•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
hayırlı olsun yeni yerin arkadaşım. seni heyecenla takip ediyoruz. ben bu gün iş yerindeyim. tariflerini görünce iyice acıktım :)

Ev usulu lahmacun(benim meshur tarifim:1:)

njghb.jpg

Oncelikle arkadaslar ben gece yaptigim icin lahmacunu, hamurunu az yaptim gece gece ugrasmiyim diye ama harcimdan kaldi onu bu gun yapicam.
o yuzden ben size tam tarifi vericem benim hamurun az olduguna bakmayin sizde cok olucak

Hamuru için gerekli malzemeler:

3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
Su

İçi için gerekli malzemeler:

300 gr kuzu kıyma
2 tane domates
2-3 tane sivribiber
3 tane soğan
sarmisak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber, toz biber, tuz, acı biber. istediginiz diger baharatlar

Yapilisi
Öncelikle un, su ve mayayı bir kapta kulak memesinden biraz daha yumuşak hale gelecek kadar yoğurun ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Domates ve soğanı rendeleyip, sivri biberleri de küçük küçük doğrayarak diğer malzemeler ile karıştırın ve harci hazirlayin
Puf noktasi:ben tatlari iyice karishsin diye onceden soganlardan birini kiymayla iyice yogurup beklettim
Daha sonra hazır hâle gelen hamurdan küçük küçük bezeler yapip merdane ile güzelce açın.
Açtiginiz hamurun her yerine kasik yardimiyla harctan sürün
un serpilmiş olarak bekleyen fırın tepsisine dizin.
Fırını 180 derece ayarında olacak şekilde lahmacunu 10-15 dakika pişirin.
Lahmacununuz pişerken siz de yanına isteğinize göre salata, limon, ince kıyılmış domates,ayran hazırlayabilirsiniz. Lahmacun piştiğinde sıcak olarak servis edin
Afiyet olsun:56::56::56::56::56::56::56:
detayli asama-asama fotograflar icin buyrun burdan:40:
http://www.kadinlarkulubu.com/ara-s...3679-ev-usulu-lahmacun-tat-biber-salcasi.html

Son düzenleme:
hayırlı olsun yeni yerin arkadaşım. seni heyecenla takip ediyoruz. ben bu gün iş yerindeyim. tariflerini görünce iyice acıktım :)
tesekkur ederim eflosum:16::16::16:ev isi,ev isi diyoduk sonucta yemek de ev isi sizi o dertten de kurtardim:27::9::9::9:
:10::10::10::10:
Hayirli olsun topigin kuzumm..
Hamarat sey seni :4: :16:
Guzel olmus basarilarinin devamini dilerim :ssz::38:

tesekkur ederim gulum:16:
begenmene sevindim:29:

ooooooooo hemsom ne guzel konu acmissin:46::46::46::46:
hayirli olsun.
icerisini cok guzel yemeklerle dolsun:42::42::42::42::42:

Hayırlı olsun Topiğin :16:
Ellerine sağlık demek ki ben yarın lahmacun yicem :1:
Azeri yemekleri için ayrıca teşekkürlerr

Son düzenleme:
Kelefur(azeri mutfagi)

nhyxt.jpg

Malzemeler
.500gr dana et(kemikli)
.yag
.1 sogan
.2 biber
.2 domates
.1 patates
.1 demet reyhan
.1 demet kesnis
.5-6 tane erik

Hazirlanisi
once eti haslanmaya birakiyoruz.haslama suyuna 1 adet sogan (dogramadan) atarsaniz tadi daha guzel olur:34:
sogani yagda kavurmaya aliyoruz daha pembelesmeden soyup dorde boldugumuz domatesleri, yine 4 boldugumuz biberleri ve soyup kucuk kucuk dogradigimiz patatesleri ,eriklerimizi.ardindan da haslanmis etlerimizi de ilave edip tuzunu da dokup 10 dakika kisik atesde pismeye birakiyoruz
10 dakika sonra et suyunu da ilave edip kaynamaya birakiyoruz.yemek kaynamaya baslayinca reyhan ve kesnisi de ince ince kiyip yemege ilave ediyoruz patatesler pisene kadar yemegi kisik ateste pisiriyoruz:56::56::56:

Not.yemegin icinde reyhan ve kesnis az gorunuyor cunku benim yesilliklerim az kalmis haberim yok:30:ama bol olmasi gerekiyo bu yemegin ozelligi o:56::56::56:

ellerine saglik canim :56::56:

ay gormemmi hic muhtesem gozukuyor:56::56::56::56:aciktim bu saatte.evet bende eklerim arada:52::52::52::52::52:
:16::16::16::16::16:mutlaka bekliyorum cinis bak iki elim yakanda olur yoksam:9::9::9::9:
Hayırlı olsun Topiğin :16:
Ellerine sağlık demek ki ben yarın lahmacun yicem :1:
Azeri yemekleri için ayrıca teşekkürlerr

tesekkur ederim canim:16:disardan alma yahu miss gibi ev lahmacunu yap:32::32::32:
ellerine saglik canim :56::56:
tesekkur ederim rabis:16::16::16:o suya ekmegi bandira bandira yemegin tadi baska oluyor:56::56:
Topiğin hayırlı olsun canım.Takipteyim farklı lezzetler ve görsellik harika daim olasın Azeri güzeli:16::16:

:17::17::17:tesekkur ederim sey_ren kuzum:16::16:

Sut receli(azerice ismi katilastirilmis sut)
nk0pj.jpg

aslinda bizim burda hazir satiliyor o yuzden ben hazir aliyorum ama turkiyede yok.benim yapacagim kurabiyede de bundan kullandigim icin size tarifini vermek istedim.bi kere yaptim gercekten benziyo:32::32:

Malzemeler

5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapilisi
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak.ardindan vanilyayi da ekleyin Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin.
Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.

nk0rb.jpg
nk0rs.jpg
nk0s7.jpg

bu receli sabh cayiniza kahvenize dokup ice bilirsiniz.ayrica rulo pastalarinizin arasina sure bilirsiniz.hatta bizim burda tereyagiyla birlikte guzelce cirpip pasta kremasi bile yapiliyor:56::56::56:

Ev usulu lahmacun(benim meshur tarifim:1:)

njghb.jpg

Oncelikle arkadaslar ben gece yaptigim icin lahmacunu, hamurunu az yaptim gece gece ugrasmiyim diye ama harcimdan kaldi onu bu gun yapicam.
o yuzden ben size tam tarifi vericem benim hamurun az olduguna bakmayin sizde cok olucak

Hamuru için gerekli malzemeler:

3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
Su

İçi için gerekli malzemeler:

300 gr kuzu kıyma
2 tane domates
2-3 tane sivribiber
3 tane soğan
sarmisak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber, toz biber, tuz, acı biber. istediginiz diger baharatlar

Yapilisi
Öncelikle un, su ve mayayı bir kapta kulak memesinden biraz daha yumuşak hale gelecek kadar yoğurun ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Domates ve soğanı rendeleyip, sivri biberleri de küçük küçük doğrayarak diğer malzemeler ile karıştırın ve harci hazirlayin
Puf noktasi:ben tatlari iyice karishsin diye onceden soganlardan birini kiymayla iyice yogurup beklettim
Daha sonra hazır hâle gelen hamurdan küçük küçük bezeler yapip merdane ile güzelce açın.
Açtiginiz hamurun her yerine kasik yardimiyla harctan sürün
un serpilmiş olarak bekleyen fırın tepsisine dizin.
Fırını 180 derece ayarında olacak şekilde lahmacunu 10-15 dakika pişirin.
Lahmacununuz pişerken siz de yanına isteğinize göre salata, limon, ince kıyılmış domates,ayran hazırlayabilirsiniz. Lahmacun piştiğinde sıcak olarak servis edin
Afiyet olsun:56::56::56::56::56::56::56:
detayli asama-asama fotograflar icin buyrun burdan:40:
http://www.kadinlarkulubu.com/ara-s...3679-ev-usulu-lahmacun-tat-biber-salcasi.html
Azim ellerine saglık nefis görünüyo:56:
Bende deniycem mutlaka bi gün:27:

eneee yeni görüyorum burayı azii topiğin hayırlı olsun bebeim kilo almaya çalışan biri olarak tariflerin çoook işime yarıycak :32:

Back
X