babacım san nasıl anlatsam bilemiyorum ki???

amin ne güzel dua ettiniz öyle. çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

ağzınızdan bal damlıyor inşallah böyle olur inşallah

babam kızlarına çok düşkündür
kız çocukları her zaman korunmaya muhtaçtır erkekler zaten kendilerini korur diyor :)

evlilik lafı açıldığında senin baban gibi gözleri dolar muhabbete ortak olmazdı hiç
ama benim ilişkim başlayıp ciddi olduğumu bilen annem inceden işlemiş babamı haberim yokken :)
ve öğrenen babam zaten karşı tarafı araştırmış ve emin olmuştu istemeye gelecekleri zamanda tepki göstermemişti
canım babam yaa :) ama çok ağlaşmıştık

bizde bu işleri anne halleder :) ben anneme anlattım anne böyle böyl biri var dedim ama şimdilik babama söyleme dedim ama durur mu hemen yetiştirmiş :)
sonra ilk önce annem tanıştı o da onayı verdikten sonra babamla konuştuk

Babam ilişkim olduğunu bildiği halde söylediğimde benimle tam 3 ay konuşmamıştı :) Nişanlandıktan sonra da beni onun yanına oturtmamıştı kıskandığı için :)

İşiniz gücünüz yerinde, yaşlarınız biraz kücük ama meslekleriniz var, baba azıcık gönül yapsa da görmezden gelin, zamanla alışacaktır.

heyt bee bu iş tamam:) çok güzel yazmışsınız bunları söylesem ağlarım ben ama. ya çok duygusallaşıyorum bu mevzuda ağlarım diye çok korkuyoeum babamın yüzü asılınca

umarım bana öyle gönül koymaz çok çok üzülürüm ev cehennem gibi olur bana

umarım bana öyle gönül koymaz çok çok üzülürüm ev cehennem gibi olur bana

Biraz naz yapar ama geçer sonra, mecburen evleneceksiniz, doğanın kanunu bu. Belki de bu söylediklerimizin hicbiri olmaz.

Ben evleneli 8 yıl oldu babam 1 hafta önce bana diyor sen beni bırakıp gidince çok kızdım sana kimseleri yakıştıramadım diye sitem etti kendimi çok kötü hissettim ne kadar farklı düşünüyormuş meğer
tek kız çocuğu olmak çok zor gerçekten babalarla kızların arasında çok farklı bi bağ oluyor
anneniz anlatsın konuyu önce benim babamda günlerce konuşmamıştı benimle zor zamanlardı gerçekten

işte bizde ağlaşcaz eminim o yüzden cesaretim kırılıyor. aslında annemle babam arasında şöyle bir konu geçmiş (annem nişanlanmamızı çok istiyor bu arada).
geçen yaz bir tanıdığımızın nişanı vardı. baktığımzda kız tarafı oluyoruz biz. annem babama demiş ki "nasıl ayrılcaklar şimdi kızlarından, bizde görücez o günleri bir gün ola."
babamda " e dünyanın kanunu bu yapacak birşey yok birgün bizde yaşıycaz napalım" demiş. yani aslında başına geleceklerin farkında

inşallah bir aksilik çıkmaz. sizde nişanlıymışsınız. Allah hayırlısıyla yuvanızı kurmayı nasip etsin inşallah. şimdiden tebrik ederim

dilerim yaşadıklarınızı yaşamam çok korkuyoeum bana gönül koymasından öyle olmasındansa hiç olmasın daha iyi. eğer gönül koyacaksa 2 3 4 neyse beklerim. yeterki yüzü asılmasın bana

Amin inşallah canım, babacığının mekanı cennet olsun. Benim babam da derdi ki size koca birer turşu küpü alıp turşunuzu kuracağım Ama evlendirdi içi yana yana :123:

Benim babam kuşağı bağlayıp bir sarıldı bana... Sarsıla sarsıla ağladı dakikalarca... Ben de aynen tabiii! Hatta evden beni almaya gelen erkek tarafı bile hüngür foşurt gitti

Ne kadar güzel telaşlar Benim babama söyle(yeme)yişim geldi şimdi aklıma. 1 ay söyleyemedim ben babama... En sonunca annem "sen kıza araba almayı düşünüyorsun ama sanırım o evlenmeyi düşünüyor" demiş. Babam da "yok canım ne evlenmesi; daha erken değil mi?" demiş. Halbuki yaş 25'ti. Yani anlayacağın, sen baban için 60 yaşına da gelsen onun küçük kızı olacaksın. Benim babamın dediği gibi ; "sen 60 yaşına da gelsen benim küçük kızımsın!".

Annem söyledi söylemesine ama hele benim babamla bu konuyu konuşmam ve eşimin ilk kez tanışmaya gelmesi anlatsam roman olur denebilecek cinsten Ama sana içini rahatlatacak ve senin babanın da söyleyeceği muhtemel cümleler:

-Mühendis, şurada çalışıyor, bu kadar kazanıyor, şuyu var buyu var... dediğinde;
+Önemli olan neyi olduğu değil; önemli olan iyi, çalışkan ve helal süt emmiş olan biri olması. İnsan çalışarak her şeyi başarabilir.
-Bana karşı çok iyi çok mükemmel şöyle böyle dediğinde;
+Önemli olan sana karşı davranışları tabii... Ama daha da önemli olan çevresindeki insanlara nasıl davrandığı... Mesela bir restoranda garsona nasıl davranır?

vb. yapıcı ve olumlu ama seni de fikir sahibi yapacak cümleler olur ve sen sevdiğin kişiden eminsen zaten sınavı geçer

Ayrıca bütün stresime ve o akşamki gergin havaya rağmen; eşim (o zamanki müstakbel eşim) gittiğinde babamın bana dediği asıl önemli cümle "Benim karşıma böyle bir aday çıkardığın için sana çok teşekkür ederim." İşte bu dünyalara değer.

Sen de aşağı yukarı bu cümleleri duyarsın babandan korkacak birşey yok anneciğin konuşur çıtlatır babana... O zaten böyle böyle birşey varmış sen de bir anlat istersen diyecektir.

Gerisi ekşın ekşın!

babalar kızlarını paylaşamazlar hiçbir zaman..bende severek evlendim ve benim babam da bu tarz şeylere hep karşıydı,hiç karşılıklı bu tarz şeyleri konuşmazdık...benim annem söylemişti babama,hep anneler çocuklarıyla ve eşiyle orta yolu bulurlar,bence annen söylesin,o en azından daha rahat konuşur...şimdi eski günlerim geldi aklıma durumunu çok iyi anlıyorum canım..

heyt bee bu iş tamam:) çok güzel yazmışsınız bunları söylesem ağlarım ben ama. ya çok duygusallaşıyorum bu mevzuda ağlarım diye çok korkuyoeum babamın yüzü asılınca

Begendigine sevindim canim duygusallik iyidir ama mutlaka konusmalisin arkadaslarinda dedigi gibi askerden donmesini bekle sonrada konusursun yada bu konuyu annnene danis onunda fikrini al ona gore karar verirsin Allah yardimcin olsun canim

dilerim yaşadıklarınızı yaşamam çok korkuyoeum bana gönül koymasından öyle olmasındansa hiç olmasın daha iyi. eğer gönül koyacaksa 2 3 4 neyse beklerim. yeterki yüzü asılmasın bana

Benim babam da kesin gönül koyar diye düşünmüştüm düğüne kadar hatta hep diken üstündeydim. Hatta beni konuşmaya çağırdığında ağlayarak anlattım. Babam "neden ağlıyorsun?" dediğinde "sana sanki ihanet ettim gibi hissediyorum." demiştim. Akıl işte

Ama umarım senin baban da benimki gibi "bunlar çok güzel şeyler... bir yuva kurmak kadar güzeli var mı? Umarım mutluluğun ilelebet sürer... Ama her şartta biz yanındayız ve seni çok seviyoruz." demişti çok şükür

gülümseyerek okudum. ve inşallah bizimde böyle olur. öyle zor bir durum ki ne yapsam diye düşünüyorum sürekli. bi yandan hayallerim sevgilim paylaşmayı hayal ettiğimiz evimiz koltuklarımız hayatımız kariyerimiz, bir yandan da babamın üzüleceği gerçeği. bu ikilem beni çok yoruyo

bütün babişkolar böyledir.kızlarını asla başka bi erkeğe vermek istemezler.çünki benim kadar iyi bakamaz diye endişe ederler.yani kıyamazlar hatta kızını kıskanır...yine eninde sonunda telli duvaklı kızı gelin olursa çevresinde gururu ve ,şerefi, ve kızını telli duvaklı gelin etmiş, baba evinden şanlı şerefli gelin çıkmış kız babası olarak koltukları kabarır..mahallede arkadaşlarının yanında yada iş yerinde herkes onu tebrik eder hayırlı olsun der ve baba koltukları kabarmaktan ortama sığmaz..bunu onlara sadece anneler anlatabilir yada halalar veya emmi yada teyzeler anlatabilir...şimdiden hayırlısı olsun allah tamamına erdirsin...

Öyle olacak zaten endişen olmasın. O ikilem hep vardı. Benim 1 ay her gece ağlayıp da babama söyleyememe nedenim de oydu...Özellikle de ailem beni yetiştirdi, okuttu, güzel bir gelecek için gerekli ne varsa hepsini yaptığı için çok çok çok ikileme düşmüştüm. Ama sonra anladım ki, hayat duvarının taşlarından biri de evlilik ve doğru taşı doğru yere koymak yapılacak en güzel şey. Onlar senin için çok şey yaptılar;hem bu da, verdikleri emeklerin boşa çıkmadığını göstermek adına bir fırsat senin için belki de. Ailene ve senin sevgine layık bir aday. Bir aile daha ne ister ki e tutup bi de kendi elleri ile damat bulacak değiller ya

Bu arada ben o günleri tekrar yaşamanın heyecanı ile kendi yaptıklarıma dair hiçbirşey yazmamışım Ama berinili nin yazdıklarına çok benzer şeylerdi. Çok güzel yazmış eline sağlık. Ama girizgahı annen yapsın da baban şoklanmasın derim yine de.

Çok mutlu olacaksın.

Son düzenleme:
ciddimisiniz ben bir atlatsam bir daha asla hatırlamak istemiyorum:)

şimdi öyle gelir ama yaşanması bambaşka şeyler. evet duygusal ama harika duygular bunlar. ben daha 4 aylık evliiyim bütün evreleri dolu dolu yaşadım bi daha yaşardım.
umarım sende çoook güzel geçirirsin bu dönemlerini ve sorunsu zolur inşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…