmazsa olmaz değil yani. gider kıyarsınız nikahı, kurarsınız evinizi, kem yanınızda olmak istiyorsa gelir bu kadar basit.
tabi tüm bu söylediklerim erkek arkadaşın ile mutlu olacağına, babanı karşına alacağına değecek kesinlikte ise kararın geçerli.
Babanızın rızası yoksa evlenmeyin anne ve baba rızası olmak zorunda yoksa evliliğinizden bir hayır gelmez . Benim bir tanıdığım babasının rızası olmadan evlendi şuan perişan halde aile evine de dönemiyor lütfen herşeyi düşününMerhaba KK'nın değerli hanımları. Yıllardır forumu takip ederim, bu sefer kendi derdimi yazmak için geldim.
1,5 yıla yakın bir ilişkim var. İkimiz de çok şükür çalışıyoruz kendi paramızı kazanıyoruz. Artık evlenmek istiyoruz. Fakat babam aramızdaki çok küçük bir dini farklılıktan dolayı maalesef asla olmaz diyor. Üstelik babam bu konularda hassas biri de değil yani dindar biri değildir. Bu tarz konular yasak olduğu için detayına girmek istemiyorum, yanlış anlamayın, sadece derdimin anlaşılması için belirtiyorum umarım bir sorun olmaz. Babam çok kesin ve ciddi bir şekilde hayatta vermem kızımı diyor. Annem tanıştı çok sevdi ve destekliyor zaten böyle ayrımcılık da yapmaz ama maalesef babam yapıyor. Üstelik daha önce hiç böyle bir şey söylememişti, hiç ayrım yapmamıştı. Aksine memleketlerimiz komşu olduğu için hoşuna gider, yabancı gibi hissetmez diye düşünüyordum. İlk tepkisinde şok olmuştuk hiç beklemiyorduk. Yaklaşık 4-5 aydır da durum böyle hala aynı hala inadından dönmedi. Tanışmak bile istemiyor, adını dahi bilmiyor. Bu arada ben değil hep annem konuştu hala da o konuşuyor konuyu açıyor, ben orada olmuyorum çünkü ben konuşunca boğazım düğümleniyor maalesef kitleniyorum ve daha önce hiç bu tarz bir konuşma yapmamıştık babamla. Uzun süredir küskünüm konuşmuyorum ama artık çok daraldı içim, uyuyamıyorum geceleri. Hiçbir işe konsantre olamıyorum. İçim daralıyor hep, gözlerim doluyor boğazım düğümlezaten.. Koca insanlarız tabi kendi kararlarımızı kendimiz verebiliriz ama insan anne babasının gönlü olsun, onlar da mutlu olsun, ilerde küslük olmasın istiyor.
Erkek arkadaşımla da sırf bu konular yüzünden sürekli tartışıyoruz. Sürekli benim bir şey yapamamamdan, babamı ikna edemememden ve tabi babamın hayır demesinden dolayı. Babam hiçbir detay vermiyor, şundan şundan dolayı istemiyorum demiyor. Tek dediği hayatta vermem kızımı o kadar. Ben de ne yapayım nereden yürüyüp ikna ederim bilmiyorum annem de bilmiyor. O da benim gibi babamın bu haline şok olmuştu hiç beklemiyordu zaten.
İçimi dökmek biraz paylaşıp rahatlamak istedim, çünkü doldum taşıyorum artık. Hayatım boyunca hiçbir konuda bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Hep bir yolunu bulmuştum, hep dimdik durmuştum ama bu sefer hiçbir şey bilmeyen küçük bir çocuk gibi hissediyorum kendimi. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Sizce ne yapmalıyım fikriniz var mı? Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Hayır değil, biz de değiliz. Daha azınlık bir mezhep onlarınki ve ciddi bir fark yok aramızda.Çocuk Alevi sanırım? Bir bilse ki ne kadar şanslı aslında. Karşısına çıkar emrivaki ile. Eminim kanı ısınır.
Bir adım atamayınca sebebini söylemek durumunda kaldım. Artık gelmek istiyoruz diyordu, ailesi de soruyordu. Erkek arkadaşımın ailesi de genelde bizden olsun derlermiş, hatta gençlerde bile bizden olsun deyip memleketine dönüp evlenecek kız/erkek bakanlar, ailelerine sorduranlar varmış. Çok şaşırmıştım işi gücü yerinde, sosyal çevreleri olan genç insanların sırf bizden olsun düşüncesiyle böyle yapmalarına ama erkek arkadaşım mantıklı buluyor. Biz zaten azınlığız hep eziliyoruz diyor ve o da hassas biraz. Çocuklarım hiçbir şey yapmasın, hiçbir ibadeti yapmasın ama yine de benim mezhebimden olsun, senden tek isteğim bu demişti. Gurur meselesi yapmış bu durumu. O yüzden onlarda da bu durumlar varken söylemeye çekinmedim. Tabi başka mezheplerden evlenenler de var ailesinde. Önceleri onlar da daha iyi olur bizden olması diyormuş ama artık önemsemiyorlar. Ben de tanışmıştım annesiyle, ablasıyla ve sevmiştim. Benim için Allah inancı olsun yeterdi. Din aynı din, kitap aynı kitap sonuçta böyle ayrılmalara ne gerek var. Herkes kendinden sorumludur hem. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.öncelikle yaşınız kendi hayatınızla ilgili kararları alabilecek kadar olgun. böyle bir mevzuda araya annenizi sokmamanız gerekiyordu..
ayrıca yaptığınız en büyük hata da bana göre babanızla olan mevzunun ayrıntılarını erkek arkadaşınıza anlatmak olmuş. bu saatten sonra evlenseniz dahi erkek arkadaşınız babanıza hep içten içe takıntılı olacak.
yapacağınız en doğru şey babanızın karşısına kendiniz geçip evlenme talebinizi ve kendisinin rıza göstermediği taktirde dahi kararınızdan vazgeçmeyeceğinizi beyan etmeniz olacaktır. hala diretecekse de siz sürece başlayın.. kız isteme vs artık sadece bir seramoni. olmazsa olmaz değil yani. gider kıyarsınız nikahı, kurarsınız evinizi, kem yanınızda olmak istiyorsa gelir bu kadar basit.
tabi tüm bu söylediklerim erkek arkadaşın ile mutlu olacağına, babanı karşına alacağına değecek kesinlikte ise kararın geçerli
Biz de ayrılma noktasına geliyoruz bu konu yüzünden sonra yine içimiz gidiyor dayanamıyoruz, sonra yine aynı. Sağlığınızı düşünün kendinize dikkat edin lütfen. Ne olursa olsun sağlık olmadı mı huzur da olmuyor. Benim de sağlıksal sıkıntılarım oldu ama çok üzülse de pek oralı olmadı babam yine aynı yine aynı.Neler neler oldu biz ayrıldık iş o noktaya geldi artık kalp rahatsızlığım var orda burda bayılır oldum kılo verdim bana mısın demediler benimkiler dinine düşkündür bide namaz oruç falan hepsi var ne yapacağımı bilemiyorum