• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaanneye yatılı gönderir misiniz yavruları

benim oğlum da 4 yaşında.şimdiye kadar hiç ayrı kalmadık.zaten bıraksak büyüklere gece tutturur herhalde anneme gideceğim diye.benim kayınvalidem de annem diye seviyor hep.aynı babası deyip duruyor oğlum bana benzediği halde.babasına da benzeyebilir ayrıca ama gıcıklığına yapıyor.annesine benziyor diyenlere de sadece kaşları benziyor diyor.kopyam gibidir halbuki....
sizin konunuza gelince annen seni sevmiyor dediği an 'hayır annecim ben seni herkesden çok seviyorum, babaannen şaka yapıyor, seni benden çok kimse sevemez' derdim.ayrıca da çeker niye böyle yaptığını sorar kızımın psikolojisi bozuluyor derdim.sinir oldum kaynananıza.densiz kadın.bırakın yatılı bırakmayı 5dk bile yalnız bırakmazdım kızımla...kimseden de korkmam kimse çocuğumuzdan kıymetli değil. 4 yaşındaki bir çocuk için annen seni sevmiyor ne demek!!!

şuan çocuğum yok ama olursa kimsenin evinde bırakmam .......kendi ailemde dahil uzamanlarda başka evde kalmaya alışmamalı çocuk diyor.......çocuğumun yeri benim yanımdır :71:

okurken bunları benim kaynanam yapmış olsa ne yapardım diye düşündüm ve asla susmazdım heralde direk cocugum yokken anne ne diyorsun sen diye hatta birazda çıkışarak uyarırdım bi daha der mi bakalım.
şuanda siz bu durumu kime anlatırsanız anlatım emin olun kötü gelin siz olmazsınız o kötü kaynana babaanne olur.
sinir oldum gerçekten kayınvalidenize yok anacım bu insanlar yaşlandıkça çekilmez oluyor biz de mi böyle olucaz yaaa
Allah herkese akıl fikir versin kendini kaybetmesin...

Sen o küçücük kızının psikolojisi için "kötü gelin"de ol boşver... Eşine anlat, yavrusunu annesine değişmez heralde dimi?

kesinlikle katılıyorum,benzer bir konuya şahit oldum arkadaşım da anneannede büyümüş 5 yaşından 10 yaşına kadar resmen facia şeyler yaşamış,anneannede evde yanlız kalmayayım bana gelsin demiş,ama tek kelimeyle kızın psikolojisinde geri dönülemeyecek şeyler yer etmiş.asla ve asla ev dışında bir yerde kalmasına izin verme.yavrusunu annesine değişmek değil de herkesin çocuğunun yeri kendi yanıdır.

Nasil bir babanneymis o? Cok ilginc...
Sizin yerinizde olsam onunla yalniz birakmazdim kizimi,psikolojisini devamli boyle seyler soyliyerek cok etkiler!
Siz her defasinda ugrasmak zorunda kalirsiniz...
Kesinlikle onunla kalmamali....BENCE... :20:

Eğer siz uygun bulmuyorsanız göndermeme hakkına sahipsiniz. Bırakın ilgisiz babanne olmayı, ilgilense bile annesi sizsiniz, karar sizin.

Ben gönderirim, çocuklarım hem babaannelerinde hemde anneannelerinde kalırlar. Bir sorun olmadı. Kişilikleri falanda bozulmadı. Ayrıca ailesine özellikle anneye aşırı bağlı, onsuz yapamayan çocuklar olmasın diye gitmelerini teşvik ettim. Gerçi benimkiler dünden razıydılar gitmeye.
Ama sizin durumunuz farklı, kayınvalideniz mikser gibi davranıyor. Çocuğa evinde neler söyleyeceği meçhul, yani pek rahat duracakmış gibime gelmiyor kayınvalideniz.
Böyle bir durumda olsam bende göndermezdim sanırım.

Gönderme ben olsam göndermezdim. Ohhh cefasını sen çek başkaları sefasını sürsün. Boşver uzaktan uzaktan sevsin çok bile onlara.

Gönderme ben olsam göndermezdim. Ohhh cefasını sen çek başkaları sefasını sürsün. Boşver uzaktan uzaktan sevsin çok bile onlara.

Hiç uygun bir söz değil...çocuk büyütmek cefa mıdır?

Çok büyük konuşmamak lazım!

Gün gelir insan muhtaç bile kalabilir...

Benim annem çalışıyordu...değil bir gün...aylarca kalırdık anneannemde yada babaannemde..nur içinde yatsınlar....
Ne zorlarınaydı o yaşta bizle uğraştılar sefa sürecek yaşlarında.
Kötü düşünen kötülüğü davet edermiş.
.

Kesinlikle bende kimseye gondermem annem bile olsa yanimda bir nefes uzagimda evimin icinde olsun.Aklim kalacagina ne ben uzuleyim ne karsi taraf...Benim gorumcemin oglu 9yasinda annesi yalvarir bende kalsin 1gece diye cocugum yokken anlamazdim neden izin vermiyor diye gorumceme sordum bana sunu soylemisti DEPREM OLSA O KALDIGI GECE OGLUM ORDA OLSE YADA BASKA BIRSEY OLSA BEN AKLIMI KACIRIRIM GOZUM ONU GORMELI demisti.Simdi ona nasil hak veriyorum.Bence esine durumu anlat nedenlerini soyle kayinvalidenede tekrar ayni sacma sozu tekrarlarsa sert bir sekilde uyar kizina bunlari soylememesini anlat anlamazsa esine anlat.Kucucuk cocuk boyle sacma sapan laflarla uzulmez

eğer yakınlarsa sabah gidip akşam gelicek şekilde olabilir tabi yaşları 10 dan fazla ise
ama kalmaya asla göndermem
özellikle çocuğumun piskolojisini bozucaksa günübirlik bile göndermem çok isteyen gelir benim yanımda görür
kendi ailemde dahil

aynı kaynananın bir benzeride bende var...benim kızımda 4 yaşında ve babannesine çok mesafelidir.yaptıkları bir çok şeyin farkında..
ama bıraksan anneannesinde aylarca kalır.
aslında ben çocukların anne bağımlısı olmasından çok anneanne ve babaanne ortamına alışmalarından yanayım.
ama kayınvalidemdede durum böyle olunca içten içe göndermek istemiyorum.
bu konuyu görümcemlede konuşuyoruz oda ailesinin farkında.kendi çocuklarını bile salmıyor banada hak veriyor.
keşke herkes aklı başında olup çocuğa ilgi alakayı ona göre göstersede çocuklarımız ayrı gayrı olmadan büyüseler.

sende öyle kaynanaya biraz mesafe koy ve çocuğunun ruh sağlığı açısından gönderme derim.kapın gelen herkese açık.gelsin saatlerce sevsin torununu ama senin yanında...

tabiki bir çocuk belli bir yaştan sonra anneannde de kalabilmeli babaannede de kalabilmeli.bende bırakırdım ama sizin kayınvalideniz gibi olsalardı,biraz düşünürdüm.

bence en doğrusu kayınvalidenizle konuşmanız,anne bende istiyorum gelsin sende kalsın ama öyle şeyler söylüyormuşsunuz ki,kızım eve geldikten sonra bir müddet psikolojisi

bozuluyor diyin.anlayabilirmi bilmiyorum ama bir deneyin derim.

canım senin o kaynanan torun torba sevgisiyle doluydu madem neden bebekliklerinde senin en zor zamanlarında yanında değildi? bu durum bana biraz manidar geldi. ayrıca 4 yaş evden ayrı kalmak için bence erken. benim kızlarım 8 ve 5 yaşındalar. küçük benden ayrı 1 gün yatamaz zaten büyük de yeni yeni başladı yatılı misafirliğe. size tavsiyem asla yollamayın gerekçe olarak geceleri uyanır beni göremezse durmaz falan deyin bulun birşey ama yollamayın kıyamam ya. küçük daha. eşinize en azından annesinin dediğini söyleyin çünkü kızınıza böyle söyleyerek onun psikolojisini kötü etkiliyor. ne demek annenin bebeği var? on tane de olsa hepsinin yeri ayrıdır. sonuç olarak yollamayın

Ben cocugumu kendi anneme bile birakmadim.Simdi 7 yasinda.Göndersemde kalmaz tek basina.Ama ben kalmalari tarfatariyim.Babannemi de annanemide cok severdim.Onlarin anneme veya babama karsi iyi veya kötü olmalari bzleri ilgilendirmez diye düsünüyorum.

Çocuk psikolojisi okuyan biri olarak söylüyorum ki kesinlikle göndermeyin ve sert bir dille uyarın kayınvalidenizi... Bu ne canım? Ne yapmaya çalışıyor annen seni sevmiyor diyerek?

Belki çocuk daha 4 yaşında unutabilir diye düşünebilirsiniz ama çocuğun kişiliği bu yaşlarda atılmaya başlıyor ve söylenen her söz kişiliğini şekillendirir. bebeklerin zihni boş bir levha gibidir onu bizler doldururuz sözlerimizle laflarımızla...

Kaynananızın eve geldiği günler altına kaçırması bile bir işaret.. Çocuğunuzun daha fazla etkilenmesine izin vermeyin çünkü o daha 4 yaşında ve size aşırı bağlıdır. Bu yaşta annesinin onu sevmediğini duyması onun için çok ağır bir yük :50:

Herkesin düsüncesi kendine dogrudur tabii ama bende babaannede, anaannede kalmaları durumu garip gelmiyor..
Belkide anaanneyle büyümüs olmamdan kaynaklıdır.
:61:

Yalnız, sizin durumunuzda olsam bende göndermek istemezdim cocugu kendine cekme yolu baslı basına yanlıs o söyledikleriyle kızınızı sizden sogutmaya mı calısıyor nedir? Annenin artık bebegi var, seni sevmez?
:26:

Benim de 2 ve 4 yasinda iki kizim var. İki defa babaannesi ve dedesi hafta sonu yatiya aldilar. İlkinde acaba mi oldum ama ikinci kalisindan sonra farkettim ki gittigi icin üzülüyor. Eve gelir gelmez sinirli, huysuz ve herseye agliyor. Bir kac gun gectikten sonra bana dedi ki " anne niye kardesim seninle kaliyor babaannem beni goturuyor?" İcime dert oldu ve asla bir daha tek gondermedim. Oysa ki hep gezdirirler, yemege gotururler, giysi oyuncak alirlar. Onlara da anlattim boyle boyle diye. Sagolsunlar anladilar.

Gondermeyin kizinizi. Cok kucuk. Hem babaannesi de anlattiginiza gore cok cahil. Abuk sabuk seyler soyler cocuga. Tek cocuk olsa belki aklina bile gelmez ama kardesi var evde sizinle olacak olan.

Bir daha size geldigi zaman tam kizi goturme konusunu acar acmaz deyinki anne ben cantasini hazirliyim, mamasini falan nasil hazirlayacagini not edeyim sen oglumu götür. Biz de kizimla biraz basbasa vakit gecirelim uyuyalim. Malum daha bebek geceleri uyutmuyor bizi. Sen bakarsin iki gün falan filan... Göndereceginizden degil tabii. Blöf. Eminim diyecektir ki aaa ben nasil bakarim bebek bu daha, anne cocugu, pesinde kosamam ... O zaman bastirin deyin ki anne askolsun torun mu ayiriyorsun, hic mi cocuk buyutmedin, sadece bir gün icin baksan ben de kizima zaman ayirsam cok iyi olurdu . Eminim diyemez o an hayir ben ille de kizi göturucem diye. Aksam da esinize konusunu yapin anneme teklif ettim ama ben bakamam edemem dedi diye. Ama iyilikle hani sanki biraz kirilmis gibi. Biz cocuklarimizi asla ayirdetmiyoruz herkes te oyle olsun istiyorum falan filan... Tabi ki 4 yasinda cocukla 1 yasindaki bebek ayni degil. Ama torunsa torun ikisi de. Erkekler pek fazla anlamiyorlar cocuk gece cis mi kacirdi, niye kacirdi veya niye aglayarak uyaniyor?

Deneyin bakalim nolucak? Belki hakkindan gelirsin. Niyeti torun bakmak falan degil, minnacik cocugun kafasini doldurup uzecek.

Back