- 8 Ekim 2007
- 1.859
- 8
- 35
-
- Konu Sahibi PastelBoya
yapacak birşey yok...
baban kocaman adam ama sen kendini kurtarmaya bak derim tatlım
babanın yanında mı çalışıyorsun...anlamadım yoksa okuyormusun?
Şuan okuyorum ama 1 seney yakın geçen sene çalıştım o zaman daha berbat bir haldeydim süreki beni okuttuğunu kardeşlerimi dershaneye gönderdiğini söylüyor..
neymiş evlenecekmişiz ben DGs'ye girmek istiyorum o ise işin başına geçmemi 2 yıl açıktan devam etmemi istiyor..kıymetli halamınoğluna alınmış bir laptop var işyerinde msn ve haber okumak için kullanılıyor orda duracağına bana ver lazım oluyor dedim babama
yok yok deyip durdu o ona lazımmış o kadar kör ki halamınoğlu arkadaşıyla bizim şirkette kendilerine işyeri kurdular pazarlama şirketi adres bizim işyeri laptopu onun için aldı anlayacağınız kandırdı babamı..
Ben değil onun çocuğu o senağlama
Aile şirketini yürütmek hem çok zevkli hem de çok zordur..
Şu anda karşıdan yorum yapmak zor..
Kimin ne kadar hissesi var,gelir giderleri nasıl tutuyorlar bilmeden bir şey yazmak istemem..
Ama baban koca adam,elbet öncelikli olarak kendi ailesini düşünüp kenara 3 de olsa 5 de olsa yatırım yapıyordur diye umut ediyorum..:teselli:
erkekler kardeşlerine karılarından evlatlarından çok daha düşkün oluyorlar, bazıları abartır, sanırım senin baban abartanlardan.
senin tahsil görüp görmediğini anlayamadım...
erken döndüm demişsin neden erken döndün?
tatlım sen eğitimini bitir ve git kendine güzel bir iş bul...
baban insanı sinir hastası yapar, en iyisi uzak dur kendini kurtar,
babana birşey olduğu zaman bari sen yardım edersin, çünkü babanın akrabalarından bir yudum ekmek bile veren olmaz...
güçlü ol, okuluna sıkı sıkı sarıl, derslerine ağırlık ver, koluna altın bileziğini takmaya bak, baban başına bir musibet gelmedikçe düzelmez tatlım. Allah vermesin tabiki musibet.
Herkes biliyor onların ailesinden bir ekmek bile gelmeyeceğini halamınoğlu işyerinde
babama diyordu senin neyin var bak benim 5 katlı evim var diyee
Dedemse Alaeddin bişey sahibi olamaz diye az söylenmiyordu..Babam şeker hastası
eğer batarsa buna eminim çok kötü şeyler olur babam yaşayamaz kendisi çok streslidir
Amcam o kadar nankör adamki babam her derdine koştu bugüne kadar onun..
amcam işten çıkışını aldı 5000ytl ama çıkmadı o parayı işyernde çalıştığı halde yedii
emekli oldu yanlış hatırlamıyorsam sonra bir gün geldi kimlik fotokopisini ben masada oturuyorum aradı muhasebeyi fotokopi faxlıcam sigorta için dedii ben shookk oldum
ben neyim orda sen nasıl kendi başına iş yaparsın ya kimsin senn babama söyledim babam ne dedi sizce?? yapsınn :1shok:
ben 1 seneye yakın çalıştım aylık almadım haftalık 10 ytl alıyodum aylık 40 ytl yapar bana vermiyodu para kızıymışm ben onun seste çıkarmıyordum Allah büyükk ne deyim
Ben kütahyada her gece annemle babamın fotoğrafıyla uyuyorum senağlama
zerre değermiz yok gözünde..bi arkadaşı var sayılır aynı işleri yapıyorlar adamın 4 kızı var işi kızları yürütüyo adamı kalkındırdılar ama hiç unutmam dediği lafı
İNSANIN BAŞINA NE GELİRSE AKRABASINDAN GELİYOR..demişti babamda yanımdaydı sadece baktı adama bak baba bak sana bişey olursa senin baktığın gibi millet sana bakıcak!!:1no2:
insanın başına ne geliyorsa ailesinden geliyor...babamın işleri de amcamlarla ortak - gerçi sizde ortaklık yokmuş ama - annemle babam az kavga etmediler zamanında....her kardeş başka bir işyerinde duruyordu ama gelir ortaktı güya..nedense biz o gelirden diğerleri kadar pay almadık hiçbir zaman...yengemlerin hepsinin altında araba var yıllardır,kuzenlerim senelerce dersaneye gittiler,en sonunda bir çoğu özel üniye gitmeye başladı...ben ortaokulda bile harçlık biriktirip servis paramı kendim verirdim bazı aylar,sırf babamdan şimdi param yok demesini duymamak için...dersaneye %100 burslu gittim 2 sene, çok iyi bir okulda okudum,yurtdışına gittim burslu,yüksek lisans yapıyorum burslu...kendi çabamla işe girdim vs vs...kardeşim de öyle...ortaokuldan beri tek kuruş almıyoruz babamdan harçlık olarak bayram harçlıkları hariç...şimdi de kardeşimle araba almak istiyoruz aslında bize kalsa çoktan alırdık ikimizin de parası var çok şükür ama bu sefer inat ettim babamın almasını bekliyorum..bu arada üniye başlayan kuzenlerimin altına araba da çekildi çoktan...
babam hiç bir kardeşiyle konuşmuyor,başında durduğu işyeri de çoktan kapandı,güya ben- ailenin en büyük torunu olarak işlerin başına geçecektim üniyi bitirir bitirmez..şu anda babam nerden gelir elde ediyor bilmiyorum, hiç merak etmiyorum da,kira falan alıyor herhalde,evde herkes kendi parasını harcıyor...
babamı çok severim ama ne kadar sevsem de sevgimi belli edemiyorum çünkü içimde aynı zamanda çok büyük kızgınlık var bizi bu kadar ezdirdiği için, varlık içinde yokluk çektirdiği için,ama çok şükür kimseye ihtiyacım yok,isterse sülalemin bütün malı mülkü batsın ben yine kendimi kurtarırım çünkü bugüne kadar zaten o varlıktan hiçbir şey görmedim...
çok uzattım kusura bakma ama ben de çok doluymuşum demek ki bu konuda :)
bence sen okuluna devam et mutlaka ama mutlaka kendi işinizin başına geçmesen de çalışma hayatı için önemli birşey,malesef ne olursa olsun kendi paçanı kurtarman için buu yapmalısın.. ayırca işlerin içine de girmeye başla,kontrolü ele geçir yavaş yavaş.....