• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba kelimesi size ne anlatıyor?

bir çiftin çocuğu olduğunda o çocuk ne lise bittiğinde ne üniveriste bittiğinde ne bir iş sahibi olduğunda ne evlendiğinde onun çocuğu olmaktan çıkarmış.ancak dedi olduğunda, çocuğu da baba olduğunda daha anlamlı olurmuş her şey.onlara anlamak için anne baba olmamız şart diye düşnüyorum.

kesinlikle öyle.
hem onların bakışı hem bizim bakışımız değişiyor.
babam eskiden gözümde öyle güçlü, öyle dayanıklı bir adamdı ki, dağ gibiydi... şimdi yanakları sıkılmalık tonton dede oldu birdenbire.
eskiden laf çakmaları, imaları, beni incitirken, hatta bazen kavga başlatırken, şimdi, amaaaan baba diyip gülüp geçtiğim şeylere dönüştüler.

Amin cok sagol canim benim. Siz de insallah bundan sonra hep mutlu olun.
Her ne kadar yasadigim acılar unutulmasa da dahz kucucuk bebekken eften puften sebeplerle yanlislikla yemegimi dokmek gibi yedigim dayaklarin acisini dun gibi hatirlayip hissetsem de cok sukur benim icin hepsi geride kaldi diyebiliyorum.
Teşekkür ederim çok sağ olun.
Bu acılar hiç unutulmayacak sadece zamanla üstü kabuk bağlayacak, acısı azalacak.

BABA: 6 yaşında kaybettim ben babamı,şuan 32 yaşındayım.ben ilk okula giderken okulun karşısında ahşap iki katlı bir ev vardı, o evin önünden geçerken keşke babam bizi bırakıp başkasıyla evlenmiş ve ondan çocukları olmuş olsaydı da okula gidip gelirken babamı görseydim diye düşünürdüm. 6 yaşında bir kız çocuğunun hayaliydi ,herşeye rağmen görmek...

Annemin de babası annem 12 yaşındayken vefat etmiş..
Babasız büyüdüğü için midir bilmem dünyanın en güçlü kadını olarak görürüm ben hep annemi..
Babasını kaybetmiş olanlara başsağlığı, babası hayatta ve yanında olmayanlara ise Allahtan merhamet, sabır diliyorum..

Evimizin direği..
İmkanı olsa dünyayı ayaklarımıza serecek bir adam..
Varıyla yoğuyla bizim mutluluğumuz için uğraşan kahraman..
İyiki var, iyiki benim babam..
Allah başımızdan eksik etmesin..

Baba benim için hayattaki tüm arayışlarımın ve saldırganlıklarımın, kırgınlıklarının sorumlusu...
Baba benim için hakkında düşünmemeyi seçmek böylece öfkelerim için vicdan azabı duymamak demek.
Baba benim için bir gün karşısına çıkıp sana her ihtiyacım olduğunda nerdeydin, her babalık yapman getektiğinde neden yoktun diye hesap sormamak için ondan uzak durmak demek
Baba benim için bana olan sevgisini bildiğim için acı çekmek demek
Bana benim için babalar gününde babalr günü dışında her şeyi düşğnmeye çalışıp boğazımdaki yumrunun gitmemesi ve elime onu aramak için telefonu alamamam demek
Baba benim içinde boğulduğun dipsiz kuyum, kendime yarattığım cehennem demek
Baba bebim için mutlu baba kız gördüğümde şaşırmak demek
İşte böyle bir şey...

Baba diyince kızgınlık, kırgınlık, utanç,hasret, sevgi, sürekli tuttuğum gözyaşı aklıma gelenler bunlar.

Bazen diyorumki bir babanın çok güzel hatıraları çocuğuna bırakıp ölmesi ve onun ölümünden sonra çocuğunun babasını hep öyle hatırlayıp özlemesi mi daha iyidir.

Yoksa benim gibi duyguları yaşatan baba birgün ölürse evlat babanın ölümüne mi daha çok ağlar. Ona ağlarken yaşattıklarına mı ağlar. insanlardan sürekli babandan haber varmı diye sormasınlar diye gözlerini kaçırdığı günlere mi ağlar. Insan ların evinin içinde olan yıkımı bilmeden babanı ara konuş o seni sever kıramaz diye bilmiş lik taslıyanlara cevap bile veremeyen boğazına yumrular dizilen haline mi ağlar. ya benden önce ölürse ne yapıcam neye ağlıycam diye çaresizlik içinde olduğuna mı ağlar. Bugünden nefret ediyorum kendi adıma . Kp imin bile babalar gününü kutlamadım eşimin de. Sevgi dolu o haliyle beni kucaklayan babamın mezarına sarıla sarıla ağlamak mı daha kötü olurdu. Yoksa annemi 67 yaşında rezil eden para pul için beni evlat lık tan reddettiğini söyleyen. Bu yaştaki anneme iftira lar atan . Torunu doğunca evine gelen torunu na bir dönüp bakmayan. Geldiği gibi mal mülk konuşup kapıyı çarpıp giden. Çalışırken maaşını bana vermez sen diğer kızlarımı evlat lık tan reddettim senide ederim diyen baba şimdi ölürse. Ben ne düşüncem neye yanıcam. Benim Günahım neydi . Neden o 4 kızına nispet olsun diye beni dünyaya getirdin.

Ben bugün oğlumu parka götürdüm baba . Senin yaşında bir dede oruçlu oruçlu torunu nu tattirivalli ye bindiriyordu diğer ucunda da kendisi. Ara ara yavaş yavaş ta torunu na su içirmeyi ihmal etmiyodu. Sen diğer 4 kız dan olan hiçbir torunu na bu duyguyu yaşatmadın. Ve benim çocuğuma da yaşatmadın. O 4 kızınada aynı şeyleri yaptın banada.

Son düzenleme:
Baba ne güzel bir sözdür.... Evliyim bir kızım var 33 yaşındayım ve dahalen babamın kanatları altındayım benim babam içki içer sert bir yapıya sahiptir ama 65 yaşında coçukları için dahalen didinir çırpınır sözlü ifade edemez ama en derinden hissettirir babalıgını 5 evladında elinden geldiğince kol kanat germeye çalışır ki hepimiz Allaha şükür iş güç sahibiyiz ama bir tek kusuru evlatlarıyla fazla konuşmaz resmiyeti sever ona rağmen inanki bir bakışta bizim durumumuzu anlar yav nasıl bir uz görüsü var ben dahalende anlayamadım

Bu babanizin eksigidir siz neden bunlara uzuldunuz.. Insallah sizin bebislerinizin babasi mukemmel olur
Allah derdinizi azaltsin. Iste babalar gunah isler ve cocuklar babalarinin gunahlarini bir omur sirtlarinda taşırlar...
Benim babam hayatimda gördüğüm en vefakar insan. Cocuklari icin herseyi yapar.. Gece gündüz çalışır her ihtiyacimizi alir her luksumuze koşar da kendine bir çift ayakkabiyi cok görür.. Ve benim babam bu hayatta sevdiğim insanlardan eni.. En sevdigim.. Allah basimizdan eksik etmesin. Rabbim omrunu uzun kılsın insallah... Yokluguna dayanamam babam :KK200::KK200::KK200::KK200:

İçimde kopan o fırtınayı ben bilirim :( bir kat üstümde oturduğu halde yüzünü görememenin sesini duyamamanın, en önemlisi de giden onca zamanın geri dönmemesine yanarım.. Şimdi konuşsak ne fayda ki ? Ben o kadar eksikliği nasıl gidereceğim ? bir daha çocukluğuma nasıl döneceğimde geçmiş günleri yaşayacağım.. Hiçbir zaman!' Sadece içimde buruk kalacak herşey!

Sırtımı korkusuzca yaslayabildiğim....Fedakar,sabırlı,anlayışlı bir baba benimkisi...Gurbet yerde özlemiyle burnumu sızlatan tek adam benim BABAMM.Rabbim başımızdan eksiketmesin.Onu çok seviyorum.

Baba benim için hayattaki tüm arayışlarımın ve saldırganlıklarımın, kırgınlıklarının sorumlusu...
Baba benim için hakkında düşünmemeyi seçmek böylece öfkelerim için vicdan azabı duymamak demek.
Baba benim için bir gün karşısına çıkıp sana her ihtiyacım olduğunda nerdeydin, her babalık yapman getektiğinde neden yoktun diye hesap sormamak için ondan uzak durmak demek
Baba benim için bana olan sevgisini bildiğim için acı çekmek demek
Bana benim için babalar gününde babalr günü dışında her şeyi düşğnmeye çalışıp boğazımdaki yumrunun gitmemesi ve elime onu aramak için telefonu alamamam demek
Baba benim içinde boğulduğun dipsiz kuyum, kendime yarattığım cehennem demek
Baba bebim için mutlu baba kız gördüğümde şaşırmak demek
İşte böyle bir şey...
O kadar güzel anlatmışsınız ki :( boğazım düğümlendi :(

Baba ne güzel bir sözdür.... Evliyim bir kızım var 33 yaşındayım ve dahalen babamın kanatları altındayım benim babam içki içer sert bir yapıya sahiptir ama 65 yaşında coçukları için dahalen didinir çırpınır sözlü ifade edemez ama en derinden hissettirir babalıgını 5 evladında elinden geldiğince kol kanat germeye çalışır ki hepimiz Allaha şükür iş güç sahibiyiz ama bir tek kusuru evlatlarıyla fazla konuşmaz resmiyeti sever ona rağmen inanki bir bakışta bizim durumumuzu anlar yav nasıl bir uz görüsü var ben dahalende anlayamadım
Keşke baba olabilseydi biz resmi olmasına da razıydık..

Bu babanizin eksigidir siz neden bunlara uzuldunuz.. Insallah sizin bebislerinizin babasi mukemmel olur
Allah derdinizi azaltsin. Iste babalar gunah isler ve cocuklar babalarinin gunahlarini bir omur sirtlarinda taşırlar...
Benim babam hayatimda gördüğüm en vefakar insan. Cocuklari icin herseyi yapar.. Gece gündüz çalışır her ihtiyacimizi alir her luksumuze koşar da kendine bir çift ayakkabiyi cok görür.. Ve benim babam bu hayatta sevdiğim insanlardan eni.. En sevdigim.. Allah basimizdan eksik etmesin. Rabbim omrunu uzun kılsın insallah... Yokluguna dayanamam babam :KK200::KK200::KK200::KK200:
Tesekkürler arkadaşım. Ama biz nasıl iyi bir baba evlat gördüğümüzde kendimizi onların yerine koyamıyorsak onlarda bizim ne için üzüldüğümüzü anlayamazlar.
Üzülmemek elde değil.
Allah babanızla size mutlu bir ömür versin :nazar:

Yoklugu çok acı...kızım canım babaam die sarımınca küçük bi çocuk oluyorum sanki.. gözlerim doluyor...

tartisiriz, söz dalasina gireriz, birbirimize kizariz söyleniriz

ama uzun uzun anlatmicam, tek bir cümlesiyle nasil bir baba oldugunu özetlicem sadece
kardesimin tanisma, isteme asamasinda babam kendini biraz fazla naza vurdu
teyzem, gencler sevmisler birbirlerini neden uzatiyorsun oglan iyi aile düzün demesinin üzerine, babam:

ben yüregimi yerinden cikarip onlarin eline vericem dedi

ve konusmasina devam etti

Allah bizi sevdiklerimizle sinamasin
annesiz babasiz (veya onlarin sevgisinden mahrum) büyüyen bütün arkadaslarima sabir diliyorum
Allah hepimizin (özelliklede sizlerin) karsisina daima sevgimize laik insanlar cikarsin

ikisindende yüzüm gülmedi ne anne ne baba ....baba kelimesi denince aklıma anason kokusu sarmış bir ev havada uçuşan tabaklar ve boğazıma dayanmış paslı bir balta geliyor aklıma daha 13 yaşındaydım...

Back
X