• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaanneye yatılı gönderir misiniz yavruları

maziye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
9
0
36
Ankara
Merhaba bayanlar çok sıkıntılı olduğum bir konuda önerilerinizi rica ediyorum
4 yaşında bir kızım ve 1 yaşında oğlum var kızım doğduğunda dikiş hatasından dolayı 3-4 ay boyunca oturamadım yürüyemedim kızımı kucağıma alıp emziremedim bile çok zor günler yaşadık bu süreçte hep annem gelip gitti üç otobüslük yoldan kayınvalidem yanıbaşımda hiç arayıp sormadı bi tas çorba yapayım iç demedi bebeğine ben bakayım sen yat demedi kızıma doğum hediyesi olarak bir pijama takımı ve bir yelek ördü sadece onlar da dalga geçer gibi mavi renkliydi
sonra oğluma hamile kaldım düşük tehlikem vardı 9 ay yattım sancılarla kıvrandım kızıma doğru düzgün bakamadım ilgilenemedim yavrum park diye ağlardı götüremezdim ki kımıldayamıyordum bile sancılarımdan azıcık ayağa kalksam kanamalarım başlıyordu yine yoktu kayınvalidem ne çok isterdim gelse kızımı parka filan götürse gönlünü alsa hiç çalmadı kapımı
şimdi oğlumuda büyüttüm rahatız çok şükür iki kuzumla çok mutluyum parkalara gidiyoruz eğleniyoruz rahata erdik çocukların yükü kalmadı ya sürekli kayınvalidem kızımı alıp götürmek istiyor bizde kalsın diyor ben alıp götüreyim gezdireyim akşama getiririm diyor her geldiğinde kızıma sen benim kızımsın annenin bebeği var seni sevmez artık diyor
o geldiği günler kızım sürekli altına kaçırıyor gece ağlayarak uyanıyor çok etkileniyor senin çocuğun var sen onunla ilgilen diyor bana çok içimi yaralıyor tam toparlıyorum konuşuyorum ikna ediyorum yüzümüz gülmeye başlıyor ki yine geliyor babaannesi yine aynı sorunlar
kesinlikle göndermiyorum kızımı bir kez bile göndermedim eşim neden göndermiyorsun diyor onada anlatamıyorum sonra kötü gelin ben olurum arada kalırım
aramız iyi olsa bile ben gönderemzdim sanırım güvenemezdim emanet etmeye
sizler gönderiyor musunuz ara sırada olsa babaanneye ya da anneanneye ben anneme çok düşkün olmama rağmen ona bile göndermiyorum hep kuzularımla beraber gidip beraber evimize dönüyoruz hiç kalmadılar benden ayrı
ben mi çok pimpirikliyim diyorum göndersem belki diyorum çocuklar farklı ortamda kendilerine daha güvenleri olur mu diyorum çok karışık aklım

hiç hakkı yok gibi geliyor kızımın üzerinde onca yıl hiç bi emek verme şimdi gel götürmek iste haksızlık değil mi

Tabiki babaannesi sevmek isteyecektir ama bu illa onun evinde kalmasını gerektirmez gelsin gözünün önünde sevsin.
Kızına söyledikleri zaten o insanın sağlıklı bir babaanne olmadığını gösteriyor.
Sen pimpirikli değilsin o zor zamanlarında yanında değilmiş hakkı yok .
Dediğim gibi çok istiyorsa gelsin sevsin gitsin çocukların onda kalmasına hiç gerek yok bence. :19:

Eğer siz kalmalarını istemiyorsanız, göndermeyin. Zaten kayınvalideniz afedersiniz ama cins birine benziyor. Siz göndermeyeceksiniz, kayınvalideniz eşinize söyleyecek böyle böyle diye, eşiniz size diyecek niye göndermiyorsun, siz kendi açıklamanızı yapacaksınız. Eğer eşiniz anlayışılıyla size hak verir, ancak çoğu erkeğinde yaptığı gibi, bunun için mi göndermiyorsun, nasıl bir mantık bu vs diyecektir.

Anladığım kadarıyla çocuklarınıza vakit ayırabiliyorsunuz ve şuan kayınvalidenize muhtaç değilsiniz. O halde sizde istemiyorsanız çocuklarınızın kalmasına izin vermeyin. Nedeni sorulduğunda kızınızın psikolojisini bozduğunu anlatırsınız, yalan değil bir şey değil. Kayınvalideniz de sevecekse torunlarını, gelsiz side bir iki saat sevsin gitsin.

ben de onu anlamıyorum götürünce ne olacak neden sürekli götürmek istiyor gelsin sevsin bu güne kadar hiç karşılık görmememe rağmen hiç saygıda kusur etmedim eşim ısrar ederse gitsin diye ne yaparım hiç bilemiyorum patlarım artık dayanamıyorum sinirden kendimi hırpalıyorum hep

Kayinvalidenizin Torun Sevgisi $imdimi Depre$mi$te Gel Kizim Seni Bize Götüreyim Annenin Bebegi Var Diyip
Kizinizi Kendine Cekmeye Cali$iyor ..
Cok Abes Bir Tavir Sergeliyor Bence ..

Benimde Abimin Cocuklari Var, Yani Abartmiyim Ama Resmen Bizimle Büyüdü
Her Aninda Beraberdik Ki Yengem Biz Gitmedigimiz Zaman Ariyordu Gelin Sizsiz Durmuyor Cocuklar Diye
Veya O Geliyordu .. Bir Keresinde Annem Lafin Geli$i Pa$amiz Bi Gece Bizide $ereflendirsin Annesi Izin Verirse
Dedi , Yegenim Azicik Yaramaz Oldugu Icin ve Geceleri Annesi Gile Rahat Vermedigi Icin Ertesi Haftasi Bizde Kalmasina Müsade Etti Yengem
Ve Cok Memnun Kaldi Bir Gecede Olsa Rahat Uyudugu Icin ..
Yengem Kendi Annesinden Cok Bize Güveniyor Cocuk Bakma Veya Ilgilenme Konusunda Belkide Annesinin Ba$ka Ülkede Olmasindan Kaynaklaniyor Olabilir Ama Yanina Tatile Gittigi Zaman
Bile Emanet Edemiyor Cocuklari Gönül Rahatligi Ile Ki Bunu Kendisi Dile Getirdi ..

Sizin Kayinvalideniz Sizin Hic Bir Zamaninizda Yaninizda Olmami$,
Zor Bir Hamilelik Gecirmi$siniz Cocuga Bakmami$ ilgilenmemis
simdi hangi samimiyetine güvenipte cocugu yatili verebilirsiniz ki ona dimi ama ..
bence duymamazliktan gelin $akayla kari$ik evde benim varligimi hissetmeden uyuyamaz o babaannesi filan diyin ..
ki kizinizda 4.Yasindaymi$ Kendini nerede iyi hissedip hissetmeyecegini onada sorup cvpini alabilir Babaannesi ..

Cocuklariniz ve E$inizle Mutluluklar Dilerim :71:
Takmayin Kayinvalidenizi Kafaniza Mutlu Mesut Ya$ayin :)

ben çocuğumun kendi evimin dışında bir yerde kalmasına izin veremem, hem çok özlerim hem merak ederim ben nereye o oraya.

normal şartlarda gönderirim ama annenin bebeği var artık seni sevmez diyene göndermem.

Kesinlikle gönderme..Bu seferde bak annen artık seni sevmiyo bana gönderdi diye çocugun beynini yıkar..

Gelsin görsün gitsin..Eşinde anlayışlı biriyse güzelce anlat..Eger anlattıgında anlamayacak biriyse annen böyle böyle demek yerine kızım olmadan rahat edemem uyuyamam fln diyebilirsin

kesinlikle haklısın canım gece yatılı kalmaya göndermemekle.seninle gitsinler seninle dönsünler ya da babaannelerşi gelsin sevsin gitsin.kızına da bu durumu şöyle açıklayabilirsin,

"babaannen seni çok seviyor ama çok şakacı şaka yapıyor.bizim seni çok sevdiğimizi biliyor ama seninle oynamak için sana şaka yapıyor.üzülürsen bizde üzülürüz, biz seni çok seviyoruz ama mutlu olmadığın zaman da bunu bize söyle,babaanne böyle şakalar yapma bana de" diye 4 yaşındaki kızınla konuşabilirsin. anaokulu öğretmenliği okudum canım ben o yüzden o yaştaki çocukların bundan nasıl etkilenebileceğini biliyorum, babaannesi niye böyle saçma tavırlar içinde onu anlayamadım yanlız.çocuk o geldiği gecelerde bağırarak uyanıp,altına yapıyosa bu güvende hissetmediğinin işaretidir.onu babaannenin yanında biraz daha fazla severseniz ben kızımı asla bırakmam gibi şeyler söylerseniz çok daha iyi olur.

benmi garip düşünüyorum bilmem ama
şu ana kadar kızımı yatılı bir yere bırakmadım bırakamam
diğer yönlerinizi bilmem ama açta dursa iyi yada kötü yanımda dursun
gözümün önünde olsun isterim çocuğumun..

Sadece Başlığa Cevap Veriyorum..
Konunuzun İçeriğini Okumadım.
Bilginize..

Ben Gönderirim..

cnm babaanne resmen psikolojik işkence yapıyor çocuğa. ne demek annen seni sevmiyo demek tabi altına işer çocuk. Benim tavsiyem eşin neden göndermiyorsun dediğinde onunla bunu paylaşman. tabi annen kızımıza işkence yapıyor diye değil ama orda annen seni sevmiyor diyor, her geldiğinde altına işiyor yada gitmek istemiyor şeklinde anlatarak açıklayabilirsin.

Kızım 8 aylık bende bir yere göndermem büyümedikçe.Ki kaynana resmen kızınıza pskolojik eziyet ediyor.Eşine açıkca söle anne böyle diyince kız korkuyo evde hep ağlıyo altına kaçırıyo falan de alttan alarak.Ozman destek olabilir belki...

AYYYYYY aynı sorun bendede var ama benmkiiiii hasta hasta taktı benm çocuguma gıcık allahın yuvarlak yarım dünyası:47:birkere babannem demiyoyaaa demiyo yaaa annem anneciim kızıım şeytandiyo ozamançak birtane şöyle osmanlı tokadı yapıştır duvara :57:..kusura bakmayın içimi dökmek durumundayım kadının yüzüne demiyorum yani normalde:1: takıntı salak.sanki ben bakamıyorum herr gidişimde bilaf.ay buçocuk niye zayıf annesi yedirmiyomu açmı bırakıyomuş, bişey yaparım ayben çocuklarıma yapmazdım ayben şöyle yapardım böyleyapardım..soranmı oldu acabaa! yeni doğum yaptım tutturdu altını ben değiştireyim ben yıkıyayım ben yapayım..annem resti çekti hayır dedi kızım yapıcak yanlız bakmayı bilmeli sen yardım edmessin her seferinde.iyide yapmış.birkere yıkattım çocugumu burrnumdan getirdi aaayy ay buçocuk böyle yıkanmaaaaz üşüüüüür benim kızım hastalanııııır (devenin nalı haziran ayında)birdaha yıkattırmadım.yarın yıkıyalım geleyim diyodu hemen akşamdan yıkıyodum o gelincede ben yıkadım diyodum.çocugun bezini değiştiriyorum bi geliyo bana sormadan gene değiştiriyo bigüün bi bagırdım sen bana niye sormuyosunki 5 dk önce değiştirdim dedim bozuldu kalktı gitti.kızım 2 yaşında şimdide tutturmuş benim kızım ünv.gidicek kızım gelsinde bende kalsın artık..sanki doğurmuşumda ona kızı vericem..habire böyle diyo bende bigün döndüm dedim ben anneme bile büyüdüğünde yollamayı düşünmüyorum boşuna heveslenme dedim eşimin yanında.bidaha bişey diyemedi..koz olarak kullanıyolar.eşimde dediki nolcakya büyüyünce kalır çok canınız istiyosa madem sen temelli gel ananın evinde kalırsın ben kızımı yollamam dedim..bidaha gıkları çıkmadı..en iyi kayınvalide bile biyerden sonra suyunu çıkarıyo..hepsinin köküne kibritsuyu:20::45:

haa birde şu var eğer benmde bir çocugum olursa şuan ve benm kızımada psikolojik baskı yaparlarsa sogutmak için benden..birdaha aynı lafları tekrarlarsanız ne evime gelin görün kızımı nede evinize gelirim kızımı gösteririm.derdim ben konuşarak insanların bazı şeyleri düzelteceklerine inanmıyorum şiddet yanlısıyım bu dogru.kızdığım anda söylerdim bunu birdaha bunu söylemeye cesaret edemezdi..eğer bidaha söylersede ben sizden soğutucam çocugumu göremiceniz sonra derdim:47:

Son düzenleme:
Sen o küçücük kızının psikolojisi için "kötü gelin"de ol boşver... Eşine anlat, yavrusunu annesine değişmez heralde dimi?

Back