faydalı ve samimi bilgileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.benim de çalışan annelere birkaç tavsiyem var.pompa konusunda özellikle iş yerinde zamandan tasarruf için çiftli sağım yapan pompaları tavsiye ederim.ben medella mini electric plus kullanıyorum.şimdilik memnunum.sütleri buzlukta saklamak için ise medella saklama poşetlerini (max 150 ml) ve medella saklama kaplarını (80 ml) kullanıyorum.poşetler yer açısından daha faydalı.ayrıca hacim olarak da iyi.tamamını hepsiburadadan temin ettim.ayrıca dr browns natural flow biberonlar da pompa sağım aparatı ile uyumlu.direkt biberondan vermek isteyenler için.gaz konusunda da faydalı oldu bu biberon.
sağdığım sütü iş yerinde buzdolabında muhafaza ediyorum.işten eve buz kalıplarının arasında getiriyorum.süt derin dondurucuda ise önce buzdolabına alıyorum.orada çözündükten sonra vücut sıcaklığına yakın olacak şekilde benmari usulü ılıtıyorum.
benim ara ara sütleri buzluğa atmamdaki sebep hastalık vb nedenle ilaç kullanmam gerekirse idarelik bulunması içindi.Oldukça faydasını gördüm.ilaç kullandığım dönemde de yine sütümü sağıp boşaltmam gerekti.böylece göğüslerim rahatlarken süt üretimi devam etti.bu anlamda pompa olmazsa olmazlardan bence.
süt üretimi açısından faydalı bulduğum yiyecek ise nar ve nar suyu.
ayrıca emzirme ve sağma zamanınızı not almanızı ve bu verilerden kendi sisteminizi kurmanızı da tavsiye ederim.çünkü bazı bebekler 3 saatte 120 ml süt tüketirken bazısı saatte bir emmek istiyor 40-50 ml yetiyor.bir süre böyle kayıt tutunca herşey daha somut oluyor bence.
pompa aparatlarının , biberonların ve emzik sterilizasyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.metot ne olursa olsun bu konuyu da ihmal etmemek gerektiği kanısındayım.bu konuda çevrede yaygınca bebeğin mikroplara alışması gerektiği söylenir.bunlara çok kulak asmamak ve tedbiri elden bırakmamak lazım.tabi hijyen manyağı olalım demiyorum:)
herkese sevgiler bol sütlü günler