Babam Evleniyor!

başınız sağolsun ,bence siz kendi hayatına babanız kendi hayatına baksın,çocukları için çok zordur eminim ama babanız yanlışta olsa bunu görecek yaştatır seçimini kendisi yapmış siz farklı bişey söyleseniz kötü olursunuz en iyisi hiç karışmamak

Saygı duymalısınız. Karsınızdakı kadın ılk kez evlenıyor ve cıddı bır yası var.Annenız yerıne asla koyamazsınız ve karsınızdaki insanın da annenızın hatıraları uzerıne bır dunya kurmak ıstememesı cok normal.Hayatıyla ılglılı sorular sormadan yormadan bı ılıskı kurmanız gerekmekte.Cok ıclı dıslı olmaya gerek yok.Babanız ıyı mı onemlı olan bu .. Zaten herkes kendı hayat duzenınde.. Eger ımkanınız varsa yardım edın.Yoksa gerekcelerınıız hatırlatın.Annenıze de Allah rahmet eylesın .

ya bu erkekler neden eşleri ölünce koştur koştur evlenecek birini arıyolar?
git huzurevine otur
ya da tut bi yardımcı evini temizlesin
yemekleri de dışarda ye.
sinir oldum ya.

hani eş vefat eder 3-5 sene sonra anlarım belki yalnızlık falan
ama 3 ay sonra evlencem demek de vefasızlık ya..

al benden de o kadar... aynı şeyi bayan yapsa nasıl çirkin yakıştırmalar olur

öncelikle bütün başsağlığı dilekleri için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Allah da sizleri sevdiklerinize bağışlasın. çok sağolun.

şimdi anlatamadım sanırım. annemin eşyalarını biz de kullanmasını istemeyiz zaten, bunu sorun etmiyoruz. yani şimdi annemin içtiği fincandan kahve içmesi beni rahatsız eder zaten. ben annemin eşyaları çıkartılacak derken yapılacak işlerden bahsettim. eşya konusunda babama alacaksın, yapacaksın diyen biz olduk babam taraftarı değildi. hatta kadının ilk kez evleneceğini bildiğimiz için babamla özel olarak konuştuk. burda sıkıntı yok yani. anlatmak istediğim şey kendi evi düzülüyor yapılıyor sonuçta yardımcı olmamasından. herkes yapsın evi kursun ben içine yerleşeyim olur mu? yardım etmesi gerekmez mi babama? adam tek başına evi kırdıracak yaptıracak yani yanında olması lazım değil mi? buna kızıyorum sadece. bahane olarak ay ben kötü olurum, yok ben elleyemem demesi saçma geliyor. yahu bizim için ne kadar zor soran var mı? ben gidip ellerimle evini mi hazırlayayım şimdi? bizim gösterdiğimiz anlayışın karşılık bulmamasından bahsediyorum.

bize karşı negatif. iki öğretmen kız, bir doktor erkek evlat var. görgüsüz ya da cahil cüvela değiliz. adam yemiyoruz ayrıca. dediğim gibi bir adım atsa on adım atardık. kızların beni sıkıştırdı şeklinde iftira atarak babama bizi şikayet etmesi hiç hoş değil. tahmin ediyorum ki çok sorun çıkarıcak. belki yaşayan olmuştur diye yazdım, akıl danışayım istedim. evet kendi hayatıma bakmam lazım, ama babam bana telefonda ağlayınca ki uzaktayım bakamıyorum.

Z zeytinagaci uzun zaman oldu di mi görüşmeyeli? işte kısaca bunlarla geçti senelerim. umarım herşey yolundadır hayatında. ah babam, ablam sinir krizi geçiriyor diye üç ay kocası ve çocuğuyla resmen yanına taşındı. sonra artık bir km ötedeki evlerine geçtiler ama her gün gidip geldiler. ablam gider gitmez hemen aramaya başlamış. hem de ilk görüştüğü kişi benim anadolu lisesinde ingilizce öğretmenimdi. tabi ben annem için her saniye göz yaşı akıtırken ve majör depresyonumla boğuşurken bunu duyunca hastaneye yatırıldım iki gün. kalp dedi doktorlar. neyse gözetim altında birşey olmayınca bıraktılar. öyle yani mahvetti bizi, ama işte kızsa da atamıyor insan. malesef zeytincim anladığım kadarıyla olay erkeklerin bencilliği. eşimi kaybettim diye en fazla 1 ay ağlıyorlar. sonra ben nolucam diye başlıyorlar. annem etrafında dört dönerdi babamın. bütün varlığını anneme borçlu. babama bizden çok emeği vardır. ama gel gör ki eşi gidince ben yuva kurmak istiyorum eşsiz yapamam yalnız yatamam diye ağlayan bir baba oluyor insanın karşısında. durum bu..

Galiba kadın bundan sonra da suratını devam ettirecek birine benziyor.. Belki evlenmeyi istemiyor bile. Millet doldurmuştur, malı var küçük çocuğu yok vs. diye
Çok zor bir durum , hele ki annenizin düzeni dağıtılması ama elden birşey gelmiyor ve hayat devam ediyor.
Babanız inşaallah pişman olmaz.
Siz herkesin dediği gibi uzak kalmanız çok iyi, karışmamanız falan, Allah sabırlar versin

Sen ve ablan annenin eşyalarından sevdiğiniz almak istediğinizi gidip alın. Severek aldığı bir tablo, sizin beğendiğiniz bir vazo vs gibi. Onun dışındakileri de babanız bir satsın. Sizden bu konuda destek beklemesi doğru değil. Tepkili olmayın ama kendi işini kendi halledebilir.

Basina sagolsun oncelikle.
Esyalar bilmem ne konusunda yardim etmemelisin diye dusunuyorum.
Baban evlenmeyi biliyorsa ya es adayini ikna edip yardim ettirecek ya kendisi zorlanacak. Yapacak bir sey yok.
Siz elinizden geleni zaten yapmissiniz.
Su asamadan sonra bence tek yapmaniz gereken mallari bolusmek ve baban dahi olsa basinin caresine bakmasini beklemek.

Biraz fitne fesat birine benzettim siz karismayin en kotu sizler olursunuz.. babanizda biraz daha bekleyip baskasini bulabilirdi maksat evlenmekse... belli bir yastan sonra evlenen iinsanlar mal mulk talep ediyorlar cok duydum kendilerini saglama almak amacli sonucta severek evlenmiyorlar karsisindakini tanimiyorlar ama uzak durun bu kadindan derim .. babanizda evlenince pisman olcak gibi geliyo bana annenizi coook ariycak... basiniz sagolsun bu arada zor durum gercekten yasananlar kolay olmasada esinizle aranizi bozmayin derim oda sizin yuvaniz sonucta ..

boşver ist_nbl
bence bi arkadaşın da dediği gibi gidip kendinize hatıra olarak saklamak istediğiniz bişey varsa alın
gerisini 2. el eşyacılara satsın baban.
kadınla beraber gidip yenilerini seçsinler.

madem yeni gelin
gitsinler beraber halletsinler her şeyi.
senin kalkıp da ev dizecek halin yok o kadına. baban da ağlamasın bi zahmet.
ağlanacak şey varsa o da annenin ölümü.

ona ağlayacağına evlencem eşya alıcam diye ağlıyor.

eş kaybından sonra evlenilmesini kabul ediyorum ama bu durumu çok yadırgadım ya.
sen kendi evliliğine bak gerçekten. senin huzurun kaçtığında kimse sana nolacak diye düşünmez.

Anne acısı ne zordur, tahmin bile edemiyorum. Tabii, kimse o evde annesinden başka bir kadını istemez. Annenin elinin değdiği eşyalara, başka bir Kadın dokunsun istemez.
Ama babacığın yanınıza gelmezse de perperişan olur. Napıcaksın ki canım, alttan alacaksın?
Allah yardımcınız olsun. İnşallah Mutlu bir evlilik olur, bağlarınız kopmaz.

Tekrar basiniz sagolsun,benim garibime giden sizin aciniz daha tazeyken,babanizin kararlarina saygi duymus,o kisiyide kabullenmis gidip istemisken,size surat asmasi ,size hassas bi donemden gectiginiz icin biraz daha ilimli olabilirdi,sikayet etmeside cok garip,(abartarak kizlarin)bu sekilde davranan insanlarin bu hareketleri artarak ilerler,agbimin eski nisanlisida,boyle ufak ufak doldrmustu,en sonunda soylemedim seyleri soyledi demis ve artik cok gecti,cok sukur o kabusumuz bitti,yeterince arastrdinizmi bu kisiyi,kendinizi hirpalamayin ama ben pek olumlu goremedim gidisati

Öncelikle başınız sağolsun.Sizin adınıza çok üzüldüm.Dilerim biran önce atlatıp herşeyi yoluna sokarsınız.

Annemle babamı henüz kaybetmeden, onları birgün kaybedecek olduğum fikir dahi beni çöküntüye ugratırken sizin yaşadıklarınızın acısı ne büyüktür. Sabırlar dülüyorum size.

Babanızın evlenmek üzere olduğu kadını az çok anlayabiliyorum. yakın bir akrabamın eşinden de biz bir dönemler çekmiştik. O da babanızın nişanlısı gibi hasta annesi ve babasıyla ilgilenmiş,kendine ait sosyal yaşamı,arkadaşları ,dostları olmayan biriydi. İnsanlarla iletişim kurmayı bilmiyordu. Çevreden duyduğu gelin aileleri ile yaşanan problemlerle zihnini doldurmuş olduğunu düşünyorum;bize karşı anlamsız bir agresifliği vardı. Yaz tatillerimizde bütün sülale toplanırız, mesela bi sorun olmasın diye kırk takla atardık. Yemekler onun istediği gibi pişerdi, 15 kişi sadece onun sevdiği yemekleri yemek mecburiyetinde kalırdık, en ufak bi latifede yüzü asılırdı. Ama evinde iyi bir eş olduğunnu söylerdi akrabam. Bizde onların ağzının tadı kaçmasın diye patavatsızlıklarını espriye vurdurduk, çıkışlarını dizginledik.Bi insanı kazanmayı istedik.

Şimdi sonuca geliyorum. Bu kişi bir baba gibi eğitimim hakkında bana nasihatler verdi, başarısızlıklarımın ardında bir abi oldu. Nişanlandım çeyizimdeki herşeyin pembe oluşunu gördü gitmiş bana çeyizime pembe kuşlu karıncalı pembe tencereler tavalar almış, nişanlılığımda araba sıkıntısı oldu, herkesten benden bile önce kalkıp benim kuaförümle zırtımla pırtımla ugraştı, Nişanlımdan ayrıldığımda ''burda bende varım,üzülmeni istemiyorum herşeyinde bende seninde arkandayım'' dedi.

Bizi bir tehtit olarak gören o kişi şimdi evlerine misafirliğe gittiğimde üstüme titrer. Allah evlerine huzur verisn.Bu sadece bana yaptığı güzeelliklerden bir kaçı, tehtit olarak gördüğü ailemin diğer üyelerine de çok değişti. Biz bir insan kazanalım dedik. Allaha şükür de kazandık. Kazanmayabilirdik de. Kazanamamaya da kendimizi hazırlamıştık.

Herneyse sözü fazla uzattım. Eğer evlenecekse mutlaka kazanma yoluna gidin. Sizin bir tehtıt unsuru olmadığınız mesajını verin. Önemli olanın onların hzuuru siz mutluysanız bizde mutluyuz, mutlu olmanızdan başka bir derdimiz yok deyim. Kusurlarını örtün, hoşgörün. Eğer bir manyak oğlu manyak değilse hala saçmalamaya devam etmez. Babanızda bu tavırlarınız zsayesinde asla sizden kopmaz. Bi problem olduğunda daima sizin safınızda yer alır. Asla sivrilmeyin hiç bir konuda derim.

Ama en çok içinize dönün. Size. Kendinizi toparlayın olur mu? Bir destek alsanız da hiç fena olmaz yaşadıklarıız sahiden çok zor. Rabbim yardımcınız olsun

Aynısı bir tanıdığımız da da var kadın çok asık suratlı biraz paraya düşkün oda hiç evlenmemiş.Şimdi adam çoğu çocuğuyla küs ve konuşmuyor ne iftiralar döndü
Diyeceğim dikkatli olun ve fazla muhabbete girmeyin.

Esi yatalakken olecegi belliyken dahi beklemeden evlenen var. Eve cocuklara ilk esine baksin bahanesi ile evlenip eve getiren var.Bunu hakki olarak görüyor ustelik. Erkekler cok vefasız olabiliyor.

Babanızda iyi cesaret varmış, psikolojisi bozuk diye tabir edip evlenmeye bu kadar kısa sürede karar verdiyse. Belli yaşa gelmiş insan daha dikkatli olması gerekiyor. Şimdi siz iyi niyetli olup babanıza akıl verseniz, babasını kıskanıyor evlenmesini istemiyor olursunuz. Pırlanta set istemek ev yaptırmak. vay ki ne vay. Babanızdan bunları talep ediyor tamam ilk evliliği olacak ama o bayan ev kurarken babanıza yardım etmeyecek mi? Yani şimdi evlenen inanlar herşeylerini ortak yapıyorlar eğer ortak yapacaklarsa manevi destek olun.

Sen mal dusunuyorsan oda dusunur yok annenim malları yok babamın evi burada bir suçlu vara baban evlilikte neymiş

ocelikle annenizin mekânı cennet olsun. Yazılarınızı oldukça ya insanlar ne kadar olgun diyorum. Siz çocuğu çocuğun göstermeyeceği anlayışı göstermişsiniz babanıza da o kadına da. Dediğiniz gibi ilk evliliği olduğu için özeniyor olabilir, ama o kadar ozanen kişi de bir işin ucundan tutmasını bilmeli. Siz yaklaşmaya çalışmışsınız ters tepmiş, artık hiç karışmayın herşey olacağına varır.

QUOTE="DRNNFRYSMN, post: 45367289, member: 513957"]Sen mal dusunuyorsan oda dusunur yok annenim malları yok babamın evi burada bir suçlu vara baban evlilikte neymiş[/QUOTE]

annesinin malları uzerinde hak idda etmesi pek tabii bir durum. kız yazmış zaten evde falan gözümüz yok hepimizin evi var çok şukur demiş. Mal mülk derdinde değil bence. Annesinin eşyalarıyla ilgili spylemleeiniyse annesinin hatıralarına bağladım ben. Sonuçta o annenin o evde her eşyada eli var, yaşanmışlığı var. Bunların atılmasına falan çok üzülmüştür diye düşünüyoru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…