• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam Evleniyor!

ist_nbl

Serseri
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
541
480
108
rahat rahat yazmak istiyorum, biraz uzun olacak kızlar. hayatımın en kötü 2 senesini yaşıyorum. o yüzden burdan da çok uzak kaldım mesela. evlendiğimden beri hayatım altüst oldu diyebilirim. uzun yıllar birlikte olup severek evlendim. ilk ay dış gebelik yaşadım, ailelerden uzakta kötü şartlarda ameliyat oldum. fiziksel olarak iyileşmem yaklaşık 3 ay, psikolojik olaraksa bilmiyorum hala bir an o korkuyu ve acıyı yaşıyorum.

iyi oldum derken geçen sene 3 ekim perşembe arefe gecesinde annemi kaybettim. onu sadece yarım saat görebildim. doğuda olduğumuz için bayram tatiline çıkmıştık, o günün gecesi. allahtan eşim öğleden sonra izin almış da yetişebilmiştim. işte böyle böyle avutuyorum kendimi. dünyam yıkıldı. annem benim herşeyimdi. o acıyı ne siz sorun ne ben yazayım. evliliğimi bozacak kadar büyük bir depresyon yaşadım. hala daha çıkabilmiş değilim. doğudayım, ne arkadaşım ne kimsem var. eşimle de çok uzaklaştık zaten.. ama sevgi var, sadece iletişim kopukluğu bizimki.. ya da bilmiyorum. hiçbir şeyle ilgilenemeyecek kadar yorgunum.

bu arada babam da payına düşeni çok yaşadı. açıkçası anneme çok da iyi bakmadı, babam despot bir adamdır. tabi kaybedince değerini anladı. yıkıldı, çıldırdı. ama evlenmeden yapamam yalnız yaşayamam diye çok da ağladı bize. biz de onun için iyi olanı istedik. hastalığı var, yemeği var, yalnız kalmamalı toparlamalı bir an önce evet. evlenmese bakardık ama annem gittikten 3 ay sonra eş aramaya başlayınca ne kadar ciddi olduğunu anladık. acımızı göğsümüze bastırıp tamam dedik.

şubat tatilinde söz kesildi, tatlısını yedi babam. kadın hiç evlenmemiş, annesine bakmış yıllarca, okumamış, babamdan 10 yaş genç, konuşmasını pek beceremeyen bir kadın. ilk tanışmada oldukça ön yargısız gidip kendisine nasılsınız, iyi misiniz, siz neler düşünüyorsunuz (evlilik için, hani tarih zaman vs.) bir iki soru sordum ve çok ters bir tepki aldım. gülümseyerek peki dedim sadece. sonra babama kızların beni sıkıştırdı diye şikayet etmiş. (ablam tek kelime soru sormadı halbuki). zaten ilk görüştüklerinde babama sana birşey olsa çocukların beni evden kovar mı bir soru sormuş. bu da üstüne eklenince anladık ki babamla bizi uzaklaştırmak niyetinde, korkuları var maddi kaynaklı. iyi peki dedik kendi bilir biz üzerimize düşeni yapalım. ses çıkarmadık.

babamla takı konusunda çok tartıştılar. pırlanta set filan istemiş. valla ben eşimden ailesinden çeyrek bile beklemedim. eşya bile aldırmadım, evimiz bomboştur. aşk evliliği sonuçta, bende pek önem vermem ama set filan fazla geldi biraz. neyse saygı duyduk bişi demedik çocuklar olarak. babam olay çıkardı yapmam diye. geri adım attılar. neyse yapıldı üç beş bilezik. şimdi evi yaptırmak istiyor kendisi evlenmeden önce. yerler parke olacak eski mobilyalar atılıp yenisi koyulacak annemin neyi var neyi yok çıkartılıp kendi çeyizi yerleşicek, duvardı, tavandı, merdivendi yapılacak vs vs. ben doğudayım, abim istanbulda, ablam memlekette ama öğretmen ve çocuklu, ayrıca eşiyle arasında babamdan kaynaklı problem var. babam yalnız. artık nişanlılarda babama yardım edebilirdi. ama dokunamazmış hiçbir şeye annemin eşyalarına filan kötü olurmuş.

şimdi babam ağlıyor tek başıma nasıl yapıcam diye. valla baba dedim sen daha çok ağlarsın. evleneceği kişi ne tanışmada, ne istemede, ne bize karşı, ne de babamın yüzüne bir kere gülmüş değil. hiç konuşmadı inanılmaz derecede yüzü asıktı. babama zorla mı evleniyor, bi sorun mu var, tartıştınız mı gibi sorular sorduk babam benim yanımda buluştuğumuzda bülbül gibi şakıyor. psikolojisi bozuk biraz kızcağızın dedi. evet dedik, kızcağız çok zor şeyler yaşıyor gerçekten. babadır candır ama neyse.. kızlar, yaşayan var mı aranızda bunları? kadının profilini yazdım size. bu kadına karşı nasıl bir tavır almalıyım bilmiyorum.

Son düzenleme:
Saygı duyun ailece.. ben kadında bir para mal hırsı göremedim açıkçası.. ilk evliligi olacakmış.. haliyle hayalini yaşamak istiyor.. ve tabi doğal olarak da ondan önceki kadının eşyalarını pek mazur gormeyebilir.. yeni eşyalar ile yeni bir hayata başlamak onun da hakkı değil mi??
Size de hak veriyorum.. annenizden dolayı böyle dusunuyorsunuz.. gelin tarafı olsanız görüşünüz tam tersi olacaktı eminim.. bence takilmayin bu mal mülk olayına.. Yada size karşı tavirlarina.. zaten bayramdan bayrama göreceksiniz.. mutlu olsunlar yeter değil mi?? Zaten bu saatten sonra onların da aradığı ask-meşk değil.. bir hayatı paylaşmak, birbirlerine yol arkadaşı olmak..

hiç karışmayın bence, sizin kendinize ve eşinize yoğunlaşmaya daha çok ihtiyacınız var.çünkü zor zamanlar geçirmişsiniz.birde üstüne babanız ve eşi olacak kişinin sorunları,dertleri, yaşayacağı hayat sizi hiç ilgilendirmesin.
kendinizi düşün ve onları hiç kafaya bile takmayın,yoksa onları andıkça ,onlara karıştıkça siz daha çok sinir olacaksınız ve size hiçbir getirisi olmayacak, sadece üzüntü.
Kendinizi meşgul edecek başka şeyler bulun , kendinizi iyi hissettirecek kitaplar okuyun.

Son düzenleme:
Saygı duyun ailece.. ben kadında bir para mal hırsı göremedim açıkçası.. ilk evliligi olacakmış.. haliyle hayalini yaşamak istiyor.. ve tabi doğal olarak da ondan önceki kadının eşyalarını pek mazur gormeyebilir.. yeni eşyalar ile yeni bir hayata başlamak onun da hakkı değil mi??
Size de hak veriyorum.. annenizden dolayı böyle dusunuyorsunuz.. gelin tarafı olsanız görüşünüz tam tersi olacaktı eminim.. bence takilmayin bu mal mülk olayına.. Yada size karşı tavirlarina.. zaten bayramdan bayrama göreceksiniz.. mutlu olsunlar yeter değil mi?? Zaten bu saatten sonra onların da aradığı ask-meşk değil.. bir hayatı paylaşmak, birbirlerine yol arkadaşı olmak..

tabiki öyle. isteklere vs. hiçbir şekilde müdahale etmedik. hatta biz dedik baba yap, et, ki biz değil babam çok malcıdır. olabildiğince saygı da duyduk kendisine. kendi aralarında konuşup görüştüler. biz kadını sadece 2 kere gördük. şimdi asıl olay şu babamın önceki görüştüğü kadınlarla da tanıştık mesela. sıcak kanlı toparlayıcı insanlardı. gerek babama gerek bize iyi sevecen.. sonuçta evlenecek olan babam, hiçbir ilişkisinde zorlamadık. olmadı onlarla. maldı paraydı bunlar da konu değil. bu kadında bizi rahatsız eden aşırı derecede surat asması, bizle muhattap olmaması, sizinle işim yok mesajı vermesi. iki muhabbet etmek istedik tanımak için, arada bi bağ olsun diye bizi şikayet etti. bize bi adım gelene biz on adım atarız halbuki. ne bileyim ya, hiçbir şeye el sürmemesi de üzücü. yani yeni bir hayat kuracaksan işin ucundan da tut, durumu biliyorsun. ne bileyim ya, bi tuhaf işte.

hiç karışmayın bence, sizin kendinize ve eşinize yoğunlaşmaya daha çok ihtiyacınız var.çünkü zor zamanlar geçirmişsiniz.birde üstüne babanız ve eşi olacak kişinin sorunları,dertleri, yaşayacağı hayat sizi hiç ilgilendirmesin.
kendinizi düşün ve onları hiç kafaya bile takmayın,yoksa onları andıkça ,onlara karıştıkça siz daha çok sinir olacaksınız ve size hiçbir getirisi olmayacak, sadece üzüntü.
Kendinizi meşgul edecek başka şeyler bulun , kendinizi iyi hissettirecek kitaplar okuyun.

teşekkür ederim, doğru diyorsunuz. ama insan annesini kaybedince babasının üzerine daha bir düşüyor. mutsuz edecek, ev derdinde olan, hastalanınca yüz çevirecek, ailesini uzaklaştıracak biriyle olmasını istemeyiz. bi o var başımızda. tabi bunlar önyargı değil, korkularımız. eşime ve kendime bakmaya çalışıyorum. ama malesef eşim de ben de uzağız biraz. hem benden hem de kendisinden kaynaklı. çabalamıyorum artık, zamana bıraktım.

Hersey ust üste gelmis,en acisida annenizi kaybetmis olmaniz.onun yerini elbet hic kimse dolduramaz ama en azindan babaniza iyi bakicagindan emin oldugunuz biri olsaydi keske.arti o yasta kadinin taki istemesi de garip geldi.evli barkli cocuklara sahip bi adamla evleniyosun yani pek iyi niyetli degil gibi.dua mi beddua mi bilmem ama insallah ayrilirlar ben kadını hic sevmedim :KK12:

Hersey ust üste gelmis,en acisida annenizi kaybetmis olmaniz.onun yerini elbet hic kimse dolduramaz ama en azindan babaniza iyi bakicagindan emin oldugunuz biri olsaydi keske.arti o yasta kadinin taki istemesi de garip geldi.evli barkli cocuklara sahip bi adamla evleniyosun yani pek iyi niyetli degil gibi.dua mi beddua mi bilmem ama insallah ayrilirlar ben kadını hic sevmedim :KK12:

evet takı konusunda baya tartıştılar. pırlanta set. pırlanta yüzük. başta ev istemiş, babam duymazlıktan gelmiş. sonra sana birşey olursa çocukların beni evden kovar mı şeklinde konuşmuş. babam da daha şimdiden neyin hesabını yapıyorsun. kimin kimden önce gideceğini allah bilir diye kızmış bi hafta aramamış. sonra kadın aramış tamam ben söylemedim say sen de duymamış ol diye. ya tamam ev de onun olsun babamın malı sonuçta kime isterse ona verir, hepimizin evi barkı var çok şükür, sadece annemin malları üzerinde hakkı olmasını istemedik babam da kendi payını bize devredecek sorun yok daa gerçekten çok ama çook yüzü asık. kendi nişanında bile bi gülmedi. bizim yüzümüze bakmıyor zaten. tehlikeyiz onun için. hiçbir işe de el atmıyor, tek başına babam o nevi nasıl yapsın. ne demek ben dokunamam kötü olurum.

Babasiyla gorusmeyen ve annesine asik biri olarak ben karismamanizi tavsiye ederim.Zaten anlattiginiza gore hayatiniz su aralar pek de kolay degil.Esinize ve kendinize yogunlasin.Zaten babanız akli basinda bi insansa,olmayacaginin farkina varir ve bitirir.Yani su akar yolunu bulur bu isler kismet.Lutfen kendinizi ihmal etmeyin.Anneciginizin mekani cennet olsun.

Babasiyla gorusmeyen ve annesine asik biri olarak ben karismamanizi tavsiye ederim.Zaten anlattiginiza gore hayatiniz su aralar pek de kolay degil.Esinize ve kendinize yogunlasin.Zaten babanız akli basinda bi insansa,olmayacaginin farkina varir ve bitirir.Yani su akar yolunu bulur bu isler kismet.Lutfen kendinizi ihmal etmeyin.Anneciginizin mekani cennet olsun.

ahh, ağlarım..
canım, canım, güzelim annem...
melek annem benim...
bir insanın annesini kaybettiğinde yaşadığı acı, tüm kemiklerinin aynı anda kırılması ile eşdeğer.
Allahım kimseye yaşatmasın.

amin, çok teşekkür ederim.

Allah annenizin mekanini cennet etsin insallah.
Size Hayirlisi ile bi evkat nasip etsin.Yasadiklariniz cok zor.Annenizin yerine gecicek bir baskasi her evladi incitir.Babaniz acisindan iyi olur Umarim.
Mesafeli durmak,ama kendinizi ezdirmemeye dikkat edebilirsiniz.

Öncelikle başınız sağolsun. Arkadaşların görüşlerine katılıyorum sizin önceliğinizin kendiniz ve evliliğiniz olması gerek. Zor travmalar atlatmışsınız, eşinizden uzaklaşmışsınız. Aşk evliliği diyorsunuz bakın kurtarın o aşkı.

Babanıza gelince çocuk değil belli bir yaşa gelmiş koskoca adam. E kimse zorla da evlendirmemiş kendi istemiş üç ay sonra. Üzülmeyin yeni eşi ile ne yapıyorsa yapsın, sonuçta yapmama özgürlüğü de var değil mi ?

Yeni gelini sevemedim anlattıklarınızdan ötürü ama düşününce ben de eski eşin eşyaları ile oturmak istemezdim. Eşyanın bir tabiatı olduğuna inanıyorum, anne ve babanız o koltukta senelerce kahve içtilerse o koltukta başkası oturmamalı. O da kendince ilk evliliği olduğu için naz niyaz yapıyor belli ki. Hiç muhattap da olmayın düşünmeyin de babanız uğraşsın madem üç ay zor bekledi evlenmek için değil mi ?

ist_nbl ist_nbl ben seni daha öğrenciliğimden biliyorum. Eski nick imde arkadaştık bile.
Çok üzüldüm başına gelenlere. Başın sağolsun.

Erkeklerin bu kadar çabuk evlenmek istemelerini anlayamıyorum :/
Bence hiç karışmayın.
Madem hiç evlenmemiş biriyle evlenecek onun hayallerini gerçekleştirmek zorunda.
Zaten uzaktan uzağa bayramda seyranda görüşceksiniz. Surat assın boşver.

Ben 8.5 aylık hamileyken annem vefat etti. İki sene oldu. Evlenmek istiyor. Biz çocukları olarak karışmıyoruz. Kısmeti yok sanırım. Bulamadı birini. 1 senedir çok istiyor evlenmeyi. İlk dıyduğumda üzülmüştüm.. annemin yerine başka bir kadın diye. Sonra dedim ki yemek yapanı yok bakanı yok. Evlensin. Ama bulamıyor. Bulsa yarın evlenir.

Yanlız o bayan çok şey istiyor. Baban görmüyor mu? Bu evlilikle mutlu olamaz ki baban.

Bu arada benim babam da anneme çok despottu. Annemin ömrünü yedi. Ama yeni gelen için elinden geleni yapacak bu belli.

Çünkü biriyle tanıştı. Ne parfümler ne hediyeler aldı. Kadını anlatırken yüzü gülüyordu. Anneme bırak parfümü bi kolonya bile almamıştı. Sonra yaşını bahane etmiş kadın olmadı. Şimdi yine arıyor.

Allah size saglık versin. Takmayın. Boşverin. Hayat zaten zor.

Ilk önce basiniz sagolsun. Üzüldüm adina, ama artik ne yazikki söyle birsey var, ortak cikarlara kurulu bir iliski. Baban evde bakici istiyor, ona yemek yapan, evi temizleyen ve gece yataginda olan. Kadinin ise maddi cikarilari var. Sonucta asktan, sevgiden dolayi evlenmiyor ya. Dogru düzgün tanimadigi bir adam ile evleniyor. Yani babani sirf para ve evlilik statüsü icin cekmek istiyor.

Yasadigin kolay sey degil fakat en iyisi karismamaktir. Mutsuz olacaksa kendi etti, kendi buldu. Sonucta istese kendide yemek yapip, temizlikci kadin bulurdu evini temizlemek icin.

Hata etmissiniz babaniz naz cekecek haldemi herseye peki demissiniz evlat olarak agirkiginizi es adayina karsi koymaniz lazimdi psikolojisi bozuksa tedavi olsun babaniz su asamada cokmu saglikli derdi kendine yetiyor sizinde oyle bence hic uygun biri degil ..ilk defa evlenecek babaniza bu heyecan iyi gelebilir herseye sil bastan ama uzun surmeyecek gibi geliyor eger evleneceklerse agirliginizi koyun derim yoksa baba arada kalacakk gibi duruyor

Ve anneniz icin basiniz sagolsun evliliginizi yipratmayin kendinizi toparlayin zordur ama duzen boyle hepimiz olecegiz hersey vaktini bekler duygusal dusunmeyin olen kisinin arkasindan uzulmemeye calisin duzen boyle Allah cellecelaluhu gunahlarini affetsin mekani cennet olsun

siz bişeye elinizi sürmeyin. maddi olarak özellikle kesinlikle elinizi cebinize atmayın. ufak tefek içinizden gelen hediyeydi ıvır zıvırdı onları yapın. manevi olarak da çok fazla samimi olmayın. o sizin ailenize giriyor sonuçta, onun çabalaması lazım.

babanızın 3 içinde evlnemk için kadın araması gerçekten acı verici bişey. ama bunca yıllık evlilikten sonra ev içinde kadın var mı var moduna giriyor sanırım erkekler. anlamak güç.

başınız sağolsun.

bende bu kadar sakin olamazdım herhalde, kadın resmen azarlamış sizi siz tebessüm etmişsiniz... alıp karşınıza diyecektiniz senin evladın yok ama benim babamın 3 evladı var bizleri kabul edip benimsersen gel istemezsen gelme diye temkinde bulunmalıydınız... Babanda kalkıp çok affedersin ama bi a... için evlatlarını silecekse yazıklar olsun derim...

Anneniz için başınız sağolsun, kadının kendi çeyizini vs sermek istemesi sonuçta onun ilk evliliği gayet normal ,annenizin hatıralarına saygı duyacak koruyacak kişi o değil diye düşünüyorum.Dayımdan bir daireyi üstüne yapmasını istemişti evleneceği bayan sizinki yine daha insaflıymış

Mekani cennet bahceleri olsun kabri nurla dolsun annenin insallah ne guzel senin gibi hayirli bir evlat birakmis arkasinda.Insallah gercek dunyada yanyana olursunuz.

Bence bu bayanin ilk evliligi ve maddi olarakta korkuyor dediginiz gibi.Mesela miras isterler mi falan diye dusunuyor.

Babanizin hic evlenmemis biriyle evlenmesi bence dogru olmaz cunku kullanilabilir ve karsi tarafin beklentilerini karsilayamaz.Annenizin yerini bir nebze tutacak birisinin daha iyi olacagi kanisindayim.

Back