• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babacım san nasıl anlatsam bilemiyorum ki???

dilerim yaşadıklarınızı yaşamam çok korkuyoeum bana gönül koymasından öyle olmasındansa hiç olmasın daha iyi. eğer gönül koyacaksa 2 3 4 neyse beklerim. yeterki yüzü asılmasın bana

İnşallah yaşamazsınız insan vicdan azabı duyuyor hala üzülüyorum o günler düşündükçe ki babama dedim istersen ayrılayım evlenmiyim diye onu da kabul etmedi ama şundan eminim kaç yaşında olursam olayım karşımdaki kişiyi ne kadar beğenirse beğensin mutlaka bunlar yaşanacaktı onu düşünüp rahatlıyorum çok şükür evliliğim iyi gidiyor onlarda memnun nişan olduktan sonra herşey düzeldi onların gözünde biz hep küçük kızları olarak kalıcaz evlensekte çocuklarımız olsa da :34:

kızlar bana yardım edin. erkek arkadaşım askerde. yeni gitti sayılır mayıs sonunda dönücek. evlenmek istiyoruz. onun ailesi hele bizden çok istiyor sürekli gelelim gelelim ısrarındalar. benim annem annesiyle tanıştı herşey çok iyi çok güzel gidiyo. hele annem bayılıyo damadına. askerdeyken bile kaç kere kurabiyeler çörrekler yapıp yolladı:) neyse sorunuma geçiyim ama öncelikle biraz kendimi ve onu tanıtıyım.

sevgilim ve ben inşaat mühendisiyiz. gayet iyi işlerimiz ve maaşlarımız var. yani bunu söylemek istemem ama onun aylık kazancı bazen 10 bini buluyor. serbest olarak proje falan yaptığı için yani maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür.
ikimizinde arabası ve evi var. yani gayetde hayatımızı yürütebilicek pozisyonlardayız. şimdi askerde ve gellince nişanlanmak istiyor ancak gelgelelimki babamın bundan haberi yok:)
ikimizde 23 yaşındayız. şimdi ben babama nasıl söylerim nasıl ederim hiç bilmiyorum. yaşımdan dolayı endişeliyim. çünkü o hala beni küçük sanıyor. büyüdüğümün farkında değil.
ya kızlar sizce yaşım nişanlanmak için çok mu küçük, ideal mi, erken mi? hadi bu yaş mevzuyu atlattık diyelim. bunu babama nasıl anlatmalıyım? çünkü babam bu tür şeyleri sevmez erkek arkadaş falan. daha önce hiç yüz göz olmadık bu konuda ancak sevmediğini biliyorum. bide bir gün evlilik konusu açılmıştı ama benim üzerimden değil yani genel olarak. kardeşlerimle bana 'SİZ EVLENECEKMİSİNİZ Kİ?' diyip gözleri dolu dolu gitti yattı:( canım babam ya:((
nasıl anlatsam babam büyük tepki vermez? siz nasıl anlatmıştınız ya da anlatmayı planlıyosunuz. lütfen yardımcı olun bana eminim bu dertden muzdarip çok kızımız vardır. çok teşekkür ediyorum şimdiden

Önce şuna parmak basmak istiyorum ki yeni mezun olan 23 yaşında bir mühendis nasıl o kadar kazanıyor? Ben de o yollardan geçtim bazen yemek yiyecek param dahi olmazdı zamanla tecrübe edindim de en nihayetinde para kazanıyorum diyebildim. O mühendisse ben neyim, ya da ben mühendissem o ne. Benim 110 yıldan fazla iş hayatım var o kadar kazanmıyorum.. kendi işiymiş proje bazında çalışıyormuş ama proje çizecek deneyim olmaz ki o yaşta…babadan zenginim deseniz anlayacağım…bu ayrı bir tartışma konusu.. gelelim diğer konuya ayda 10 bin kazanan bir erkek ki senin de evin araban varmış gayet de güzel işlerinizi yaptığınıza göre evlenebilirsiniz de..

Benim babam da hic bi zaman evlenenimizi düşünmek bile istemezdi. Hata 2008 yılında teni ev almıştık, hepimize ayrı genc odası alıp oda yapmak istedi:) Yasım da 26 ydi:)

Ama ben babama sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz gerek yok diyemedim:) annem dediki kızlar evlenir yakında canım ne odası. Babam da gözleri dolarsak baktı yüzüme evlenecekmisinki? Napalim basa gelen çekilir dedi:) sanki cok fena bir şeymiş gibi:)

Bu olaydan tama 1 sene sonra evliydim ve babam beni 4 ay icinde evlendirmişti :) çünkü danadini görür görmez cok sevmişti, daha cok beklemesin deyip evlendirmişti:)

Ben ilk söylemede annemi araya koyup evden gitmiştim annem konuştuktan bir kac saat sonra gelip babamla konuştum.

Bizim babalarımız gibi kızına cok düşkün babalar daha anlayışli ve ısı kolaylaştırıcı oluyor emin olun. Yeterki damadı sevsin. O konuda sevgilinize güveniyorsanız hic kaygilanmayin.

Allah'a şükürler olsun yanılmadım, esim beni aileme karşıda mahcup etmedi. Darısı sizin de basınıza.

Önce şuna parmak basmak istiyorum ki yeni mezun olan 23 yaşında bir mühendis nasıl o kadar kazanıyor? Ben de o yollardan geçtim bazen yemek yiyecek param dahi olmazdı zamanla tecrübe edindim de en nihayetinde para kazanıyorum diyebildim. O mühendisse ben neyim, ya da ben mühendissem o ne. Benim 110 yıldan fazla iş hayatım var o kadar kazanmıyorum.. kendi işiymiş proje bazında çalışıyormuş ama proje çizecek deneyim olmaz ki o yaşta…babadan zenginim deseniz anlayacağım…bu ayrı bir tartışma konusu.. gelelim diğer konuya ayda 10 bin kazanan bir erkek ki senin de evin araban varmış gayet de güzel işlerinizi yaptığınıza göre evlenebilirsiniz de..

para mevzusu benim de dikkatimi çekti .yazacaktım vazgeçtim ama demek ki sadece benim dikkatimi çekmemiş.

deseniz ki iyi bir geliri,evi,arabası var bu yüzden evliliğe mani birşey yok ama. meblağ belirtmek hoş olmamış..

annenizde kayınvalide adayınız ile tanısıyorsa, babanızın tepki göstereceği asıl konu bu olmalı bence . "en son babalar duyar" cidden öyle mi?

para mevzusu benim de dikkatimi çekti .yazacaktım vazgeçtim ama demek ki sadece benim dikkatimi çekmemiş.

deseniz ki iyi bir geliri,evi,arabası var bu yüzden evliliğe mani birşey yok ama. meblağ belirtmek hoş olmamış..

annenizde kayınvalide adayınız ile tanısıyorsa, babanızın tepki göstereceği asıl konu bu olmalı bence . "en son babalar duyar" cidden öyle mi?

Evet ben de bazen ağzımı açmayayım diyorum ama böyle tırmalıyor gözümü reel yorum yapmamaktansa açıp ağzımı yumuyorum gözümü…

Öyle olacak zaten endişen olmasın. O ikilem hep vardı. Benim 1 ay her gece ağlayıp da babama söyleyememe nedenim de oydu...Özellikle de ailem beni yetiştirdi, okuttu, güzel bir gelecek için gerekli ne varsa hepsini yaptığı için çok çok çok ikileme düşmüştüm. Ama sonra anladım ki, hayat duvarının taşlarından biri de evlilik ve doğru taşı doğru yere koymak yapılacak en güzel şey. Onlar senin için çok şey yaptılar;hem bu da, verdikleri emeklerin boşa çıkmadığını göstermek adına bir fırsat senin için belki de. Ailene ve senin sevgine layık bir aday. Bir aile daha ne ister ki:34: e tutup bi de kendi elleri ile damat bulacak değiller ya :27:

Bu arada ben o günleri tekrar yaşamanın heyecanı ile kendi yaptıklarıma dair hiçbirşey yazmamışım :52: Ama berinili nin yazdıklarına çok benzer şeylerdi. Çok güzel yazmış eline sağlık. Ama girizgahı annen yapsın da baban şoklanmasın derim yine de.

Çok mutlu olacaksın.:34:

:1: şimdi öyle gelir ama yaşanması bambaşka şeyler. evet duygusal ama harika duygular bunlar. ben daha 4 aylık evliiyim bütün evreleri dolu dolu yaşadım bi daha yaşardım.
umarım sende çoook güzel geçirirsin bu dönemlerini ve sorunsu zolur inşş :1:

dilerim söylediğiniz gibi güzel ve heycanlı geçerde bizde canımla beraber mutlu ama en öenmlisi huzurlu oluruz kızlar çok sağolun

Kız babası olmak herzaman zor olurmuş derler genelde.
Babalar kızlarının büyüdüklerini asla kabul etmezlermiş.
Hep ufacık sanarlarmış kızlarını.
Bu yüzden en son babalar duyarmış...:1:

Benim babam da erkek arkadaş konusunda çok katıydı. '' 30' dan önce evlilik yok '' diyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uymaz, kısmet bu işler. Sevgilim olduğunu teyzem açıkladı adam öğrendikten sonra 2 hafta boyunca sessizleşti, benim psikolojim allak bullak oldu. Zaten erkek arkadaşın anormal olduğu bir psikolojiyle de bugünlere gelince, bende bunalıma girecektim neredeyse, sonra tanışmaya geldiler babam duvar gibi, normal tabi bu davranışı kız babası olmak kolay mı :)

Eskiden babam ben fazla bekletmem, 6 ay içinde evlendiririm derdi sinirli bir şekilde tabii o zaman sevgilim olduğundan haberi yoktu, olmasın diye korkutuyordu beni sanırım. :34:

İş ciddiye binip birde tanışma olunca bu sefer tam tersi, geri çekmeye başladı kendini, yok zaten benim kızım da şuan evlenmeyi düşünmüyor diyor. :27:

Annen yardımcı olsun, yavaş yavaş alışıp kabullenecek. Dediğim gibi kız babası olmak kolay değil.. :97:

kızlar bunun göze batacağını bile yazdım çünkü yaşımız 23 olduğundan sebep önce bir hayatınızı kurun birikim yapın tarzı yorumları ekarte etmek istedim.
dediğiniz gibi iyi bir gelir diyipte geçebilirdim ancak BenIpek adlı kullanıcınında söylediğinden anlaşıldığı gibi ülkemizde kimi mühendisler kısa zamanda yüksek meblağlar kazanırken kimide daha az miktarlar kazanıyor. yani miktar belirtmemdeki amaç tamamen hayatını ileri seviyede kurduğunu maddi olarak evlilik için hiç bir eksiğinin hatta fazlasının oladuğunu anlatmak içindi.
benipek, kendisi inşaat mühendisi ve projecilik yapıyor bir mimarla beraber ortak açtığı şirketinde. hal böyle oluncada getiriside çok oluyor. babadan zengin kısmına gelirsek evet babadan zengin evi ve arabası babadan gelme. ancak ayda kazandığı paranın babasıyla bir ilgisi yok. yeni mezun demişsin evet yeni mezun. ancak okul hayatı boyunca çok faal olarak çalıştı. yani sağlam ilişkiler kurdu gerek hocalarla gerek piyasayla. okuduğu üniversite yaşadığı şehirle aynı olunca okul hayat boyunca edindiği çevreyi okul bitince kaybetmedi

ben babamla çok rahatım lakin bu konuyu hayatta söyleyemem :) iş ciddiye binince abime havale ederim artık :1:
çok korkutucu geliyor bana ya

kızlar bunun göze batacağını bile yazdım çünkü yaşımız 23 olduğundan sebep önce bir hayatınızı kurun birikim yapın tarzı yorumları ekarte etmek istedim.
dediğiniz gibi iyi bir gelir diyipte geçebilirdim ancak BenIpek adlı kullanıcınında söylediğinden anlaşıldığı gibi ülkemizde kimi mühendisler kısa zamanda yüksek meblağlar kazanırken kimide daha az miktarlar kazanıyor. yani miktar belirtmemdeki amaç tamamen hayatını ileri seviyede kurduğunu maddi olarak evlilik için hiç bir eksiğinin hatta fazlasının oladuğunu anlatmak içindi.
benipek, kendisi inşaat mühendisi ve projecilik yapıyor bir mimarla beraber ortak açtığı şirketinde. hal böyle oluncada getiriside çok oluyor. babadan zengin kısmına gelirsek evet babadan zengin evi ve arabası babadan gelme. ancak ayda kazandığı paranın babasıyla bir ilgisi yok. yeni mezun demişsin evet yeni mezun. ancak okul hayatı boyunca çok faal olarak çalıştı. yani sağlam ilişkiler kurdu gerek hocalarla gerek piyasayla. okuduğu üniversite yaşadığı şehirle aynı olunca okul hayat boyunca edindiği çevreyi okul bitince kaybetmedi

Dediklerin iyi hoş güzel de 23 yaşında staj yapanlar bile o kadar ham duruyor ki üstüne alınma lütfen 10 yıllık tecrübelerimle kendi fikirlerimi söylüyorum… okul ve iş bağlantıları bunlar çok güzel şeyler gerçekten ama ben şahsen proje çizdirecek olsam 23 yaşında daha askerliğini yapmamış birini tercih etmem, iş referanslarına bakarım, tanıdık tavsiyesi alırım az çok proje bazlı işleri hele ki çizim işlerini biliyorum. Neyse amacım muhalefet olmak değil tabi Allah daha çok versin bana biraz abartı gibi geldi.

Dediklerin iyi hoş güzel de 23 yaşında staj yapanlar bile o kadar ham duruyor ki üstüne alınma lütfen 10 yıllık tecrübelerimle kendi fikirlerimi söylüyorum… okul ve iş bağlantıları bunlar çok güzel şeyler gerçekten ama ben şahsen proje çizdirecek olsam 23 yaşında daha askerliğini yapmamış birini tercih etmem, iş referanslarına bakarım, tanıdık tavsiyesi alırım az çok proje bazlı işleri hele ki çizim işlerini biliyorum. Neyse amacım muhalefet olmak değil tabi Allah daha çok versin bana biraz abartı gibi geldi.

ha tabi tanıdık tavsiyeleriyle gelen işler bunlar. o konuda haklısınız. yani durup dururken gelen işler değil. tanıdık, eş dost, babasının daha önce iş yaptığı vs vs liste böyle uzar gider. tabiki 23 yaşında yeni mezun birinin bu şekilde çalışabilmesi kolay değil ancak ortağı olan mimar kendisinden daha tecrübeli, yaşçada biraz daha büyük e tabi yaptığı işlerde daha fazla. daha önce çalıştığı insanlarda yeni bir projede tekrar kendisine geliyorlar. böylelikle bu çark dönüyor. yani bunlar biraz şans işleri

ha tabi tanıdık tavsiyeleriyle gelen işler bunlar. o konuda haklısınız. yani durup dururken gelen işler değil. tanıdık, eş dost, babasının daha önce iş yaptığı vs vs liste böyle uzar gider. tabiki 23 yaşında yeni mezun birinin bu şekilde çalışabilmesi kolay değil ancak ortağı olan mimar kendisinden daha tecrübeli, yaşçada biraz daha büyük e tabi yaptığı işlerde daha fazla. daha önce çalıştığı insanlarda yeni bir projede tekrar kendisine geliyorlar. böylelikle bu çark dönüyor. yani bunlar biraz şans işleri

Neyse bunlar ayrıntılar yargılamak da bana düşmez…
Allah mutlu mesut etsin.

teşekkür ederim. bi tavsiyeniz var mı babama bu durumu nasıl anlatmam gerektiğiyle ilgili peki?

Ben de sana yorumlarım karşısında kibarlığını koruduğun için teşekkür ederim..
Babana ya annen anlatacak ya da önemli bir şey konuşacağını söyleyerek sen başlayacaksın…
Çok zor değil aslında ama annen daha kolay yapar.

bu 10 bin TL kazanma olayı ne yalan söyliyim bana da tuhaf geldi.yeni mezun birinin ayda 10 bin tl kazanması ilginç ki cidden daha askerliğini bile yapmamış.ne ara mezun oldu 23 yaşında askere gitmeden ne kadar süre çalışabilmiş olabilir de 10 bin tl kazanıyor.bu şans ötesi bir durum olur yani gerçekse.boğaziçi,itü,odtü gibi okullardan mezun olan insanlar ilk girişte 2000 tl alsalar iyi derler ki en fazla yani 2500 tl alabilir diye düşünüyorum deneyimsiz bir kişi.ikinizin de 23 yaşında size ait evinizin arabanızın olması da ayrı ilginç geldi ya neyse.bunları söylemeden geçemedim kusura bakmayın yanlış anlaşılmasın sadece ilginç geldi yeni mezunlar iş bile bulmak da zorlanırken:31:

konuyla ilgili de yorum yapmak gerekirse yaşınız çok küçük değil siz kendinizi hazır hissediyorsanız nişanlanabilir bir yaş.annen babanla konuşabilir.baban da bir süre sonra kabul edecektir:34:.

bu 10 bin TL kazanma olayı ne yalan söyliyim bana da tuhaf geldi.yeni mezun birinin ayda 10 bin tl kazanması ilginç ki cidden daha askerliğini bile yapmamış.ne ara mezun oldu 23 yaşında askere gitmeden ne kadar süre çalışabilmiş olabilir de 10 bin tl kazanıyor.bu şans ötesi bir durum olur yani gerçekse.boğaziçi,itü,odtü gibi okullardan mezun olan insanlar ilk girişte 2000 tl alsalar iyi derler ki en fazla yani 2500 tl alabilir diye düşünüyorum deneyimsiz bir kişi.ikinizin de 23 yaşında size ait evinizin arabanızın olması da ayrı ilginç geldi ya neyse.bunları söylemeden geçemedim kusura bakmayın yanlış anlaşılmasın sadece ilginç geldi yeni mezunlar iş bile bulmak da zorlanırken:31:

konuyla ilgili de yorum yapmak gerekirse yaşınız çok küçük değil siz kendinizi hazır hissediyorsanız nişanlanabilir bir yaş.annen babanla konuşabilir.baban da bir süre sonra kabul edecektir:34:.

ben ayda 10 bin kazanıyor demedim. 10 bini buluyor dedim yani bu sabit bir gelir değil. maaş değil yani. herhangi bir şirketde değil kendine ait bir şirketde çalışıyor bu nedenle sizce normal değil mi? projeden projeye değişiyor tabi ücret. kimi projede 5 kazanıyor kimi projede 10 kimisinde 7. tamamiyle metrekare üzerinden bir fiyat belirleniyor. yalnızca 1 ortağı var. yani 2 kişiler. sizce büyük iyi bir projede şirkete mühendis+mimar toplam 20 bin girmesi normal değil mi?
bu işlerle ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ancak o kendini yeni mezun olmasına karşı öğrencilik hayatı boyunca çok iyi yetiştirdi. öğrenciliğimizde birlikte geçti birebir şahit oldum. autocad, idecad, probina, sap 2000, netcad, xsteel. bu programların hepsini biliyor ve kullanıyor. aynı anda mezun olmamıza rağmen ben yalnızca birini biliyorum.
yani o kendini çok güzel yetiştirdi. bu tamamiyle istek ve birazda yetenekle ilgili bir mevzu. daha önceki mesajlarımdada belirttiğim gibi babası ve ayrıca ortağıda çok uzun süre bu işin içinde olduğu için piyasaya girerken hiç zorlanmadı.
gelgelelim ikimizinde kendimize ait ev ve arabamızın olmasına. bu tamamiyle babalarımızın bize sunduğu birşey. yani ne benim ne onun bunlara sahip olurken hiç bir etkimiz olmadı. bunda yadırganacak yada garipsenecek bir durum göremiyorum. imkanı olan her anne babanın çocuğuna yaptığı birşey

ne tatlı bir nickin var :) 4 aylık ikizlerimden kız olanı için eşim '' hayatta kocaya vermicem bunu çok evlenmek istiyorsa da damat tarafını canından bezdircem gelsinler gitsinler '' diyor. :)baban da belki ilk etapta biraz pürüz çıkarsa da kararlılığınızı görünce anlayış gösterecektir :)

Back