• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babacım san nasıl anlatsam bilemiyorum ki???

kediablasi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
34
0
16
Rize
kızlar bana yardım edin. erkek arkadaşım askerde. yeni gitti sayılır mayıs sonunda dönücek. evlenmek istiyoruz. onun ailesi hele bizden çok istiyor sürekli gelelim gelelim ısrarındalar. benim annem annesiyle tanıştı herşey çok iyi çok güzel gidiyo. hele annem bayılıyo damadına. askerdeyken bile kaç kere kurabiyeler çörrekler yapıp yolladı:) neyse sorunuma geçiyim ama öncelikle biraz kendimi ve onu tanıtıyım.

sevgilim ve ben inşaat mühendisiyiz. gayet iyi işlerimiz ve maaşlarımız var. yani bunu söylemek istemem ama onun aylık kazancı bazen 10 bini buluyor. serbest olarak proje falan yaptığı için yani maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür.
ikimizinde arabası ve evi var. yani gayetde hayatımızı yürütebilicek pozisyonlardayız. şimdi askerde ve gellince nişanlanmak istiyor ancak gelgelelimki babamın bundan haberi yok:)
ikimizde 23 yaşındayız. şimdi ben babama nasıl söylerim nasıl ederim hiç bilmiyorum. yaşımdan dolayı endişeliyim. çünkü o hala beni küçük sanıyor. büyüdüğümün farkında değil.
ya kızlar sizce yaşım nişanlanmak için çok mu küçük, ideal mi, erken mi? hadi bu yaş mevzuyu atlattık diyelim. bunu babama nasıl anlatmalıyım? çünkü babam bu tür şeyleri sevmez erkek arkadaş falan. daha önce hiç yüz göz olmadık bu konuda ancak sevmediğini biliyorum. bide bir gün evlilik konusu açılmıştı ama benim üzerimden değil yani genel olarak. kardeşlerimle bana 'SİZ EVLENECEKMİSİNİZ Kİ?' diyip gözleri dolu dolu gitti yattı:( canım babam ya:((
nasıl anlatsam babam büyük tepki vermez? siz nasıl anlatmıştınız ya da anlatmayı planlıyosunuz. lütfen yardımcı olun bana eminim bu dertden muzdarip çok kızımız vardır. çok teşekkür ediyorum şimdiden

Bayılıyorum böyle baba kızlara ya :)
Bence babanızı karşınıza alın açık açık konuşun. Ama evlenmeyi düşünüyorum demeyin asla.:)
Baba benim sevdiğim güvendiğim biri var. Senin de onu tanımanı istiyorum.
Henüz yaşım küçük hemen evlenmeyi düşünmüyorum. Gibi laflar edin bence..

Yavaş yavaş alıştırın adamı :)
İnşallah o da sever sevdiğiniz adamı hayırlısıyla kavuşursunuz..
Bence 23 yaş pek küçük sayılmaz. Sonuçta okulunuz bitmiş işiniz gücünüz var.
Bende 23 yaşında nişanlandım..
Hayırlı teskereler diliyorum ayrıca..

Kuzenim amcama anlatacağı zaman bi sayfa konuşma metni hazırlamıştık günlerce :D
Olaydı yanımda onu yazardım direk :)

Babacım "Asla 30'dan önce veremem seni, kıyamam.. Sonra da kimse almaz zaten :1: " der, güldürürdü beni..
Eşimin ailesi haber yollamaya başlayınca (görücü usulü evlendik), canımın içi beni ikna etti evliliğe...
Aileyi tanıyor, eşimi de araştırmış tabii benim haberim yok, Leyla Leyla geziyorum :27:
Evlilikten korkmamama ve şükürler olsun bu güzel günlerime sebep oldu hayatımın ilk erkeği...
"Sen benim içime sineni seçtin ya, Allah hiçbir işinde sorun yaşatmasın yavrum" dedi..
Ve gitti.. Düğünümü göremeden...
Duygusala bağlamak değil niyetim ama belki tanırsa o da sever...
Çok zor olur, zor alışır belki evet.. Ama severse, güvenirse senden daha çok ister..

Bu arada 23 yaşımdayken kızım 1 yaşındaydı :1:
Öyle büyük konuştuk ki baba - kız :1:
Yine de şükürler olsun, hiçbir zaman keşkem olmadı, aileme babam gibi iyi geldi her zaman..
Hala da öyledir, hamdolsun Rabbime...
Onu bana alan (eşimi böyle kızdırıyorum da :1: ) babacımın mekanı cennet olur inşallah...

eerkeğin ailesine güveniyosan ve ilerde bunu kullanmayacaklarından eminsen görücü usülü oyunu iyi olur :51:

kızlar bana yardım edin. erkek arkadaşım askerde. yeni gitti sayılır mayıs sonunda dönücek. evlenmek istiyoruz. onun ailesi hele bizden çok istiyor sürekli gelelim gelelim ısrarındalar. benim annem annesiyle tanıştı herşey çok iyi çok güzel gidiyo. hele annem bayılıyo damadına. askerdeyken bile kaç kere kurabiyeler çörrekler yapıp yolladı:) neyse sorunuma geçiyim ama öncelikle biraz kendimi ve onu tanıtıyım.

sevgilim ve ben inşaat mühendisiyiz. gayet iyi işlerimiz ve maaşlarımız var. yani bunu söylemek istemem ama onun aylık kazancı bazen 10 bini buluyor. serbest olarak proje falan yaptığı için yani maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür.
ikimizinde arabası ve evi var. yani gayetde hayatımızı yürütebilicek pozisyonlardayız. şimdi askerde ve gellince nişanlanmak istiyor ancak gelgelelimki babamın bundan haberi yok:)
ikimizde 23 yaşındayız. şimdi ben babama nasıl söylerim nasıl ederim hiç bilmiyorum. yaşımdan dolayı endişeliyim. çünkü o hala beni küçük sanıyor. büyüdüğümün farkında değil.
ya kızlar sizce yaşım nişanlanmak için çok mu küçük, ideal mi, erken mi? hadi bu yaş mevzuyu atlattık diyelim. bunu babama nasıl anlatmalıyım? çünkü babam bu tür şeyleri sevmez erkek arkadaş falan. daha önce hiç yüz göz olmadık bu konuda ancak sevmediğini biliyorum. bide bir gün evlilik konusu açılmıştı ama benim üzerimden değil yani genel olarak. kardeşlerimle bana 'SİZ EVLENECEKMİSİNİZ Kİ?' diyip gözleri dolu dolu gitti yattı:( canım babam ya:((
nasıl anlatsam babam büyük tepki vermez? siz nasıl anlatmıştınız ya da anlatmayı planlıyosunuz. lütfen yardımcı olun bana eminim bu dertden muzdarip çok kızımız vardır. çok teşekkür ediyorum şimdiden

bence uygun yaş ne biliyormusun?
okulunu bitirip diplomanı almak ve ayaklarının üstünde dura bilmek.

Sen çalışıyor, araban ve evin bile varmış. Sence hala küçükmüsun?

babanda bu görevlerini yapmış, seni okutmuş ve geriye bir tek evlendirmek kalmış.

Ayy kiyamam ben ya ayni benim babam gibi. Ben babama ilk ciddi bir iliskim oldugunu soyledigimde "vay be kizim evlenicek yasa mi geldi?" diyip gozleri dolmustu. Ahh babam canim babam evlenirken o kirmizi kusagi belime dolarken okudugu dualari, bana bakip dolan gozlerini ve anlima koydugu opucugu hatirladigimda hala icim parcalanir :'(

Bence sen bir an once babanla konus en azindan bu fikre alismasi icin iyi olabilir. Baba ve kizlarin ayrilmasi kac yasinda olurlarsa olsunlar hep huzunlu olur. yani 23te olsan 33te olsan hep babanin kucuk kizi olucaksin. En iyisi anlatmak derim ben

Benim babacım göremedi benim mürvetimi...
Keşke hayatta olsaydı da onu ikna etme işleriyle uğraşsaydım ben de...
Annen konuşsun babanla güzelce.
Böyle böyle biri var ben araştırdım iyi temiz aile falan desin.
İlaveten 23 yaş normal nişanlılık için.
Hakkında hayırlısı....

ne güzel şeyler bunlar iç geçirdim valla imrendim bi an :16:
annen biliyomuş madem annen babana çıtlatı versin seninde işin kolaylaşır:34:

Bayılıyorum böyle baba kızlara ya :)
Bence babanızı karşınıza alın açık açık konuşun. Ama evlenmeyi düşünüyorum demeyin asla.:)
Baba benim sevdiğim güvendiğim biri var. Senin de onu tanımanı istiyorum.
Henüz yaşım küçük hemen evlenmeyi düşünmüyorum. Gibi laflar edin bence..

Yavaş yavaş alıştırın adamı :)
İnşallah o da sever sevdiğiniz adamı hayırlısıyla kavuşursunuz..
Bence 23 yaş pek küçük sayılmaz. Sonuçta okulunuz bitmiş işiniz gücünüz var.
Bende 23 yaşında nişanlandım..
Hayırlı teskereler diliyorum ayrıca..

Kuzenim amcama anlatacağı zaman bi sayfa konuşma metni hazırlamıştık günlerce :D
Olaydı yanımda onu yazardım direk :)

bende böyle konuşmayı düşünüyorum hatta bazen cesaretimde geliyo örneğin dün gece. o kadar çok anlatmak istedimki ancak askerde oluşu beni engelledi. çünkü o askerdeyken bunu bilmesi manasız olucak. o gelmeden söylemicem. peki konuşma metniniz işe yaradımı?:)

Babacım "Asla 30'dan önce veremem seni, kıyamam.. Sonra da kimse almaz zaten :1: " der, güldürürdü beni..
Eşimin ailesi haber yollamaya başlayınca (görücü usulü evlendik), canımın içi beni ikna etti evliliğe...
Aileyi tanıyor, eşimi de araştırmış tabii benim haberim yok, Leyla Leyla geziyorum :27:
Evlilikten korkmamama ve şükürler olsun bu güzel günlerime sebep oldu hayatımın ilk erkeği...
"Sen benim içime sineni seçtin ya, Allah hiçbir işinde sorun yaşatmasın yavrum" dedi..
Ve gitti.. Düğünümü göremeden...
Duygusala bağlamak değil niyetim ama belki tanırsa o da sever...
Çok zor olur, zor alışır belki evet.. Ama severse, güvenirse senden daha çok ister..

Bu arada 23 yaşımdayken kızım 1 yaşındaydı :1:
Öyle büyük konuştuk ki baba - kız :1:
Yine de şükürler olsun, hiçbir zaman keşkem olmadı, aileme babam gibi iyi geldi her zaman..
Hala da öyledir, hamdolsun Rabbime...
Onu bana alan (eşimi böyle kızdırıyorum da :1: ) babacımın mekanı cennet olur inşallah...
Allah rahmet eylesin ne güzel bir ilişkiniz varmış babanızla. size bakınca nişanlanmak için yaşım uygun geldi şimdi cesaret geldi sağolun:)

bence uygun yaş ne biliyormusun?
okulunu bitirip diplomanı almak ve ayaklarının üstünde dura bilmek.

Sen çalışıyor, araban ve evin bile varmış. Sence hala küçükmüsun?

babanda bu görevlerini yapmış, seni okutmuş ve geriye bir tek evlendirmek kalmış.

aslında çok haklsıınız ama babalar bunu görmeyi inkar ediyolar:)

Ayy kiyamam ben ya ayni benim babam gibi. Ben babama ilk ciddi bir iliskim oldugunu soyledigimde "vay be kizim evlenicek yasa mi geldi?" diyip gozleri dolmustu. Ahh babam canim babam evlenirken o kirmizi kusagi belime dolarken okudugu dualari, bana bakip dolan gozlerini ve anlima koydugu opucugu hatirladigimda hala icim parcalanir :'(

Bence sen bir an once babanla konus en azindan bu fikre alismasi icin iyi olabilir. Baba ve kizlarin ayrilmasi kac yasinda olurlarsa olsunlar hep huzunlu olur. yani 23te olsan 33te olsan hep babanin kucuk kizi olucaksin. En iyisi anlatmak derim ben

haklısınız ben şimdi değilde bundan 2 3 sene sonrada gitsem babam yine küçük olduğumu düşüncek

öncelikle şunu demeliyim ki :) onun ailesi sizden çok istiyor ısrar ediyor die bu herzaman böyle olucak değiL en basta hep öyle olur çünkü... dikkat et , yaşın konusuna gelince erken değil yani evliliğin bir yası yoktur kısmet bu işler. işiniz gücünüzde yerinde Allaha şükür bu açıdan bir sorun yOk. ama aileler için genelde kız çocukları hep çocuktur büyümez. babamda aynı senin baban gibydi :) bende 23 24 de nişanlandm 25tede evlenmiş olucam :) babama anlatamadım ama az çok anlıyordu .. annem ufak ufak çıtlattı :) sonra ßaßam pek onay vermedi Önce ama ßenimle konusupta çok istediğimi görünce okeyledi ve olaylar gelişti gitti :) merak etme baban epki verse bile kıyamadığı içindir ve kısa sürede onayı vericektir.

bende babamdan çekinirdim bu tarz konuşma zaten hayatta yapamazdım. anneme anlattım ve annem uygun dille anlattı babama o zman babam benimle konuşmuştu gerçekten istiyomusun diye.
bu işin usulüde budur bence canım annene söyle konuşmasını ama önce askerden glmesini bekle erkek arkadaşının ondan sonra kısa sürede olan şeyler bunlar.
sıkma canını heyecanlı ve güzel şeyler ben bi daha yaşamak isterdim valla :1:

Allah rahmet eylesin ne güzel bir ilişkiniz varmış babanızla. size bakınca nişanlanmak için yaşım uygun geldi şimdi cesaret geldi sağolun:)

Allah razı olsun... İnşallah...
O kadar küçüktü ki yaşım..
"Nasıl olur? Nasıl olur?"larla doluydu kafamın içi...
Beceremezsem, olmazsa..
Uyumda, sevgide, saygıda sorun yok..
İş güç yemek.. Takmıyorum bile...
Evlilik bu.. Oyun değil.. Ya hakkıyla sürdüremezsem..
Ya ona layık olamazsam..
En iyisini yapmalıydım çünkü.. Ya yapamazsam...
Çünkü öyle bir gidiyordu ki nişanlılık dönemimiz..
Dört dörtlük..
Hep dedim ki arkadaşlarıma "Ya iş bozulacak ya bitecek.. Bişey olacak yani, bu kadar kusursuz gidemez"
Gitmedi de... Hayatımın ilk erkeği gitti...
Canımın içi kocam, kv ve kp, görümce elti vs.. Hepsi hala dört dörtlük (Rabbim nazardan korusun)
Hala benim ailemi kollarlar, asla ihmal etmezler, eltime de öyle ama insanlar.. Muhteşemler..
Annemle beraber oturmamın en büyük ve nerdeyse tek desteği onlar..

Hayat öyle tuhaf ki.. Olmazsa yaşayamayız dediğimiz babam.. Yok..
Eşimi kendi yerine vekil bıraktı resmen..
İnşallah benim gibi acılarla olmasa da muhteşemliği siz de tadarsınız...
Rabbim nazardan korusun hepimizi...

Benim babacım göremedi benim mürvetimi...
Keşke hayatta olsaydı da onu ikna etme işleriyle uğraşsaydım ben de...
Annen konuşsun babanla güzelce.
Böyle böyle biri var ben araştırdım iyi temiz aile falan desin.
İlaveten 23 yaş normal nişanlılık için.
Hakkında hayırlısı....

annem değilde ben konuşsam daha iyi olur diye düşünüyorum. çünkü babam hep herşeyinizi anlatın bana paylaşın benimle der. bende kardeşlerimde anlatırız rahatça babama ancak bu mevzu biraz hüzünlü olduğundan çekiniyorum çok. benim anlatmam daha hoşuna gidecektir babamın. zira şimdiye kadar paylaştığımız herşeyi sabırla ve anlayışla dinlemiştir. babam babasız büyüdü. bu yüzden bize kıracak bir söz bile söyliyemez çok anlayışlıdır

babalar zaten kızlarının hayatında biri olup olmadığını hissederler:)o zaten biliyordur ama yüz göz olmamak için dile getirmiyordur.zaten tanışmadır,sözdür,nişandır derken evlenmeniz bir seneden fazla sürecektir.o zaman 24-25 yaşında olacaksın.evlenmek için çok da küçük bir yaş değil.normal yaşlar.babanla tanıştır,o da onay verecektir.mutluluklar.:)))))))))))))))

Annenle babanin fikirleri uyusuymu ? annen begenmis madem eger onlarinda fikirleri uyusuyasa babanda begenecektir mutlaka sorun etmezde insallah :34:
ama yinede aile toplantisi yapin derim

babacim ve annecim sizinle onemli bir konuda konusmak istiyorum oncelikle size tesekkur etmek istiyorum beni bu gunlere getirdiginiz icin sayenizde okulumu bitirdim meslek sahibi oldum calisiyorum kendimi idare edebiliyorum ayaklarimin ustunde durabiliyorum tum bunlarin hepsi sizin sayenizde oldu ve ne kadar tesekkur etsem azdir ( bu sirada sanirim ikisinede sarilsaniz hic fena olmaz sevginizide belli etmis olur ve tam ortami yakalamis olursunuz :34:)....

gelelim en zor kisma

mesela onlarin evliliklerinden basla kac yasinda evlenmisler birbirlerini ne zaman gormusler.. sonra basla ... bende gelecegim icin bir takim dogru kararlar vermek istiyorum ve sizinde tecrubelerinize ihtiyacim var ailem olarakda en dogal hakkiniz sizin her bir cumleniz benimicin cok onemli ( bu kisimda akliniza baska gelen guzel cumleler varsa ekleyebilirsiniz ) dusunceleriniz benim icin cok onemli bizim gibi cok mutlu bir ailem olsun istiyorum sizin gibii anlayisli takdir edilen bir ebeveyin olmak istiyorum ve boylede birini bulmak istiyorum siz beni daha iyi bilirsiniz ve karsimdakinin bana uygun olup olmadigini daha iyi anlayabilirsiniz

(simdi nasil diyeceginz size bagli gorustugum konustugum hayatimda tanidigim da diyebilirsiniz ben tanidigim demeyi tercih ederim alternatifiniz varsa kullanin tabi :))
tanidigim biri var ( bu kisimda sevdiginizin ozelliklerini soyleyin ama suna dikkat edin babaniz sevdiginiz kisi nasil olsun ister ilk o ozelliklerini soyleyin mesela babanizin egitim gormus biri onceligiyse egitiminden baslayin ) benim gibi insaat muhendisi olan biri var deyin cok fazla ovmeyin sizi onunla tanistirmak istiyorum eger sizde uygun gorurseniz ilerisi icin bir takim adimlar atmayi dusunuyorum diye basliyabilirsiniz devamini da icinizden geldigi gibi yada ailenizin tepkisine gore yaparsiniz hatta annenizlede konusun sizin tarafinizda degilde ortada durmali bence bir takim sorularda sorsun babanizida en iyi anneniz tanir babanizin tavirlariniza gore anneniniz ortami yumusatmaya calisssin

bende babamdan çekinirdim bu tarz konuşma zaten hayatta yapamazdım. anneme anlattım ve annem uygun dille anlattı babama o zman babam benimle konuşmuştu gerçekten istiyomusun diye.
bu işin usulüde budur bence canım annene söyle konuşmasını ama önce askerden glmesini bekle erkek arkadaşının ondan sonra kısa sürede olan şeyler bunlar.
sıkma canını heyecanlı ve güzel şeyler ben bi daha yaşamak isterdim valla :1:
ciddimisiniz ben bir atlatsam bir daha asla hatırlamak istemiyorum:)

bende böyle konuşmayı düşünüyorum hatta bazen cesaretimde geliyo örneğin dün gece. o kadar çok anlatmak istedimki ancak askerde oluşu beni engelledi. çünkü o askerdeyken bunu bilmesi manasız olucak. o gelmeden söylemicem. peki konuşma metniniz işe yaradımı?:)
Hayır yaramadı çünkü kuzenim heyecandan tüm yazdıklarımızı unutmuş :)
Ama amcam anlamış zaten. Ablam yanında iki büklüm baba seninle bişey konuşcam diyince.
Neyi konuşcan sevgilin var demi demiş:D Kuzenim sonrasını hatırlamıyo zaten :)

Bence de askerden gelmeye yakın söyleyin. Kendini alıştırır gelince de tanıştırırsınız :)

Back